Problemi u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

trpimir

#26 Re: Problemi u vezi

Post by trpimir »

kikica85 wrote:Face ili ti ga facebook fcb?
aha pa valjda fb :-)

Ako ti je 85 godiste onda se pocni ponasati u skladu s godina, u prijevodu odrasti
50%angel-50%devil

#27 Re: Problemi u vezi

Post by 50%angel-50%devil »

tacnije, oboje odrastite, jer ovo je nivou balavaca iz osnovne skole
Damir0406

#28 Re: Problemi u vezi

Post by Damir0406 »

kikica85 wrote:S dečkom sam oko dvije godine.Ali još davno sam osjetila promjenu naglu na njemu.Ostala sam s njim zato što ga ludo volim i nadala sam se da je to privremeno...Ali sada nam je veza "ni gore,ni dole".Ja jako želim brak,ali on ne planira to u skorije vrijeme,jer nema uslova još za to.Nema tu sad nekog konkretnog problema,jednostavno osjećam da me ne voli dovoljno,da me ne poštuje,pa čak ni tu moju ljubav.Osjećam ponekada čak da nikada nije prebolio svoju bivšu koja mu je bila prva ljubav,da mu ja nisam dovoljno dobra za njega,da ima i boljih...Ja sam imala veze i prije,a on kao da bi sada "ženu bez grijeha".Zato sam često počinjala svađe,a u njega bi napad bio najbolja odbrana,on bi se onda naljutio,pa bih ja morala uvijek popuštati.Stalno je prekidao samnom zato što kao on ne može trpiti tu moju paranoju,a ja onda se spustim toliko da ga čak molim da ne radi to.On kaže da jednostavno nema ništa,ali znate onaj osjećaj kad nije to to više već duže vrijeme.Osjećam da bi se on lako navikao i bez mene,ali ja ne mogu bez njega da živim...Jel neko imao sličnih iskustava,jer iskreno ja ne znam više ni šta da mislim o svemu?!
(boldirano)Najveca zabluda kod svih duzih veza.
50%angel-50%devil

#29 Re: Problemi u vezi

Damir0406 wrote:
kikica85 wrote:S dečkom sam oko dvije godine.Ali još davno sam osjetila promjenu naglu na njemu.Ostala sam s njim zato što ga ludo volim i nadala sam se da je to privremeno...Ali sada nam je veza "ni gore,ni dole".Ja jako želim brak,ali on ne planira to u skorije vrijeme,jer nema uslova još za to.Nema tu sad nekog konkretnog problema,jednostavno osjećam da me ne voli dovoljno,da me ne poštuje,pa čak ni tu moju ljubav.Osjećam ponekada čak da nikada nije prebolio svoju bivšu koja mu je bila prva ljubav,da mu ja nisam dovoljno dobra za njega,da ima i boljih...Ja sam imala veze i prije,a on kao da bi sada "ženu bez grijeha".Zato sam često počinjala svađe,a u njega bi napad bio najbolja odbrana,on bi se onda naljutio,pa bih ja morala uvijek popuštati.Stalno je prekidao samnom zato što kao on ne može trpiti tu moju paranoju,a ja onda se spustim toliko da ga čak molim da ne radi to.On kaže da jednostavno nema ništa,ali znate onaj osjećaj kad nije to to više već duže vrijeme.Osjećam da bi se on lako navikao i bez mene,ali ja ne mogu bez njega da živim...Jel neko imao sličnih iskustava,jer iskreno ja ne znam više ni šta da mislim o svemu?!
(boldirano)Najveca zabluda kod svih duzih veza.
:thumbup:
a da samo pokusa zivjeti bez njega, vidjela bi koliko bi bila rahat
Ghost_Rider_XXX

#30 Re: Problemi u vezi

Post by Ghost_Rider_XXX »

kikica85 wrote:Nervira me,i kad napravi problem što imam pravo da se bunim,ne smijem,kao njemu puna kapa,sad ga sitnica izbaci iz takta..A neka mi neko kaže jel uredu da mi je dečko stalno na fc,ujutro prije nego se javi meni,on je ušao već na fc?
Tebe sve nešto nervira, aman strašna ljubav a toliko se medjusobno nervirate. Meni ovo liči na tinejdžerske vezice.
trpimir

#31 Re: Problemi u vezi

Post by trpimir »

Ghost_Rider_XXX wrote:
kikica85 wrote:Nervira me,i kad napravi problem što imam pravo da se bunim,ne smijem,kao njemu puna kapa,sad ga sitnica izbaci iz takta..A neka mi neko kaže jel uredu da mi je dečko stalno na fc,ujutro prije nego se javi meni,on je ušao već na fc?
Tebe sve nešto nervira, aman strašna ljubav a toliko se medjusobno nervirate. Meni ovo liči na tinejdžerske vezice.
il to il je trol tema ko milion slicnih ovdje, samo ne znam koji pacenik ih stalno pravi. Obavezno ovakve teme otvara neko kome je to prvi post na forumu :-) il je neko stvarno napacen ili je to neki fazon da ljudi budu aktivniji na forumu
nula37

#32 Re: Problemi u vezi

Post by nula37 »

dajte ba najlakse je prekinuti i otici mozel se boriti za njega...
po njenoj prici on poludi samo ako mu se zvoca... i naravno da ce pomislit na svoju neku tamo bivsu (mozda ce pomislit i to kako mu ona nikada nije zvocala) razmisli i o tome...

muskarci su u stvari (vecina njih) zahvalne biljcice sa kojima se trebas ponekad sloziti u svemu, koji zele da budu u pravu, koji zele da ih se slusa i razumije...
budi njezna, draga fina (to svaka zaljubljena zena ima u sebi ne moras se pretvarati) malo dzindziri mindziri mozda da mu na suptilan nacin stavis do znanja da ces biti s njim "u dobru i zlu"

nego moj ti je savjet da prestanes zanovjetat i zvocat da budes TI ona koja ce smiriti situaciju koja ce ga poljubiti i zagrliti kad mu je tesko i kad mu nije "njegov dan"...probaj jedno mjesec dana vidjet ces rezultate---

iskreno ja da sam musko nikad ne bi ozenila neko gundzalo...
NeZatvaramPastu

#33 Re: Problemi u vezi

Post by NeZatvaramPastu »

Nema problema u vezi ako na pocetku postavite stvari gdje trebaju biti. Kasno je ispravljati krivu Drinu.
Ghost_Rider_XXX

#34 Re: Problemi u vezi

nula37 wrote:dajte ba najlakse je prekinuti i otici mozel se boriti za njega...
po njenoj prici on poludi samo ako mu se zvoca... i naravno da ce pomislit na svoju neku tamo bivsu (mozda ce pomislit i to kako mu ona nikada nije zvocala) razmisli i o tome...

muskarci su u stvari (vecina njih) zahvalne biljcice sa kojima se trebas ponekad sloziti u svemu, koji zele da budu u pravu, koji zele da ih se slusa i razumije...
budi njezna, draga fina (to svaka zaljubljena zena ima u sebi ne moras se pretvarati) malo dzindziri mindziri mozda da mu na suptilan nacin stavis do znanja da ces biti s njim "u dobru i zlu"

nego moj ti je savjet da prestanes zanovjetat i zvocat da budes TI ona koja ce smiriti situaciju koja ce ga poljubiti i zagrliti kad mu je tesko i kad mu nije "njegov dan"...probaj jedno mjesec dana vidjet ces rezultate---

iskreno ja da sam musko nikad ne bi ozenila neko gundzalo...
Ovo je super post, ako pogledamo sa klasične šovinističke strane. Onda se postavlja pitanje za koji moj ste i izlazile iz kuhinje. Neka žene uzmu priručnik za prave supruge i domaćice iz 50 i neke i neka se ponašaju po datim instrukcijama. I svi će biti sretni. :-)

Nema od te veze ništa, pitanje je samo kad će kolegica to skontati i zatjerat ovog u tri lijepe.
50%angel-50%devil

#35 Re: Problemi u vezi

trpimir wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
il to il je trol tema ko milion slicnih ovdje, samo ne znam koji pacenik ih stalno pravi. Obavezno ovakve teme otvara neko kome je to prvi post na forumu :-) il je neko stvarno napacen ili je to neki fazon da ljudi budu aktivniji na forumu
ev i ja bas kontam da otvorim neku temu pa da svi zajedno fino mudrujete nad mojim zivotom i dajete mi pametne i manje pametne savjete a ja da na kraju uradim onako kako sam i sama zamislila :mrgreen:
Ghost_Rider_XXX

#36 Re: Problemi u vezi

Pa šta čekaš?
warna 1444

#37 Re: Problemi u vezi

Post by warna 1444 »

Praveći ustupke, i ustuknuvši pred njim, svaki put praviš " ulupljenja " na sebi, možda baš i ne odgovarajuća riječ za ovaj problem, al...
Jednom se postavi kako čvrsto, i shvatiti ćeš koliko mu je stalo do tebe, nemaš ti ništa od toga što ne možeš bez njega, ne može jedno voliti za oboje, to je jasno kao dan
nula37

#38 Re: Problemi u vezi

Post by nula37 »

[/quote]Ovo je super post, ako pogledamo sa klasične šovinističke strane. Onda se postavlja pitanje za koji moj ste i izlazile iz kuhinje. Neka žene uzmu priručnik za prave supruge i domaćice iz 50 i neke i neka se ponašaju po datim instrukcijama. I svi će biti sretni. :-) [/quote]

Nema od te veze ništa, pitanje je samo kad će kolegica to skontati i zatjerat ovog u tri lijepe.[/quote]

sta onda sam ja osoba koja pripada buducim "pravim suprugama i domacicama 50-tih" ako mislim da zena pokrece sve zena zadrzava muskarca ?
postovanje se uzvraca postovanjem, gundzanje gundzanjem i to ide u nedogled... normalno je da ce on gundzat kad i ona gundza po vazdan sta treba ko neki njonjo sve te njene frustracije i gluposti stojicki podnositi i jos se uvaliti u brak sa takvom zenom :run:
Last edited by nula37 on 08/07/2012 17:04, edited 4 times in total.
50%angel-50%devil

#39 Re: Problemi u vezi

trenutno nisam raspolozena u tolikoj mjeri da mogu podnijeti neki los komentar.
a odnos ovog postotka u mom nicku je ovih dana 0,01%angel-99,99% devil
kikica85

#40 Re: Problemi u vezi

Post by kikica85 »

I ja nekada mislim kako treba da spustim loptu i jedno vrijeme radim kako on kaze..Ali ne pomaze mi u tome..Sto me nervira namjerno sitnicama za koje sigurno zna da mi smetaju?! Zar nije to djetinjasto??! Očigledno ćemo funkcionisati samo ako ja budem igrala kakko on svira..
50%angel-50%devil

#41 Re: Problemi u vezi

pa to je izgleda kljuc za vasu uspjesnu vezu - ti moras igrati kako on svira. al ne brini, i to bi mu brzo dosadilo jer on ocito voli da te nervira i kontrira ti u svemu.
kikica85

#42 Re: Problemi u vezi

Post by kikica85 »

Mi smo se zaljubili ludo oboje na prvi pogled i oboje smo znali da je to to vjerujte!Tu curu je dijelom ostavio i zbog mene,iako je bila ta prva ljubav koju smo dijelom ovdje spominjali.Ali vremenom je on shvatio da nisam njegov tip,da je ona,iako mene voli možda više,bitniji su mu izgleda ideali!Distancira se od mene,voli me,al se bori da me voli sto manje,i izgleda uspijeva mu,dok ja njem volim sve više i užasno sam nesretna zbog takvopg njegovog stava.Ostala sam s njim samo da mu ukažem na to da griješi,ali vidite i sami da mi teško ide.Jer on voli glavom,a ne srcem izgleda.On je izgleda tradicionalan i patrijarhalan,hoće curu koja će ga slušati i koja će biti nevina da bi se ženio izgleda!A ja njega čekam!Koliko me god volio ne ispunjavam taj osnovni uslov,iako bih pristala i na to da ga doživotno slušam.Šta sad da radim ja,nemate pojma kako me sve ovo boli,zašto obraća pažnju na čiste gluposti,a takvu smo ljubav doživjeli nas dvoje?!Ni otići,ni boriti se,jer suviše je sve bolno i godinu dana se budim uplakana!
warna 1444

#43 Re: Problemi u vezi

Post by warna 1444 »

kikica85 wrote:Mi smo se zaljubili ludo oboje na prvi pogled i oboje smo znali da je to to vjerujte!Tu curu je dijelom ostavio i zbog mene,iako je bila ta prva ljubav koju smo dijelom ovdje spominjali.Ali vremenom je on shvatio da nisam njegov tip,da je ona,iako mene voli možda više,bitniji su mu izgleda ideali!Distancira se od mene,voli me,al se bori da me voli sto manje,i izgleda uspijeva mu,dok ja njem volim sve više i užasno sam nesretna zbog takvopg njegovog stava.Ostala sam s njim samo da mu ukažem na to da griješi,ali vidite i sami da mi teško ide.Jer on voli glavom,a ne srcem izgleda.On je izgleda tradicionalan i patrijarhalan,hoće curu koja će ga slušati i koja će biti nevina da bi se ženio izgleda!A ja njega čekam!Koliko me god volio ne ispunjavam taj osnovni uslov,iako bih pristala i na to da ga doživotno slušam.Šta sad da radim ja,nemate pojma kako me sve ovo boli,zašto obraća pažnju na čiste gluposti,a takvu smo ljubav doživjeli nas dvoje?!Ni otići,ni boriti se,jer suviše je sve bolno i godinu dana se budim uplakana!
Sama svojim postovima kazuješ, da trebaš samo :run: ozbiljno ti govorim
kikica85

#44 Re: Problemi u vezi

Post by kikica85 »

Ponekad osjecam da je ljut zbog toga na mene,pa i misli da mogu koristiti samo za to,zato ne želi ni iskren biti samnom.Da me ne poštuje ni pred kim zato čak iako nemam konkretnih dokaza!A ja prosto ne mogu da vjerujem da je to on, da to radi meni,da to radi nama.On je fin momak inače,svi ga vole,zar onda ne valjam ja toliko?!Eto zašto sam izgubila i samopouzdanje!Pa ja baš mislim da normalniju curu od mene naći neće.Imam osjećaj da bih svakom valjala,samo njemu eto ne valjam.Kao da sam ubila nekoga,pa sad plaćam ovu kaznu.Jer stvarno je snve ovo nevjerovatno!Uložila sam toliko truda i vremena u ovu vezu,sad da propane sve.Uložila sam sebe,kako dalje da idem ja
LoveHurts

#45 Re: Problemi u vezi

Post by LoveHurts »

A kakav je sex u vašoj vezi?

Kod mene obicno svi problemi pocinju zbog nedostatka sexa , meni se digo a ona ni habera danima ponekad i mjesecima..i onda se nakupi nekih sitnica i izbije svadja i onda se to vuce i vuce.
kikica85

#46 Re: Problemi u vezi

Post by kikica85 »

Pa sex je ok možda ga to i drži u vezi samnom...
50%angel-50%devil

#47 Re: Problemi u vezi

kikica85 wrote:Mi smo se zaljubili ludo oboje na prvi pogled i oboje smo znali da je to to vjerujte!Tu curu je dijelom ostavio i zbog mene,iako je bila ta prva ljubav koju smo dijelom ovdje spominjali.Ali vremenom je on shvatio da nisam njegov tip,da je ona,iako mene voli možda više,bitniji su mu izgleda ideali!Distancira se od mene,voli me,al se bori da me voli sto manje,i izgleda uspijeva mu,dok ja njem volim sve više i užasno sam nesretna zbog takvopg njegovog stava.Ostala sam s njim samo da mu ukažem na to da griješi,ali vidite i sami da mi teško ide.Jer on voli glavom,a ne srcem izgleda.On je izgleda tradicionalan i patrijarhalan,hoće curu koja će ga slušati i koja će biti nevina da bi se ženio izgleda!A ja njega čekam!Koliko me god volio ne ispunjavam taj osnovni uslov,iako bih pristala i na to da ga doživotno slušam.Šta sad da radim ja,nemate pojma kako me sve ovo boli,zašto obraća pažnju na čiste gluposti,a takvu smo ljubav doživjeli nas dvoje?!Ni otići,ni boriti se,jer suviše je sve bolno i godinu dana se budim uplakana!
da ti posaljem svoj kucni uradak pa da vidis na koji nacin problem u vezi nevinosti pada u zaborav?? :evil:
LoveHurts

#48 Re: Problemi u vezi

Post by LoveHurts »

Iskreno se nadam da ga samo to ne drzi u vezi ^ da ima jos drugih ljepota :D

Sretno vam!
warna 1444

#49 Re: Problemi u vezi

Post by warna 1444 »

Samim tim što ona piše, da on želi nevinu oženiti, a upravo piše da sa njim spava.... to sve govori da on ne misli ništa ozbiljno s njom, to se samo od sebe nameće kao zaključak
kikica85

#50 Re: Problemi u vezi

Post by kikica85 »

Nije mi rekao to,ali zar po ostalim njegovim postupcima ne zaljucujete da je pomalo tradicionalan,zena mora slusati,muskarac je glava kuce...A pričali smo i o tome i rekao mi je da mu nije kao bitno...A zapravo se žalio u zadnje vrijeme da mu uskraćujem sex i tako to..
Locked