Hocu da kazem da fakat da je izvrsena agresija nikome nije dao za pravo da od nase vojske pravi stanacku ili vjersku vojsku, gdje je umjesto pozdrava "pozdrav domovini" u praksu usao vjerski pozdrav, gdje su komandovali ljudi koji su prvo bili podobni pa onda sposobni, gdje su kriminalci tipa Saje i Cengica izasli iz rata milion puta bogatiji nego sto su bili prije istog, gdje su mudzahedini po Zenici sisali zene nacelavo zato sto se nisu pokrivale itd. Ovo normalno nije bilo apsolutno pravilo, ali se guralo da postane. Sreca pa smo imali i generala kao Alagic sa cuvenom izjavom "Krajisniku i kad je najpjaniji, ne diraj u dzamiju", koja je opet bila odgovor na kritike sto se nazdravio alkoholom kad je oslobodjen Kupres.Pustinjski pjesnik i mrav wrote: Hoces da kazes da je pred kraj rata to bio gradjanski rat?
Za sta se Dudakovic borio kad je bio pred banja Lukom? Za BiH ili za dzamahiriju...?
Jos jednom ponavljam, meni je jasno da je bila agresija, cijelu sam je osjetio na svojoj kozi, ne stavljaj mi rijeci tipa "gradjanski rat" u usta, ali se isto tako necemo praviti ludi i braniti pojedince koji su se usrali u nasu borbu i htjeli promijeniti svrhu iste...