Profesionalna orijentacija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Hendrix

#26 Re: Profesionalna orijentacija

Post by Hendrix »

Au pa ljudi koji ko ima para da ide na još jedan fax poslije jednog završenog? I ko će to finansirati?
Imam i ja neostvarenih snova koliko hoćeš ali pazi sad , mora se živit nekako, ono, jesti, imati šta za obući i izaći , zaraditi nešto a ne pola života ganjati po faxovima snove.

Po meni je puno gore završiti neki fax koji ti je životni san i onda se totalno razočarati jer od njega nikakve koristi nemaš nego završiti nešto što će ti donijeti neku korist makar taj posao i ne bio onaj o kojem sanjaš.
Zah

#27 Re: Profesionalna orijentacija

Post by Zah »

Sta kazati. Bilo sta da zavrsis neces biti zadovoljna .Kroz studije dobrim dijelom upoznas ono sto treba da radis. Tada spoznas, da to nije ono sto si mislila. Pravo razocarenje dolazi kad pocnes traziti posao a jos vece kad pocnes raditi.
Svaka profesija ima svoje dobre i lose strane. Ako budes dobar poznavalac onoga cime se bais, uvijek ces u tom poslu naci neko zadovoljstvo. Da sam na tvom mjestu ne bih sve porepustio srcu, jer i srce zna da pogrijesi. Budi pragmaticna, gledaj sta je unosno, gledaj ono od cega ces moci pristojno zivjeti i priustiti svoj djeci ono sto ona zele a srce kao srce, danas voli jednog ili jednu a sutra drugog ili drugu Tako je i sa profesijama.
Pozdrav Zah
Lika

#28 Re: Profesionalna orijentacija

Post by Lika »

Ima li neko vise informacija o Policijskoj Akademiji na Vracama i koji su uslovi za upis u istu.
Ako ima neki link ili broj telefona na koji se moze obratiti za vise informacija, bio bi jako zahvalan.
Post Reply