Još gore ako je državna.sophieEl wrote:Prva bošnjačka gimnazija nije privatna.
privatne srednje skole
- Erzsebet
#76 Re: privatne srednje skole
-
GOLFER
#77 Re: privatne srednje skole
Zadnjih godina uz drugu gimnaziju i KŠC PBGS je jedna od najboljih škola u državi Bosni, e sad jel se to nekome svidja ili ne, to je vec neka druga stvar...Erzsebet wrote:Još gore ako je državna.sophieEl wrote:Prva bošnjačka gimnazija nije privatna.
- Erzsebet
#79 Re: privatne srednje skole
To je škola u koju idu guzonjini sinovi i kćerkice, Alijina zaostavština, leglo bošnjačkog primitivizma upakovano u arapsko - europejske standarde. U suštini, sve je to zatvorska ekipa iz 80-ih godina, koja danas žari i pali državom Bosnom, a s Drugom gimnazijom ju je degutantno i porediti.GOLFER wrote:Zadnjih godina uz drugu gimnaziju i KŠC PBGS je jedna od najboljih škola u državi Bosni, e sad jel se to nekome svidja ili ne, to je vec neka druga stvar...Erzsebet wrote:Još gore ako je državna.sophieEl wrote:Prva bošnjačka gimnazija nije privatna.
-
bregovic
#80 Re:
BW wrote:Iako nije privatna škola, postoji i IB Program, koji se nudi u Drugoj Gimnaziji od prve do zadnje godine u dva odvojena programa, MYP(prva i druga) i IB Diploma(treća i četvrta). Program je na engleskom i po završetku se dobija internacionalna diploma. Ipak, traži puuuno rada i posvete.
Možeš naći više informacija na
http://en.wikipedia.org/wiki/IB_Middle_Years_Programme
http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... calaureate
http://www.ibo.org/myp/
http://www.ibo.org/diploma/
,kao i u samoj Drugoj Gimnaziji. Plaća se, mada ne znam koliko, možeš to provjeriti kod njih. Sretno u odabiru!
Last edited by bregovic on 02/02/2012 09:03, edited 1 time in total.
- dr.Gonzo
#81 Re: privatne srednje skole
Sa ovim o matematici se ne bih slozio. Na IB-u postoji vise nivoa matematike, i za elektrotehniku bi ucenik trebao da izabere High Level. Ja nakon toga nisam imao nikakve probleme niti sa upisom, niti sa polaganjem svih matematika na faksu. Na IB-u, uostalo kao i svakoj drugoj skoli, je puno toga na samom uceniku.Moj sin je zavrsio MYPi IB,ne bih preporucila nikom,sem onima koji misle na privatne supljikate fakultete....ko zeli na npr. Elektrotehniju kasnije nema sanse...jer ne dobiju ni osnove matematike i fizike,a kamo li nesto jace...samo uzimanje novca i nista visa....
-
Mr Tare
#82 Re: privatne srednje skole
Ja stvarno nemogu da vjerujem sta ljudi mogu izmislit,JA idem u Sarajevo koledz i sada cu vam reci kakva je situacija.Ja placam negdje oko 3800--4000 neznam tacno ,dok ovi sto su u internatu placaju jedno 1000 vise.Naravno njima je u tu cijenu uracunat dorucak,rucak,vecera, dok ja placam dodatno rucak 450 KM po godini(po zelji).Rucak je vrhunski ,pravi se u skolskoj kuhinju ,pravi ga firma Fidan.Nastava pocinje u 8:20 .Onda se ceka profesor-profesorica ,provjeri uniforme ako neko nema adekvatnu uniformu opomenu ga ,sljedeci put ide kazna (vladanje -),a ako ti je na pranju onda trazis dozvolu od zamjenika direktora.NE SLUSA se himna Turske i Bosne.Odmori traju 10 minuta ,veliki odmor je oko 2h i traje 1h ,tada se ode na rucak ko ne jede u skolkoj kantini moze ici napolje(do pekare itd).Nastava zavrsava u 3:35 i onda svako na svoju stranu.Momci iz internata su slobodni do vecere koja je negdje oko 6.Onda od 7-9 sati imaju etut(ucenje u ucionicama koje se nalaze u internatu). Toliko sto se tice jednog normalnog dana na koledju.
Sto se tice ambijenta i opremljenosti skola mogu reci da se nijedna druga privatna ili drzavna skola nemoze mjerit.
Svaki kabinet obavezno ima kompjuter i ostalim pomagalima kao sto je smart tabel ,projektori ,ozvucenje itd. Na 4 spratu se nalazi "kino sala" koja prima 500 osoba. Pred kraj skolske godine pocele su priprema za gradnja 3 nove zgrade. 1 zgrada gdje ce se odrzavat nastava i 2 internata (muski i zenski) a trenutna zgrada ce se prepustit Burch univerzitetu!
Posebno treba napomenut vezu izmedju ucenika , profesora i roditelja .Roditelj i ucenik dobije password za online "dnevnik" gdje mogu vidjet ocjene ,datum ocjene,komentar profesora,ponasanje ucenika,izostanci... Takodje roditelji dobijaju informacije od razrednika na njihov telefon o ponasanju ,izletima ,kampovima.
Toliko od mene pa vi procjenite dali vrijedi dati te pare ,ali naravno nema nicega bez rada i truda !

Sto se tice ambijenta i opremljenosti skola mogu reci da se nijedna druga privatna ili drzavna skola nemoze mjerit.
Svaki kabinet obavezno ima kompjuter i ostalim pomagalima kao sto je smart tabel ,projektori ,ozvucenje itd. Na 4 spratu se nalazi "kino sala" koja prima 500 osoba. Pred kraj skolske godine pocele su priprema za gradnja 3 nove zgrade. 1 zgrada gdje ce se odrzavat nastava i 2 internata (muski i zenski) a trenutna zgrada ce se prepustit Burch univerzitetu!
Posebno treba napomenut vezu izmedju ucenika , profesora i roditelja .Roditelj i ucenik dobije password za online "dnevnik" gdje mogu vidjet ocjene ,datum ocjene,komentar profesora,ponasanje ucenika,izostanci... Takodje roditelji dobijaju informacije od razrednika na njihov telefon o ponasanju ,izletima ,kampovima.
Toliko od mene pa vi procjenite dali vrijedi dati te pare ,ali naravno nema nicega bez rada i truda !
- Revolucionar ★
#83 Re: privatne srednje skole
Stara tema gigantu. Da je jace obrazovanje od nekih drzavnih srednjih skola - ubleha . Cisto razdvajanje fukare od " elite "