Problemi sa internetom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
Seherovac
Posts: 220
Joined: 17/01/2012 20:05

Problemi sa internetom

Post by Seherovac » 25/02/2012 12:45

Pozdrav svima!

Situacija je slijedeca... Zadnjih mjesec dana kuci koristim laptop sa OS Windows 7. Internet mi je normalno radio sve bez problema ikakvih. Prije 2 dana dobio sam PC sa xp-om. DA probam radi li internet na njemu ja ga normalno prikopcam, on ocita konekciju ali dole pise limited or no connectivity... Probao sam vise puta sa disable/ enable Local Area Connection, resetiranjem modema vadjenjem njegovog utikaca iz uticnice ali bezuspjesno... To me nije puno doticalo jer sam imao laptop, medjutim kada sam ponovo prikopcao lapotp, on mi je javio istu stvar, pise npr Network 3 i dole ispod nema internetskog pristupa, sat vremena sam se patio sa tim enable/disable, resetiranjem modema i nista. Kontam da probam ponovo na PC, kada na PC-iju hoce. To je bilo privremeno rijesenje. Cim sam ugasio PC i ponovo upalio opet mi je javljao limited or no connectivity... Sada pisem sa laptopa, uspio sam nesto rijesiti preko mrezne dijagnostike, on sam pregleda i rijesi, ali je to kratog daha, jer cim se konektujem radio mozda prvih 5 minuta i onda odjednom prestane da otvara stranice, a dole i dalje pise da je sve uredu. Onda ja uradim disable/enable i onda opet pise nema internetskog pristupa, i opet dijagnostika i ako uspije da popravi, dobro je, ako ne.... U dijagnostici mi javi problem : Prilagodnik Lokalna veza nema valjanu konfiguraciju IP-a. Ako zna ko kako rijesti opisani problem bio bih zahvalan... Da, internet je HS-ov, doduse u vrijeme desavanja pobrojanih dogadja sve lampice su bile upaljene na modemu tako da mislim da nije do njih...


Nermin_BH
Posts: 1166
Joined: 03/01/2011 18:07

Re: Problemi sa internetom

Post by Nermin_BH » 27/02/2012 23:36

Ako ti je hs internet modem možeš koristiti samo na jednom pc-u ili laptop-u. Za to što ti radiš treba ti router pa da možeš uštekati više kompjutera. Možeš ti to restartovati da zoveš ljude u hs-u pa da ti restartuju mac ali ljudima ne možeš dosađivati stalno da ti to rade kupi router. Isto ti je riješenje ugasi modem na 1h iz struje pa onda ukljuci kabal u laptop pa uključi modem u struju i trebalo bi raditi tako isto za pc 1h ugasiš i isto uradiš.

AdiSecibovic
Posts: 24
Joined: 27/02/2012 00:46

Re: Problemi sa internetom

Post by AdiSecibovic » 27/02/2012 23:41

Nermin_BH wrote:Ako ti je hs internet modem možeš koristiti samo na jednom pc-u ili laptop-u. Za to što ti radiš treba ti router pa da možeš uštekati više kompjutera. Možeš ti to restartovati da zoveš ljude u hs-u pa da ti restartuju mac ali ljudima ne možeš dosađivati stalno da ti to rade kupi router. Isto ti je riješenje ugasi modem na 1h iz struje pa onda ukljuci kabal u laptop pa uključi modem u struju i trebalo bi raditi tako isto za pc 1h ugasiš i isto uradiš.
Ima rjesenje.

Podesi MAC adresu na pc-u koji nema da je ista kao na PC koji ima, ali usput i promjeni mac na onom koji ima.

Post Reply