Problem sa racunarom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
Alemkoo
Posts: 11
Joined: 01/03/2010 10:27

#1 Problem sa racunarom

Post by Alemkoo » 25/08/2011 10:42

Imam jedan problem koji me vec mjesec dana zeza!
Kad na racunaru pokrenem neku igricu (san andreas, sims) primjeri, uvijek moram da je dva puta pokrenem! Pitao sam se zasto dok nisam u Task Manageru otkrio da mi se prilikom prvog pokretanja u procesima pojavi proces windowsa Rundll32.exe koji mi rad racunara opterecuje 50% i nikad ispod samo iznad.
E sad imam pitanje kako da rijesim taj problem da mi se Rundll32.exe ne pokrece i sta je to zapravo!

Hvala


User avatar
Ghost_Rider_XXX
Posts: 2011
Joined: 26/03/2008 11:13

#2 Re: Problem sa racunarom

Post by Ghost_Rider_XXX » 25/08/2011 10:53

Ne barkči to ni slučajno, do je hajmo laički reć vrsta spone za dll-ove i sasvim je validan proces iako ponekad se znaju baje zamaskirat, ali se daju nafatat.

adnan_hz
Posts: 631
Joined: 15/03/2008 22:10

#3 Re: Problem sa racunarom

Post by adnan_hz » 27/08/2011 19:12

raja mene zanima kako da namjestim da mi na monitoru prikaze kad god upalim ili ugasim caps lock?! Posto sam kupio tastaturu novu microsoftovu al nema lampice na njoj????

User avatar
arnes_king
Posts: 4690
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 108 times
Been thanked: 54 times

#4 Re: Problem sa racunarom

Post by arnes_king » 27/08/2011 23:50

Ghost_Rider_XXX wrote:Ne barkči to ni slučajno, do je hajmo laički reć vrsta spone za dll-ove i sasvim je validan proces iako ponekad se znaju baje zamaskirat, ali se daju nafatat.
Pa ti mu govoris da to ne dira a sam znas da svaki virus moze da se namjesti kao bilo koji proces ili file, ja bih mu preporucio da skenira komp ako mu se tako desava ....
adnan_hz wrote:raja mene zanima kako da namjestim da mi na monitoru prikaze kad god upalim ili ugasim caps lock?! Posto sam kupio tastaturu novu microsoftovu al nema lampice na njoj????

Fino, na google, ili bilo gdje gdje se trenutno nalazis dok si na komp uvjek imas mjesta da nest ukucas, pa tak uvjek mlatni jedno slovo da znas ako nisi siguran i et, a nezz sto li ga i palite ja komp koristim godinama nezz da li sam taj caps lock ikada dobrovoljno upalio, JEDINO MI SE ZNA DESITI SLUCAJNO DA UPALIM, uppps pardon :PPP


Ili ako ti moj savjet ne pomaze evo onda drugi savjet : http://bs.lmgtfy.com/?q=program+for+sho ... status&l=1


i da si i ti tako kao i ja prvo na google ukucao vidjeo bi da ih mozes naci koliko zelis a prvi odmah valja,,,,,, al jok vi ste svi lijeni i bezobrazni da prvo postate na forum a traziti ne znate .... debilizam, iako ti je vise vremena oduzelo dok si ovdje to pitanje napisao nego sto bi ti trebalo da ga na google nadjes........ i plus ne mozes ni sam temu otvoriti nego u tudje postas sto je nigdje veze -.-

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#5 Re: Problem sa racunarom

Post by Decerto » 28/08/2011 00:36

Arnese ne rise...ako itko otvara teme koje su blago receno,retardirane,to si ti.Ako neces covjeku pomoci gtfo.

Za ovog sto je trazio program da mu pokazuje jel caps on ili off,evo ti program koji stavi malu ikonicu u taskbar i ona ti pokazuje da li je on ili off.

http://www.georgejopling.co.uk/capslock/capslock.html

User avatar
arnes_king
Posts: 4690
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 108 times
Been thanked: 54 times

#6 Re: Problem sa racunarom

Post by arnes_king » 28/08/2011 01:38

Decerto wrote:Arnese ne rise...ako itko otvara teme koje su blago receno,retardirane,to si ti.Ako neces covjeku pomoci gtfo.

Za ovog sto je trazio program da mu pokazuje jel caps on ili off,evo ti program koji stavi malu ikonicu u taskbar i ona ti pokazuje da li je on ili off.

http://www.georgejopling.co.uk/capslock/capslock.html

O cemu ti pises, procitaj moj post ponovo pa ces vidjeti da sam mu to prije tebe dao :)

A ne otvaram ja retardirane teme, ja otvaram temu jedino kada bas nesto rijesit ne mogu a nijednu nisam otvorio da je nesto sto sam mogao naci da sam samo na google ukucao :)

djryback
Posts: 240
Joined: 16/03/2008 01:53

#7 Re: Problem sa racunarom

Post by djryback » 28/08/2011 01:46

reinstall windoze i rijeseno ;)

User avatar
Rimad
Posts: 821
Joined: 20/05/2009 14:56

#8 Re: Problem sa racunarom

Post by Rimad » 28/08/2011 12:01

Kad osjetiš da ti kompjuter počne usporavati - čisti ga od virusa i sličnih štetočina i li ga reinstaliraj (jednom do va puta godišnje ne škodi reinstalirati).

Ako pokušaš na Google-u :D vidjećeš da je to virus.

Haj' zdravo.

User avatar
lala*
Posts: 255
Joined: 17/03/2010 17:05
Location: rajvoSa

#9 Re: Problem sa racunarom

Post by lala* » 21/09/2011 19:18

Nadam se da ovdje mogu pisati o svom problemu sa racunarom. :D

Imam problem sa zvukom, tacnije sta god da pustim, bilo kakav video i sl. cuje se samo muzika, a glas nikako. O cemu je rijec?

Hvala

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#10 Re: Problem sa racunarom

Post by Decerto » 21/09/2011 20:11

lala* wrote:Nadam se da ovdje mogu pisati o svom problemu sa racunarom. :D

Imam problem sa zvukom, tacnije sta god da pustim, bilo kakav video i sl. cuje se samo muzika, a glas nikako. O cemu je rijec?

Hvala
http://www.free-codecs.com/download_sof ... 6462&s=775

probaj to

User avatar
lala*
Posts: 255
Joined: 17/03/2010 17:05
Location: rajvoSa

#11 Re: Problem sa racunarom

Post by lala* » 21/09/2011 20:56

Decerto wrote:
lala* wrote:Nadam se da ovdje mogu pisati o svom problemu sa racunarom. :D

Imam problem sa zvukom, tacnije sta god da pustim, bilo kakav video i sl. cuje se samo muzika, a glas nikako. O cemu je rijec?

Hvala
http://www.free-codecs.com/download_sof ... 6462&s=775

probaj to
Kaze mi da vec imam instalirano to na racunaru. :/

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#12 Re: Problem sa racunarom

Post by Decerto » 21/09/2011 21:21

lala* wrote:
Decerto wrote:
lala* wrote:Nadam se da ovdje mogu pisati o svom problemu sa racunarom. :D

Imam problem sa zvukom, tacnije sta god da pustim, bilo kakav video i sl. cuje se samo muzika, a glas nikako. O cemu je rijec?

Hvala
http://www.free-codecs.com/download_sof ... 6462&s=775

probaj to
Kaze mi da vec imam instalirano to na racunaru. :/
E onda do kodeka nije...koji player koristis ? Ja bi ti preporucio bs player ili vlc player.

User avatar
lala*
Posts: 255
Joined: 17/03/2010 17:05
Location: rajvoSa

#13 Re: Problem sa racunarom

Post by lala* » 21/09/2011 21:34

E onda do kodeka nije...koji player koristis ? Ja bi ti preporucio bs player ili vlc player.
Nije to samo do playera, nego bilo gdje da otvorim, npr. na youtube ili igrica itd.

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#14 Re: Problem sa racunarom

Post by Decerto » 21/09/2011 21:50

Koje zvucnike imas ? 2 zvucnika,5.1,7.1 ? Pogledaj po opcijama zvucne da ti nije stavljeno npr na 5.1 sistem,a ti imas samo 2 zvucnika.

User avatar
lala*
Posts: 255
Joined: 17/03/2010 17:05
Location: rajvoSa

#15 Re: Problem sa racunarom

Post by lala* » 21/09/2011 22:06

Decerto wrote:Koje zvucnike imas ? 2 zvucnika,5.1,7.1 ? Pogledaj po opcijama zvucne da ti nije stavljeno npr na 5.1 sistem,a ti imas samo 2 zvucnika.
I to je ok. Joj, ne znam viseeeee.


Hvala ti u svakom slucaju, punoo.

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

#16 Re: Problem sa racunarom

Post by Decerto » 21/09/2011 22:31

Hmm...stvarno ne znam lol,pogledaj jedino iza kompjuter gdje su ti jackovi od zvucnika ustekani.Jel imas samo 3 porta (zeleno,rozo,plavo) ili 6 ?

User avatar
lala*
Posts: 255
Joined: 17/03/2010 17:05
Location: rajvoSa

#17 Re: Problem sa racunarom

Post by lala* » 21/09/2011 22:35

Decerto wrote:Hmm...stvarno ne znam lol,pogledaj jedino iza kompjuter gdje su ti jackovi od zvucnika ustekani.Jel imas samo 3 porta (zeleno,rozo,plavo) ili 6 ?
Samo tri. A da nije mozda do samih zvucnika, ono da ih moram mijenjati? Jer ja kad pojacam do kraja cuju se glasovi ali i grči ili ti ga krči nesto. :D

Alemkoo
Posts: 11
Joined: 01/03/2010 10:27

#18 Re: Problem sa racunarom

Post by Alemkoo » 31/05/2012 22:40

Znam da je prošlo dosta vremena otkad sam postavio ovu temu, međutim za neke koji još ne razumiju da objasnim!

Ukoliko se javi u procesima Rundll 32 samo ga treba End Process i gotov problem, opet se sve vrati na normalu!

To je ustvari neka neidealna nekompatibilnost sa 7 i samo treba ovo uraditi, ništa bez dizanja sistema, ili nekih drugih stvari!

Prijatno!!!!!

User avatar
rootba
Posts: 111
Joined: 14/09/2011 12:40

#19 Re: Problem sa racunarom

Post by rootba » 01/06/2012 15:42

Alemkoo wrote:Imam jedan problem koji me vec mjesec dana zeza!
Kad na racunaru pokrenem neku igricu (san andreas, sims) primjeri, uvijek moram da je dva puta pokrenem! Pitao sam se zasto dok nisam u Task Manageru otkrio da mi se prilikom prvog pokretanja u procesima pojavi proces windowsa Rundll32.exe koji mi rad racunara opterecuje 50% i nikad ispod samo iznad.
E sad imam pitanje kako da rijesim taj problem da mi se Rundll32.exe ne pokrece i sta je to zapravo!

Hvala
Provjeri da li imas u:
C: \ windows \ system32 \ dllcache ili u C: \ windows \ ServicePackFiles \ i386. - rundll32

ako imas tu rundll32 kopiraj ga u C: \ windows \ system32

ako nemas taj fajl na navedenim "mjestima" , kopiraj ga sa OS-CD, ako ni tako ne moze , formatiraj i rahat!

Probaj popraviti registry Link

Pozdrav,

P.S. Moja prepostavka da ti je graficka Nvidia, a ne virus kao sto su pojedinci pisali... :run:

Ma samo ga Disable! :)

User avatar
rootba
Posts: 111
Joined: 14/09/2011 12:40

#20 Re: Problem sa racunarom

Post by rootba » 01/06/2012 15:58

lala* wrote:Nadam se da ovdje mogu pisati o svom problemu sa racunarom. :D

Imam problem sa zvukom, tacnije sta god da pustim, bilo kakav video i sl. cuje se samo muzika, a glas nikako. O cemu je rijec?

Hvala
Ukljucen ti je vjerovatno 5.1 zvuk a nemas 5.1 zvucnike,

obicno je to problem jer nema centralnog zvucnika na kojem se cuje glas...

probaj u control panel - sound properties prebaciti na obicne stereo zvucnike

Pozdrav,

Valjda sam nekome pomogao :D

User avatar
Qurajber
Posts: 667
Joined: 06/05/2012 10:05

#21 Re: Problem sa racunarom

Post by Qurajber » 01/06/2012 16:37

rootba wrote:
lala* wrote:Nadam se da ovdje mogu pisati o svom problemu sa racunarom. :D

Imam problem sa zvukom, tacnije sta god da pustim, bilo kakav video i sl. cuje se samo muzika, a glas nikako. O cemu je rijec?

Hvala
Ukljucen ti je vjerovatno 5.1 zvuk a nemas 5.1 zvucnike,

obicno je to problem jer nema centralnog zvucnika na kojem se cuje glas...

probaj u control panel - sound properties prebaciti na obicne stereo zvucnike

Pozdrav,

Valjda sam nekome pomogao :D
Nekome možda i jesi ali njemu nisi sigurno....hmmm, nakon dvije godine ti pokušavaš da mu pompgneš.... :D :D :D

Post Reply