pritisak na samce

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#226 Re: pritisak na samce

Post by Šeherzada »

profi25 wrote: medjutim nalijecem na neke cure sa "ciljevima" da to nema kraja...ni one ne znaju tacno sta hoce :x ili su neke glupace s kojima me stid u raju, fakat stalno upoznajem nove osobe ali nekako nema normalnih cura, sve nesto komplikovano i zahtjevno do bola :shock:
E tako je i sa frajerima!
profi25

#227 Re: pritisak na samce

Post by profi25 »

aida05 wrote:
profi25 wrote: medjutim nalijecem na neke cure sa "ciljevima" da to nema kraja...ni one ne znaju tacno sta hoce :x ili su neke glupace s kojima me stid u raju, fakat stalno upoznajem nove osobe ali nekako nema normalnih cura, sve nesto komplikovano i zahtjevno do bola :shock:
E tako je i sa frajerima!
:D
onda mozda sniziti kriterije 8-)
x202

#228 Re: pritisak na samce

Post by x202 »

Potrošeno 10 milijari eura na traženje ljubavi

Svota obuhvaća pretplatu koja se plaća agencijama, koje se bave traženjem partnera i zakazivanjem susreta, zatim troškove večere za dvoje i poklone za potencijalne partnere.

Usamljene osobe u Austriji potroše godišnje 244 milijuna eura na traženje partnera za zajednički život, pokazalo je istraživanje agencije Parship, prenosi Tanjug.
Podaci su potvrdili i da su Europljani u prošloj godini utrošili ukupno 10,36 milijarde eura kako bi pronašli pravu ljubav.
Svaki samac u Europi, kako se pokazalo, u prosjeku izdvaja 260 eura da bi pronašao odgovarajućeg partnera.
Svota obuhvaća pretplatu koja se plaća agencijama, koje se bave traženjem partnera i zakazivanjem susreta, zatim troškove večere za dvoje i poklone za potencijalne partnere.
Kako bi pronašli ženu ili muškarca svog života, najviše troše Talijani. Naime, prema dobivenim podacima, oni u ove svrhe po osobi godišnje izdvoje 400 eura.
Kako je pokazalo istraživanje, ukupno je 42 milijuna usamljenih u Europi u potrazi za pravom ljubavi.
:shock: :roll: :skoljka: :-) :zjev:
zamzija

#229 Re: pritisak na samce

Post by zamzija »

U duhu aktuelne teme, večeras na Novoj :D

http://www.novatv.hr/net/movie_s.aspx?IDRed=89433 8-)
AdnanSA

#230 Re: pritisak na samce

Post by AdnanSA »

mamica papucarka wrote:mislim na ono tusenje od strane mame, tate, tetke, komsinice, pitanjima "pa kad ces se vise udat/ozenit" :mrgreen: Nesto kontam, fakat to zna biti dosadno. Jos kad ti podju po mahali trazit. Pa sta fali, pa sta hoces, pa sta toliko biras, kad ces djecu radjat, neces djeci biti djed... :roll:
muzeva seka ima 29 godina i redovno me ispituju "Sta je sa njom" :shock: :roll: Ono, cura ima momka i ne zuri joj se, ali je jadnu narod ugusi :roll:
Kako se kotarisat naroda :lol:

btw, nervoza me spucala pred sutrasnji dan, pa fakat lupam :run:
Nikada ne prestaju tušiti.
Kada si singel pitaju te ima li šta gdje ti je cura/momak.
Ok onda ti nadjec curu/momka i poslije te pitaju kada ćeš se ženiti udati.
Kada se već oženiš ili udaš onda te pitaju ima li šta novo? (podmladak)
Kada je već žena trudna pitaju te koji je spol djeteta i koje će ime dati.
Ok ona se porodi na kraju i tada tuše jer zaboga jedno dijete je malo.Moraš makar još jedno ili još bolje dvoje. Tek poslije trećeg dijeteta niko te više ništa ne pita nego si ostavljen na milost i nemilost životnim nedaćama.
zamzija

#231 Re: pritisak na samce

Post by zamzija »

AdnanSA wrote: Ok ona se porodi na kraju i tada tuše jer zaboga jedno dijete je malo.Moraš makar još jedno ili još bolje dvoje. Tek poslije trećeg dijeteta niko te više ništa ne pita nego si ostavljen na milost i nemilost životnim nedaćama.
Poslije trećeg djeteta hvataju se za glavu i pitaju kako ćeš odhraniti i odškolovati to troje djece :D
Secer_033

#232 Re: pritisak na samce

Post by Secer_033 »

zamzija wrote:Poslije trećeg djeteta hvataju se za glavu i pitaju kako ćeš odhraniti i odškolovati to troje djece :D
i kad ih odhranis i odskolujes onda ti djecu maltretiraju...gdje su cure ili momci, kad ces se zeniti itd.
d2

#233 Re: pritisak na samce

Post by d2 »

Secer_033 wrote:
zamzija wrote:Poslije trećeg djeteta hvataju se za glavu i pitaju kako ćeš odhraniti i odškolovati to troje djece :D
i kad ih odhranis i odskolujes onda ti djecu maltretiraju...gdje su cure ili momci, kad ces se zeniti itd.
usvajam punoljetno dijete :D
dushmanka_sa

#234 Re: pritisak na samce

Post by dushmanka_sa »

Secer_033 wrote:
Never ending story. :D
♥ Julianna ♥

#235 Re: pritisak na samce

Post by ♥ Julianna ♥ »

Oduprite se pritisku žene :D

"Imaš dva izbora u životu: možeš ostati neudana i osjećati se jadno ili se udati i poželjeti da si mrtva."

" Život žene je nepotpun dok se ne uda. Poslije toga je dokrajčen."

"Žene nisu znale za pravu sreću sve dok se nisu udale, ali tada je bilo prekasno."
zamzija

#236 Re: pritisak na samce

Post by zamzija »

Secer_033 wrote:
a tebe maltretiraju kad ćeš više u penziju i jesi li sastavio/la oporuku :D
A TI maltretiraš djecu kad će se pooženiti poudavati i podariti ti unuke da ih možeš šetat po čaršiji :D
BarbaDue

#237 Re: pritisak na samce

Post by BarbaDue »

pricajte vi sta hocete, al svi oni koji nam govore da se sto prije zenimo/udajemo znaju o cemu pricaju.
ne govore nam bez razloga, svakako da je bolji zivot u dvoje....kako je i bog ostavio...
ne treba se ljutiti na te pokusaje podsticanja od strane nasih prijatelja, rodbine...roditelja
oni samo hoce jos BOLJE za nas... :-D :D to sto oni ne mogu da skontaju jeste da dok nam se sudbina ne okrene u tom pravcu nista od svatova... :-D :D
nego ne berite brigu, dobronamjerne zelje primite kao poklon od prijatelja....sretno :-D :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#238 Re: pritisak na samce

Post by Romeo 80 »

dushmanka_sa wrote:Ja sam svojima jednostavno objasnila da nemam namjeru da se udam, i da se prestanu nadati mojim a uzdisati za tuđim svatovima.
Imam svoje dijete, i zaista za sada nemam namjeru da se udajem. Ali naravno, uvijek ima ono ALI, da će i mene možda nekada opaliti da stanem na "ludi kamen". Za sada sam operisana od toga i od okoline koja će i kada i ako se udam naći nešto drugo o čemu će da mi zvoca. :-D
Ček, ček dok ti Bavka dođe! :D Pitaću te ja onda... :D :lol:
dushmanka_sa

#239 Re: pritisak na samce

Post by dushmanka_sa »

Romeo 80 wrote:
dushmanka_sa wrote:Ja sam svojima jednostavno objasnila da nemam namjeru da se udam, i da se prestanu nadati mojim a uzdisati za tuđim svatovima.
Imam svoje dijete, i zaista za sada nemam namjeru da se udajem. Ali naravno, uvijek ima ono ALI, da će i mene možda nekada opaliti da stanem na "ludi kamen". Za sada sam operisana od toga i od okoline koja će i kada i ako se udam naći nešto drugo o čemu će da mi zvoca. :-D
Zovi ga odmah. :D
zelenashica

#240 Re: pritisak na samce

Post by zelenashica »

dushmanka_sa wrote:
Romeo 80 wrote:
Zovi ga odmah. :D
hoćemo li mu javiti da povede i svatove ili............ :D
mamica papucarka

#241 Re: pritisak na samce

Post by mamica papucarka »

mada, logicno je da ces nekoga koga dugo nisi vidio, a ko je presiso 30-u pitat "jesi li se ozenio/udala"
Meni se redovno desava da sretnem nekoga od svoje raje od prije nekoliko godina, stanemo pricamo, pogleda mi dijete i kaze sto je naraslo i onda ja priupitam "A sta je sa tobom"??? To mi je sasvim normalno pitanje. I bas mi bude drago kad neko kaze da se usrecio :oops: :D A ako nije, pa nije smak svijeta :-)
Ovi sto su sami uglavnom kukaju kako ne mogu naci normalnu curu (da, to su mi dva "prijatelja" rekla) A vala nije istina i to im kazem, jer znam da ima i super cura (a i one iste kukumacu kako ne mogu naci "normalnog" momka :D )
Eeeeeeee, onda im ja predlozim da se izmedju sebe blize upoznaju (ne znam kako to drugacije da kazem :lol: )
I onda kuku majko, bjeze ko vodom opareni ili mijenjaju temu :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#242 Re: pritisak na samce

Post by ♥ Julianna ♥ »

Uvijek sam mrzila to pitanje,jednako mi je nepotrebno, kao i pitanje gdje radiš i kolika ti je plata. Možda se to ne pita iz loših namjera kao u tvom slučaju (iako su ta pitanja češće iz loših namjera), ali to ne mijenja činjenicu da su ta pitanja bez veze.
mamica papucarka

#243 Re: pritisak na samce

Juliana, meni to opet lici na preosjetljivost. ;-) I ne mislim da su ljudi bas toliko zli, pa takve stvari pitaju iz zlobe. :)

Jedni pitaju zato sto ih interesuje u kojem pravcu je otisao zivot osobe koja nam je nekada bila bliska, drugi pitaju tek tako zato sto ne znaju sta ce pitati (a to ih u stvari i ne interesuje previse), a treci mozda da malo podhebu (mada ja sam sigurna da je postotak ovih mali).
meni je bilo preinteresantno sretat neke ljude sa djecom na ramenima, kako setaju Ferhadijom. A sjecam ih se iz onih nekih tzv. "stuhackih" dana :) I onda krenu ona standardna pitanja, dje si, sta si, ciji si, koliko djece imas i sl. :-D
A isto tako mi uopce nije cudno ako je neko jos uvijek sam i ako zna istinski uzivat u zivotu. Sto da ne :-D

A ako mislite da se na ozenjene udate ne vrsi nekakav prtisak, grdno se varate :)
Last edited by mamica papucarka on 19/09/2008 15:59, edited 1 time in total.
BarbaDue

#244 Re: pritisak na samce

Post by BarbaDue »

Julianna wrote:Uvijek sam mrzila to pitanje,jednako mi je nepotrebno, kao i pitanje gdje radiš i kolika ti je plata. Možda se to ne pita iz loših namjera kao u tvom slučaju (iako su ta pitanja češće iz loših namjera), ali to ne mijenja činjenicu da su ta pitanja bez veze.
a sto je to tebi toliko uvredljivo... :? :?:
♥ Julianna ♥

#245 Re: pritisak na samce

Post by ♥ Julianna ♥ »

mamica papucarka wrote:Juliana, meni to opet lici na preosjetljivost. ;-) I ne mislim da su ljudi bas toliko zli, pa takve stvari pitaju iz zlobe. :)

Jedni pitaju zato sto ih interesuje u kojem pravcu je otisao zivot osobe koja nam je nekada bila bliska, drugi pitaju tek tako zato sto ne znaju sta ce pitati (a to ih u stvari i ne interesuje previse), a treci mozda da malo podhebu (mada ja sam sigurna da je postotak ovih mali).
meni je bilo preinteresantno sretat neke ljude sa djecom na ramenima, kako setaju Ferhadijom. A sjecam ih se iz onih nekih tzv. "stuhackih" dana :)
A isto tako mi uopce nije cudno ako je neko jos uvijek sam i ako zna istinski uzivat u zivotu. Sto da ne :-D

A ako mislite da se na ozenjene udate ne vrsi nekakav prtisak, grdno se varate :)
Slažem se, možda zaista ne, ali eto uvijek su mi ta pitanja smetala..
♥ Julianna ♥

#246 Re: pritisak na samce

Post by ♥ Julianna ♥ »

BarbaDue wrote:
Julianna wrote:Uvijek sam mrzila to pitanje,jednako mi je nepotrebno, kao i pitanje gdje radiš i kolika ti je plata. Možda se to ne pita iz loših namjera kao u tvom slučaju (iako su ta pitanja češće iz loših namjera), ali to ne mijenja činjenicu da su ta pitanja bez veze.
Zar pitanja "Zašto se ne udaješ? Zašto ne rađaš djecu? Kolika ti je plata?" nisu uvrijedljiva?

Možda sam ja ipak preosjetljiva, ali ja to nikoga nikada ne bih pitala...
mamica papucarka

#247 Re: pritisak na samce

Julianna wrote:
BarbaDue wrote:
Zar pitanja "Zašto se ne udaješ? Zašto ne rađaš djecu? Kolika ti je plata?" nisu uvrijedljiva?

ta jesu, definitivno (mada zavisi i ko te pita, kakvim tonom i zbog cega)
medjutim ja vidim razliku u pitanju Zasto se nisi udala? i onom sasvim obicnom "Jesi li se udala"? Ovo prvo vec ulazi u intimu, a drugo je cista informacija :)

ojjj, jesmo zafilozofirali *ranje :lol: odoh :run:
BarbaDue

#248 Re: pritisak na samce

Post by BarbaDue »

Julianna wrote:
BarbaDue wrote:

Pazi, ako sam ja nekome bas blizak zasto ga nebi pitao takva pitanja? Ili obrnuta situacija, ako mene neko pita, pa nema tu nista lose.

Obicno takva pitanja dolaze od strane onih koje vrlo dobro poznajes, a najcesce od kolega, familije i roditelja.

Naprotiv ljudi ti zele dobro, bar vecina njih siguran sam.

Jedino ako se ti bas toliko nalazis u tim pitanjima pa ne mozes da ih podneses to je druga stvar.
cHupjahalic@

#249 Re: pritisak na samce

Post by cHupjahalic@ »

................................
Last edited by cHupjahalic@ on 16/06/2009 23:26, edited 2 times in total.
maccarona

#250 Re: pritisak na samce

Post by maccarona »

svijet pita jer nema pametnijeg posla :oops: iako zive u kamenom dobu, zaboravili su da se i tamo itekako dobro svaleralo :D mislim, stvarno :D

tangira me pravo :oops: prodje mi pitanje kraj dupeta ko topli vjetric u ljetnje vece :oops:
Post Reply