Procitati i komentarisati!

zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dodiku treba konfrotacija sa medjunarodnom zajednicom i politicarima u federaciji..

Razlog:

Rjesenje Kosova ce se produziti na jos poduzi rok...a Dodik(citaj velikosrpski poslusnik)zna da medjunarodna zajednica nece bas sjediti skrstenih ruku i da ce pokusati da zavrse reforme( oduzmu velikosrbima legalitet institucija koji bi u skoroj buducnosti bile instrument za desavanje naroda i sec esiju od BIH) a to je policija i reforma Ustava...Dodik zna da nemoze nikakvim demokratskim srdestvima i nikakvom pricom ubijediti MZ da mu ostave plemensku policiju sa nadleznostima koje danas ima jer je to policija drzave u drzavi,a to se kosi sa ona tri principa EU...

Dodik zna da ce se uskoro narod pocet pitat gdje su pare od silnih privatizacija...izlajao se da neda srpske policije..obecao referendum za izdvajanje....i sad da bi se izvukao iz svega toga jedini nacin je da se konfrontira sa MZ i federalnim politicarima,nebi li se naivni narod uputio na ulice i u vec poznatom maniru umjesto da upru prst u Dodika oni ce izmanipulirani optuziti bjelosvjetsku zavjeru protiv srba kao uzrok svih njihovih prioblema.....na drugoj strani Dodik luta po Srbiji i trazi sebi odstupnicu u slucaju da sta krene naopako da ima potporu da ga Srbijanske vlasti ne isporuce u BIH nakon prebjega sa lovom od tkz. privatizacije..zato otvara paradu trubaca u Guci..pobratimljuje se sa Partizanom itd...Srbijanski politicari su uvidjeli izuzetnu priliku da preko Dodika na legalan nacin izvrse pljacku BIH imovine a koja se danas nalazi pod kontrolom manjeg entiteta...a Dodo sebi pravi utociste u Srbiji kad se bude morao kao Klickovic,Kalinic,Mandic i ostali drugi srpski politicari skloniti u Srbiju nakon propalog pokusaja podjele BIH...napad na Shmunka,izjave da je OSBIH pod Nato kontrolom...i slicne izjave su samo u cilju izazivanja stanja "sto gore-to bolje" ono sto je interesantno je sutnja Silajdjica i ostalih politicara u federaciji..sto se moze protumaciti da se nesto ozbiljno sprema u vezi uklanjanja Dodika..pustaju ga da se izlaje i onda noga..
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

ljudi i ostali, neko ovu zemlju mora odvesti u propast jer u boljitak nece to je sigurno (barem ne prije propasti)!
zasto bi dozvolili das to urade ovi "nasi" i "njihovi" glupi i beskorisni politicari!
uzmimo stvar u svoje ruke i odvedimo ovu zemlju u propast kako mi hocemo i kad hocemo!!!
zivjele podjele!
zivjeli ratovi!
zivjela korupcija!
zivjela poskupljenja!
zivjela bespravna drzava!

p.s. kada se god desi nesto sto vam smeta ili nesto sto ce ubrzati propast ove zemlje, nemojte reagovati, nego pustite, okrenite se na drugu stranu i nastavite mirno spavati!
mozete i ostati duboko zavaljeni u svoju omiljenu fotelju i zazmiriti na trece oko!
iskljucite se i postanite pasivni!!!!
rashid

Post by rashid »

bosmen wrote:
cyprus wrote:
rashid wrote: Idi malo citaj rimsko pravo i procitaj sta je drzava, pa kad to procitas, javi se.
Kakve veze ima rimsko pravo sa ovim? :? :? :?
Mojne ga ba ,vidis da je cojek nacitan
Svaki njegov komentar inace na svakoj temi je u tom zargonu,idi citaj,idi kupi sebi cevape,idi nauci itd,itd
Nacitan pravo
Pogledaj tvoje komentare copy/paste iz xyz stranica! Sta da ti kazem? Idi surfaj i copy/pejstaj?
rashid

Post by rashid »

Arslan wrote:
cyprus wrote:
Tariq_rambo wrote: A sta je sa Svicarskom?
E, oni ti imaju nekakvu specifičnu vojsku, koja nije baš slubena vojska, ali je nešto slično tome.
varas se stari, imaju oni sasvim "normalnu" vojsku, i svaki zdrav, punoljetan svicarac ima obavezu da sluzi istu. zenama takodjer dozvoljeno ali mogu napredovati samo do srednjeg kadra.. ponekad se i svicarci sami poigravaju sa sloganom, SVICARSKA NEMA VOJSKU, SVICARSKA JE VOJSKA zbogradi toga sto svaki svicarac koji je odsluzio svoj vojni rok, uniformu i zaduzeno oruzije nosi sa sobom kuci... aktivnih vojnika negdje oko 120'000 ljudi, do '95 200'000 aktivnih vojnika.. cak i 40-tak F/A 18 i negdje oko 700 tenkova.. stvarno su neutralni.. :D :D
Toliko alatki imaju? Jel su to neke "specificne" masinerije za "specificnu" vojsku? Zanima me komentar cyprus-a svemoguceg.
rashid

Post by rashid »

bosmen wrote:
rashid wrote:
bosmen wrote: Mojne ga ba ,vidis da je cojek nacitan
Svaki njegov komentar inace na svakoj temi je u tom zargonu,idi citaj,idi kupi sebi cevape,idi nauci itd,itd
Nacitan pravo
Pogledaj tvoje komentare copy/paste iz xyz stranica! Sta da ti kazem? Idi surfaj i copy/pejstaj?
I sta je pisac htio da kaze? :D
Jes to natakaren.ba :D :D
:D
cyprus

Post by cyprus »

rashid wrote:Toliko alatki imaju? Jel su to neke "specificne" masinerije za "specificnu" vojsku? Zanima me komentar cyprus-a svemoguceg.
Sajprus olmajti kaže: kao i po svemu drugom, Švicarska je specifična i po svo svojoj vojsci. Ne kažem da je ta "specifična" vojska slabija od neke regularne vojske, dapače mnogo je jača od mnogih svjetskih regularnih armija, samo velim da ima specifičan status. Toliko od svemogućeg cyprusa. Tenk ju for lisning. :oops: :D :D
rashid

Post by rashid »

bosmen wrote:Cudi me da nisi reagovo u svom stilu
Kao idi kupi knjigu,ili cevape,procitaj rimsko pravo,zakon o odbrani ili telekomunikacijama,obrazuj se,opali sebi samar
Jer od ukupnog brija komentara koliko ih imas vecina ih je u tom stilu,jos uvjek ne vidjoh da si napisao nesto normalno
Al popravljas se,sad je Smajo samo tu :D
Ma vidi, zelim ja samo tebi dobro. Jer imam osjecaj, kad razmisljas, da te boli glava. A kad bi isao na cevape, to je par kilometara do zelje, pa cekanje na cevape, samo jelo i kasnije dok se sve provari ... etoh ... od oka ... to je negdje oko 4 sata, 4 sata bez bosmena "bošnjaka" naseg ... mislis da znas sta je rahatluk? E to je rahatluk!

Write that down.
Post Reply