Printer
Moderator: Benq
- Pandakonda
#1 Printer
Pozdrav, planiram da kupim printer pa me zanima da li je bolje uzeti inkjet ili laserski ? Planiram koristit za printanje običnih tekstova.
- mayab
#2 Re: Printer
Laser bez dileme, koliko znam u ponudi imas uredjaja već za stotinjak maraka sa startnim kertridzom
- Pandakonda
#3 Re: Printer
Hvala, čujem da su oni definitivno bolji za tekst nego inkjet, samo im je problem što zauzimaju dosta prostoramayab wrote:Laser bez dileme, koliko znam u ponudi imas uredjaja već za stotinjak maraka sa startnim kertridzom
- chockad
#4 Re: Printer
velicina stampaca zavisi od toga koje opcije stampac ima. obican laser, npr hp1005 zauzima malo prostora, idealan je za kucu upotrebu, a zamjenski toner kosta 15km (barem je ta cijena u bijeljini), tako da je maksimalno isplativ...
- Praetorious
#5 Re: Printer
Nekad sam imao veliki i jaki HP Ink-Jet printer. Ogromna brzina štampe, duplex jedinica, kvalitet maksimalan - Mercedes u svijetu printera. Jedini problem je bio što sam imao dosta teksta za štampanje, a printer je pio tintu litrima. Kertridži su bili tako papreno skupi, čak i obični crni, da sam znao pozeleniti od muke, čak i bez zelene boje.
Onda sam kupio HP Laser-Jet 1010, koji i nakon milion godina radi svoj posao bez zamjerke. Kvalitet za štampanje teksta je odličan, brzina također, a toner traje i traje. Sa standardom 5% pokrivenošću stranice, kapacitet je preko 2000 stranica. Veličina mu je manja od starog Ink-Jeta.
Moderni laserski printeri su malih dimenzija i uklapaju se u (skoro) svaki radni prostor. Druga je stvar ako želiš kolor laser ili multifunkcionalni uređaj, oni imaju veće dimenzije, zavisno od modela i mogućnosti.
Onda sam kupio HP Laser-Jet 1010, koji i nakon milion godina radi svoj posao bez zamjerke. Kvalitet za štampanje teksta je odličan, brzina također, a toner traje i traje. Sa standardom 5% pokrivenošću stranice, kapacitet je preko 2000 stranica. Veličina mu je manja od starog Ink-Jeta.
Moderni laserski printeri su malih dimenzija i uklapaju se u (skoro) svaki radni prostor. Druga je stvar ako želiš kolor laser ili multifunkcionalni uređaj, oni imaju veće dimenzije, zavisno od modela i mogućnosti.
- problemnatravunu
#6 Re: Printer
Ova dva sto ti mogu predloziti uopce nisu veliki gabaritima , a cijene im se krecu oko stotinjak KMPandakonda wrote:Hvala, čujem da su oni definitivno bolji za tekst nego inkjet, samo im je problem što zauzimaju dosta prostoramayab wrote:Laser bez dileme, koliko znam u ponudi imas uredjaja već za stotinjak maraka sa startnim kertridzom
KYOCERA FS-1040 Mono Laser A4 raspitaj se u Printex-u ili
XEROX Phaser 3010 Mono Laser A4 raspitaj se u service. ba ili asbis. ba