Prituzbe gradjana na CIPS
-
gjorn
#26 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Nije to nis ljudi sta se danas desilo meni.Danas sam otiso u cips sa porodicom da predam dokumente djeci za pasos u ured cipsa u Bugojnu,nakon standardno dugog cekanja primjetio sam da jedna od oni salterusa igra igrice na racunaru dok moja zena i ostali cekaju u redu ,to sam nako u sali usliko na mobitel kad su oni stresli namene pogotovo sluzbenik na drugom salteru Karadza Haris rijecima nece meni svaki seljak slikat ovde bas onako otresito i za prijetio da ce pozvat policiju sto je kao neki fakin i uradio ,ne sluteci nis i dalje sam stajao u redu dok nije stvarno dosla policija i on je opet pred njima i ponovio uvrede nece meni svaki seljak slikat ovde ,kasnije me je policija i privela u stanicu da dam izjavu detaljno o svem sto sam i uradio stvarno neznam jesam li prekrsio i jedan zakon i ako jesam totalno nenamjerno jer inace nisam od oni sa druge strane zakona , stvarno se uzasno osjecam jer sam ostavio zasobom u policiji dok su me priveli uplakanu zenu i djecu kao pravi kriminalac uzasan osjecaj ,stvarno bi volio kad bi mi neko rekao imali u ovoj drzavi demokratija neka pogotovo u Bgojnu za sve nas koji nepripadamo porodicnom klanu Karadza, sta da radim ?
- chuchumbamayumbe
#27 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Pa je li pise da je zabranjeno slikanje, ili ne pise?!gjorn wrote:Nije to nis ljudi sta se danas desilo meni.Danas sam otiso u cips sa porodicom da predam dokumente djeci za pasos u ured cipsa u Bugojnu,nakon standardno dugog cekanja primjetio sam da jedna od oni salterusa igra igrice na racunaru dok moja zena i ostali cekaju u redu ,to sam nako u sali usliko na mobitel kad su oni stresli namene pogotovo sluzbenik na drugom salteru Karadza Haris rijecima nece meni svaki seljak slikat ovde bas onako otresito i za prijetio da ce pozvat policiju sto je kao neki fakin i uradio ,ne sluteci nis i dalje sam stajao u redu dok nije stvarno dosla policija i on je opet pred njima i ponovio uvrede nece meni svaki seljak slikat ovde ,kasnije me je policija i privela u stanicu da dam izjavu detaljno o svem sto sam i uradio stvarno neznam jesam li prekrsio i jedan zakon i ako jesam totalno nenamjerno jer inace nisam od oni sa druge strane zakona , stvarno se uzasno osjecam jer sam ostavio zasobom u policiji dok su me priveli uplakanu zenu i djecu kao pravi kriminalac uzasan osjecaj ,stvarno bi volio kad bi mi neko rekao imali u ovoj drzavi demokratija neka pogotovo u Bgojnu za sve nas koji nepripadamo porodicnom klanu Karadza, sta da radim ?
Ako ne pise, a priveli su te, spucaj im kontra tuzbu, za uznemiravanje, nezakonito i bezrazlozno privodjenje u PU, sta ti ga ja znam...
Kamo slike!?
- bogoljub
#28 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Ma nista se ne sekiraj Bugojanac!
Radici u CIPSU su Javni radnici i neka si to uslikao. Mislim da ti pravno nemogu ništa, čak šta više oštećen si.
Policija po prijavi je morala reagovati. ti si imao pravo slikati javnog radinika.
Da smo Boooogdom ovakvi svi pa da uvijek odmah na licu mjesta reagujemo kada vidimo kao sto je ovakav primjer.
Onda ona ne bi smjela ni pomislit da zovne bilo koga a najmanje policiju.
Pogledaj te dokle je dogurala drskost lezihljebovica!
Radici u CIPSU su Javni radnici i neka si to uslikao. Mislim da ti pravno nemogu ništa, čak šta više oštećen si.
Policija po prijavi je morala reagovati. ti si imao pravo slikati javnog radinika.
Da smo Boooogdom ovakvi svi pa da uvijek odmah na licu mjesta reagujemo kada vidimo kao sto je ovakav primjer.
Onda ona ne bi smjela ni pomislit da zovne bilo koga a najmanje policiju.
Pogledaj te dokle je dogurala drskost lezihljebovica!
- mayab
#29 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Jos jedan veoma ruzan slucaj iz CIPS-a , ovaj put u Sarajevu!
Prijatelj je "ostao" bez vozacke na mjesec dana, i uredno otisao de je preda u Cips po pismenom nalogu, kad je dosao, ne radi im sistem, ali nema problema uzece vozacku i kazna pocinje da tece, nikakve potvrde ne dobiva, ali to nije ni vazno, kazu mu dodjite tog i tog dana po vozacku.
Kada je tog dana dosao, opet im "upo" sistem, i ne mogu da vrate vozacku, pa tako i sutra i prekosutra, pa dodje subota, nedelja, pa bajram, tek nakon 7 dana dodje do svoje vozacke ponovno! I nikom nista, ni izvinjenja, a sta bi bilo da nije na vrijeme donio vozacku, ko zna!
Dakle, to je jedan smetljarski sistem , koji je sam sebi svrha, a ne da sluzi gradjanima koji ga financiraju
Prijatelj je "ostao" bez vozacke na mjesec dana, i uredno otisao de je preda u Cips po pismenom nalogu, kad je dosao, ne radi im sistem, ali nema problema uzece vozacku i kazna pocinje da tece, nikakve potvrde ne dobiva, ali to nije ni vazno, kazu mu dodjite tog i tog dana po vozacku.
Kada je tog dana dosao, opet im "upo" sistem, i ne mogu da vrate vozacku, pa tako i sutra i prekosutra, pa dodje subota, nedelja, pa bajram, tek nakon 7 dana dodje do svoje vozacke ponovno! I nikom nista, ni izvinjenja, a sta bi bilo da nije na vrijeme donio vozacku, ko zna!
Dakle, to je jedan smetljarski sistem , koji je sam sebi svrha, a ne da sluzi gradjanima koji ga financiraju
- Rauber
#30 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
naravoucenje: ne dovodi se u situaciju da ti cips ( btw sad se zove iddeea ) mora oduzimati vozacku 
-
duboka_misao
#31 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
pfff nije samo CIPS ljudi za salterom su Bogom dani oni vedre i oblace,sto prije to shvatimo bolje ce nam biti,ali sta covjek da radi odoh nedavno da predam PDV prijavu, udjem nigdje nikoga za salterima, samo jedna sjedi i pushi,ja direkto njoj stadoh kad ona : Sta HosH? osjetim navalu krvi u mozak adrenalin skace vec zamisljam glavu koja leti preko salter sale, reko :Dobar DaN? vidi ona na meni da pizdim, da predam prijavu ? kaze ona drugi salter, pogledam oko sebe nigdje nikoga, reko kome ? Uze ona ono preko 300 Quratza stav pecat,da mi je rekla jos jednu....ja neznam kako bi se zavrsilo. 
- mayab
#32 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Slazem se s tobom 100%, ali ovde nije poanta na tome...Rauber wrote:naravoucenje: ne dovodi se u situaciju da ti cips ( btw sad se zove iddeea ) mora oduzimati vozacku
- bogoljub
#33 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Znam slučaj kada je tip iz Ilijaša dolazio 4 puta da preda za pasoše.
On nazove radil_? RADI!!!
On dodje, ne radi pao sistem! Il čekaj il opet nazovi,
i Tako 4 x tamo vamo!
Jednom sam se zatekao u CIPSu u sali, Dolazi tip vjerovatno po ko zna koji put i
ona pušačica (cigara) za šalterom, (ponekad pomislim da joj je to pos'o) kaže: PAO SISTEM!
A onaj tip da im psuje i sistem i onoga ko ga je napravio!
Kaže, DAJ BA KOLKO KOŠTA TAJ NOVI SISTEM DA GA KUPIMO svi će mo odvojiti od zadnjeg zalogaja. samo da prestane ovo maltretiranje.
A za parking kod CIPSA to je priča duga! Ne pitaj me zašto plačem! (
BALAŠEVIĆ)
Tri institucije sve jedna pored druge, a nidje parkinga. fuj!
Kao da je tako namjerno osmisljeno kako bi gospoda policajci imali biznis ISPRED KUĆNOG PRAGA!
VOLIM TE BOSNO iako ima svega u tebi!
On nazove radil_? RADI!!!
On dodje, ne radi pao sistem! Il čekaj il opet nazovi,
i Tako 4 x tamo vamo!
Jednom sam se zatekao u CIPSu u sali, Dolazi tip vjerovatno po ko zna koji put i
ona pušačica (cigara) za šalterom, (ponekad pomislim da joj je to pos'o) kaže: PAO SISTEM!
A onaj tip da im psuje i sistem i onoga ko ga je napravio!
Kaže, DAJ BA KOLKO KOŠTA TAJ NOVI SISTEM DA GA KUPIMO svi će mo odvojiti od zadnjeg zalogaja. samo da prestane ovo maltretiranje.
A za parking kod CIPSA to je priča duga! Ne pitaj me zašto plačem! (
Tri institucije sve jedna pored druge, a nidje parkinga. fuj!
Kao da je tako namjerno osmisljeno kako bi gospoda policajci imali biznis ISPRED KUĆNOG PRAGA!
VOLIM TE BOSNO iako ima svega u tebi!
-
maxell_sarajevo
#34 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Da bi otisao u halu treba ti CIPS-ova prijavnica, isto tako rodni list i drzavljanstvo.Svake godine po deset puta vadim jedne te iste stvari, mogli su ovo na bolji nacin da rijese. 
-
Gospoda Ministarka
#35 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Najgore od svega je to sto tu prijavnicu nemozes uzeti ni u jednom drugom CIPSU vec u opcini di si prijavljen,a po tri - cetiri dana im sistem ne radi.maxell_sarajevo wrote:Da bi otisao u halu treba ti CIPS-ova prijavnica, isto tako rodni list i drzavljanstvo.Svake godine po deset puta vadim jedne te iste stvari, mogli su ovo na bolji nacin da rijese.
- chuchumbamayumbe
#36 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
A kada trazis 2 izvoda, ne moze.Gospoda Ministarka wrote:Najgore od svega je to sto tu prijavnicu nemozes uzeti ni u jednom drugom CIPSU vec u opcini di si prijavljen,a po tri - cetiri dana im sistem ne radi.maxell_sarajevo wrote:Da bi otisao u halu treba ti CIPS-ova prijavnica, isto tako rodni list i drzavljanstvo.Svake godine po deset puta vadim jedne te iste stvari, mogli su ovo na bolji nacin da rijese.![]()
Klasicni uhljupi i nesposobnjakovici.
Mrzim CIPS.
- minjonja
#37 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
cemu mi sluzi licna kad za sve moram vaditi cipsovu prijavnicu?
ja sam bila licnu vadila 3-4 dana, al ne bih o tome. ako tad nisam nikog ubila, necu nikad.
ja sam bila licnu vadila 3-4 dana, al ne bih o tome. ako tad nisam nikog ubila, necu nikad.
-
gjorn
#38 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
opet ja da vam se pohvalim nakon par mjeseci poslje terora radnika cipsa bugojna nadamnom pozvan sam na sud radi rasprave i izaricanja kazne za sta boze samo da mi je znat jos je navedeno da ce prisustvovat svjedok dogadzaja kolega nervozni salterusa i normalno svjedocit u korist kolega eto ljudi u kakvoj drzavi zivite nedo bog da sta progovorite nakon terora salterusa mozete jos bit osudzeni ko i ja inace sudzenje mi je zakazano u septembru pa jedino jos mogu odlezat il krvi dat vise nista drugo nemam samo u kakvu evropu ide ova zemlja da mi je samo znat boze ocel ovde ikad bit pravde umjesto zrtve jos sam ispo najgori a u tome svemu je smjesno sto postoji zapis video nadzora cipsa koji moze potvrdit da nis pod milim bogom ne zgrijesi a ispa najgori al taj se zapis nece uzet u razmatranje vec samo izjava svjedoka tj kolega nervozni salterusa eto vam toliko o demokratiji u bosni za koju smo se borili a zlo stvorili
-
someone_
#39 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Evo posto kukate da vidite kako to izgleda iz perspektive nekog ko radi sa druge strane saltera.
- Zox
#40 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Ja bih samo da pohvalim sluzbenicu CIPSA Centar Sarajevo, u glavnoj posti. Djevojka je vrlo susretljiva, ljubazna i efikasna (a niti mi je rod niti je poznajem
)
- hassena
#41 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Moje pitanje je hitno i do besvijesti glupo, al' "davljenik se i za slamku hvata"
-Radi li (slulčajno
) CIPS u Novom Sarajevu subotom?
(stid me je što sam ovo i napisala, al' ne bih mogla izdržati da i ovu soluciju ne probam, trebamo sutra na put, a nisam uzela vozačku iz CIPS-a)
-Radi li (slulčajno
(stid me je što sam ovo i napisala, al' ne bih mogla izdržati da i ovu soluciju ne probam, trebamo sutra na put, a nisam uzela vozačku iz CIPS-a)
- hassena
#42 Re: Prituzbe gradjana na CIPS
Hvala 
Mah..znala sam, ali kontam da postoje čuda
Mah..znala sam, ali kontam da postoje čuda