Pa izgleda da je tako najpametnije. Hvala ti na odgovoruBeno wrote:ako odes kod sekretara reci ce ti da pokusas sa molbom mozda ce ti cak i ona napisati jednu. a molbu podnesi u studentskoj i stavi da ide dekanu jer vijece ti ne vijeca bas tako cesto pa ces cekati odgovor vjerovatno malo duze a semestar je vec poceo. a kad ide dekanu, on pokusa sam rijesiti, ako nije u njegovoj nadleznosti on ce proslijediti dalje kome treba, bilo vijecu ili nekome trecem. upis ti je do petka ali mozes ti slobodno ici dok ne dobijes odgovor a mozes i poslije samo podnijeti molbu da upises sa zakasnjenjem radi tog i tog razloga
Problem oko upisa semestra
- Edo87
#26 Re: Problem oko upisa semestra
- Optimist
#27 Re: Problem oko upisa semestra
Sam si vec rekao, napisi molbu i pravo kod Mersihe u studentsku. Njoj sve fino objasni sta zelis. Vjerujem da ce se zaloziti da ti to rijesi u tvoju korist. Razgovor sa Dolarom i Hrasnicom moze samo otici u krivom smijeru. Njih dvojica uopce nisu spremni da bilo sta pomognu, cak sta vise ne mogu te gledati kad im udjes u kancelariju sa nekim pitanjem.
Sretno!
Sretno!
-
djetelina_
#28 Re: Problem oko upisa semestra
kako je hrasnica dekan fakutet vam je otisao u helac ali idi kod mersihe pa vidi sa njom sta mozes i kako ali kod njega nemoj ici jer sigurno neces nista postici
sve sto budes radio radi preko mersihe puuuno bolje ces proci
sve sto budes radio radi preko mersihe puuuno bolje ces proci
-
melac
#29 Re: Problem oko upisa semestra
Koliko ja znam, barem po starom sistemu, dekan ti može/mora jedan predmet potpisati/ovjeriti, bez dogovora s predmetnim nastavnikom. Ja sam konkretno imao isti problem, na istom faklutetu, i znam da sam došao u situaciju da idem dekanu da mi ovjeri jedan predmet, jer na to imam pravo, ali samo jednom. No na kraju ipak je profesor odlučio da mi da potpis. Jer zafrkano je ako ideš preko volje predmetnog profesora kasnije na ispitu. Ali Mersiha ti je najbolja opcija.
P.S. Ja samo ne bih blatio Dolara, jer sam imao potrebu s njime razgovarati, i čovjek me nekoliko puta primio i uputio što treba da uradim. Naravno, njegov stav, arogancija i pogled s visine je nešto u čijem društvu nije ugodno biti. Ako ništa od toga ne upali, probaj Fadila Biberkića kontaktirati, jer ti je on Tito.
P.S. Ja samo ne bih blatio Dolara, jer sam imao potrebu s njime razgovarati, i čovjek me nekoliko puta primio i uputio što treba da uradim. Naravno, njegov stav, arogancija i pogled s visine je nešto u čijem društvu nije ugodno biti. Ako ništa od toga ne upali, probaj Fadila Biberkića kontaktirati, jer ti je on Tito.
- Edo87
#30 Re: Problem oko upisa semestra
Ma sutra nosim tu molbu, a kod prodekana, dekana, asistenta, voditelja odsjeka vise ne idem jer kad sam isao kod njih kao da sam isao a streljanje...Doduse kod dekana nisam bio i zato sam odlucio ovako napismeno to da rijesim, a i mislim da je pametnije. Ovaj semestar opet nas dvadesetak iz Zagreba imamo preklapanja. Otisli smo kod profesora, asistenata, voditelja odsjeka i svi slijezu ramenima i ne znaju sta ce, a meni govore sta nisam dosao na pocetku semestra da se rijesi problem. Mislim stvarno paradoksalno jer sami sebi uskacu u usta...Nadam se da ce sve biti u redu. Hvala svima jos jednom puno ste mi pomogli
- nellington
#31 Re: Problem oko upisa semestra
Ja moram pitati, a neću da otvaram novu temu - ko je usko grlo u Zagrebu zbog koga se prebacujete ovdje?
-
melac
#32 Re: Problem oko upisa semestra
Joj koja je ovo skupina idiota. Rašid idiot Hadžić im urinira po fakultetu, prodaje ispite na veliko, drka kurac naokolo, imaju jasne, istinite, provjerene prijave protiv ovog lika i ništa. A jebu tamo neke studente za potpise, koji su u suštini ne bitni, i ništa ne dokazuju, a pogotovo na odsjeku za Geodeziju, na kojem i nema predavanja, jer profesor Lapaine lunja svijetom, a Kogoj guzi studentice po Sloveniji. I sada studenti ne valjaju.Edo87 wrote:Ma sutra nosim tu molbu, a kod prodekana, dekana, asistenta, voditelja odsjeka vise ne idem jer kad sam isao kod njih kao da sam isao a streljanje...Doduse kod dekana nisam bio i zato sam odlucio ovako napismeno to da rijesim, a i mislim da je pametnije. Ovaj semestar opet nas dvadesetak iz Zagreba imamo preklapanja. Otisli smo kod profesora, asistenata, voditelja odsjeka i svi slijezu ramenima i ne znaju sta ce, a meni govore sta nisam dosao na pocetku semestra da se rijesi problem. Mislim stvarno paradoksalno jer sami sebi uskacu u usta...Nadam se da ce sve biti u redu. Hvala svima jos jednom puno ste mi pomogli
Oni to sigurno mogu tebi uraditi, ali neće, a neće zato što su id...i. Kao dokazuju neke principe, ali na pogrešnim osobama. Rašidu mogu samo kurac popušiti, ali na tebe se navalili. Sve su to prodane duše, nema tu ljudskosti, ili je lupom moraš tražiti. Hrasnica bi mogao biti OK, ali nije dovoljno mudar i inteligentan, u prilog tome recimo: nedavno kada se urušio krov na Skenderiji, on izjavljuje kao neće se više rušiti, eto kao...Lik nema pojma zašto se čelični krovovi ruše pod večim snijegom, a profesor Vahid Hasanović na prvom predavanju to uvijek objasni na primjeru srušene čelične krovne konstrukcije fabrike Coca Cola od prije nekoliko godina, ali to naš dekan ne zna, a svaki student od prof. Hasanovića zna. Eto kakvog, nedoraslog, dekana Hrasnicu ima Građevinski Fakultet u Sarajevu.
Ti probaj sve milom. A ako bude kakva pobuna, zauzimajte faklutet, plenum, ja dolazim u pripomoć, iako sam završio.
Živjela pobuna, protiv idiota i papaka!
Last edited by melac on 08/03/2012 20:02, edited 2 times in total.
-
melac
#33 Re: Problem oko upisa semestra
Koke, alkohol, mladost....nellington wrote:Ja moram pitati, a neću da otvaram novu temu - ko je usko grlo u Zagrebu zbog koga se prebacujete ovdje?
- Edo87
#34 Re: Problem oko upisa semestra
Ma postoji jedan predmet u Zagrebu na geodeziji zove se Analiza i obrada geodetskih mjerenja, profesor Nevio Rožić. Bilo u novinama, na portalima, pobuna cijela. Na kraju je masu studenata dolazilo u Sarajevo. Neki su otišli u Novi Sad. Prolaznost je bila nekih 1%nellington wrote:Ja moram pitati, a neću da otvaram novu temu - ko je usko grlo u Zagrebu zbog koga se prebacujete ovdje?
Evo link: http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/s ... /091022059
- nellington
#35 Re: Problem oko upisa semestra
Hvala, to me zanimalo 
- Edo87
#36 Re: Problem oko upisa semestra
melac wrote:Joj koja je ovo skupina idiota. Rašid idiot Hadžić im urinira po fakultetu, prodaje ispite na veliko, drka kurac naokolo, imaju jasne, istinite, provjerene prijave protiv ovog lika i ništa. A jebu tamo neke studente za potpise, koji su u suštini ne bitni, i ništa ne dokazuju, a pogotovo na odsjeku za Geodeziju, na kojem i nema predavanja, jer profesor Lapaine lunja svijetom, a Kogoj guzi studentice po Sloveniji. I sada studenti ne valjaju.Edo87 wrote:Ma sutra nosim tu molbu, a kod prodekana, dekana, asistenta, voditelja odsjeka vise ne idem jer kad sam isao kod njih kao da sam isao a streljanje...Doduse kod dekana nisam bio i zato sam odlucio ovako napismeno to da rijesim, a i mislim da je pametnije. Ovaj semestar opet nas dvadesetak iz Zagreba imamo preklapanja. Otisli smo kod profesora, asistenata, voditelja odsjeka i svi slijezu ramenima i ne znaju sta ce, a meni govore sta nisam dosao na pocetku semestra da se rijesi problem. Mislim stvarno paradoksalno jer sami sebi uskacu u usta...Nadam se da ce sve biti u redu. Hvala svima jos jednom puno ste mi pomogli
Oni to sigurno mogu tebi uraditi, ali neće, a neće zato što su id...i. Kao dokazuju neke principe, ali na pogrešnim osobama. Rašidu mogu samo kurac popušiti, ali na tebe se navalili. Sve su to prodane duše, nema tu ljudskosti, ili je lupom moraš tražiti. Hrasnica bi mogao biti OK, ali nije dovoljno mudar i inteligentan, u prilog tome recimo: nedavno kada se urušio krov na Skenderiji, on izjavljuje kao neće se više rušiti, eto kao...Lik nema pojma zašto se čelični krovovi ruše pod večim snijegom, a profesor Vahid Hasanović na prvom predavanju to uvijek objasni na primjeru srušene čelične krovne konstrukcije fabrike Coca Cola od prije nekoliko godina, ali to naš dekan ne zna, a svaki student od prof. Hasanovića zna. Eto kakvog, nedoraslog, dekana Hrasnicu ima Građevinski Fakultet u Sarajevu.
Ti probaj sve milom. A ako bude kakva pobuna, zauzimajte faklutet, plenum, ja dolazim u pripomoć, iako sam završio.
Živjela pobuna, protiv idiota i papaka!
Hehe, nasmijao si me iako sam ovih dana van sebe zbog gluposti. Ma mene je najvise nazivcirao asistent Krdžalić jer je to bila njegova dobra volja da mi da ta dva potpisa ali je rekao da nece iako sam mu objasnio situaciju. Svaka cast izuzecima. Profesor Frankić korektan maksimlano. Jucer imao vježbe iz cesta i mladi asistent Pozder me stvarno iznenadio i nisam ocekivao od tako mladog asistenta da moze biti tako dobar pedagog. Ali neki stvarno ne zasluzuju onu najvazniju diplomu a to je ona zivotna jer u sebi nemaju ni malo ljudskosti ali sta je tu je. Valja nam se borit
- Ma.Le.Na
#37 Re: Problem oko upisa semestra
eki zagrepcani na geodeziji 
-
melac
#38 Re: Problem oko upisa semestra
Probaj ti otići opet do Dževada ( mislim da on tom profesoru šalje spiskove s vježbi redovno i da sada nemože sebe kompromitirati, jer nisi na jednom bio a da ti on dade potpis tj. čuva sebe ) i zamoliti ga. Ništa te ne košta, iako si ljut. Samo opušteno i svaki dan po dva puta, kuc, kuc, tako i tako. Ili pitaj Dževada da li možeš kontaktirati predmetnog profesora da ti taj profesor odobri potpis. Za informaciju, ja samo nekoliko puta dobio potpis od profesora, a bez potpisa asistenta.Edo87 wrote:Hehe, nasmijao si me iako sam ovih dana van sebe zbog gluposti. Ma mene je najvise nazivcirao asistent Krdžalić jer je to bila njegova dobra volja da mi da ta dva potpisa ali je rekao da nece iako sam mu objasnio situaciju. Svaka cast izuzecima. Profesor Frankić korektan maksimlano. Jucer imao vježbe iz cesta i mladi asistent Pozder me stvarno iznenadio i nisam ocekivao od tako mladog asistenta da moze biti tako dobar pedagog. Ali neki stvarno ne zasluzuju onu najvazniju diplomu a to je ona zivotna jer u sebi nemaju ni malo ljudskosti ali sta je tu je. Valja nam se borit
Nije Pozder tako mlad, ima 30 godina.
Pobuna, po svim osnovama!
- Edo87
#39 Re: Problem oko upisa semestra
Pa dobro jos je mlad nemoj takomelac wrote:Probaj ti otići opet do Dževada ( mislim da on tom profesoru šalje spiskove s vježbi redovno i da sada nemože sebe kompromitirati, jer nisi na jednom bio a da ti on dade potpis tj. čuva sebe ) i zamoliti ga. Ništa te ne košta, iako si ljut. Samo opušteno i svaki dan po dva puta, kuc, kuc, tako i tako. Ili pitaj Dževada da li možeš kontaktirati predmetnog profesora da ti taj profesor odobri potpis. Za informaciju, ja samo nekoliko puta dobio potpis od profesora, a bez potpisa asistenta.Edo87 wrote:Hehe, nasmijao si me iako sam ovih dana van sebe zbog gluposti. Ma mene je najvise nazivcirao asistent Krdžalić jer je to bila njegova dobra volja da mi da ta dva potpisa ali je rekao da nece iako sam mu objasnio situaciju. Svaka cast izuzecima. Profesor Frankić korektan maksimlano. Jucer imao vježbe iz cesta i mladi asistent Pozder me stvarno iznenadio i nisam ocekivao od tako mladog asistenta da moze biti tako dobar pedagog. Ali neki stvarno ne zasluzuju onu najvazniju diplomu a to je ona zivotna jer u sebi nemaju ni malo ljudskosti ali sta je tu je. Valja nam se borit
Nije Pozder tako mlad, ima 30 godina.![]()
Pobuna, po svim osnovama!
- Optimist
#40 Re: Problem oko upisa semestra
Za ovog iznad sto napada Hrasnicu i njegovu strucnost, ne znam da li zna da je taj isti Hrasnica gosujuci profesor na Gradjevinskom fakultetu u Stuttgartu. Nemam uopce namjeru da ga branim, i ja licno ga uopce ne simpatisem, ali mislim da ne bi lahko dogurao do Stuttgarta da nema znanje.
-
melac
#41 Re: Problem oko upisa semestra
Nisam znao, ali svejedno nemam bolji stav o njemu i njegovoj ingenioznosti. Ono što ga kod mene diskreditira je da on koji je doktorirao na konstrukcijama, nemože da jasno i kratko objasni auditoriju zašto su čelične konstrukcije ugroženije od ostalih kod večeg i težeg snijega. On to mora znati da objasni u 30 sekundi, jednostavno mora.Optimist wrote:Za ovog iznad sto napada Hrasnicu i njegovu strucnost, ne znam da li zna da je taj isti Hrasnica gosujuci profesor na Gradjevinskom fakultetu u Stuttgartu. Nemam uopce namjeru da ga branim, i ja licno ga uopce ne simpatisem, ali mislim da ne bi lahko dogurao do Stuttgarta da nema znanje.
No nemam namjeru da kažem da je on idiot, ali nije neki mudar lik, ako za neke profesore i asistente, na predočene dokaze o njihovim mahinacijama pređe glatko, a na studentima uvodi red. Tako se samo uvlakači ponašaju, a ne vođe i mudri ljudi.