Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
-
hercegovac_pravi
#26 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Veoma "interesantna" vijest ..... Svima je postalo jasno da je Prudski sporazum produkt MZ-a. Sve tacke iznesene u njemu su "nametnute" od strane MZ-a. U to su ukljucene i famozne "4 ekonomske regije" koje ce anulirati sadasnje stanje nastalo genocidom i etnickim ciscenjem. U nekome od ostalih tema sam vec rekao da ce 4 ekonomske regije biti implementirane...svidjalo se to nama ili ne, mi se tu nista ne pitamo. Razlog za ovaj "probni balon" - MZ-a je dodatni pritisak na politicke lidere unutar BiH koji daju sve od sebe da ovaj "nametnuti" dokument (Prud I) nikada ne zazivi (Dodik = secesija, Bakir = fildzan islamska drzava, Covic = Hrvatski cisti entitet). Ukoliko se ne krene na ozbiljniju implementaciju Prudskog sporazuma i reforme ustava (NE amandmasko dijelovanje na Dayton) gore navedeni politicari ce biti "pomjereni" (izvinjavam se na prevodu) sa politicke scene, sto u jednu ruku znaci uvodjenje punog protektorata MZ-a u BiH, na "odredjeno" vrijeme.
Sudeci prema poznatim trendovima medjunarodne politike u pogledu Balkana, izgleda da ce sljedece dvije godine biti buran period sa mnogo previranja. Sta ce biti finalni produkt ovog kuhanja 'bosanskog lonca" sam bog zna. Sudeci po izjavama nekih Zapadnih diplomata (pretjerano optimisticnih po mom skromnom misljenju), moguce je da ipak sve prodje u najboljem redu i bez incidenata. Medjutim sve ukazuje da je to nemoguce i da ce se neka vrsta manjeg sukoba (low intensity.....kako mrzim ovu frazu...niko da definise sta je "low intensity conflict" da li po broju mrtvih..ranjenih....protjeranih..sta li je vec mjerilo intenziteta sukoba) ipak desiti. Prijatno
Sudeci prema poznatim trendovima medjunarodne politike u pogledu Balkana, izgleda da ce sljedece dvije godine biti buran period sa mnogo previranja. Sta ce biti finalni produkt ovog kuhanja 'bosanskog lonca" sam bog zna. Sudeci po izjavama nekih Zapadnih diplomata (pretjerano optimisticnih po mom skromnom misljenju), moguce je da ipak sve prodje u najboljem redu i bez incidenata. Medjutim sve ukazuje da je to nemoguce i da ce se neka vrsta manjeg sukoba (low intensity.....kako mrzim ovu frazu...niko da definise sta je "low intensity conflict" da li po broju mrtvih..ranjenih....protjeranih..sta li je vec mjerilo intenziteta sukoba) ipak desiti. Prijatno
-
staza
#27 Oslobođenje iznutra!
Ništa se ne dešava stihijno tj. sve se dešava stihijno, ali ako ne vidiš a glas daješ nečemu što samo opipavaš, onda i ne možeš donositi konačni sud.
Mislim da u susjednoj Hrvatskoj bismo mogli vidjeti veliki come back istinske ljevice: najavljeni su zaista impozantni protesti: šta će od svega biti vidjet ćemo.
Kakav vođa sindikalni takvi i radnici.
Kakvi profesori i asistenti takvi i studenti.
Kakvi roditelji takva i djeca.
Kakvi izglasani takvi i glasači.
Kakvi mediji i književnici takvi i čitatelji.
Kakve stranke i ministarstva i sudovi: takva i policija, i zakonodavstvo, i vojska.
Kakve civilni i nevladin sektor takav i građanski aktivizam.
Kako pošteni tranzicioni privatnici takva i privatna ekonomija.
Kakve banke takvi i korisnici njihovih usluga.
Kakvi predstavnici morala takvi i njihovi sljedbenici.
Kakve merhametli vjerske zajednice takvi i vjernici.
Ne pišem ovo u vezi sa situacijom u BiH koju specijalno i ne poznajem, nego kao generalni teorijski pojam globalnih društvenih kretanja.
Ko ne glasa njemu i ne treba biti ni žao ni drago: ni za pozitivno ni za negativno.
Stranke koje učestvuju u vlasti ili koje imaju jednoga političara na vrhu iz jedne stranke za kojega bi voljeli da pobijedi, jer bi to svim strankama i narodu na kraju krajeva svakako: donijelo boljitak: imaju mogućnost da vrše pritisak: a) da istupe iz aktivnoga političkoga života u kraćem vremenskom periodu, b) da sve te stranke apeliraju na svoje glasače da glasaju za datoga kandidata, c) da naprave tajne predizborne koalicije, o kojima će biti obaviješteni oni koji trebaju: i sve prijespomenuto je legalno, a i donosi progres.
Ima i ona krajnja opcija u koju ne želim vjerovati jer ne volim primjenu sile, a to je da narod spontano proključa, bez ikakvih stranaka i raznih organizacija.
No, mislim da ćemo u BiH pričekati na to barem 5 god., makar intimno mislim da smo sudbinski trenutak za to propustili... što u konačnici i ne mora biti loše.
Zašto bi desetine mladih američkih vojnika poginulo hvatajući Dodika: BiH niti je vrhunski poziciono ni politički ni energetski bitna SAD-u, niti se SAD želi pretjerano miješati u evropsku priču, kada kao što napisah SAD ionako za tim nema potrebe.
Poanta je što ovo naša zemlja i i najjači protektorat za neki duži period ne može joj donijeti posebno dobro.
Zna se šta je protektorat, a šta je država, pogotovo što mi maštamo da u tako jaki protektorat stavimo razne državne ingerencije.
Mislim da u susjednoj Hrvatskoj bismo mogli vidjeti veliki come back istinske ljevice: najavljeni su zaista impozantni protesti: šta će od svega biti vidjet ćemo.
Kakav vođa sindikalni takvi i radnici.
Kakvi profesori i asistenti takvi i studenti.
Kakvi roditelji takva i djeca.
Kakvi izglasani takvi i glasači.
Kakvi mediji i književnici takvi i čitatelji.
Kakve stranke i ministarstva i sudovi: takva i policija, i zakonodavstvo, i vojska.
Kakve civilni i nevladin sektor takav i građanski aktivizam.
Kako pošteni tranzicioni privatnici takva i privatna ekonomija.
Kakve banke takvi i korisnici njihovih usluga.
Kakvi predstavnici morala takvi i njihovi sljedbenici.
Kakve merhametli vjerske zajednice takvi i vjernici.
Ne pišem ovo u vezi sa situacijom u BiH koju specijalno i ne poznajem, nego kao generalni teorijski pojam globalnih društvenih kretanja.
Ko ne glasa njemu i ne treba biti ni žao ni drago: ni za pozitivno ni za negativno.
Stranke koje učestvuju u vlasti ili koje imaju jednoga političara na vrhu iz jedne stranke za kojega bi voljeli da pobijedi, jer bi to svim strankama i narodu na kraju krajeva svakako: donijelo boljitak: imaju mogućnost da vrše pritisak: a) da istupe iz aktivnoga političkoga života u kraćem vremenskom periodu, b) da sve te stranke apeliraju na svoje glasače da glasaju za datoga kandidata, c) da naprave tajne predizborne koalicije, o kojima će biti obaviješteni oni koji trebaju: i sve prijespomenuto je legalno, a i donosi progres.
Ima i ona krajnja opcija u koju ne želim vjerovati jer ne volim primjenu sile, a to je da narod spontano proključa, bez ikakvih stranaka i raznih organizacija.
No, mislim da ćemo u BiH pričekati na to barem 5 god., makar intimno mislim da smo sudbinski trenutak za to propustili... što u konačnici i ne mora biti loše.
Zašto bi desetine mladih američkih vojnika poginulo hvatajući Dodika: BiH niti je vrhunski poziciono ni politički ni energetski bitna SAD-u, niti se SAD želi pretjerano miješati u evropsku priču, kada kao što napisah SAD ionako za tim nema potrebe.
Poanta je što ovo naša zemlja i i najjači protektorat za neki duži period ne može joj donijeti posebno dobro.
Zna se šta je protektorat, a šta je država, pogotovo što mi maštamo da u tako jaki protektorat stavimo razne državne ingerencije.
- bijelo_dugme
-
staza
- addem
#30 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Hahah sjajan video.bijelo_dugme wrote:http://sendables.jibjab.com/view/YA5TZfthiLTRuc9n
- Socijalista
-
hercegovac_pravi
#32 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Ipak se okrece!
Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je u ponedjeljak u Mostaru kako je prošle sedmice informisan da je trebao biti uhapšen, o čemu su već pisali mediji u BiH.
"Dobio sam informaciju da ću biti lišen slobode. Moram vam reći da je bilo krajnje ozbiljno i da je riječ o nečijoj jako prljavoj igri", kazao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru.
Dodao je kako je informaciju o hapšenju dobio od dva visoka izvora ne otkrivši o kojima je riječ.
Mediji su objavili da je u pravosudno-policijskim institucijama BiH, koje su pod uticajem međunarodne zajednice, razrađen plan za Čovićevo hapšenje koje je trebalo biti politička ravnoteža za pravosudno uklanjanje bošnjačkog političara i člana SDA Bakira Izetbegovića te srpskoga lidera Milorada Dodika.
Predsjedništvo HDZ-a BiH iskazalo je podršku Čoviću nasuprot pritiscima.
Komentarišući navode o optužnici za izdvajanje novca iz federalnog proračuna za kupovinu ili obnovu stanova više funkcionera u Federaciji, Čović je rekao kako nikada nije počinio kazneno djelo, a posebno u vremenu kada je bio ministar finansija FBiH.
Kao sto rekoh u ranijem postu......pritisci i samo pritiscu mogu uroditi zeljenim rezultatom a to je "normalizacija" stanja u BiH. U proslom periodu (zadnjih 14 godina) BiH funkcionerima/vodecim politicarima dato je bezbroj sansi da povedu zemlju u normalnome/racionalnome smijeru. Na nasu zalost (a bogami njihovu radost) to se nije desilo. Sada je dosao ili je vrlo blizu kraj.
Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je u ponedjeljak u Mostaru kako je prošle sedmice informisan da je trebao biti uhapšen, o čemu su već pisali mediji u BiH.
"Dobio sam informaciju da ću biti lišen slobode. Moram vam reći da je bilo krajnje ozbiljno i da je riječ o nečijoj jako prljavoj igri", kazao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru.
Dodao je kako je informaciju o hapšenju dobio od dva visoka izvora ne otkrivši o kojima je riječ.
Mediji su objavili da je u pravosudno-policijskim institucijama BiH, koje su pod uticajem međunarodne zajednice, razrađen plan za Čovićevo hapšenje koje je trebalo biti politička ravnoteža za pravosudno uklanjanje bošnjačkog političara i člana SDA Bakira Izetbegovića te srpskoga lidera Milorada Dodika.
Predsjedništvo HDZ-a BiH iskazalo je podršku Čoviću nasuprot pritiscima.
Komentarišući navode o optužnici za izdvajanje novca iz federalnog proračuna za kupovinu ili obnovu stanova više funkcionera u Federaciji, Čović je rekao kako nikada nije počinio kazneno djelo, a posebno u vremenu kada je bio ministar finansija FBiH.
Kao sto rekoh u ranijem postu......pritisci i samo pritiscu mogu uroditi zeljenim rezultatom a to je "normalizacija" stanja u BiH. U proslom periodu (zadnjih 14 godina) BiH funkcionerima/vodecim politicarima dato je bezbroj sansi da povedu zemlju u normalnome/racionalnome smijeru. Na nasu zalost (a bogami njihovu radost) to se nije desilo. Sada je dosao ili je vrlo blizu kraj.
- JThomas
#33 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
"prljave igre"
duša draga jadna, urotili se zli ljudi protiv njega na pravdi boga
isto kao i protiv bičakčića, lepog mileta i riđobradog gusara
montirani procesi, pa gdje bi oni išta...
što bi rekao karađoz, da si došao bilo koji drugi dan mi bi te pustili, ali danas nam baš jedan nevin treba
duša draga jadna, urotili se zli ljudi protiv njega na pravdi boga
što bi rekao karađoz, da si došao bilo koji drugi dan mi bi te pustili, ali danas nam baš jedan nevin treba
-
alijadzigibau
#34 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Vozdra r..pardon
Sebilj kakvo je tvoje misljenje o tome ???????????????????? 
- zgembo_sa
#35 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Licno ne vjerujem da ima ista od ovoga. Medjunarodna zajednica sa svojim visokim predstavnikom je postala toliko mlitava da ni sijalicu ne mogu promijeniti, a kamo li korumpirane nacionalisticke politicare. Naravno i ta mlitavost nije slucajna... To je stara evropska kurvanjska politika.
-
palermo
#36 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Ko će ga znati, ja brate kroz sva ova naša zbivanja naučio da i ono što mi je izgledalo nemoguće postaje moguće, a ono što ti se čini relnim i mogućim odjednom postaje nemoguće. Ergo, ako će ih hapsiti i smijenjivati imaju moju podršku, mada bih se negdje složio sa hercegovcem (onim pravim
) da ipak neki sporadični sukobi nisu nemogući.
- Drvosjeca iz Dejcica
#37 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Pa i ako se sta desi to ce biti pod vodstvom USA, poslat ce jednu ili dvije specijalne jedinice da pohapse pobrojane, nadletjet ce dva-tri puta sa dva mornaricka visenamjenska aviona F18 Hornet iznad Sarajeva, Mostara i Banja Luke...i kraj price.zgembo_sa wrote:Licno ne vjerujem da ima ista od ovoga. Medjunarodna zajednica sa svojim visokim predstavnikom je postala toliko mlitava da ni sijalicu ne mogu promijeniti, a kamo li korumpirane nacionalisticke politicare. Naravno i ta mlitavost nije slucajna... To je stara evropska kurvanjska politika.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 04/05/2009 20:12, edited 1 time in total.
-
Abacija
#38 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
A sta ako ih ne smijene?! Sta ako je sva ova prica samo bacanje prasine u oci?hercegovac_pravi wrote:Veoma "interesantna" vijest ..... Svima je postalo jasno da je Prudski sporazum produkt MZ-a. Sve tacke iznesene u njemu su "nametnute" od strane MZ-a. U to su ukljucene i famozne "4 ekonomske regije" koje ce anulirati sadasnje stanje nastalo genocidom i etnickim ciscenjem. U nekome od ostalih tema sam vec rekao da ce 4 ekonomske regije biti implementirane...svidjalo se to nama ili ne, mi se tu nista ne pitamo. Razlog za ovaj "probni balon" - MZ-a je dodatni pritisak na politicke lidere unutar BiH koji daju sve od sebe da ovaj "nametnuti" dokument (Prud I) nikada ne zazivi (Dodik = secesija, Bakir = fildzan islamska drzava, Covic = Hrvatski cisti entitet). Ukoliko se ne krene na ozbiljniju implementaciju Prudskog sporazuma i reforme ustava (NE amandmasko dijelovanje na Dayton) gore navedeni politicari ce biti "pomjereni" (izvinjavam se na prevodu) sa politicke scene, sto u jednu ruku znaci uvodjenje punog protektorata MZ-a u BiH, na "odredjeno" vrijeme.
@zgembo
- BSn
#39 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
zgembo_sa wrote:Licno ne vjerujem da ima ista od ovoga. Medjunarodna zajednica sa svojim visokim predstavnikom je postala toliko mlitava da ni sijalicu ne mogu promijeniti, a kamo li korumpirane nacionalisticke politicare. Naravno i ta mlitavost nije slucajna... To je stara evropska kurvanjska politika.
Ma, normala. Njima je u interesu da je sve tako mlako, ma sta mlako - da je 'ladno.
'ladan je narod, 'ladna je politicka scena, sve je 'ladno.
Ovi sto pricaju i sto se prepucavaju ne govore nista novo, u odnosu na ono sto su govorili od 90-e, pa naovamo.
Narod ne govori nista novo, u odnosu na ono sto je govorio 90-e, pa naovamo.
Mozda bi i bilo nesto od toga da je narod drugaciji. No, ovako narod pokazuje da mu je ovaj sistem sasvim uredu. Sjetimo se da vec 20 godina narod podrzava ovaj sistem.
Nas narod, ups - nasi narodi
-
staza
#40 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
http://www.youtube.com/watch?v=VGaIuA8G3Iczgembo_sa wrote:Licno ne vjerujem da ima ista od ovoga. Medjunarodna zajednica sa svojim visokim predstavnikom je postala toliko mlitava da ni sijalicu ne mogu promijeniti, a kamo li korumpirane nacionalisticke politicare. Naravno i ta mlitavost nije slucajna... To je stara evropska kurvanjska politika.
Last edited by staza on 04/05/2009 21:24, edited 1 time in total.
-
splavar šime
#41 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Kako ih treba zatvoriti u jednu manju sobicu i dovesti im napaljene po mogućnošću crnce što vole dečke i lagano neka šenluče barem nekoliko dana a poslije im dati malj pa neka tucaju stjene na nekom od otoka ili kamenoloma.Ali meni se čini da od njihovoga hapšenja nema ništa jer su se i ovi Međunarodni lipicaneri dobro umiješali u njihov kriminal pa nebi da i oni odgovaraju zajedno sa ovim našim kriminalcima.
-
ekvivalent
#42 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
meni je hajd sve jasno
ali mi nije jasno sta je u ovom planu tajno

ali mi nije jasno sta je u ovom planu tajno
- osa
#43 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
baš, ima li netko da ne zna za ovaj tajni plan uhićenja.ekvivalent wrote:meni je hajd sve jasno
ali mi nije jasno sta je u ovom planu tajno![]()
- Socijalista
#44 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Priprema se za narod, javno mjenje, reakcije itd. nemoj se zacuditi da ce tokom ove sedmice biti jos spektakularniji stvari. Sad pocinju trzati kriminalce, Dodo Dodo... pocelo se je brojati.ekvivalent wrote:meni je hajd sve jasno
ali mi nije jasno sta je u ovom planu tajno![]()
- osa
#45 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
ima li bakir hrvatsko državljanstvo, čović pretpostavljam da ima.
- Socijalista
#46 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Sta mislis da ce biti bjezanije, ali ce morati to brzo izvestiosa wrote:ima li bakir hrvatsko državljanstvo, čović pretpostavljam da ima.
- osa
#47 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
ma ne, onako će elegantno ići obići imovinu u hrvatskoj, nekih 500-600 kvadrata sirotinje.Socijalista wrote:Sta mislis da ce biti bjezanije, ali ce morati to brzo izvestiosa wrote:ima li bakir hrvatsko državljanstvo, čović pretpostavljam da ima.
- osa
#48 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
sve se meni čini da je to "lijepa priča, ali kratka, dozlaboga kratka".kakavdanakneiskustvu wrote:ako bilo ko uhapsi bakira izetbegovića,eto još jednog dokaza islamofobije u bih.
- BHCluster
#49 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Po Zakonu!

Idu u zatvor!

Idu u zatvor!
- Nekako s proljeća
#50 Re: Pripremljen tajni plan uhićenja Čoviće, Izetbegovića,Dodika
Meni ovo lici vise kao ''balansiranje'' , a u fokusu je Premijer RS-a...