Problemi s svekrvom
- vazi
#302 Re: Problemi s svekrvom
cuj to, a ja ga plaho gotivimBlack swan wrote:ko vise ovog Govnara Smrdica s allazire moze gledati a ne jos citati kako sere po sirotinji
proljev odmah dobijem
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#303 Re: Problemi s svekrvom
svak nek odgaja djecu kako zeli
osnovno ljudsko pravo
osnovno ljudsko pravo
- DrugaGimnazija
#304 Re: Problemi s svekrvom
Nije ovo samo o odgoju djece. Neka od ove "djece" imaju i po 28, 34, 39 godina. Njih vise ne treba odgajati i na toj "djeci" je da se osamostale i zapocnu svoj zivot.
Npr. vrla pitalica iz prvog posta -- jedini nacin da se rijesi svog problema je da ona i muz nadju sebi i najmanji stancic i zapocnu svoj zivot bez prikolica.
Npr. vrla pitalica iz prvog posta -- jedini nacin da se rijesi svog problema je da ona i muz nadju sebi i najmanji stancic i zapocnu svoj zivot bez prikolica.
-
kazo
-
biscanka2
#306 Re: Problemi s svekrvom
Nije sve do svekrva nego uopste do mami.kazo wrote:Ma zar je toliko svekrva zeznuta, procitah dosta postova i izgleda svaka zena ima problema![]()
trebo bih se I ja uskoro zeniti, ali sve kontam da moja mama nece biti takva, a I hajde reko ako bude kakvih nesuglasica opet cu biti realan pa "zagalamiti" ali vidim da bas sinovi i ne smiju reci nesto majci.
Tacno sam u dilemi da se selim
Na zapadu pretezno prije svadbe mladenci se prvo za samostalnost pobrinu pa opet se "rogatih" mami (dal mlaozenjinih ili mladinih) nadje.
U uzem krugu poznanika mladic se ozenio. Svadba samo takva bila.
Prije toga iznajmili su stan i od kasike do namjestaja sve namjestili i sredili samo tako.
Proslo godinu i pol kad vidim nema mlade. Pitam ga zasto je sam kad on veli,rastali smo se.
Ja se cudom zacudila pogotovo jer su turci ( u njih manje rastava braka ima).
Isprica on meni kako su telefon i mladina mama dirigirgirali svakim njihovim danom.
Cak kad su u Tursku na godisnji otisli, rece,da je ta gospodja svaki dan nazivala i odredjivala kog jos obici moraju.
Kad mu je dozlogrdilo odbio je poslusnost. Mama se odmah pred vratma nasla i zaprijetila da ce cerku kuci povesti nasto je on
draga srca pristao.
Ja mislim da nedostatak tolerancije, respekta i medjusobnog dogovora ( kod "djece " kao i roditelja) puno toga unistiti mogu
a pogotovo ako u zajednici zive.
-
Keiko
#307 Re: Problemi s svekrvom
To je problem tretiranja odrasle osobe kao 'djeteta'. U redu, svi smo mi nečija djeca ali dodje vrijeme kad se mame i tate trebaju sklonit' sa 'djetetovog' životnog puta i pustit' ga /ju da sami za sebe odlučuju i uče na vlastitim greškama. Na žalost, u konzervativnijim društvima ima još dosta reziidualne matrijarhije i patrijarhije sto vodi jedino sukobu i problemima.biscanka2 wrote:Nije sve do svekrva nego uopste do mami.kazo wrote:Ma zar je toliko svekrva zeznuta, procitah dosta postova i izgleda svaka zena ima problema![]()
trebo bih se I ja uskoro zeniti, ali sve kontam da moja mama nece biti takva, a I hajde reko ako bude kakvih nesuglasica opet cu biti realan pa "zagalamiti" ali vidim da bas sinovi i ne smiju reci nesto majci.
Tacno sam u dilemi da se selim![]()
Na zapadu pretezno prije svadbe mladenci se prvo za samostalnost pobrinu pa opet se "rogatih" mami (dal mlaozenjinih ili mladinih) nadje.
Prije toga iznajmili su stan i od kasike do namjestaja sve namjestili i sredili samo tako.![]()
Proslo godinu i pol kad vidim nema mlade. Pitam ga zasto je sam kad on veli,rastali smo se.
Ja se cudom zacudila pogotovo jer su turci ( u njih manje rastava braka ima).![]()
Isprica on meni kako su telefon i mladina mama dirigirgirali svakim njihovim danom.
Cak kad su u Tursku na godisnji otisli, rece,da je ta gospodja svaki dan nazivala i odredjivala kog jos obici moraju.![]()
Kad mu je dozlogrdilo odbio je poslusnost. Mama se odmah pred vratma nasla i zaprijetila da ce cerku kuci povesti nasto je on
draga srca pristao.Slicnih primjera koliko hoces.
Ja mislim da nedostatak tolerancije, respekta i medjusobnog dogovora ( kod "djece " kao i roditelja) puno toga unistiti mogu
Ja moju svekrvu nešto posebno ne gotivim, jer osim njenog sina / mog muža nemamo ništa zajedničko. Mislim da se međusobno tolerisemo i otprilike to je to. Ja u njenoj kuci nisam sve skupa provela više od 20 sati u skoro deset godina zajedničkog života sa 'njenim sinom'. A da živimo u zajednici, garantujem da nas brak ne bi preživio ni do prve godišnjice.
Cak i kad nema problema između snahe i svekrve / zeta i punice, najbolje je odvojit' se i prije braka jer nisu dzaba rekli 'svoja kućica, svoja slobodica'.
@Sadie, stvarno ne možeš reći da te nismo upozorili prije nego si se udala.
- sheilak
#308 Re: Problemi s svekrvom
jel to kao sadie nije sretna u braku? 
- spreca
#309 Re: Problemi s svekrvom
mene bi ovo bilo sramota ovdje napisatiKeiko wrote:To je problem tretiranja odrasle osobe kao 'djeteta'. U redu, svi smo mi nečija djeca ali dodje vrijeme kad se mame i tate trebaju sklonit' sa 'djetetovog' životnog puta i pustit' ga /ju da sami za sebe odlučuju i uče na vlastitim greškama. Na žalost, u konzervativnijim društvima ima još dosta reziidualne matrijarhije i patrijarhije sto vodi jedino sukobu i problemima.biscanka2 wrote:Nije sve do svekrva nego uopste do mami.kazo wrote:Ma zar je toliko svekrva zeznuta, procitah dosta postova i izgleda svaka zena ima problema![]()
Prije toga iznajmili su stan i od kasike do namjestaja sve namjestili i sredili samo tako.![]()
Ja se cudom zacudila pogotovo jer su turci ( u njih manje rastava braka ima).![]()
Cak kad su u Tursku na godisnji otisli, rece,da je ta gospodja svaki dan nazivala i odredjivala kog jos obici moraju.![]()
Ja moju svekrvu nešto posebno ne gotivim, jer osim njenog sina / mog muža nemamo ništa zajedničko. Mislim da se međusobno tolerisemo i otprilike to je to. Ja u njenoj kuci nisam sve skupa provela više od 20 sati u skoro deset godina zajedničkog života sa 'njenim sinom'. A da živimo u zajednici, garantujem da nas brak ne bi preživio ni do prve godišnjice.
Cak i kad nema problema između snahe i svekrve / zeta i punice, najbolje je odvojit' se i prije braka jer nisu dzaba rekli 'svoja kućica, svoja slobodica'.
- spreca
#310 Re: Problemi s svekrvom
dok je zivih svekrva ,snahe nemogu biti sretne......odnosno nemogu prodavati zjale i maglusheilak wrote:jel to kao sadie nije sretna u braku?
- sheilak
#311 Re: Problemi s svekrvom
al spreca sta je problem pustit dvoje mladih ljudi da samostalno zive-u miru? zasto je problem ne mijesati se i ne davati savjete osim naravno ukoliko je savjet ili misljenje zatrazeno? zasto je problem ukoliko je sin sretan i zivi u skladno sa svojom suprugom i djecom, no snaha ne gotivi bas svekrvu-ne napada je, ne vrijedja, ne ogovara, ne okrece sina protiv majke, al jednostavno ne gotivi svekrvu, ne zeli je cesto u kuci-zasto je problem tu svekrvi se povuci?spreca wrote:dok je zivih svekrva ,snahe nemogu biti sretne......odnosno nemogu prodavati zjale i maglusheilak wrote:jel to kao sadie nije sretna u braku?
ne govorim ovo iz licnog iskustva, vec iz iskustva meni bliske osobe.
- spreca
#312 Re: Problemi s svekrvom
ja se nisam juce rodio.....da zivim sa zenom koja ne gotivi moju mater???.....pa ja bi sebi odrzo i kitu i jaja i sve bacio cukamasheilak wrote:al spreca sta je problem pustit dvoje mladih ljudi da samostalno zive-u miru? zasto je problem ne mijesati se i ne davati savjete osim naravno ukoliko je savjet ili misljenje zatrazeno? zasto je problem ukoliko je sin sretan i zivi u skladno sa svojom suprugom i djecom, no snaha ne gotivi bas svekrvu-ne napada je, ne vrijedja, ne ogovara, ne okrece sina protiv majke, al jednostavno ne gotivi svekrvu, ne zeli je cesto u kuci-zasto je problem tu svekrvi se povuci?spreca wrote:dok je zivih svekrva ,snahe nemogu biti sretne......odnosno nemogu prodavati zjale i maglusheilak wrote:jel to kao sadie nije sretna u braku?
ne govorim ovo iz licnog iskustva, vec iz iskustva meni bliske osobe.
- sheilak
#313 Re: Problemi s svekrvom
pa dobro, to si ti.
neki ljudi se ili drugacije odluce ili se muce odrazavajuci balans izmedju njih dvije.
po meni je najbolje je zivjeti daleko od rodbine-i s jedne i s druge strane. nikada ne bih dopustala mijesanje svekrve u svoj zivot, uvazavala bih ju, al bih radila kako ja mislim da je najbolje. niti bih svojoj mami dopustila da mi se mijesa u brak. ili lose govori o mom suprugu. srecom, obje su normalne zene, samostalne, koje to ne bi ni radile.
neki ljudi se ili drugacije odluce ili se muce odrazavajuci balans izmedju njih dvije.
po meni je najbolje je zivjeti daleko od rodbine-i s jedne i s druge strane. nikada ne bih dopustala mijesanje svekrve u svoj zivot, uvazavala bih ju, al bih radila kako ja mislim da je najbolje. niti bih svojoj mami dopustila da mi se mijesa u brak. ili lose govori o mom suprugu. srecom, obje su normalne zene, samostalne, koje to ne bi ni radile.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#314 Re: Problemi s svekrvom
taj odnos je nešto što mi muški ne razumijemo niti ćemo ikad razumjeti
popravljali mi dvojica likova veluks prozor
punac i zet
piva
motorka čekić ekser
zajebavaju se
psuju pa jedan drugog i zezaju
došli u golfu dvojci
uzeli pare i odoše dalje
ljudi imaju svoju malu firmu
edit čekić
punac i zet
piva
motorka čekić ekser
zajebavaju se
došli u golfu dvojci
edit čekić
Last edited by Truba on 07/09/2015 12:07, edited 2 times in total.
- sheilak
#315 Re: Problemi s svekrvom
tako bi bilo super kad bi i snahe i svekrve mogle. sa ili bez popravljanja veluks prozora. 
- spreca
#316 Re: Problemi s svekrvom
snahe i svekrve bi mozda mogle samo ovo:sheilak wrote:tako bi bilo super kad bi i snahe i svekrve mogle. sa ili bez popravljanja veluks prozora.
Kaze sin ocu...pisemi zena da treba da rodi i da joj posaljem pare za porod
veli otac sinu....pa kako to a nisi bio dvije godine kuci
a sin odgovara.....suti ba i matije trudna
- dobar osjecaj
#317 Re: Problemi s svekrvom
Meni je to sasvim ok da ne provodite previse usiljenog vremena skupa ako nemate nikakvih dodirnih tacaka i ako postoji vise negativne energije i potencijala za svadju. Ako imas djecu, nije bas jednostavno reci da osim sina/muza nemate nista zajednicko.Keiko wrote: Ja moju svekrvu nešto posebno ne gotivim, jer osim njenog sina / mog muža nemamo ništa zajedničko. Mislim da se međusobno tolerisemo i otprilike to je to. Ja u njenoj kuci nisam sve skupa provela više od 20 sati u skoro deset godina zajedničkog života sa 'njenim sinom'. A da živimo u zajednici, garantujem da nas brak ne bi preživio ni do prve godišnjice.
- Thorgerson
#318 Re: Problemi s svekrvom
Black swan wrote:taj odnos je nešto što mi muški ne razumijemo niti ćemo ikad razumjeti
punac i zet
piva
motorka čekić ekser
zajebavaju se
došli u golfu dvojciuzeli pare i odoše dalje
edit čekić
Ni meni ovo nije jasno. Ja sa puncem imam ok odnos, vala sta god da mi kaze, ne moze mi ogadit da opet sjednem s njim, odgledamo tekmu, popijemo pivu itd. A nije vala da se slazemo u svemu, ne slazemo se... ali opet, nikad nisam dosao kuci i zeni zvocao, e joj jesi vidjela tvog starog sta mi je reko.
I kod jarana je isto tako. Neki cak imaju bas super odnose sa puncem.
Al zene...e to je vec druga prica. One bukvalno gledaju sitnicu, kako je ko koga pogledao, sta je rekao, kako je rekao, kad je rekao...pa dajte ba i onda to analiziraju danima i danima.
Zato kazem ima svakakvih svekrva, ima svakakvih snaha...ali generalno serete vala i pretjerujete. Siguran sam 100% da to radi i ova sto je postavila temu, jer ocito joj svekrva ne radi vala nesta ultra lose.
Od 10 slucajeva siguran sam u 9 da pretjerujete. U jednom slucaju snaha ili svekrva su bas ono problem, stvarni, da bas nesto konkretno lose rade. Ovo ostalo su samo kako sam gore rekao gluposti, sta mi je rekla, kad mi je rekla, kako mi je rekla itd. Budalastine i zamaranja.
- Thorgerson
#319 Re: Problemi s svekrvom
Iskreno, meni je ovo zalosno.Keiko wrote: To je problem tretiranja odrasle osobe kao 'djeteta'. U redu, svi smo mi nečija djeca ali dodje vrijeme kad se mame i tate trebaju sklonit' sa 'djetetovog' životnog puta i pustit' ga /ju da sami za sebe odlučuju i uče na vlastitim greškama. Na žalost, u konzervativnijim društvima ima još dosta reziidualne matrijarhije i patrijarhije sto vodi jedino sukobu i problemima.
Pretpostavljam da po pravilu reciprociteta onda ni on nije bio kod tvojih vise od 20h.
Nije zdravo tek tako ostaviti roditelje koju su vas odgojili na cjedilu. Ne znam vala sta ti neko mora/treba uraditi, ko ti je familija, pa da ga eto tek tako ne podnosis.
Znaci ti imas jaranice sigurno koje ti sto puta vise znace nego roditelji od sopstvenog muza?!
To nije zdravo. To nije zdrav odnos. Ali eto svakome svoje.
- vjesticanametli
#320 Re: Problemi s svekrvom
ovdje je bolje ne pisati da zelis zivjeti bez uplitanja svete mame uz sporadicno vidanje ilitiga druzenje
jer zaboga odgojila je sina zamisli 
- Matzan
#321 Re: Problemi s svekrvom
Koji jado moraš biti da ovo dozvolišJa u njenoj kuci nisam sve skupa provela više od 20 sati u skoro deset godina zajedničkog života sa 'njenim sinom'.
Da joj je zlatna ne bi sa mnom bila.
Jasno je k'o dan da je problem isključivo u ženama.
Ili ne podnosi svekrvu ili je njena mamica filuje glupostima i vodi u pravcu rasturanja braka.
Muškarac koji u gaćama ima nešto veće od klitorisa neće dozvoliti ženske hirove i iživljavanje.
-
bumerangss
#322 Re: Problemi s svekrvom
Keiko, ti si neka oštrokandja! Ja bib tebi dao po...Keiko wrote:To je problem tretiranja odrasle osobe kao 'djeteta'. U redu, svi smo mi nečija djeca ali dodje vrijeme kad se mame i tate trebaju sklonit' sa 'djetetovog' životnog puta i pustit' ga /ju da sami za sebe odlučuju i uče na vlastitim greškama. Na žalost, u konzervativnijim društvima ima još dosta reziidualne matrijarhije i patrijarhije sto vodi jedino sukobu i problemima.biscanka2 wrote:Nije sve do svekrva nego uopste do mami.kazo wrote:Ma zar je toliko svekrva zeznuta, procitah dosta postova i izgleda svaka zena ima problema![]()
-
bumerangss
#323 Re: Problemi s svekrvom
al spreca sta je problem pustit dvoje mladih ljudi da samostalno zive-u miru? zasto je problem ne mijesati se i ne davati savjete osim naravno ukoliko je savjet ili misljenje zatrazeno? zasto je problem ukoliko je sin sretan i zivi u skladno sa svojom suprugom i djecom, no snaha ne gotivi bas svekrvu-ne napada je, ne vrijedja, ne ogovara, ne okrece sina protiv majke, al jednostavno ne gotivi svekrvu, ne zeli je cesto u kuci-zasto je problem tu svekrvi se povuci?
ne govorim ovo iz licnog iskustva, vec iz iskustva meni bliske osobe.[/quote]
ja se nisam juce rodio.....da zivim sa zenom koja ne gotivi moju mater???.....pa ja bi sebi odrzo i kitu i jaja i sve bacio cukama[/quote]
Bravo paša!
ne govorim ovo iz licnog iskustva, vec iz iskustva meni bliske osobe.[/quote]
ja se nisam juce rodio.....da zivim sa zenom koja ne gotivi moju mater???.....pa ja bi sebi odrzo i kitu i jaja i sve bacio cukama[/quote]
Bravo paša!
-
bumerangss
#324 Re: Problemi s svekrvom
E to je muskarcina!Matzan wrote:Koji jado moraš biti da ovo dozvolišJa u njenoj kuci nisam sve skupa provela više od 20 sati u skoro deset godina zajedničkog života sa 'njenim sinom'.![]()
![]()
Da joj je zlatna ne bi sa mnom bila.
Jasno je k'o dan da je problem isključivo u ženama.
Ili ne podnosi svekrvu ili je njena mamica filuje glupostima i vodi u pravcu rasturanja braka.
Muškarac koji u gaćama ima nešto veće od klitorisa neće dozvoliti ženske hirove i iživljavanje.
- Queen_of_hearts
#325 Re: Problemi s svekrvom
Zenske hirove na ovoj temi nadilazi samo muski bezobrazluk,koji velicinu svojih testisa mjere proporcionalno time koliko su ususkani pod mamin jorgan .Plackonje i beskicmenjaci .......da im je kako olaksat i onaj tranzit sa mamine juhice na zeninu ili gluho bilo svoju ,mora da ih oscilacije u kolicini soli i drugih zacina emotivno pogadjaju i kao muzeve i kao "muskarce" !