Neopitroid možda je rješenje
Bášča
Moderator: anex
- Digla_da_kreci
#127 Re: Bášča
Ma totalni sam laik, prvi put u zivotu da nesto posadim...i sve super napredovalo, bas sam se radovala..i zadnja dva dana skuzim ovo
Ja cu ovo sve baciti 
-
zelenashica
#128 Re: Bášča
Ne bacaj,sačekaj jos nekoga ko ima vise iskustva sa ovim biljnim ušima.....nije to kraj svijetaDigla_da_kreci wrote:Ma totalni sam laik, prvi put u zivotu da nesto posadim...i sve super napredovalo, bas sam se radovala..i zadnja dva dana skuzim ovoJa cu ovo sve baciti
- Digla_da_kreci
#129 Re: Bášča
Haj cekat cu
Joj, ja bih jos nesto pitala al' me stid

Joj, ja bih jos nesto pitala al' me stid
-
zelenashica
#130 Re: Bášča
Pitaj.Digla_da_kreci wrote:Haj cekat cu![]()
Joj, ja bih jos nesto pitala al' me stid![]()
- Digla_da_kreci
#131 Re: Bášča
Pa posto je ova moja slavna basca ustvari na balkonu
i sad su ove moje biljke fino zarazene, eto ja bih pitala hoce li sad ovi insekti ili sta je vec - da se uvuku unutra u stan da mene oglabaju do kosti
ili mozda ovu jednu saksiju cvijeca sto imam. Et' to me je strah i zato bih sve pobacala sto prije dok se nisu kao prosirili, sta li
Joj kad @Toto ovo vidi hoce me zafrkavat ko da gledam

Joj kad @Toto ovo vidi hoce me zafrkavat ko da gledam
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#132 Re: Bášča
da su htjeli tebe glabat ne bi osvanuli na paprikama
ne trebas se bojat, hajvancici su vegetarijanci a inace su cisti protein, haman ko i kalifornijska pastrmka...
posto imas par strucaka paprika havancice moze ukloniti i mehanickim putem, tako sto ces uzeti neku staru cetku za puderisanje i sa njom ocetkaj baje sa paprike ..
prije otresanja hajvancica ispod biljeke na zemlju postavi tariguz papir na koji ces otrest hajvancice, onda ih fino umotaj i istresi ribicama u akvarijumu - koje ce ti biti zahvalne na toj delikatesi.. ako nejmas akvarijum tariguz odnesi gdje i car ide pjeske
ne trebas se bojat, hajvancici su vegetarijanci a inace su cisti protein, haman ko i kalifornijska pastrmka...
posto imas par strucaka paprika havancice moze ukloniti i mehanickim putem, tako sto ces uzeti neku staru cetku za puderisanje i sa njom ocetkaj baje sa paprike ..
prije otresanja hajvancica ispod biljeke na zemlju postavi tariguz papir na koji ces otrest hajvancice, onda ih fino umotaj i istresi ribicama u akvarijumu - koje ce ti biti zahvalne na toj delikatesi.. ako nejmas akvarijum tariguz odnesi gdje i car ide pjeske
- de fakto
#133 Re: Bášča
tacnije, rasadila sam kadife pored ovog cvijeca koje je kontaminirano i tako iznenadila baje.....pa vidjecu koliko ce im biti iznenadjenje. ako ubrzo nestanu onda sam ih bas iznenadilaToto wrote:a sta mislis sta ce prije narast: kadife ili "baje"de fakto wrote:zasadila sam kadife. ako ne upali cvijeće će da bude ubiVeno
ako baje budu brze nije do kadifa i nemoj da si ih krivim okom pogledala a kamo li da ih ubivas
-
zelenashica
#134 Re: Bášča
Cvijeće mozda i hoce ali tebe jok....ti si im prežilavaDigla_da_kreci wrote:Pa posto je ova moja slavna basca ustvari na balkonui sad su ove moje biljke fino zarazene, eto ja bih pitala hoce li sad ovi insekti ili sta je vec - da se uvuku unutra u stan da mene oglabaju do kosti
![]()
![]()
ili mozda ovu jednu saksiju cvijeca sto imam. Et' to me je strah i zato bih sve pobacala sto prije dok se nisu kao prosirili, sta li
![]()
Joj kad @Toto ovo vidi hoce me zafrkavat ko da gledam![]()
- Digla_da_kreci
#135 Re: Bášča
@kiki-miki, @Toto, @zelenashica, hvala
- Toto
#136 Re: Bášča
vkendasi kakav je bilten ??
- Alhemicarkaa
- Toto
#138 Re: Bášča
ubra li iko ista??
- AdnaZ
#139 Re: Bášča
Imam i ja baš problema s tim bajkama. Nisu to biljne vaši, ove baje više liče na crviće.
Posijala sam sjeme paprike i držala ga na prozoru u stanu. Mladice su bile fenomenalne. Onda sam primijetila te male bajke. Liče na one koje se nalaze u kupovnoj zemlji za cvijeće.
Helem ne znam ko su i šta su, niti kako se uklanjaju. Aaali znam da vole vodu, hladovinu i neprovjetrenost. Kada sam paprike odnijela u baštu, na sunce, odmah su nestale. Možda ih je nešto pojelo
.
a kod mene su sad aktuelni krastavci. malo su bili pošli gorčati ali nadam se da će ih ova kiša popraviti
Posijala sam sjeme paprike i držala ga na prozoru u stanu. Mladice su bile fenomenalne. Onda sam primijetila te male bajke. Liče na one koje se nalaze u kupovnoj zemlji za cvijeće.
Helem ne znam ko su i šta su, niti kako se uklanjaju. Aaali znam da vole vodu, hladovinu i neprovjetrenost. Kada sam paprike odnijela u baštu, na sunce, odmah su nestale. Možda ih je nešto pojelo
a kod mene su sad aktuelni krastavci. malo su bili pošli gorčati ali nadam se da će ih ova kiša popraviti
- AdnaZ
#140 Re: Bášča
da pitam male znalce genijalce nešto. ove godine prvi put sijem bijeli luk, iz čehna. i koliko sam skontala dvije su vrste b luka, onaj što raste u vis i na vrhu ima sjeme, i onaj koji ima razgranatu stabljiku i nema sjemena nego se rasijava čehnima. eh kod mene je taj drugi. nekad sam bezveze zabola u saksiju jednu glavicu i izrastao je onaj u visinu, uzela sam sjeme i posijala ga. rodile su male glavice koje su za nijansu sitnije od lukovice crvenog luka. znači njih treba opet dogodine posijati da bi dobile pravu formu bij luka-u čehnima.
ove god sam sijala čehnove i sada su to glavice sa čehnima, 3-4 mala. kažu mi tete da sada to trebam počupati osušiti i slj godine posijati da bi to bile veće glavice. ili da ostavim u zemlji da prezime, i prasu isto i ona je sitna ali nju sam iz sjemena sijala ove god. e sad meni ništa nije jasno. ne znam ni reći šta mi nije jasno. evo dva dana čitam o sjetvi b luka i što više čitam manje mi je jasno.
znači pitam kako to vi radite, kratko i što konkretnije jer ću se opet zapetljati? zašto ja ne mogu i ove godine kotistiti taj svoj b luk, neka su male glavice, imaju čehnovi. pa ima i još mjesec da raste, valjda će biti i veće....
ove god sam sijala čehnove i sada su to glavice sa čehnima, 3-4 mala. kažu mi tete da sada to trebam počupati osušiti i slj godine posijati da bi to bile veće glavice. ili da ostavim u zemlji da prezime, i prasu isto i ona je sitna ali nju sam iz sjemena sijala ove god. e sad meni ništa nije jasno. ne znam ni reći šta mi nije jasno. evo dva dana čitam o sjetvi b luka i što više čitam manje mi je jasno.
znači pitam kako to vi radite, kratko i što konkretnije jer ću se opet zapetljati? zašto ja ne mogu i ove godine kotistiti taj svoj b luk, neka su male glavice, imaju čehnovi. pa ima i još mjesec da raste, valjda će biti i veće....
- wild roses
-
kOmpir
#142 Re: Bášča
Što bi rekli u turskim serijama: mašalawild roses wrote:http://imageshack.us/g/842/dscn0516o.jpg/
Moje prvi urodparadajza i paprika, sretna sam, slijedeće godine više ću posaditi
Ja sam se ulijenio, što se tiče objavljivanja fotki, imam uslikano i prebačeno na komp, al mi se nikako ne da da stavim ovdje...
- wild roses
#143 Re: Bášča
hvala tikOmpir wrote:Što bi rekli u turskim serijama: mašalawild roses wrote:http://imageshack.us/g/842/dscn0516o.jpg/
Moje prvi urodparadajza i paprika, sretna sam, slijedeće godine više ću posaditi
![]()
Ja sam se ulijenio, što se tiče objavljivanja fotki, imam uslikano i prebačeno na komp, al mi se nikako ne da da stavim ovdje...
još kad bi postavio slike
-
Dinzo
#144 Re: Bášča
wild roses wrote:http://imageshack.us/g/842/dscn0516o.jpg/
E izvini kakve su ovo paprike,je li chili ? ili je nseto derugo u pitanju?
- wild roses
- AdnaZ
#146 Re: Bášča
maloprije nabrala
blitva, tikvice, ukrasne tikve, peršun, grah, raštika, dvije mahune bamije

a ovo je od neki dan, prva tura

a ovo je od neki dan, prva tura

- pustopoljina
- AdnaZ
#148 Re: Bášča
na jednom drugom forumu sam čitala da jesu jestive. ja ih sijem prvi put. nisam ih probala. ovo bi trebalo biti za ukras mada ne znam kako sad da ih sušim ili šta već. ubrala sam ih jer već 10 dana stoje iste, samo su počele dobijati boju kao zrele.
ma ne znam ni šta će mi, jednostavno nisam mogla da odolim da ih ne posijem. sad ću ih podijeliti po komšiluku
ako si blizu dobacim ti koju, pa probaj i prenesi kakve su 
ma ne znam ni šta će mi, jednostavno nisam mogla da odolim da ih ne posijem. sad ću ih podijeliti po komšiluku
Last edited by AdnaZ on 30/07/2011 22:17, edited 1 time in total.
- AdnaZ
#149 Re: Bášča
i ja sam
znači izaberi koju i rekneš gdje i kad, a poslije bi trebalo biti i onih kruškolikih samo minijaturnih, pa et i one su simpa
- AdnaZ
#150 Re: Bášča
trebalo bi sad da ima,
odblokirala sam očekujući tvoje javljanje