Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mIRCerka wrote:Zovi policiju redovno, nek ulazi u zapisnik, druge ti nema. Kao i inspekcije. Sta radi predsjednik kucnog savjeta? Upravitelj? Ko je lik ba da se svi boje???
uš'o je u zapisnik već 12 puta. policija i hitna (od tersluka) su ga odvodili. pravio belaj i po hitnoj. policija ga dobro zna zbog pritužbi i on opet svako jutro testera, pila i pregrađuje nešta. Mircerka, mi ne živimo u klasičnoj stambenoj zgradi nego u dupleks nizovima, svaka kuća za sebe a opet sa komšijama zidove dijeliš. nemamo ni upravitelja ni predsjednika kućnog savjeta. jedino da ganjam preko MZ?
Idi tamo onda, i reci im direktno, u slucaju da pocnu NIJE NASA NADLEZNOST, da ces ici u opcinu zaliti se na MZ...
mIRCerka wrote:Zovi policiju redovno, nek ulazi u zapisnik, druge ti nema. Kao i inspekcije. Sta radi predsjednik kucnog savjeta? Upravitelj? Ko je lik ba da se svi boje???
uš'o je u zapisnik već 12 puta. policija i hitna (od tersluka) su ga odvodili. pravio belaj i po hitnoj. policija ga dobro zna zbog pritužbi i on opet svako jutro testera, pila i pregrađuje nešta. Mircerka, mi ne živimo u klasičnoj stambenoj zgradi nego u dupleks nizovima, svaka kuća za sebe a opet sa komšijama zidove dijeliš. nemamo ni upravitelja ni predsjednika kućnog savjeta. jedino da ganjam preko MZ?
Idi tamo onda, i reci im direktno, u slucaju da pocnu NIJE NASA NADLEZNOST, da ces ici u opcinu zaliti se na MZ...
Nadam se da ima raje na forumu sa tog podrucja da ti mogu nekoga preporuciti...
nadala sam se da si na Dobrinji da ti odmah nadjem i broj mob, ali neki ilidzanci su prgavi sestro mila, ponasa se ko da je sve izgradjeno na njegovoj zemlji, pride furaju dijagonalno kad prelaze cestu...
mIRCerka wrote:Nadam se da ima raje na forumu sa tog podrucja da ti mogu nekoga preporuciti...
nadala sam se da si na Dobrinji da ti odmah nadjem i broj mob, ali neki ilidzanci su prgavi sestro mila, ponasa se ko da je sve izgradjeno na njegovoj zemlji, pride furaju dijagonalno kad prelaze cestu...
sve nešta kontam čovjek je bolestan, imao operacije srca pa sad ima čini mi se i neke metastaze, i sve govorim sebi "to on od bolesti", a svaki dan sve luđi i luđi...haj da mu je familija na mjestu pa da kažu "izvinite komšije, znate on nije dobro i mi ništa ne možemo tu, al jok i oni s njim u kolo, prave se mutavi"...povratnik iz Amerike, i on smatra da smo mu mi (komšije) dužni nešta jer kao on se za to borio! ma užas.
Moonlight & Magnolia wrote:
sve nešta kontam čovjek je bolestan, imao operacije srca pa sad ima čini mi se i neke metastaze, i sve govorim sebi "to on od bolesti", a svaki dan sve luđi i luđi...haj da mu je familija na mjestu pa da kažu "izvinite komšije, znate on nije dobro i mi ništa ne možemo tu, al jok i oni s njim u kolo, prave se mutavi"...povratnik iz Amerike, i on smatra da smo mu mi (komšije) dužni nešta jer kao on se za to borio! ma užas.
ma da ima ne znam ti kakve bolesti, za sve to postoje institucije...sta treba, sve da vas poroka i da kazu TRAUMA IZ AMERIKE...
od policije u ovim slucajevima nema nista jer po pravilu policija napravi zapisnik i kao nista da se nije desilo, a sud to procesuira kad dobijes unucad nakon 20 godina. Dakle drzava u ovom slucaju stoji nasilnika. Jedino rjesenje je pravda u svoje ruke ili se odseli ili suti i trpi. cetvrte varijante nema. Dakle te prijave policiji lijepo okaci macku o rep, al za pocetak komsiji mozes onako savjetovati da bude dobar komsija ili... ne bi da me banuju, al padaju mi razne ideje na pamet. dakle klin se klinom izbija i tu drzava ne pomaze. Stoka ne razumije jezik zakona, a svakako tog jezika u ovoj zemlji i nema.
Dakle uzdaj se u s'e jer drzava ti nece pomoci sigurno. 10 godina ja cekam drzavu da prisili komsiju da od svoje rusevine ne pravi koleru, zarazu i okupljaliste narkomana i nisam je jos docekao.
Ima li gdje kakav "zakon" ili "procedura" kako se rjesavaju problemi takve prirode?
Koga zvati ako imas komsiju manijaka i kakav rezultat se moze ocekivati?
Hodidjed wrote:Ima li gdje kakav "zakon" ili "procedura" kako se rjesavaju problemi takve prirode?
Hvala
Nemoj tako dragi @Hodidjede,
Svi smo mi manijaci i ''manijaci''. Pedeset posto građana cijele BiH na neki način pati od psihičkih problema. Vidjeti kolumnu na naslovnici sa-x o PTSD-u.
Dovljno je samo piti terapiju i redovno ići na kontrole. Psihijatrija u zajednici!
P.S.
Jutros sam komšinici zvao eko-policiju. Došli su, a sud će presuditi kad-tad, dovljna joj je i sekiracija što mora davati izjavu eko - policajcima tel.#033/660-000.
Hodidjed wrote:Ima li gdje kakav "zakon" ili "procedura" kako se rjesavaju problemi takve prirode?
Hvala
Nemoj tako dragi @Hodidjede,
Svi smo mi manijaci i ''manijaci''. Pedeset posto građana cijele BiH na neki način pati od psihičkih problema. Vidjeti kolumnu na naslovnici sa-x o PTSD-u.
Dovljno je samo piti terapiju i redovno ići na kontrole. Psihijatrija u zajednici!
P.S.
Jutros sam komšinici zvao eko-policiju. Došli su, a sud će presuditi kad-tad, dovljna joj je i sekiracija što mora davati izjavu eko - policajcima tel.#033/660-000.
pa sad ne znam koliko je to smjesno vise je jadno.............iznjela hanuma cilime pred zgradu i pere na travi i ode sve od sampona i deterĐŽenta u helac...................ma nek se smije ja cu opet zvati
mIRCerka wrote:Nadam se da ima raje na forumu sa tog podrucja da ti mogu nekoga preporuciti...
Ma ne postoje prgavi, postoje samo oni koji dozvoljavaju drugima da budu prgavi... Saberite se se i pogazite mu taj ograđeni dio i objesite dzukelu na ulaz od stana pa cete vidjeti ko je lud i prgav... Sve sto nam se radi, radi se uz nas pristanak, tako i taj "manijak".
vjesticanametli wrote:eeeeeee devetko dobro je pa su dosli ja kad god sam nazvala niko nije dosao samo zvati i tuzakati
a tmao ciko crkaje od smjeha i kaze ma opet zove ona sto joj sve smeta
Nisi dobro pročitao. DOŠLI! Znači, sabah in d morning prekinuli kafenisanje negdje, pa vozilicom pred moju zgradu, pa moja izjava, pa ja odem u svoj stan, pa fotografisanje pexinluka, pa njena izjava i potpis.
E, dovoljna je i ta gnjavaža,....Ma, ne bih joj to nikada uradio, ali u vezi sa nečim drugim je veooooma bezobrazna, pa sam se malo telefonski angažovao i nikakve frke, vike, svadje,....Mirna Bosna-Trava rosna-I popušena!
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/07/2008 17:35, edited 1 time in total.
kinte_kunte wrote:pipi ja malo vjesticu zezam nemoj e odma ljutiti
Ne ljutim se. Ja sam flegma & serb-ezly. Sve je ovo u samo 2 dimenzije i virtualno.
Nego, tamo na 033/660-000 telefonu, tete-eko-policajke se javljaju...Kompetentne su i uviđavne, te saslušaju svačiju ''muku'', dadnu savjet, a nekada i pomognu.
Ko prije komšinicu prijavi na eko - telefon, dvije sreće grabi!
Danas smo imali "razvoj događaja" sa komšijom...dolazila policija (po stoti put već) jer je pas kojeg je "instalirao" da čuva prekrojenu baštu zapravo ukraden od drugog komšije, jednu ulicu dalje koji ima odrasle rotweilere i koji su imali štence...lik je otišao i lagano se poslužio, uzeo im je PSA i sebi posadio u bašču! Sad je pobr'o još jednu tužbu!
Ja ne znam zasto sam ja za rjesavanje takvih problema sa takvim ljudima na nacin na koji ih oni postavljaju. Ne vidim da ce ista pomoci to prijavljivanje muriji kad do sad nije, samo ce vise zagorcati zivot.
Koliko se da razumjeti iz onoga sto sam dosad procitala, u Sarajevu sada postoji i problem uzurpiranja javnih površina od strane «prosječne» populacije – stanara zgrada. Dakle, kako podijeliti ona 2 m2 ispod balkona, prozora ako zgrada ima vise spratova?
Problem koji cu postaviti ovdje pripada djelimicno, tice se djece koja se igraju na travnjacima koje uzurpiraju komsije kojima nije dovoljno ono sto imaju ispod prozora. Zasade kakvu vocku i deru se s balkona na svako dijete koje se, ne namjerno, i slucajno ocese o «palicu» pricvrscenu za sadnicu.
Da konkretiziram: Sinoc je moju petogodisnju kci, pesnicom u glavu (svjedoka je bilo na desetine-sto djece sto odraslih) udario jedan krkan poput onih o kojima govorite. Prije 10-tak dana upozorio je supruga da ona kopa rupu koju on poslije mora popunjavati...Tu rupu kopaju dva djecacica istog uzrasta s kojima se ona druzi, i ona je kopa, sama ne a snjima da, medjutim, frajer ne dira djecake jer je njihov otac njegov prvi komsija i naizgled stroziji covjek. Inace krkana znaju svi-kao takvog.
Problem je u tome sto je razlog negovog napada na moje dijete bio taj sto je ona njemu rekla izmetu hr... Priznala nam je da jeste rekla. Onda je on mom suprugu rekao da je to na nacionalnoj osnovi (suprugova kuma Hrvatica, moj kum Srbin, mi svi skupa ateisti... hajd' sad vidi), sto nema nikakvog smisla. Ne znam ni kako se taj covjek zove, niti je moje dijete to iz naseg stana iznijelo. Gdje je cula, odbija da kaze, ali priznaje u placu da je rekla nesto ruzno i rekla sta, da je to uradila zato sto je njegova djevojcica uzela njene igracke (faza djecije skrtosti), da joj je to uzela, da je dijete plakalo, da je otac dosao i grubo je odgurnuo, da ga je potom gadjala nekim stapom (od jorgovana otpala grancica), da je on prisao i u celo je udario pesnicom. Na celu se poznaje sivkast trag, doduse nije izrazena modrica, bar ne za sada. Pozvala sam policiju, iako je suprug bio protiv toga. Kaze, bitno je da je ona uredu, a kojeg je tip profila dovoljno govori cinjenica da moze dici ruku (blaze receno, bila je pesnica) i udariti 5-godisnje dijete, koja je uz sve i djevojcica. Sta dalje? Muci me kako je vise pustiti na travnjak. Unazad mjesec, od kako je toplije kod nas, dopustili smo joj da bude s prijateljima bez naseg prisustva-kontrolisemo je s balkona. Postovala je dogovore da ne ide na ulicu, da je niposto ne prelazi i ne ide dalje od mjesta sa kojeg je mozemo vidjeti s balkona... Plasim se kako ce sve ovo uticati na nju...Inace je dijete koje svi u komsiluku vole, dijete koje ucino sirini, toleranciji, dijete koje raste uz knjige i poeziju, sa 17 mjeseci znala pjesmu naseg kuma-pjesnika napamet, dijete koje nas nikad nije slagalo, ali je znamo povremeno kazniti s neizlaskom kad dodje s pjesmom nesto ovako «s jedne strane viski s druge coca cola, sve su zene nocas oko mene...» to je pjesma s djecije priredbe... i sl.
Sta uraditi?? Nije povracala, gubila svijest... naizgled, sve je uredu.. Mene, zapravo, brine to sto je ona njemu smetala i kad je kopala tu rupu na ivici travnjaka, pa sad i ovo.. Pokusavam biti realna, ne bih se blamirala po sudu, ali se plasim da taj covjek (ima oko 30-tak godina, mozda i 5-6 vise) ne «dobije krila» i pitam se sta jos od njega ocekivati.. S druge strane tu su i posljedice koje se mogu odraziti na dijete...
Kraljica od Sabe wrote:Koliko se da razumjeti iz onoga sto sam dosad procitala, u Sarajevu sada postoji i problem uzurpiranja javnih površina od strane «prosječne» populacije – stanara zgrada. Dakle, kako podijeliti ona 2 m2 ispod balkona, prozora ako zgrada ima vise spratova?
Problem koji cu postaviti ovdje pripada djelimicno, tice se djece koja se igraju na travnjacima koje uzurpiraju komsije kojima nije dovoljno ono sto imaju ispod prozora. Zasade kakvu vocku i deru se s balkona na svako dijete koje se, ne namjerno, i slucajno ocese o «palicu» pricvrscenu za sadnicu.
Da konkretiziram: Sinoc je moju petogodisnju kci, pesnicom u glavu (svjedoka je bilo na desetine-sto djece sto odraslih) udario jedan krkan poput onih o kojima govorite. Prije 10-tak dana upozorio je supruga da ona kopa rupu koju on poslije mora popunjavati...Tu rupu kopaju dva djecacica istog uzrasta s kojima se ona druzi, i ona je kopa, sama ne a snjima da, medjutim, frajer ne dira djecake jer je njihov otac njegov prvi komsija i naizgled stroziji covjek. Inace krkana znaju svi-kao takvog.
Problem je u tome sto je razlog negovog napada na moje dijete bio taj sto je ona njemu rekla izmetu hr... Priznala nam je da jeste rekla. Onda je on mom suprugu rekao da je to na nacionalnoj osnovi (suprugova kuma Hrvatica, moj kum Srbin, mi svi skupa ateisti... hajd' sad vidi), sto nema nikakvog smisla. Ne znam ni kako se taj covjek zove, niti je moje dijete to iz naseg stana iznijelo. Gdje je cula, odbija da kaze, ali priznaje u placu da je rekla nesto ruzno i rekla sta, da je to uradila zato sto je njegova djevojcica uzela njene igracke (faza djecije skrtosti), da joj je to uzela, da je dijete plakalo, da je otac dosao i grubo je odgurnuo, da ga je potom gadjala nekim stapom (od jorgovana otpala grancica), da je on prisao i u celo je udario pesnicom. Na celu se poznaje sivkast trag, doduse nije izrazena modrica, bar ne za sada. Pozvala sam policiju, iako je suprug bio protiv toga. Kaze, bitno je da je ona uredu, a kojeg je tip profila dovoljno govori cinjenica da moze dici ruku (blaze receno, bila je pesnica) i udariti 5-godisnje dijete, koja je uz sve i djevojcica. Sta dalje? Muci me kako je vise pustiti na travnjak. Unazad mjesec, od kako je toplije kod nas, dopustili smo joj da bude s prijateljima bez naseg prisustva-kontrolisemo je s balkona. Postovala je dogovore da ne ide na ulicu, da je niposto ne prelazi i ne ide dalje od mjesta sa kojeg je mozemo vidjeti s balkona... Plasim se kako ce sve ovo uticati na nju...Inace je dijete koje svi u komsiluku vole, dijete koje ucino sirini, toleranciji, dijete koje raste uz knjige i poeziju, sa 17 mjeseci znala pjesmu naseg kuma-pjesnika napamet, dijete koje nas nikad nije slagalo, ali je znamo povremeno kazniti s neizlaskom kad dodje s pjesmom nesto ovako «s jedne strane viski s druge coca cola, sve su zene nocas oko mene...» to je pjesma s djecije priredbe... i sl.
Sta uraditi?? Nije povracala, gubila svijest... naizgled, sve je uredu.. Mene, zapravo, brine to sto je ona njemu smetala i kad je kopala tu rupu na ivici travnjaka, pa sad i ovo.. Pokusavam biti realna, ne bih se blamirala po sudu, ali se plasim da taj covjek (ima oko 30-tak godina, mozda i 5-6 vise) ne «dobije krila» i pitam se sta jos od njega ocekivati.. S druge strane tu su i posljedice koje se mogu odraziti na dijete...
Trebali bi otići u Hitnu pomoć po ozljedni list. Iako je u pitanju lakša tjelesna ozljeda, treba imati taj ozljedni list koji će kasnije biti prezentovan na sudu. Policija mora podnijeti prekršajnu prijavu protiv kretena. Čuj udarati dijete od 5 godina Mislim da bih mu ja sama presudila. A Vaš suprug ako misli da je uredu ne zvati policiju, onda neka bude svjestan da će taj sliedžija i dalje nastaviti sprovoditi nasilje prema Vašoj kćerki. Znam da nije lako izaći na kraj s takvim kretenima, ali radi se o Vašem djetetu!!! Ukoliko budete nijemo stajali i ne poduzimali ništa, onda morate biti spremni na svakakva sranja. Oprostite na mom riječniku, ali me je zaista obuzeo bijes.
U takvoj situaciji tesko je savladati bijes, Robijasice. Bilo cije dijete da je u pitanju, a pogotovu kad u takvom stanju gledas svoje dijete. Morala sam se savladati i pokusati popraviti ono sto se da popraviti. Mislim, prije svega, na strah koji je pretrpjela. Posto «sivilo» na celu nije preraslo u modricu, a nije bilo ni simptoma koji bi upucivali na ozbiljnu povredu - smirila sam se. Iako mi se, pri svakoj pomisli da je udario pesnicom u celo, svaki put iznova zgrci zeludac odustala sam od tuzbe. Sve je ostalo na prijavi policiji. I sama sebi se cudim. Zasto sam odustala?
Tip je infantilan, a nase pravosudje takvo kakvo je. Nazalost. Nadam se da su mu policajci objasnili i da je shvatio barem sta u pravnom smislu znaci zlostavljati dijete.. Suprug je razgovarao sa njim, kaze da je bio preplasen.. Zbog sudskog postupka u kojem bi i dijete moralo ucestvovati, suprug je odlucio da je ovo sto smo skupa uradili bilo dovoljno, vjerovatno sam i ja zbog toga «pevagnula». Ovih dana sam cula da se «obrusio» i na automehanicara koji u blizini zgrade drzi autoservis-kolibu na javnoj povrsini, govori komsijama kako mu kolibu treba srusiti,...Tacno da ta radionica izgleda zapusteno i ruzno, ali ako uzmemo u obzir da covjek prehranjuje porodicu s tih 100-150 maraka koje tu zaradi mjesecno (vise ne moze jer mu idu samo komsije) i uporedimo je s lopovlucima nasih politicara, zbog kojih je taj ubogi mehanicar tu a ne u nekoj firmi koje su oni doveli il' pod stecaj ili ih stavili pod kljuc (da ne zaboravim, i ne povrijedim njihova prava, ima i onih firmi koje su uzdigli, samo da radna mjesta nisu popunjavali svojom uzom i sirom rodbinom bio bi to veliki plus za njih), onda mi u tim trenucima bas ta i takva radionica poprimi sve «boje» morala i dostojanstvenosti.
s djecom moras biti prijatelj.............ako si grozan prema njima oni ce jos gori biti tebi u inat...........kupi fino veliku cokoladu pa kad ih vidis izaĐŽi .......imas u bingu punu kutiju klikera za 60 pf ............ostavi dedu na 5 minuta samog...........sjedi s njima na beton otvori cokoladu i ispricaj im kakva je situacija ...... pusti i njih da govore .....na kraju im lijepo reci da tebi ne smeta nekada igranje ali je dedo star pa se brines...........zamoli ih da ti pomognu tako sto nece lupati..........svaki put se pozdravi s malom rajom i malo pricaj s njima ......... nemaju nasa djeca gdje vise da se igraju a mi svi zivcani i samo ih tjeramo........nemoj na ruzan nacin ..........ja se iskreno nadam da ce upaliti
a mozes im kupiti i po mali paketic slicica automobili