Problem sa grlom
Moderator: anex
- zgiba
#26 Re: Problem sa grlom
Uradi RTG snimak sinusa, da i to iskljucis. Sinusi mogu praviti problem i sa grlom i sa usima, jer se sekret moze slivati samo niz grlo, a ne u nos.
-
freelancerBIH
#27 Re: Problem sa grlom
Druze ne znam jel ti ovo proslo, ali i ja imam isti problem vec ~ 20 danaAethaercyn wrote:Probao sam mnogo stvari, al nema efekta. Kada mi injekcije nisu pomogle i AZAX tablete,sta vise?!?Vizionar 1985 wrote:Jesi li probao razmutiti paracetamol u caj pa to tako piti da ublazi bol, osjecaj oteknuca itd. Probaj mozda bude lakse. Jos ako mozes za razmutit nabaviti one u prahu jos bolje. Znam da nije rjesenje tableta ali nekada se mora.
Abda u ponedeljak idem kod doktora, pa idem dalje na pretrage. Za sad svi nalazi uredu, a kod mene krajnik kao kliker.
Kod mene je bio slucaj da sam imao osjecaj da mi je citav vrat zategnut, i imao sam osjecaj da su mi sve vratne zile zategnute.... I tako 20 dana... Evo sad mi je vrat popustio jos samo na jednom krajniku imam kao gnojnu anginu ali mi to ne pravi nikakve probleme sa gutanjem niti ista slicno..
Nisam radio nikakve nalaze, ali eto izgleda da je neki gadan virus u pitanju dok ovako dugo drzi
Pardon zaboravio sam naglasiti da mi je cak i vilica trnula, sto je evo isto proslo... Ostalo jos samo upaljeno grlo i gnojna angina na desnom krajniku, valjda ce i to proci samo
- Aethaercyn
#28 Re: Problem sa grlom
Danas sam bio specijaliste za ORL.zgiba wrote:Uradi RTG snimak sinusa, da i to iskljucis. Sinusi mogu praviti problem i sa grlom i sa usima, jer se sekret moze slivati samo niz grlo, a ne u nos.
Covjek mi rece da me nisu imali potrebe slati kod njega. Rece da je ovo neka alergija (sto se tice grla), te da imam deformaciju nosne pregrade o.O
Propisao mi Xados 20mg, te neka dva spreja Allergodil i OPERIL.
Kontrolu mi dao za 15 dana.

Samo ne kontam sta mu je ovo "Ind.Larin., b.o.".
- Aethaercyn
#29 Re: Problem sa grlom
Ja nemam gnojnu anginu, samo je krajnik kao kliker. Sto se tice tog "zatezanja" lica i vilice, to me je proslo.freelancerBIH wrote:Druze ne znam jel ti ovo proslo, ali i ja imam isti problem vec ~ 20 danaAethaercyn wrote:Probao sam mnogo stvari, al nema efekta. Kada mi injekcije nisu pomogle i AZAX tablete,sta vise?!?Vizionar 1985 wrote:Jesi li probao razmutiti paracetamol u caj pa to tako piti da ublazi bol, osjecaj oteknuca itd. Probaj mozda bude lakse. Jos ako mozes za razmutit nabaviti one u prahu jos bolje. Znam da nije rjesenje tableta ali nekada se mora.
Abda u ponedeljak idem kod doktora, pa idem dalje na pretrage. Za sad svi nalazi uredu, a kod mene krajnik kao kliker.![]()
Kod mene je bio slucaj da sam imao osjecaj da mi je citav vrat zategnut, i imao sam osjecaj da su mi sve vratne zile zategnute.... I tako 20 dana... Evo sad mi je vrat popustio jos samo na jednom krajniku imam kao gnojnu anginu ali mi to ne pravi nikakve probleme sa gutanjem niti ista slicno..
Nisam radio nikakve nalaze, ali eto izgleda da je neki gadan virus u pitanju dok ovako dugo drzi
Pardon zaboravio sam naglasiti da mi je cak i vilica trnula, sto je evo isto proslo... Ostalo jos samo upaljeno grlo i gnojna angina na desnom krajniku, valjda ce i to proci samo
-
freelancerBIH
#30 Re: Problem sa grlom
A cekaj i tebi je bila trnula vilica i bila ti je utegnuta? Kolko ti je to trajalo Bgt? 
Mislim opcenito koliko ti to traje do sad... ?
- Aethaercyn
#31 Re: Problem sa grlom
Jedno 4-5 (max. 7, ne mogu bas da se sjetim dobro) dana sam imao trnjenje i to da mi je vilica (lijeva strana) utegnuta, te mi se to prenosilo na uho. Sada je neka normala.freelancerBIH wrote:A cekaj i tebi je bila trnula vilica i bila ti je utegnuta? Kolko ti je to trajalo Bgt?
-
freelancerBIH
#32 Re: Problem sa grlom
Ista situacija i kod mene drug... Nije to alergija izgleda vec neki virus dok imamo iste simptomeAethaercyn wrote:Jedno 4-5 (max. 7, ne mogu bas da se sjetim dobro) dana sam imao trnjenje i to da mi je vilica (lijeva strana) utegnuta, te mi se to prenosilo na uho. Sada je neka normala.freelancerBIH wrote:A cekaj i tebi je bila trnula vilica i bila ti je utegnuta? Kolko ti je to trajalo Bgt?
Nismo jedini btw. Neki dan mi se drug isto zali kako mu je utrnuta desna vilica i uho mu zacepljeno...
Izgleda da je prva faza to sa vilicom pa onda predje na krajnike... I kod mene je desni krajnik uvecan, s tim da ja kad uslikam mobom bas vidim da je crven, ali ne kasljem niti ista..
Uglavnom ne sekiraj se, cini mi se da je ovo neko sezonsko govno (virus)
- kamen spoticanja
#33 Re: Problem sa grlom
indirektno larinks bez osobitostiAethaercyn wrote:
- Aethaercyn
#34 Re: Problem sa grlom
kamen spoticanja wrote:indirektno larinks bez osobitostiAethaercyn wrote:

-
Authority
#35 Re: Problem sa grlom
Opasna virusna/bakterijska epidemija hara u BIH samo niko da otkrije šta je. Simptomi se počinju prikazivati u periodu do 2 mjeseca među ostalim ukućanima i kolegama. Dosta ljudi je preminulo od iste najčešće iznad 60. godina, ali i veliki broj mladih radi ostalih konsekvnci i trigera koje bolest prouzrokuje. Osobe koje su imale uredne nalaze i nisu pokazivale simptome umiru brzo, srčani udari su najčešće slučaj.
Najčešći simptomi:
- Grlobolja koja traje mjesecima + gnojna angina ili crvenilo (na početku )
- Problemi sa sinusima oko 30% ljudi (najčešće jedna strana)
- Začepljenje ušiju i pritisak na toj strani glave
- Puckanje i bol u zglobovima / tendonima (bez otoka)
- Bol u vratu i glavobolja (uzrokovana bolom u vratnim žilama)
- Osjećaj gmizanja u venama i krutost mišića (lakše se umaraju nego inače)
- Blaga tahikardija (puls oko 100)
- Problemi sa stomakom
- Problemi sa preponama i ramenom (radi tendona opet)
Najčešće se dijagnosticira kao alergija. Nalazi su u uredni, čak imaju i niže parametre nego što bi osoba očekivala. Zahvaćeni često lome neki od ekstremiteta radi lošeg stanja tetiva i tendona.
Najčešći simptomi:
- Problemi sa stomakom
Najčešće se dijagnosticira kao alergija. Nalazi su u uredni, čak imaju i niže parametre nego što bi osoba očekivala. Zahvaćeni često lome neki od ekstremiteta radi lošeg stanja tetiva i tendona.
- Sanjarko
#36 Re: Problem sa grlom
Jesi siguran za ovo. Znam da mnogi imaju ozenu tj., hronicnu prehladu.
- bunk
#37 Re: Problem sa grlom
Jel ovo proizvoljna konstatacija ili si imao neku anketu?Authority wrote:Opasna virusna/bakterijska epidemija hara u BIH samo niko da otkrije šta je. Simptomi se počinju prikazivati u periodu do 2 mjeseca među ostalim ukućanima i kolegama. Dosta ljudi je preminulo od iste najčešće iznad 60. godina, ali i veliki broj mladih radi ostalih konsekvnci i trigera koje bolest prouzrokuje. Osobe koje su imale uredne nalaze i nisu pokazivale simptome umiru brzo, srčani udari su najčešće slučaj.
Najčešći simptomi:
- Problemi sa stomakom
Ovdje si nabrojao simptoma da se moze nac 70% stanovnistva u njima.
-
Authority
#38 Re: Problem sa grlom
Neka vam ne bude mrsko malo obratiti pažnju na ove stvari koje sam naveo da ne bi bilo da ja nešto lupam.
I ne mislim da 70% ljudi živi u ovakvom stanju bez prestanka, čak šta više, većina pokušava da nađe uzrok iznenadnih simptoma ali bez uspjeha.
I ne mislim da 70% ljudi živi u ovakvom stanju bez prestanka, čak šta više, većina pokušava da nađe uzrok iznenadnih simptoma ali bez uspjeha.
- Sanjarko
#39 Re: Problem sa grlom
Ma znam da mnogi imaju hronicnu prehladu tzv., ozenu ali nisam mislio da je nesto drugo upitanju. 
- teuta06
#40 Re: Problem sa grlom
tema je posredno vezana za ovu, ali nisam mogla naci bolji naslov, a da ne otvaram novu temu...
zadnjih mozda 5 godina, od jednog ljeta pocelo mi je izrazito smetati gazirano i hladno... bas je bilo ovo vrijeme, pila sam gazirana i hladna pica i od tada mi smetaju....
gazirano ako popijem (cola, mineralna i sl.) odmah mi se začepi nos i malo grlo me pecka.. ne mogu disati kako treba, te mi se automatski iz nosa slijeva u nos...
čuvam se koliko mogu... ali nekad popustim...popijem colu (sobna temp.), a čak mi se zna to desiti i od pive...
ljudi koji ne žive samnom misle da lažem da mi toliko smeta, ali evo u pon navecer sam popila čašu tople fante (bila u gostima) i odmah dan poslije vec problem, kišem čitav dan, sinoc jedna nosnica se začepila, grlo malo pecka... jutros katastrofa
problem mi je jer ne mogu npr. 3 dana zaredom jesti sladoled... nego barem pauza od jednog dana...
nisam isla doktoru, jer kontam reci ce mi izbjegavaj gazirano (sto sama znam) i cao.
da li je netko imao ovakav problem i zasto se odjednom pojavilo?
zadnjih mozda 5 godina, od jednog ljeta pocelo mi je izrazito smetati gazirano i hladno... bas je bilo ovo vrijeme, pila sam gazirana i hladna pica i od tada mi smetaju....
gazirano ako popijem (cola, mineralna i sl.) odmah mi se začepi nos i malo grlo me pecka.. ne mogu disati kako treba, te mi se automatski iz nosa slijeva u nos...
čuvam se koliko mogu... ali nekad popustim...popijem colu (sobna temp.), a čak mi se zna to desiti i od pive...
ljudi koji ne žive samnom misle da lažem da mi toliko smeta, ali evo u pon navecer sam popila čašu tople fante (bila u gostima) i odmah dan poslije vec problem, kišem čitav dan, sinoc jedna nosnica se začepila, grlo malo pecka... jutros katastrofa
problem mi je jer ne mogu npr. 3 dana zaredom jesti sladoled... nego barem pauza od jednog dana...
nisam isla doktoru, jer kontam reci ce mi izbjegavaj gazirano (sto sama znam) i cao.
da li je netko imao ovakav problem i zasto se odjednom pojavilo?