Kataklinger wrote:Jednostavno, lik se trudio oko tebe a ti to nisi znala cijeniti. Kao što si i sama rekla. Možeš ti sad prdit koliko hoćeš kako nisi bila ok, to je u stvari bilo tipično jadno žensko ponašanje kad se pokaže pažnja i trud od strane muškarca.
I da citiram dio posta iznad:
"daj onoliko koliko dobijaš"
Glupost teža. Zamisli da se obadvije strane vode ovim sranjem u startu. Pa se natežu, ko će prvi popustiti i okinuti. Pa to sve ode u tri lijepe.
Lik ti se u startu posvetio maksimalno, bez nekih vaganja, predrasuda i slično (nije se vodio time da ti pruži onoliko koliko dobije) ali sve ima svoju tačku zasićenja gdje bilo kakve dalje pobude obično padaju u vodu. Vjerovatno si ga upravo dovela do tog zasićenja, i sad možeš mahati.
Ja ne znam sta se imas truditi i obletati oko nekoga i poklanjati mu paznju, ako istu ne dobijas od njega/nje. Po meni, onda si budala. I da, zensko sam, ali prezirem kavaljerstvo i musko koje obleta i zensko koje igra 'hard to get'.
Jednostavno, dvije osobe se spoje i vide da li ide ili ne ide, tj. da li su kompatibilne i imaju zajednickih interesa ili ne. Kasnije kada stupe u vezu i prodje 'honeymoon' faza, onda probleme rjesavate skupa razgovorom.
I nikad se ne trudis na nacin da pokusas drugog promijeniti, jer ne mozes, nego svoj pristup rjesavanju problema i svoj pogled na to. Kada oboje dodju do zakljucka sta nije ok, oboje trebaju na sebi raditi, ne na drugom.
Konkretno, autorka je shvatila da on nema dovoljno vremena niti paznje da joj pokloni. Umjesto da njega pokusa da promijeni, trebala bi da promijeni svoj stav prema tome i da vise 'emocionalno naraste'. Kako? Pa da i ona svoju paznju poklanja sebi van kuce. Posao, prijateljice, sportski klubovi, internacionalne organizacije, rukotvorine.. Jako mnogo mjesta za prosirenje socijalnog kruga, radjenja na sebi tzv. 'self-developing'.
Kada on vidi da i ona ima zivot van kuce i ne poklanja mu tooliikoo paznje kao prije, ee onda ce i on okrenuti drugu plocu.
Ukoliko tada ne, onda ce se totalno ohladiti, ali bar cete znaci mozete li skupa zivjeti kao licnosti koje obje imaju zivot ili cete patiti jedno drugo do kraja zivota.