ovo si tako lijepo objasnio. stvarno istina pogotovo zato jer ovaj ponekad stvarno zna biti kreten. da sam manje upletena u sve ovo sigurno bi i vise stvari primjecivala oko sebe i mogla se vise posvetiti i vise energije dati drugim ljudima. samo me strah da cu onda stvarno popi**iti kad shvatim na sto je otislo moje vrijeme.muniza wrote:
Od mene si dobila savjet, od njega se ipak očekuje iskrenost![]()
Ne znam, nadam se da ne moraš biti još dugo tamo gdje si, strpi se malo, posveti stvarima zbog kojih si tu i vrijeme će proletit.
Za ovo "bolje biti ku*ka" ću samo reći da ne stoji, platila si danak neiskustvu i izgubila dio života nadajući se da će ovaj doći tobe. Kad ga izbrišeš iz glave skontaćeš koliko šansi i finih momaka je prošlo pored tebe a da nisi ni skontala, zato ih u budućnosti više nećeš propuštati...
Problem star 3000 godina
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
rrikikiki
#51 Re: Problem star 3000 godina
-
rrikikiki
#52 Re: Problem star 3000 godina
a znam ali bojim se da ce ovo morati biti ili neki veliki rez ili cu samo tonuti dalje i dalje i uvijek traziti neke isprike umjesto da se fino suocim i kazem dosta hvala cao djaci. i to me najvise muci jer su oboje koma situacije. ne mogu zadrzati prijatelja ni na jedan nacin. koja steta, nije lako naci u zivotu puno ljudi s kojima si na istoj valnoj duljini.kockica_kockica wrote:
Imas dvije mogucnosti:
prva mogucnost jeste da mu otvoreno kazes da jos uvijek osjecas za njega (sta god to bilo). i da ga pitas sto on misli o tome.
druga mogucnost jeste da se malo distanciras od njega. znaci nema vise prijateljskih kuhanja hrane za njega, razgovora kad god to njemu treba i slicnog. nadji si nekoga ko ce te okupirati dok tu naviku "njega" ne izbrises iz svoje svakodnevnice. ovo nisam bezveze napisala jer sam sigurna da je on tebi sigurna luka, navika koju si sebi stvorila, a navika se jako tesko rjesavamo. ne samo ti vec svi.
u svakom slucaju ako se opredjelis za prvu opciju znat ces na cemu si. onda se uhvati druge opcije ukoliko on i dalje zeli samo prijateljstvo a ne nesto vise od toga sto ti zelis. na zalost tvoja situacija jeste stara 3000 godina. musko zenska prijateljstva su rijetka jer uvijek jedna strana osjeca nesto vise od prijateljstva.
zelim ti puno srece.
hvala na zeljama. prvi put u zivotu moram napraviti nesto sto je taaaaako tesko. nisam inace ters sto se mora mora se ali ovo ne znam kako cemo....
-
rrikikiki
#53 Re: Problem star 3000 godina
Ma ja ba wrote:rrikikiki wrote:Pa eto, razlog zbog kojeg bas ti to trebas da uradis je jer tebe muci situacija i ti si ta koja trazi savjet na forumu. Dakle, tebi je u cilju da rijesis svoj problem. Dakle, razgovaras s njim otvoreno da znas na cemu si. Druga opcija ti je da budes mazohista.mayab wrote:Uprkos svemu, otvoriti karte, razgovarati snjim o svemu ovome, i vidjeti sta ce izaci od toga, jebote, ovako samo sebe patis i sama sebi glumis opustenost i bezbriznost... mislim, sta ti to treba i dokle!
Odmah rez, i odmah znas na cemu si, ne isplati se gubiti vrijeme , vjeruj mi!
ok, to mi je bila glupa recenica. u pravu si. njemu dobro. stvarno ne bi da budem mazohista, to mi je uvijek za prave luzere bilo.
ok, rijesit cemo. rijesit CU. sad bi ja to onako navijacki da se ohrabrim:
rijesit cu rijesit cu
rijesit cu rijesit cu rijesit cu
rijesit cu rijesit cu
rje e esit cu!!
- Not My Idea
#54 Re: Problem star 3000 godina
Manje-vise, da.rrikikiki wrote: znaci izgleda ostaje samo da se pripremim psihicki na neminovno zatvorim oci prekinem svaki kontakt i zamolim ga da odseli pa kako bude.
Procitah ovdje na jednoj temi Valjda to dođe sa vremenom kada shvatiš da trebaš da pustiš ono što ti ne pripada...
i koliko god ti bjezala od tog dana, jednom ce doci.
U svakom slucaju, mozes probat i rec mu kako se osjecas. Jedino mozes dobit.
Sta znas kako te zivot moze iznenadit.
Sretno.
-
rrikikiki
#55 Re: Problem star 3000 godina
jbt svaki savjet je dobar i sve sto procitam mi zvuci super dok ne procitam slijedeci savjet i onda mi taj zvuci jos bolje. sad vise ne znam. al ne znam vise onako nista. sta ce mi doduse faktor iznenadjenja, sta cu s njim. jedino osvetiti se nekako al ko ima vremena za to. zbog faktora iznenadjenja mu sigurno necu postat draza.Ellinor wrote:Joj ja savjeta vanvremenskih![]()
Pa sad je najgore moguće vrijeme da mu kaže šta osjeća - lik ima curu. Ili će je odhebati baš zbog toga ili će je iskoristiti jednokratno. Vjerovatnoća da ostavi curu i ponovo pokuša s ovom teži nuli. U svakom slučaju lik će dobiti ego overkilla ona ispucati faktor iznenađenja (ako je lik socijalno nepronicljiv i već nije skontao "koliko je sati").
Sačekaj bolju priliku.
- ExNihilo
#57 Re: Problem star 3000 godina
'Vako ti njemu dođirrikikiki wrote:jbt svaki savjet je dobar i sve sto procitam mi zvuci super dok ne procitam slijedeci savjet i onda mi taj zvuci jos bolje. sad vise ne znam. al ne znam vise onako nista. sta ce mi doduse faktor iznenadjenja, sta cu s njim. jedino osvetiti se nekako al ko ima vremena za to. zbog faktora iznenadjenja mu sigurno necu postat draza.Ellinor wrote:Joj ja savjeta vanvremenskih![]()
Pa sad je najgore moguće vrijeme da mu kaže šta osjeća - lik ima curu. Ili će je odhebati baš zbog toga ili će je iskoristiti jednokratno. Vjerovatnoća da ostavi curu i ponovo pokuša s ovom teži nuli. U svakom slučaju lik će dobiti ego overkilla ona ispucati faktor iznenađenja (ako je lik socijalno nepronicljiv i već nije skontao "koliko je sati").
Sačekaj bolju priliku.

- Not My Idea
#58 Re: Problem star 3000 godina
rrikikiki wrote:, sta cu s njim. jedino osvetiti se nekako al ko ima vremena za to.
Sta ti je ba?rrikikiki wrote:
bit ce to istina. ljudi su stvarno svinje. di je obzir prema i postivanje drugih. stvarno je cijeli svijet u qrcu.
Nemoj to radit i stvarat si losu sliku o liku.
Nije on kriv ako te vidi samo kao prijateljicu.
Na kraju krajeva, ti si imala sansu s njim i prokockala je. Momak krenuo dalje sa zivotom, zajedno sa svojom prijateljicom (tobom) i treba ga krivit za nesto?
Shvatam da ti nije drago sto ima djevojku i da si ljuta na njega zbog toga ali ne mozes nekog krivit za nesto cega on nije svjestan.
- MedenoSrce
#59 Re: Problem star 3000 godina
Majke mi kada procitam "nadji si nekoga ko ce te okupirati"
pa nisu osobe majica ili kosulja pa da odes u kupovinu kad ti padne raspolozenje
osnovni tvoj problem je sto si u nedostatku alternative svoje vrijeme i energiju posvetila njemu zasto jednostavno ne odes na kuglanje, upises kakav kurs ili odes na trening umjesto sto sjedis s njim, pa kada skontas sta zelis i sama sebi budes dovoljna znat ces i sta ces uraditi
osnovni tvoj problem je sto si u nedostatku alternative svoje vrijeme i energiju posvetila njemu zasto jednostavno ne odes na kuglanje, upises kakav kurs ili odes na trening umjesto sto sjedis s njim, pa kada skontas sta zelis i sama sebi budes dovoljna znat ces i sta ces uraditi
- Neradnik
#60 Re: Problem star 3000 godina
Cugajte skupa mozda mu prorade tad emocije pa ti ga slozi na rufo...ti zatrudnis a ostalo ce ici svojim tokom 
- MedenoSrce
#61 Re: Problem star 3000 godina
Gospodin_bez_kravate wrote:Cugajte skupa mozda mu prorade tad emocije pa ti ga slozi na rufo...ti zatrudnis a ostalo ce ici svojim tokom
mozda bi ona zeljela da on vodi ljubav s njom a ne da se po*ebe?
- banovan
#62 Re: Problem star 3000 godina
znaci izgleda ostaje samo da se pripremim psihicki na neminovno zatvorim oci prekinem svaki kontakt i zamolim ga da odseli pa kako bude.[/quote]
A gdje da odseli?Cija je to kuca,tvoja ili?
A gdje da odseli?Cija je to kuca,tvoja ili?
- Neradnik
#63 Re: Problem star 3000 godina
dje ga vode eMedenoSrce wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:Cugajte skupa mozda mu prorade tad emocije pa ti ga slozi na rufo...ti zatrudnis a ostalo ce ici svojim tokom
- Not My Idea
#64 Re: Problem star 3000 godina
U svakom slucaju nek Colu pripremi.MedenoSrce wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:Cugajte skupa mozda mu prorade tad emocije pa ti ga slozi na rufo...ti zatrudnis a ostalo ce ici svojim tokom
- MedenoSrce
#65 Re: Problem star 3000 godina
A gdje da odseli?Cija je to kuca,tvoja ili?[/quote]banovan wrote:znaci izgleda ostaje samo da se pripremim psihicki na neminovno zatvorim oci prekinem svaki kontakt i zamolim ga da odseli pa kako bude.
Jah i ovo ona ima "problem" sto ne moze da se emotivno sredi i frajer treba da se seli
chush beskravatni nemoj da ti seftu fiknem
- Neradnik
#66 Re: Problem star 3000 godina
Pa ja vidis da njoj nije do vođenja ljubavi koliko se lozi na njega poderala bi ga ko novine, kladit se mogu 
- banovan
#67 Re: Problem star 3000 godina
Ako mu priznas da ti se djasvi,onda ce on biti jos hladniji i tako 
- burek_in_space
#68 Re: Problem star 3000 godina
Kad malo bolje razmislim, bice dovoljno da ga pozovesh na vecheru, a umjesto vechere serviraj mu sebe sa drugim likom...rijeshicete problem namah. 
- Op3r4t0r
#69 Re: Problem star 3000 godina
Tvoj problem je ustvari prilicno lako resiti, posto kazes da zivite u istoj kuci ali u zasebnim sobama, onda predpostavljam da imate i zajednicke prostorije tipa zajednicke kuhinje ili u najmanju ruku zajednickog hodnika. U tom slucaju sve sto trebas uraditi je kroz pricu s njim saznati da li on tu curu planira dovoditi kod sebe i kad, po potrebi indirektno ga i nagovarati na tu opciju a kad on odluci da je dovede ti kulturno po zajednickim prostorijama prosetaj u donjem vesu tako da te i ona vidi. Nakon toga ili gubi djevojku jer ce mu ona praviti probleme gdje i kako zivi i na kraju dovesti do svadje i razlaza ili on seli jer ne zeli izgubiti djevojku. Uglavnom ili ostaje bez cure ili ti ide daleko od ociju, a daleko od ociju daleko i od srca 
-
A&M
#70 Re: Problem star 3000 godina
Pa tvoj je problem bar lako rijesiti ..Zivite u nekim apartmanima jednostavno zavedes ga malo i provedete noc u krevetu i poslije toga je tvoj
garant !
-
rrikikiki
#71 Re: Problem star 3000 godina
Not My Idea wrote:rrikikiki wrote:, sta cu s njim. jedino osvetiti se nekako al ko ima vremena za to.Sta ti je ba?rrikikiki wrote:
bit ce to istina. ljudi su stvarno svinje. di je obzir prema i postivanje drugih. stvarno je cijeli svijet u qrcu.
Nemoj to radit i stvarat si losu sliku o liku.
Nije on kriv ako te vidi samo kao prijateljicu.
Na kraju krajeva, ti si imala sansu s njim i prokockala je. Momak krenuo dalje sa zivotom, zajedno sa svojom prijateljicom (tobom) i treba ga krivit za nesto?
Shvatam da ti nije drago sto ima djevojku i da si ljuta na njega zbog toga ali ne mozes nekog krivit za nesto cega on nije svjestan.
- kokuz_sa
#72 Re: Problem star 3000 godina
cek cek
on spava kod tebe
ponekad
gdje?
isti krevet, soba?
drugi kauc?
ako je kod tebe u krevetu a nema
ja bi se zabrinuo
il je peder (nema veze sto ima neku tu svoju rospiju, ne poznat podatak imal s njom
) il moras jos kakvog tako zovnut da prespava, pa ako opet nista ne bude..
onda je do tebe
on spava kod tebe
ponekad
gdje?
isti krevet, soba?
drugi kauc?
ako je kod tebe u krevetu a nema
ja bi se zabrinuo
il je peder (nema veze sto ima neku tu svoju rospiju, ne poznat podatak imal s njom
onda je do tebe
-
rrikikiki
#73 Re: Problem star 3000 godina
MedenoSrce wrote:A gdje da odseli?Cija je to kuca,tvoja ili?banovan wrote:znaci izgleda ostaje samo da se pripremim psihicki na neminovno zatvorim oci prekinem svaki kontakt i zamolim ga da odseli pa kako bude.
Jah i ovo ona ima "problem" sto ne moze da se emotivno sredi i frajer treba da se seli
chush beskravatni nemoj da ti seftu fiknem[/quote]
u kucu sam prvo ja uselila. ali iznajmljujemo je svi skupa. ali siroko mu polje ima i drugih mjesta.
-
rrikikiki
#74 Re: Problem star 3000 godina
ma znam. jbt igre i igrice ai bez njih ne mzoes nista. ili mozes ali jedino onda kad je to Prava stvar. ali vise ne znam ni postoji li prava stvar.banovan wrote:Ako mu priznas da ti se djasvi,onda ce on biti jos hladniji i tako
- Neradnik
#75 Re: Problem star 3000 godina
sto ti ne odselis ako ti se on ne gleda vise mislim ono radi tvojih hirova,sto si trpila do danas momka? na neke fore sad po zimi najurit ces ga da trazi novo prebivaliste...bezzze 
ne kvari tuđu srecu zivot je kao bumerang.
ne kvari tuđu srecu zivot je kao bumerang.