Pčelarstvo
Moderator: anex
-
nedims
#501 Re: Pčelarstvo
Puno hvala @Senad-Nahl ... korisno za procitati.
- beautyfool
#502 Re: Pčelarstvo
Moze pitanje, kao prvo izvinjavam se ako je neko vec nesto pisao o tome jer nisam sve postove procitala ali zasto nema naseg domaceg Bosansko-Hercegovackog meda da se kupi u Sarajevskim supermarketima? Gdje god sam svratila ima med od neke Hrvatske firme (zaboravila sam ime) ali nigdje naseg domaceg meda, zasto ?
-
emir_du
#503 Re: Pčelarstvo
medno svim pcelarima a posjetiocima foruma pozdrav
Da odgovorim na predhodni post odnosno da iznesem svoje misljenje.
Prvo zadnju godinu dvije je jako lose medilo zbog susnih perioda tako da se vrcalo jako malo ili nikako meda,pa ono sto je bilo, to je za vlastite potrabe i za svoje prijatelje odnosno stalne musterije.
Drugo vecina pcelara kod nas sve svoje viskove meda vise voli prodati na kucnom pragu nego tamo nekoj firmi koja hoce da zaradi i po nekoliko puta tako sto ce nama da plati nekih 5-6 km za kg meda.
Trece i najvaznije sto sam citao na jednom od Hrvatskih foruma da te firme od jedne, dobro ste procitali, jedne kile pravog meda proizvedu, dodavanjem raznoraznih supstanci, i do 300(tristotine)kg "meda" za trziste.Taj med su pcelari iz Hrvatske nosili na analizu u Njemacku gdje su im rekli da to njie jedino sto taj med nije pravi nego je i opasan za ljudsko zdravlje.TO je ono sto sam ja procitao - posto kupio poto i prodo.
Moj vam je savjet da nadjete nekog pcelara od koga cete stalno nabavljati med i biti sigurni u kvalitet, a meda bi trebalo biti ako bog da vac krajem maja pocetkom juna i odmah nabavite kolicinu za godinu dana, jer je med trajni proizvod i nema rok upotrebe.
Ima nas pcelara i u Sarajevu.
Prvo zadnju godinu dvije je jako lose medilo zbog susnih perioda tako da se vrcalo jako malo ili nikako meda,pa ono sto je bilo, to je za vlastite potrabe i za svoje prijatelje odnosno stalne musterije.
Drugo vecina pcelara kod nas sve svoje viskove meda vise voli prodati na kucnom pragu nego tamo nekoj firmi koja hoce da zaradi i po nekoliko puta tako sto ce nama da plati nekih 5-6 km za kg meda.
Trece i najvaznije sto sam citao na jednom od Hrvatskih foruma da te firme od jedne, dobro ste procitali, jedne kile pravog meda proizvedu, dodavanjem raznoraznih supstanci, i do 300(tristotine)kg "meda" za trziste.Taj med su pcelari iz Hrvatske nosili na analizu u Njemacku gdje su im rekli da to njie jedino sto taj med nije pravi nego je i opasan za ljudsko zdravlje.TO je ono sto sam ja procitao - posto kupio poto i prodo.
Moj vam je savjet da nadjete nekog pcelara od koga cete stalno nabavljati med i biti sigurni u kvalitet, a meda bi trebalo biti ako bog da vac krajem maja pocetkom juna i odmah nabavite kolicinu za godinu dana, jer je med trajni proizvod i nema rok upotrebe.
- beautyfool
#504 Re: Pčelarstvo
Pretpostavljala sam da je to jedan od razloga zasto nema u nasim marketima, iako ja nabavljam med vec godinama kod jednog hercegovackog pcelara tako da s tim nemam problema, ali eto htjela sam da cujem i misljenje drugih pcelara na tu temu, jer ipak osobe koje stvarno nemaju vremena za hodanje nekako im je usput u marketu kupiti sve pa i med i nije mi bas drago kad vidim jako veliku ponudu Hrvatskog meda a nema nijedne nase domace, ali eto valjda nije isplativoemir_du wrote:medno svim pcelarima a posjetiocima foruma pozdrav![]()
-
pčelar
-
pocetnik
#506 Re: Pčelarstvo
Salamim i pozdravljam sve na forumu:
-
medpromdoo
#507 Re: Pčelarstvo
ljudi mjesaju firmu Med-prom doo
sa nekakvom Medonal
to nije niukakvom slucaju isto
sa nekakvom Medonal
- Senad-Nahl
#508 Re: Pčelarstvo
De nam pojasni ko je ko.medpromdoo wrote:ljudi mjesaju firmu Med-prom doo
sa nekakvom Medonal
Vidim da nemate web prezentaciju niti jedni niti drugi
-
medpromdoo
#509 Re: Pčelarstvo
Jedino zajednicko sto firme Med-prom i Medonal (ako se moze uopste nazvati firmom) jeste mjesto u kojem su osnovane. Tako da je prethodna izjava “Radi se o nekim momcima iz Cazina koji su imali čak firmu Medonal i Medprom”, jednako nebulozna kao kad bi rekli da su Podravka i Belupo isto, samo zato sto su obje firme iz Koprivnice.Senad-Nahl wrote:De nam pojasni ko je ko.medpromdoo wrote:ljudi mjesaju firmu Med-prom doo
sa nekakvom Medonal
Vidim da nemate web prezentaciju niti jedni niti drugiGoogle ne može da pronađe zadati pojam kao web prezentacija.
Sto se tice web prezentacije, pogledaj http://www.medprom.ba.
A za one koji nisu upuceni, med-prom posjeduje veterinarski broj 19 tj da je objekat upisan u registar odobrenih objekata za preradu meda i drugih pceljinjih proizvoda te da je pod stalnim nadzorom kantonalne veterinarske inspekcije.Takodje proizvodi Med-proma se mogu naci u svim boljim prodajnim objektima u Sarajevu, kao sto su robot, drvopromet, amko komerc, gadžo komerc, sidzis, mursa i mnogi drugi..
Pa da je istina to sto ”pcelar” tvrdi, zar mislite da bi mogli da opstanemo sve ove godine na surovom trzistu, kao i kontroli veterinarske inspekcije koja vrsi konstantnu kontrolu proizvoda koje se nalaze u navedenim marketima.
Toliko za sada…ako te jos nesto interesuje, slobodno pitaj a ja cu ti rado pojasniti. Sto bih preporucio I “pcelar”-u, neka se raspita, pre nego sto pocne da pise i siri dezinformacije..
Pozz svima
-
debela
#510 Re: Pčelarstvo
medprom, ne radi ti ova stranica.
- Senad-Nahl
#511 Re: Pčelarstvo
NEšto neštima!medpromdoo wrote:Jedino zajednicko sto firme Med-prom i Medonal (ako se moze uopste nazvati firmom) jeste mjesto u kojem su osnovane. Tako da je prethodna izjava “Radi se o nekim momcima iz Cazina koji su imali čak firmu Medonal i Medprom”, jednako nebulozna kao kad bi rekli da su Podravka i Belupo isto, samo zato sto su obje firme iz Koprivnice.Senad-Nahl wrote:De nam pojasni ko je ko.medpromdoo wrote:ljudi mjesaju firmu Med-prom doo
sa nekakvom Medonal
Vidim da nemate web prezentaciju niti jedni niti drugiGoogle ne može da pronađe zadati pojam kao web prezentacija.
Sto se tice web prezentacije, pogledaj http://www.medprom.ba.
A za one koji nisu upuceni, med-prom posjeduje veterinarski broj 19 tj da je objekat upisan u registar odobrenih objekata za preradu meda i drugih pceljinjih proizvoda te da je pod stalnim nadzorom kantonalne veterinarske inspekcije.Takodje proizvodi Med-proma se mogu naci u svim boljim prodajnim objektima u Sarajevu, kao sto su robot, drvopromet, amko komerc, gadžo komerc, sidzis, mursa i mnogi drugi..
Pa da je istina to sto ”pcelar” tvrdi, zar mislite da bi mogli da opstanemo sve ove godine na surovom trzistu, kao i kontroli veterinarske inspekcije koja vrsi konstantnu kontrolu proizvoda koje se nalaze u navedenim marketima.
Toliko za sada…ako te jos nesto interesuje, slobodno pitaj a ja cu ti rado pojasniti. Sto bih preporucio I “pcelar”-u, neka se raspita, pre nego sto pocne da pise i siri dezinformacije..
Pozz svima
Address Not Found
http://www.medprom.ba could not be found. Please check the name and try again.
The browser could not find the host server for the provided address.
* Did you make a mistake when typing the domain? (e.g. "ww.mozilla.org" instead of
"www.mozilla.org")
* Are you certain this domain address exists? Its registration may have expired.
* Are you unable to browse other sites? Check your network connection and DNS server settings.
* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.
-
medpromdoo
#512 Re: Pčelarstvo
Senad-Nahl ,
vjerovatno je neka privremena greska. Danas je radio..vidicu sutra sa administratorima, pa ti javim
vjerovatno je neka privremena greska. Danas je radio..vidicu sutra sa administratorima, pa ti javim
-
medpromdoo
#513 Re: Pčelarstvo
da...upravo odgovorih Senad-Nahl ...sorry, nadam se da ce sutra biti resenodebela wrote:medprom, ne radi ti ova stranica.
- Senad-Nahl
#514 Re: Pčelarstvo
Ova stranica je vjrovatno ugašena, Ako želita obnoviti web prezentaciju Global net je prava firma za prezentaciju pčelara za malo novacaSto se tice web prezentacije, pogledaj http://www.medprom.ba.
Ne bi ulazio u te dokumente i inspekcije to sve lijepo zvuči. Meni je veoma bitna savjest pojedincaA za one koji nisu upuceni, med-prom posjeduje veterinarski broj 19 tj da je objekat upisan u registar odobrenih objekata za preradu meda i drugih pceljinjih proizvoda te da je pod stalnim nadzorom kantonalne veterinarske inspekcije.Takodje proizvodi Med-proma se mogu naci u svim boljim prodajnim objektima u Sarajevu, kao sto su robot, drvopromet, amko komerc, gadžo komerc, sidzis, mursa i mnogi drugi..
Pozz svima
Ono što je inetresantno u Bosni nema laboratorije koja može detaljno ispitati kako pčelinje proizvode tako i mnoge druge proizvode koje mi konzumiramo.
Uglavnom se radi organoleptička analiza i neke hemijske nalize, Znači ovdje govorim o potpunoj analizi pčelinjih proizvoda . Gdje su glavni parametri učešće rezuida , odnos glukoze i fruktoze, postojanje industrijskog šećera, kiselost itd.
Ako bi mogao dobiti informaciju sa koliko pčelinjih zajednica raspolažete.?
Koliko imate kooperanata?
Po kojoj cijeni otkupljujete med?
Da li se vaši proizvodi mogu kupiti u Tesliću , a ko ne sada da li su bili prisutni prije godinu ili dvije , jer je bila neka novootvorena prodavnica pod tim ili nešto sličnim nazivom?
Što se tiče ovog opstanka na tržištu vjerovatno ste mislili da je isključivo kvalitet Vas održao ili cijene?
Moje traženje je biloda pojasnite i nikako nije zlonamjerno nego da se predstavite i kažete istinu.
U BH pčelaru spominnje se firma MEDONAL koja prodaje patvoreni med
-
medpromdoo
#515 Re: Pčelarstvo
Znam da vase nije bilo zlonamjerno, zato sam vam i odgovorio..potrebno je samo razlikovati dve totalno razlicite firme, medprom i medonal, i ne trpati ih u isti kos..i kako neko (pri tom ne mislim na vas) moze med-prom nazvati najvecim falsifikatorom bez ijednog jedinog dokaza..Senad-Nahl wrote:Ova stranica je vjrovatno ugašena, Ako želita obnoviti web prezentaciju Global net je prava firma za prezentaciju pčelara za malo novacaSto se tice web prezentacije, pogledaj http://www.medprom.ba.
Ne bi ulazio u te dokumente i inspekcije to sve lijepo zvuči. Meni je veoma bitna savjest pojedincaA za one koji nisu upuceni, med-prom posjeduje veterinarski broj 19 tj da je objekat upisan u registar odobrenih objekata za preradu meda i drugih pceljinjih proizvoda te da je pod stalnim nadzorom kantonalne veterinarske inspekcije.Takodje proizvodi Med-proma se mogu naci u svim boljim prodajnim objektima u Sarajevu, kao sto su robot, drvopromet, amko komerc, gadžo komerc, sidzis, mursa i mnogi drugi..
Pozz svima
Ono što je inetresantno u Bosni nema laboratorije koja može detaljno ispitati kako pčelinje proizvode tako i mnoge druge proizvode koje mi konzumiramo.
Uglavnom se radi organoleptička analiza i neke hemijske nalize, Znači ovdje govorim o potpunoj analizi pčelinjih proizvoda . Gdje su glavni parametri učešće rezuida , odnos glukoze i fruktoze, postojanje industrijskog šećera, kiselost itd.
Da li se vaši proizvodi mogu kupiti u Tesliću , a ko ne sada da li su bili prisutni prije godinu ili dvije , jer je bila neka novootvorena prodavnica pod tim ili nešto sličnim nazivom?
Što se tiče ovog opstanka na tržištu vjerovatno ste mislili da je isključivo kvalitet Vas održao ili cijene?
Moje traženje je biloda pojasnite i nikako nije zlonamjerno nego da se predstavite i kažete istinu.
Senad-Nahl, odgovore na ostala pitanja u sljedecom postu
-
medpromdoo
#516 Re: Pčelarstvo
Senad-Nahl wrote:Ova stranica je vjrovatno ugašena, Ako želita obnoviti web prezentaciju Global net je prava firma za prezentaciju pčelara za malo novacaSto se tice web prezentacije, pogledaj http://www.medprom.ba.
Pozz svima
380 kosnica
Koperanata 50-70
Cijena otkupa je uvijek drugacija ovisno o vrsti meda kolicini itd ...najcesce su cijene 5-8 km
Nikad nije bilo nasi proizvoda u Teslicu
pozz iz Cazina..
Kvalitet je bitan cijene ne bas.
-
pčelar
-
omega3
#518 Re: Pčelarstvo
Postovani,
Zanima me ponuda kosnica i rojeva na sarajevskoj regiji.Rado bih otvorio diskusiju o kosnicama:Rodna Voja i Eko Voja.Hvala!
Zanima me ponuda kosnica i rojeva na sarajevskoj regiji.Rado bih otvorio diskusiju o kosnicama:Rodna Voja i Eko Voja.Hvala!
- Senad-Nahl
#519 Re: Pčelarstvo
Otvori, da vidimo šta to ima RV EV a da nema LR samo da ne bude apstraktno, imaginarno.omega3 wrote:Postovani,
- Senad-Nahl
#520 Re: Pčelarstvo
Još nije proradio web site obećaliste da će biti riješeno.medpromdoo wrote:Sto se tice web prezentacije, pogledaj http://www.medprom.ba.
-
omega3
#521 Re: Pčelarstvo
Dobro,sta Vi mislite o kosnicama RV i EV,jeste li ih isprobali i imate li kakve konkretne usporedbe,a u vezi rada sa njima,i prinosa u odnosu na ostale tipove kosnica?Hvala!
-
Cober
#522 Re: Pčelarstvo
Stranica ni nakon što je prošlo "sutra" ne radi..debela wrote:medprom, ne radi ti ova stranica.
-
medpromdoo
#523 Re: Pčelarstvo
stranica je aktivna od danas ,,ziva sto bi se reklo,,
- Senad-Nahl
#524 Re: Pčelarstvo
Eto vidiš nije sve tako ni crno da nebi pčelara sa prozivkom, istina greškom ostali bi bez web prezentacijemedpromdoo wrote:stranica je aktivna od danas ,,ziva sto bi se reklo,,
Obzirom da neznam ta dešavanja sa medonalom osim iz novina . Ako možete iz prve ruke da nam pojasnite šta to radi medonal obzirom da ste iz istog mjesta ako sam dobro razumio.
-
pčelar