Profesor mete ulice u Srebrenici

Post Reply
mawerick

#1 Profesor mete ulice u Srebrenici

Post by mawerick »

sinoc novi sok U 60 minuta! profesor geografije mete ulice u Srebrenici!!!! pa, ima li dna vise?!!! :x :x :x
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ko da je prvi..
spreca

#3 Re: Profesor mete ulice u Srebrenici

Post by spreca »

mawerick wrote:sinoc novi sok U 60 minuta! profesor geografije mete ulice u Srebrenici!!!! pa, ima li dna vise?!!! :x :x :x

Ako profesor mete ulice u srebrenici onda su na drugim radnim mjestima doktori nauka sa afernih univerziteta iz susjedne nam drzave.
mawerick

Post by mawerick »

Svemirski_Jebach wrote:ko da je prvi..
odlicno! na ovoj hebenoj frazi se sve i zavrsava! ko ga hebe, nije prvi! nije jedini! aferim
Svemirski_Jebach

mawerick wrote:
Svemirski_Jebach wrote:ko da je prvi..
odlicno! na ovoj hebenoj frazi se sve i zavrsava! ko ga hebe, nije prvi! nije jedini! aferim
nisam rekao ko ga jebe...nego kazem da to vise i nije shock, jer je takvih slucajeva bog zna koliko
Hantraga

Post by Hantraga »

U toku rata, na okupiranim podrucjima svi oni nasi intelektualci koji nisu pobjegli bili su izlozeni ovakvim omalovazavanjima...

Licno znam da je to bila normala da ih srbi tjeraju da ciste ulice kao radnu Obavezu...
Maksim

Post by Maksim »

Sjeca li se netko iz Sarajeva covjeka koji se prosle godine zapalio? Bio je nesretan slucaj (kao i vjerojatno njegov cijeli zivot). Covjek je beskucnik i posto je bilo zima, sjedio je uz Vjecnu vatru da se ugrije i tako je zaspao sjedeci da bi se tijekom sna prevrnuo u vatru i poceo gorjeti. Covjek je vristao a auta su prolazila i nitko nije htio stati da mu pomogne dok dva policajca to nisu primijetila. Covjek je odvezen u bolnicu Kosevo i bio je u zivotnoj opasnosti. Ne znam da li je ostao ziv. Uglavnom je identificiran i radi se o covjeku iz Tuzle koji je diplomirani inzenjer.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Pa opce poznata je cinjenica da rat sjebava prvo intelektualce - pa onda odozgo na dole. Ko se ni prije nije previse naprezao ni sekirao - njemu dobro ba. Adaptira se i pici dalje. Sta ce intelektualac ako mu skrse svaku logiku, uzmu mu sve sto ima, ne daju mu da radi i necim se bavi? Pa to je poraz iz dana u dan, vazda gore ili isto? Jednostavno ti mehanizmi zardjaju, ne upotrebljavaju se vise, covjeka natjeraju na puko prezivljavanje dodjes u situaciju da se zapitas jesam li ja vise normalan? To je meni prvo palo na pamet kad sam ovo vidjeo - reko covjek sen'o. Ne sto je on prof. i ne sto meta ulicu (nadje se takvih primjera svugdje) - vec sto je on Hrvat, koji mete Srebrenicku ulicu u Republici Srpskoj - da bi samo prezivjeo i vidjeo novi dan!

Ali i pored toga svega - ti vidis njega kad onu lopatu i smicak namice - da i u tome on nalazi neki smisao - i veli:"Nije nista do vijeka". Eto ti. Nebi prezivjeo da nije Karitasovih paketa sa hranom i odjecom i nesto love sto mu mati penzionerka posalje iz RH.

A da ne pricamo o covjeku koji drzi mesnicu - kaze - "Iz inata". Niti sta obrne, ni okrene al' je otvorena samo da imaju ljudi odakle kupiti po kile fasiranog.

Palestina je za Srebrenicu - sretno i bericetno mjesto.
Svemirski_Jebach

Nosferatu wrote:Pa opce poznata je cinjenica da rat sjebava prvo intelektualce - pa onda odozgo na dole. Ko se ni prije nije previse naprezao ni sekirao - njemu dobro ba. Adaptira se i pici dalje. Sta ce intelektualac ako mu skrse svaku logiku, uzmu mu sve sto ima, ne daju mu da radi i necim se bavi? Pa to je poraz iz dana u dan, vazda gore ili isto? Jednostavno ti mehanizmi zardjaju, ne upotrebljavaju se vise, covjeka natjeraju na puko prezivljavanje dodjes u situaciju da se zapitas jesam li ja vise normalan? To je meni prvo palo na pamet kad sam ovo vidjeo - reko covjek sen'o. Ne sto je on prof. i ne sto meta ulicu (nadje se takvih primjera svugdje) - vec sto je on Hrvat, koji mete Srebrenicku ulicu u Republici Srpskoj - da bi samo prezivjeo i vidjeo novi dan!

Ali i pored toga svega - ti vidis njega kad onu lopatu i smicak namice - da i u tome on nalazi neki smisao - i veli:"Nije nista do vijeka". Eto ti. Nebi prezivjeo da nije Karitasovih paketa sa hranom i odjecom i nesto love sto mu mati penzionerka posalje iz RH.

A da ne pricamo o covjeku koji drzi mesnicu - kaze - "Iz inata". Niti sta obrne, ni okrene al' je otvorena samo da imaju ljudi odakle kupiti po kile fasiranog.

rekao sam nedavno na drugoj temi - da mi sve vise licimo na paletince :(
mawerick

Post by mawerick »

Nosferatu wrote:Pa opce poznata je cinjenica da rat sjebava prvo intelektualce - pa onda odozgo na dole. Ko se ni prije nije previse naprezao ni sekirao - njemu dobro ba. Adaptira se i pici dalje. Sta ce intelektualac ako mu skrse svaku logiku, uzmu mu sve sto ima, ne daju mu da radi i necim se bavi? Pa to je poraz iz dana u dan, vazda gore ili isto? Jednostavno ti mehanizmi zardjaju, ne upotrebljavaju se vise, covjeka natjeraju na puko prezivljavanje dodjes u situaciju da se zapitas jesam li ja vise normalan? To je meni prvo palo na pamet kad sam ovo vidjeo - reko covjek sen'o. Ne sto je on prof. i ne sto meta ulicu (nadje se takvih primjera svugdje) - vec sto je on Hrvat, koji mete Srebrenicku ulicu u Republici Srpskoj - da bi samo prezivjeo i vidjeo novi dan!

:thumbup:
kaze profa: "svaki posao je castan i posten. samo da se izmire obaveze za dace i da moze da se jede. covjek se na sve navikne"
pa dokle vise i hebeno navikavanje ?! :x uzas, uzas, uzas... :x
penzioner

Post by penzioner »

Dokle će nam više biti ovako ljudi moji, DOKLE???????!!!!!!!!!!!!! :x :( :( :( :(
mostarac

Post by mostarac »

dok MI ne odlucimo da tako vise ne bude ;)
SARAJEV0

Post by SARAJEV0 »

dok mi ne uzmemo stvari u svoje ruke, i pobijemo ove sto prde u vladi..a ne svi hoce bolje a svi kaze.. BOLI ME BRIGA.
tataratira

Post by tataratira »

ode i u EU pa mete ulice i guli krompir
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

grozno

ali ta pojava nije ograničena samo na srebrenicu i RS
zlatan01

Post by zlatan01 »

tataratira wrote:ode i u EU pa mete ulice i guli krompir
Razvozi pice i pere sudje...sve je to tacno. Ogroman broj visoko obrazovanih ljudi to zaista rade u zemljama EU. Nedavno cuh kako Svedska ima najobrazovanije taksiste na svijetu. Moja zena je radila 6 mjeseci kao cistacica i isto toliko u grillu kao kuharica dok nije dobila svoj posao kao zubar. Medjutim, to se ovdje u EU i dole u Bosni drugacije posmatra. Ovdje je to prihvatljivije, jer mnogi akademaci i pocinju "sa dna" kao obicni radnici na traci, kao vozaci, cistaci i sl. Dakle ljudi posmatraju svaki posao kao vazan i castan. Na Balkanu je to malo drugacije. Jedan posao koji je u Svedskoj castan u Bosni je uvreda...Nismo svi isti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

u bosni mnogi ljudi krenu od DNA (ne deoksiribonukelufdujgjgfjmjgf kiselina :D:D:D ) i na dnu ostanu do kraja života

a u EU napreduješ :D:D:D barem malo
funaki

Post by funaki »

Hantraga wrote:U toku rata, na okupiranim podrucjima svi oni nasi intelektualci koji nisu pobjegli bili su izlozeni ovakvim omalovazavanjima...

Licno znam da je to bila normala da ih srbi tjeraju da ciste ulice kao radnu Obavezu...

Jesam li u toku? Ovaj profa je srbin... :?
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

@ Funaki, profa je Hrvat.

A Hantraga prica o RS u periodu 1992-1995.
tataratira

Post by tataratira »

profa je Hrvat

a načelnik opštine je ..znamo
i sad meni nije jasno ko je kriv, ako je uopšte neko kriv, što taj čovjek IMA posao

koliko sam ja zapamtio čovjek predaje fizički odgoj a radio je kao profa fizike pa kada je došao profa fizike čovjek je postao višak i dobio drugi posao

90% ljudi tamo nije zaposleno a oni našli primjer zaposlenog čovjeka
ako se on smije dok radi taj posao ne znam šta se neko treba stiditi za njega
funaki

Post by funaki »

tataratira wrote:profa je Hrvat

a načelnik opštine je ..znamo
i sad meni nije jasno ko je kriv, ako je uopšte neko kriv, što taj čovjek IMA posao

koliko sam ja zapamtio čovjek predaje fizički odgoj a radio je kao profa fizike pa kada je došao profa fizike čovjek je postao višak i dobio drugi posao

90% ljudi tamo nije zaposleno a oni našli primjer zaposlenog čovjeka
ako se on smije dok radi taj posao ne znam šta se neko treba stiditi za njega

:thumbup:
Post Reply