Problemi u braku

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bianconeri1988

#176 Re: Problemi u braku

Post by Bianconeri1988 »

Ukoliko želite da izbjegnete probleme u braku, ne dopustite da žena upravlja vašim novcem. Kad se oženim to ću imati prvo na umu. :D
Klitemnestraaa

#177 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

Bianconeri1988 wrote:Ukoliko želite da izbjegnete probleme u braku, ne dopustite da žena upravlja vašim novcem. Kad se oženim to ću imati prvo na umu. :D
Ili da to malo ljepse preformuliramo: Zenite zene koje su apsolutno samostalne i nezavisne i nece pasti na vas novac.
nuovavita

#178 Re: Problemi u braku

Post by nuovavita »

Nisam baš detaljno čitala temu. Ali kao da sam negdje pročitala da si ti njega zapostavljala na početku, a on se trudio oko tebe. A sada kada je obrnuta situacija nešto ti ne odgovara i TI imaš problem. E pa ne "mere" to tako. Svi imamo prag tolerancije, njegov si očito preskočila. I ne znam šta se čudiš. A ne znam kako i dalje razmišljaš imati dijete sa njim, kao spas ili :? Vrlo vjerovatno da je već pronašao neku djevojku/ženu koja mu poklanja punu pažnju i sa kojom je mnogo lakše funkcionisati.
ovo_mi_je_nick

#179 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

Klitemnestraaa wrote:
Bianconeri1988 wrote:Ukoliko želite da izbjegnete probleme u braku, ne dopustite da žena upravlja vašim novcem. Kad se oženim to ću imati prvo na umu. :D
Ili da to malo ljepse preformuliramo: Zenite zene koje su apsolutno samostalne i nezavisne i nece pasti na vas novac.
95 % furaju priču da traže sigurnost u bračnom drugu a na drugoj strani kao sve su one samostalne i ne žele ništa drugo do "lubav" :lol:
Klitemnestraaa

#180 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

ovo_mi_je_nick wrote:
Klitemnestraaa wrote:
95 % furaju priču da traže sigurnost u bračnom drugu a na drugoj strani kao sve su one samostalne i ne žele ništa drugo do "lubav" :lol:
Zato sto vecina njih ili su kucanice ili rade za neki minimalac koji ne bi mogao pokriti troskove zivljenja i sve njiove prohtjeve.
Ako zena ima dovoljno para za zivot i svoje potrebe, pod uslovom da je obrazovana i da se sama borila da to postigne, nju nece biti briga za muzevim novcem jer i bez njega moze uzivati u zivotu.
nightvision

#181 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Klitemnestraaa wrote:
ma nije ni to neko rjesenje. takvu moze "prebaciti" da se okrene i ode bez puno price, posto je samostalna jel. ne valja kako god okrenes.
Klitemnestraaa

#182 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

nightvision wrote:
Klitemnestraaa wrote:
ma nije ni to neko rjesenje. takvu moze "prebaciti" da se okrene i ode bez puno price, posto je samostalna jel. ne valja kako god okrenes.
Pa valjda bolje za oboje da ode ako skonta da brak nije ok, nego da zivi citav zivot s njim preko ku.ca.

Nema mi nista gore nego kad ljudi zive kao cimeri, varaju jedno drugo, ali ono nonsalantno zive skupa i prave se budale jedno za drugo. Ili kad se zensko boji, sjedi kuci i sprema za ono malo sigurnosti, dok on okolo ide i prasi druge zenke. Brate ako nije kako treba, nemoj nikako, na svijetu milijarada ljudi, s nekim ce ici.
nightvision

#183 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Klitemnestraaa wrote:Brate ako nije kako treba, nemoj nikako, na svijetu milijarada ljudi, s nekim ce ici.
i tako probas s jednom, drugom, trecom, cetvrtom, petom... ko ce placati tolike alimentacije.
tanjjaa

#184 Re: Problemi u braku

Post by tanjjaa »

Ja sam malo bacila se na sredjivanje svojih misli, zivota... Malo se smirila, trudila oko njega. I ovako moze se rec dobro je krenulo opet, druzimo se, dodje kuci, ne vidim da se nesto posebno dotjruje, ujutro ustane i ode tako da bi covjek mislio kada ga vidis da zeli samo sto prije da zavrsi s obavezama i da se vrati kuci. Izvede me i vani, mada je opet malo te neke recimo bliskosti i sl, kao da ga nesto muci, mada ne vidim da je nesto posebno los, ali opet...

Znam da sam sama kriva sto mu je mozda u jednom trenutku braka bila puna kapa, ali nekad se pitam mozda i nije sve do mene. Npr. slusa pjesme koje pjevaju o toj nekoj neuhvatljivosti, zna se perverzno nasaliti kao s frendom i mene to uvrijedi... Ne znam te neke sintice mi odaju kao da se nije bas smirio, i svatila sam da je to ono sto mene boli, sto mozda ne vidi vrijednost u rastu u braku sa mnom, nego misli da tako "nesto" propusta eto.

A ja sam se uvijek jezila tog i zena sam za jednog muskarca i ne trebaju mi drugi da pumpam ego i da mislim da sam ja neka riba eto zato sto je mene neki lik pogledao... Nije mi to smisao zivota, vec porodica, djeca..
Euridika
Globalna šefica

#185 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

nightvision wrote:
Klitemnestraaa wrote:Brate ako nije kako treba, nemoj nikako, na svijetu milijarada ljudi, s nekim ce ici.
i tako probas s jednom, drugom, trecom, cetvrtom, petom... ko ce placati tolike alimentacije.
Alimentacije plaćaš za djecu. A ako ti je to problem, onda je bolje da ga držiš u gaćama (svojim). Tamo mu je svakako najbolje... :D
Ženama se alimentacija plaća samo ako nemaju vlastitog uzdržavanja, a ti bi kao emancipovan muškarac svakako birao onu koja se može sama uzdržavati. ;-)
Asta

#186 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

tanjjaa wrote:Ja sam malo bacila se na sredjivanje svojih misli, zivota... Malo se smirila, trudila oko njega. I ovako moze se rec dobro je krenulo opet, druzimo se, dodje kuci, ne vidim da se nesto posebno dotjruje, ujutro ustane i ode tako da bi covjek mislio kada ga vidis da zeli samo sto prije da zavrsi s obavezama i da se vrati kuci. Izvede me i vani, mada je opet malo te neke recimo bliskosti i sl, kao da ga nesto muci, mada ne vidim da je nesto posebno los, ali opet...

Znam da sam sama kriva sto mu je mozda u jednom trenutku braka bila puna kapa, ali nekad se pitam mozda i nije sve do mene. Npr. slusa pjesme koje pjevaju o toj nekoj neuhvatljivosti, zna se perverzno nasaliti kao s frendom i mene to uvrijedi... Ne znam te neke sintice mi odaju kao da se nije bas smirio, i svatila sam da je to ono sto mene boli, sto mozda ne vidi vrijednost u rastu u braku sa mnom, nego misli da tako "nesto" propusta eto.

A ja sam se uvijek jezila tog i zena sam za jednog muskarca i ne trebaju mi drugi da pumpam ego i da mislim da sam ja neka riba eto zato sto je mene neki lik pogledao... Nije mi to smisao zivota, vec porodica, djeca..
A sta mislis da popricas sa njim umjesto sa nama. Znas brak ne spasava ni dijete ni neka treca osoba. Brak ne spasavaju savjeti koje dobivas iz novina, prijatelja i komsija.
Brak spasava kompromis i otvoren razgovor ali samo pod uslovom da ga oboje zelite spasiti.
Kad jednog dana pored jedno ili vise djece "pogledas iz sebe" i shvatis da je ostao sa tobom iz sazaljenja, obaveze, komsiluka ili familije. Onda shvatis da ste oboje sve te godine bili nestetni i da ste propustili mnogo toga pokusavajuci da se prilagodite zeljama ili ocekivanjima jedno prema drugom.
Brak je institucija u koju moras svakodnevno ulagati da bi funkcionisala i ona ce funkcionisati samo ako oboje ulazete u nju u protivnom ona propada skroz ili postaje klimava.
A ti dobro razmisli da li ces sa njim pricati otvoreno ili ces ostatak zovota razmisljati kako je on danas raspolozen, vagati svaku njegovu rijec, paranoisati oko izbora muzike itd...
Razmisli, govorim iz licnog iskustva.
Euridika
Globalna šefica

#187 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Asta wrote:
tanjjaa wrote:Ja sam malo bacila se na sredjivanje svojih misli, zivota... Malo se smirila, trudila oko njega. I ovako moze se rec dobro je krenulo opet, druzimo se, dodje kuci, ne vidim da se nesto posebno dotjruje, ujutro ustane i ode tako da bi covjek mislio kada ga vidis da zeli samo sto prije da zavrsi s obavezama i da se vrati kuci. Izvede me i vani, mada je opet malo te neke recimo bliskosti i sl, kao da ga nesto muci, mada ne vidim da je nesto posebno los, ali opet...

A sta mislis da popricas sa njim umjesto sa nama. Znas brak ne spasava ni dijete ni neka treca osoba. Brak ne spasavaju savjeti koje dobivas iz novina, prijatelja i komsija.
Brak spasava kompromis i otvoren razgovor ali samo pod uslovom da ga oboje zelite spasiti.
Kad jednog dana pored jedno ili vise djece "pogledas iz sebe" i shvatis da je ostao sa tobom iz sazaljenja, obaveze, komsiluka ili familije. Onda shvatis da ste oboje sve te godine bili nestetni i da ste propustili mnogo toga pokusavajuci da se prilagodite zeljama ili ocekivanjima jedno prema drugom.
Brak je institucija u koju moras svakodnevno ulagati da bi funkcionisala i ona ce funkcionisati samo ako oboje ulazete u nju u protivnom ona propada skroz ili postaje klimava.
A ti dobro razmisli da li ces sa njim pricati otvoreno ili ces ostatak zovota razmisljati kako je on danas raspolozen, vagati svaku njegovu rijec, paranoisati oko izbora muzike itd...
Razmisli, govorim iz licnog iskustva.
Potpisujem. :thumbup:
ho oponopono

#188 Re: Problemi u braku

Post by ho oponopono »

...Gospode, poprimi materijalni oblik da te zagrlim... :pusi2:
nightvision

#189 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Euridika wrote:
nightvision wrote:i tako probas s jednom, drugom, trecom, cetvrtom, petom... ko ce placati tolike alimentacije.
Alimentacije plaćaš za djecu. A ako ti je to problem, onda je bolje da ga držiš u gaćama (svojim). Tamo mu je svakako najbolje... :D
Ženama se alimentacija plaća samo ako nemaju vlastitog uzdržavanja, a ti bi kao emancipovan muškarac svakako birao onu koja se može sama uzdržavati. ;-)
Joj truHle price o emancipaCiji. Bjezi ba tam'... :run:
Euridika
Globalna šefica

#190 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

nightvision wrote:Joj truHle price o emancipaCiji. Bjezi ba tam'... :run:
Nemoj mi samo reći da se i ti bojiš nezavisnih žena. Razočarao si me... :oops:
:D
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#191 Re: Problemi u braku

Post by heat »

Ako mislis da se nije ˝izivio˝ (fakat ne razumijem tu rijec ali eto, haj), budi uz njega i neka se ˝izivi˝.
Sali se i ti ˝perverzno˝! Sve je dobro dok te smatra frendom, cijeni to ;-)
Otvoreno razgovarajte a svjesna si svojih mana, ispravljaj ih u hodu.
nightvision

#192 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Euridika wrote:
nightvision wrote:Joj truHle price o emancipaCiji. Bjezi ba tam'... :run:
Nemoj mi samo reći da se i ti bojiš nezavisnih žena. Razočarao si me... :oops:
:D
Jok to, nego je zabluda da su emancipovane zene drugacije od neemancipovanih. Isti proizvod upakovan u drugu ambalazu, sa identicnim manama, nuspojavama, izaziva identicne kontrandikacije, a nekada cak dolazi sa vecom dozom otrova nego je navedeno na deklaraciji. :oops:
Klitemnestraaa

#193 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

heat wrote:
Ako mislis da se nije ˝izivio˝ (fakat ne razumijem tu rijec ali eto, haj), budi uz njega i neka se ˝izivi˝.
Slazem se, meni nikad nije bio problem upitati momka kad prodje neka dobra riba 'bil je kresn'o, a?'. Isto tako on za frajera. Ljudi su seksualna bica, to je sasvim normalno ako si u (dugoj) vezi da gledas ostale ljude (ne flertujes, nego gledas) i imas seksualne fantazije. I naravno, to nikad ne znaci da bi prevario/la nekoga, nego jednostavno fantazije. I ne da bi se upustao i u sta kao flertovanje i sl., nego ponavljam samo fantazije.

Treba razumjeti muskarce i tako se odnositi prema njima. U njihovoj je psihologiji da su izrazito vizuelna i seksualna bica i oni to medjusobno razumiju, zato se kao frendovi sale oko takvih stvari i smatram da svaka zena ne treba muskarca sa sobom da poredi, nego da istrazuje musku psihologiju i s te strane da mu pristupi, da musko u njoj vidi najboljeg frenda koji ga moze shvatit i ne osudjivati za razlicitosti koje zene ne razumiju jer sve prema sebi ravnaju. Jedan oblik tog istrazivanja muske psihologije, osim citanja knjiga o psihologiji jest razgovor gdje upitate partnera sta njegove rijeci i sale tacno znace i gdje je on podvukao granicu prema ostalim zenama.
heat

#194 Re: Problemi u braku

Post by heat »

Klitemnestraaa wrote:
heat wrote:
Slazem se, meni nikad nije bio problem upitati momka kad prodje neka dobra riba 'bil je kresn'o, a?'. Isto tako on za frajera. Ljudi su seksualna bica, to je sasvim normalno ako si u (dugoj) vezi da gledas ostale ljude (ne flertujes, nego gledas) i imas seksualne fantazije. I naravno, to nikad ne znaci da bi prevario/la nekoga, nego jednostavno fantazije. I ne da bi se upustao i u sta kao flertovanje i sl., nego ponavljam samo fantazije.

Treba razumjeti muskarce i tako se odnositi prema njima. U njihovoj je psihologiji da su izrazito vizuelna i seksualna bica i oni to medjusobno razumiju, zato se kao frendovi sale oko takvih stvari i smatram da svaka zena ne treba muskarca sa sobom da poredi, nego da istrazuje musku psihologiju i s te strane da mu pristupi, da musko u njoj vidi najboljeg frenda koji ga moze shvatit i ne osudjivati za razlicitosti koje zene ne razumiju jer sve prema sebi ravnaju. Jedan oblik tog istrazivanja muske psihologije, osim citanja knjiga o psihologiji jest razgovor gdje upitate partnera sta njegove rijeci i sale tacno znace i gdje je on podvukao granicu prema ostalim zenama.
zena mojih snova :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
heat

#195 Re: Problemi u braku

Post by heat »

rijetko zeMsko ali je problem kada se desi :D
Image
Klitemnestraaa

#196 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

heat wrote:rijetko zeMsko ali je problem kada se desi :D
Image
Eh, eto razlog sto sam singl. :D
heat

#197 Re: Problemi u braku

Post by heat »

Klitemnestraaa wrote: Eh, eto razlog sto sam singl. :D
:lol: :thumbup:
Anestezija

#198 Re: Problemi u braku

Post by Anestezija »

Kad se ozenim javit cu se na ovu temu.
Asta

#199 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

Sreca pa sam stetno razvedena.
heat

#200 Re: Problemi u braku

Post by heat »

Asta wrote:Sreca pa sam stetno razvedena.
stetno ? :mrgreen:
Post Reply