Naravno da nas mrze više nego četnike i ustaše. Što se mene tiče, prvi ko mi spomene da se izjasnim kao 'ostali', dobiće štoc u kečeve...chill001 wrote:Navalili Jugosloveni na Bosnjake... u svakom postu njihovom se osjeca mrznja prema Bosnjacima.![]()
Vrijedjanje, negiranje... covjek bi reko da vise mrze Bosnjake nego cetnike i ustase.
Samo ne znam sta ce biti kad Bosnjacima dokurci sve to...
Procjene rezultata popisa
- Država
#176 Re: Procjene rezultata popisa
-
Ripicipi
#177 Re: Procjene rezultata popisa
Bosnjastvo ti je previse udarilo u glavu pa si poceo vrijedjati sve one koji se tako ne osjecaju, cak i one koji su zivote polozili da bi ih ti danas mogao pljuvati i omalovazavati.Opetja033 wrote:A na desetine hiljada Bosanaca je pucalo na ove prve i zeljelo da ova zemlja ne postoji. Znas zasto? Zato sto su svi koji imaju bh pasos Bosanci i Hercegovci. A ako cemo gledati regionalno, imas onda tu i Bosanaca iz Teslica, Prijedora, Banja Luke, Laktasa, Zvornika, Srebrenice, Bijeljine. Koji su klali one druge Bosance.Ripicipi wrote:Hiljade BOSANACA je dalo zivote za ovu zemlju da bi ih jadovi poput vas nazivali ovakvim ili onakvim, stavljali ih pod navodnike i slicno.
Je l' vas stid JADOVI?
Je li tebe stid sto pojma nemas o tome sta je etnicka pripadnost a sta drzavljanstvo jedne zemlje? "Bosanci" kao etnicka pripadnost/nacionalnost nikada nece postojati niti su ikada postojali. To su cinjenice koje niko, a ponajmanje ti, ne moze opovrgnuti.
J A D N O
- Liberalism
#178 Re: Procjene rezultata popisa
ko god da je SDA, SDP, SDS nije uopste bitno, vec je bitno da su Bosnjaci uvedeni u ustav BiH na KRIMINALAN nacin, cak i na gori od toga - kroz VELEIZDAJU DRZAVE, za sta bi u danasnjoj USA svi te probosanske snage bile osuđene na smrt (a u Njemackoj na 40 godina zatvora)Opetja033 wrote:Ako tebi nece dosaditi da ponavljas jednu te istu laz hiljadu puta, nece ni meni dosaditi da ponavljam istinu hiljadu i jednom:Liberalism wrote:Nisu odlucili Bosnjaci vec delegati SDA na sjednici u Holidej inu u 1994. godini... naravno u prigodnom momentu ... bas kad su srbi istrebljivali Muslimane iz istocne BosneOpetja033 wrote: Kakva jeftina zamjena teza. Dakle problem je sto su Bosnjaci odlucili vratiti svoje historijsko ime a nije problem sto Srbi i Hrvati to ime ne zele i sto uopce ne zele BiH kao drzavu?
Prica ti ima logike ako bi u istoj mjeri zahtjevao od Srba u Srbiji da se izjasnjavaju kao Srbijanci a ne Srbi jer time vrijedjaju svoje komsije Bosnjake, Albance, Madjare i Rome.
Naravno da nema logike jer se ovdje sa tvoje strane radi o klasicnoj supljoj prici bez ijednog jedinog pa i pokusaja argumenta.
Nisu samo poslanici SDA donijeli odluku o vracanju historijskog imena nego i poslanici SDP-a a i ostalih probosanskih stranaka. Nije to nikakva odluka SDA. Da jeste ne bi danas na sva usta Lagumdzija i Damir Hadzic ponavljali kako su Bosnjaci a njihovi vjecnici dolazili na sjednice u majicama "Bitno je biti Bosnjak!"
Odluka o vracanju historijskog imena je donesena koncenzusom na bosnjackom saboru a potvrdjena od strane Bosnjaka na ovom popisu.
To vas najvise i boli.
- Država
#179 Re: Procjene rezultata popisa
Da može, ja bih zaokružio 'Bošnjak' sa obje ruke. Iz inata onim liberalima sa Sokoca i Pala...