Nije stvar samo što ću ja propustit "silne" konkurse gdje se traži položen stručni ispit, več je stvar u tome da je pokušavam izvuči najviše što mogu iz date situacije, i da sam u tom smjeru i postavljao pitanja, a vi se konstantno hvatate za to što ja neću da radim kao volonter za jebenih 300 KM sa VSS-om, i tako cijelu godinu dana. Dali ste mi odgovore koji su me zanimali, i hvala vam na tome, jer ja nisam imao pojma kako to sve funcioniše. Nikako mi još u glavu neide kako mi ljudi jednostavno nemožemo odgovoriti na pitanje i tu završiti svu priču, ali ne! moramo mi još gro komentara ostaviti.eyesburn wrote:to je, uglavnom, to što sam mu i ja napisao. nema pogađanja, uzmi ili ostavi.
ali ako već radi nešto sa strane i ima neka primanja, ne mora volontirati ako neće. ali samim tim na neki način gubi da ranije stekne pravo za polaganje stručnog ispita. a to mu je bitno. svaki dan može izaći konkurs gdje traže službenike, a on ne može konkurisati jer nije htio volontirati za 300km i time steći iskustvo i polagati stručni koji je uslov za svaki takav konkurs.
i ovo ja više kao savjet kažem, a ne kao da mu nešto želim soliti pamet. slično sam i ja razmišljao kad sam tek diplomirao dok mi nije došlo iz dupeta u glavu.
Pa, ipak vam hvala!