primitivizam zeljinih navijaca

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

HZSA

Post by HZSA »

Joj hrasno...prvo posjeti koju utakmicu pa onda seri nesto, samo govorim kako si mi pricao to sto mi sada govoris, a osvrni se malo na parolu u Zenici: "po lukavici se guzite, markale pljujete, VI STE PICKE CETNICKE." Pa onda reci ko spomine cetnike, pa onda objasni svojoj grupi to sto si sada meni srao (ako ih boli ku*ac za tebe, a ocigledno si ti jedan veeeliki kiks koji se nasao raspravljati o navijanju i navijacima), pravis se debil, ili si zaista debil... :lol:
A manijacima, svaka cast na ovome, ko im je*e mater smogovsku, ionako su kompleksasi, sto dokazuje i onaj trans kada neki, meni nepoznati lik (mozda predstavnik robijasa :D ) je*e vucka...zanimljivo
Trebamo i mi uraditi istu stvar sa cimburom, na sljedecoj tekmi na kosevu cemo praviti cimbur, i samo da znate da cemo pojesti to pred vasim ocima, koja provokacija... :D (tako otprilike izgleda ovo njihovo sa vuckom) :lol:
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

čitajući ove komentare oko tih "kompleksa", mogu samo reći da robijaši nisu uopće kompleksaši za razliku od manijaka i pogotovo Hordi zla!
Robijaši su što se tiče tifo scene u BiH br.1! Imaju poslije Mostara :D najbolju posjetu, uvjek iznad 5000 gledatelja a u donjem dijelu tablice su.
Taj transparent odraz je frustracije manijaka koji ove godine neće u Europu a pogotovo neće biti prvi. ( bit će na kraju treći :D )Pa su na kraju morali napraviti nekakav transparent da budu barem u nečem primjećeni.

A Horde zla su posebna priča :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: Ma nema!! oni su uz bok Real Madridu :lol: :lol: :lol:
fadil schtil

Post by fadil schtil »

ja sam wrote:odma da se zna ja sam teska pitarka i sarajevo je moj smisao zivota! e sad slusaj..hoces da znas gdje ste se derali markale??? na kosevu kada ste igrali protiv sarajeva!!znao bi da si bio to kao prvo,kao drugo SVAKA VAM CAST MANIJACI ...a sto se tice robijasa nek malo zavezu zvalje kad pominju metropolu moglo bi im se odbiti od glavu!!vi ste nama gori od cetnika..derete se srbija??a onda vam nasa reprezentacija igra na bilinom??opet ponavljam ja sam pitarka ali nejgluplja stvar sto si rekao je da su manijaci primitivci A POGOTOVO KOMPLEKSASI????od koga trebaju imati kompleks gradjani metropole???od koga???od vaseg sela?? :lol: :lol: :lol: ma daj dodji sebi...i pomislis li kako se ja recimo osjecam kada robijasi na kosevu se deru markale i "uvjek si mi mrsko bilo sto te nije porusilo...mrzim sarajvo.." pomislite li i sekund kako se osjecam licno ja i mnogi drugi jer sam na markalama izgubila i brata i sestru!!!!!!!!!!!!kad vec hoces da znas.. i nebi me bolilo da mi to cetnici iz istocnog sarajeva skandiraju ali kada vi to govorite..ja nemam rijeci ..osim da placem :sad: :sad: :sad:
metrpole!!!!!!
pizda vam materina kompleksaska - cast ono malo izuzetaka koji jos nisu razgulili.
upravo zbog ove malogradjanske hulje, cije dede i nene jos tavore po slendrama i brlozima, ukoliko ih nije zahvatio talas SH-progona, a i pored geografskih nedostataka, sarajevo nikad i nece bit ni m od metropole.
nineac

Post by nineac »

Ma metropola, nema šta! Mogu bok uz bok sa bjelim poljem :lol:
Drugo, jeste, istina je grupica robijasa sa juga je vikala srbija, ali tek nakon što je postavljen transparent hordi zla, tako da su oni prvi počeli vrjeđanje na najgori mogući način! Svaka čast policiji, samo što mi je žao što su na taj nivo spali horde zla, jer oni su uvjek bili dobro došli na bilino polje. Očito su pitari dobili žestoku konkurenciju u primitivizmu!
A ono neko ima olimpijadu a neko ćimburijadu, Vi ste imali olimpijadu, i šta je bilo? Eto sva vam skijališta zjape, i da niste dobili onaj lift na bjelašnicu kao donaciju jedino bi se mogli spuštati skijama niz bjelave :lol: I još naplaćujete ljudima 24 km dnevno za donirani lift! kako vas nije sramota kompleksaši necivlizovani.
Mislimda imam jedan vrlo konstruktivan prijedlog, a to je: Da jedne godine sarajevo igra u ligi šampiona a željo u kupu UEFA, a druge godine obrnuto! Ostale klubove pustite neka se međusobno takmiče, jer jedino tako možete biti prvi ili drugie, te bi smirili vaše komplekse! Još da vam bazen neko sagradi, i eto mirna kuća :lol: tj. da ga neko donira :-)
hananah

Post by hananah »

Image
mr_orange

Post by mr_orange »

Sta jos dodati na ovu temu, osim da pozovemo smogovce da dodju u subotu, ako imaju muda, da im uzvratimo gostoprimstvo.
mr_orange

Post by mr_orange »

nineac wrote:Ma metropola, nema šta! Mogu bok uz bok sa bjelim poljem :lol:
Drugo, jeste, istina je grupica robijasa sa juga je vikala srbija, ali tek nakon što je postavljen transparent hordi zla, tako da su oni prvi počeli vrjeđanje na najgori mogući način! Svaka čast policiji, samo što mi je žao što su na taj nivo spali horde zla, jer oni su uvjek bili dobro došli na bilino polje. Očito su pitari dobili žestoku konkurenciju u primitivizmu!
A ono neko ima olimpijadu a neko ćimburijadu, Vi ste imali olimpijadu, i šta je bilo? Eto sva vam skijališta zjape, i da niste dobili onaj lift na bjelašnicu kao donaciju jedino bi se mogli spuštati skijama niz bjelave :lol: I još naplaćujete ljudima 24 km dnevno za donirani lift! kako vas nije sramota kompleksaši necivlizovani.
Mislimda imam jedan vrlo konstruktivan prijedlog, a to je: Da jedne godine sarajevo igra u ligi šampiona a željo u kupu UEFA, a druge godine obrnuto! Ostale klubove pustite neka se međusobno takmiče, jer jedino tako možete biti prvi ili drugie, te bi smirili vaše komplekse! Još da vam bazen neko sagradi, i eto mirna kuća :lol: tj. da ga neko donira :-)
Doniram ti mami kitu :D
Prince

Post by Prince »

Nineac, Fadile, Ero, Glasnost i ostali...
Kunem vam se, u subotu će neko nastradati, bilo to vaši navijači, ili neko drugi. Ako Matka negdje uhvatim, neće ga biti.
U svakoj normalnoj zemlji bi poslije srednjeg prsta koji je pokazivao prema sjevernoj tribini, bio izbačen iz kluba.
Vama je primitivizam naša parola, a skroz vam je u redu ono "uhvatite majmuna", što ste ponavljali milion puta. Haj sad samo recite da je to bila grupica. Bila je cijela južna i istočna tribina. Skandiranje Srbiji se orilo Zenicom, skandirao je cijeli stadion, i nemojte lagati da nije. Isto kao što ste lagali prije da Markale niko ne spominje, da šehide niko ne spominje, tako sad lažete i ovo. Bio sam na utakmici, sve sam vidio, ne treba mi niko ništa prepričavati. Dojam o vama je da ste svi isti, svi ste pi.čke čet.ničke, kao što smo vas i nazvali. Na ovo vam treba uzvratiti bombama, dok vas nekoliko ne pobijemo, nećete se smiriti. Polako, sve će doći na svoje, već smo vas počeli tući, nastavićemo samo u većem obimu.
Ok vam je rasizam, ok vam je skandiranje Srbiji, ok vam je lizanje s če.tnicima po Lukavici, koji su po nama pucali 4 godine (ne po vama), ok vam je pljuvanje Markala, šehida i sl., a nije vam ok naša parola, koja samo potvrđuje sve što vi činite.
Pa JESTE LI VI NORMALNI?

Naravno da niste. Crknite što se mene tiče, a ako ikad dođem na vlast, obećavam vam propast na svim poljima, osim na psihičkom, gdje ste na samom dnu, možda čak i ispod.
Prince

Post by Prince »

Što se tiče rata i naših donacija, vi neke stvari ne možete shvatiti, jer ste moroni svi odreda, a niste ništa ni prošli. Mogu vam, poslije ovih godina koje nas mrzite, samo poželjeti da budete 4 godine na našem mjestu onda, 92-95. Niste bolje ni zaslužili, čast izuzecima koji čine pravilo.
hananah

Post by hananah »

Prince, cuj oni ce stradati na svim poljima. Ma neka zeljezare. A ono sto mene interesuje jeste da li ce to biti rat izmedju naseg i ZE-DO kantona, da se pakujem pa da idem u recimo Srednjebosanski kanton dok se sve ne smiri. Samo mi ne dirajte kucu, jer je opasno blizu stadiona :x Okacit cu Zeljinu zastavu tako da znate sta ne dirati, ne, ne :D

Salu na stranu, fakat ste svi grozni, jednostavno se to moze rijesiti na taj nacin da nema utakmica u Zenici do daljnjeg, da se navijacima Celika zabrani dolazak na gostujuce utakmice. To vec vi znate od koga to traziti. Da li od saveza ili nekog drugog, ali imate puno pravo na to. Pa nek onda gledaju tekme na TV-u uz cimbur :D
I jos bih dodala, uvijek, bas uvijek je najveci primitivizam bio tamo gdje je najveca sirotinja. A mislim da je Zenica jedan od najsiromasnijih gradova u BiH, ako ne i najsiromasniji. To se moze vidjeti kad se samo prodje ulicama tog grada :( Ne dao Bog nikome :(
nineac

Post by nineac »

Vi ste stvarno do bola iskompleksirani. Moj prijatelj koji se zaposlio za jednu sarajevsku je na razgovoru za posao nakon svega odgovorio sefu na pitanje imaš li neki uslov, rekao: imam! Da s enemoram preseliti u srajevo! Tako i jest. I kakve veze ima sada rat što neko na doniranom liftu zarađuje masne pare? Još što je najtragičnije, čovjek koji je sve sredio u austriji da s etaj lift doniran nikada nije dobio ni kartu džaba na bjelašnici! jel i to posljedica rata? Jest doduše, 92-95 i poslije, 90% sarajlija s eiselilo, a vjećnica Vam je postala Aqua!
I koga ćeš ti prebit prince? Daj se poklopi po ušima! one parole koje ste vi uzvikivali i iznoslili nisu nisu uzvikivali ni oni moroni iz banja luke. Rekao sa već šta je rješenje! Da željo i sarajevo idu svake godine u evropu, i tek tada ćete možda izlječiti svoje komplekse!
A i bazen nema veze sa ratom, nego sa vašim ograničenim mentalitetom. Da niste imali olimpijadu bili bi ste samo grad ćevapa!
nineac

Post by nineac »

Izvini Hannah ali ko je odgovoran za ovo što s edesilo u Zenici? Da se nisu robijaši preobukli u željine navijače pa istakli transparent? Ili ste toliko iskompleksirani da stravrno mislite da nama treba biti čast što je neki iskompleksirani narkoman došao iz sarajeva navijati za želju?
winetou

Post by winetou »

:lol:
Kako se samo zovu manijaci, horde zla, robijaši :-) :lol:
hananah

Post by hananah »

Da nije bilo provokacija od Robijasa, ne bi bilo ni transparenata. Istina je da je Sarajevo bilo pod opsadom 4 godine. Istina je da su nasi sugradjani stradali. I sad treba mirno slusati kako neko skandira to sto su Robijasi skandirali. Sreca u nesreci je sto smo mi Sarajlije merhametli te nismo zapalili stadion. Nemam sta da dodam, ali na provokacije takve vrste se mora reagovati. Posto zivimo u civiliziranom drustvu smatram da se treba obratiti savezu i da navijaci celika bar pola sezone nemaju pravo da idu na gostujuce utakmice, kao i to da se utakmice Celika s nekim igraju na neutralnom terenu. To moze nauciti pameti ljude koji su besposlicari i koji svojim rijecima gadjaju pravo u srce one decke koji su dosli gledati Zelju u gostima, one decke od kojih je veliki broj ratovao za ovu zemlju, ili oni ili njihovi ocevi. Ako Zenica nije osjetila rat, a nije, onda bar nek postuje poginule i nek njih ostavi po strani. Ipak postoji neka navijacka etika, a ocigledno je se nisu robijasi drzali. Sto su trazili - to su transparentima dobili. Ali ni blizu onoliko koliko su trazili.
Toozla

Post by Toozla »

winetou wrote::lol:
Kako se samo zovu manijaci, horde zla, robijaši :-) :lol:
...bravo indijanac... :D
...prvi komentar na ovoj temi povezan sa razumom...
nineac

Post by nineac »

Hajde hannah nejedi govna!
Eto mi rata nismo osjetili: Alal ti kurac!
I niko ništa nije rekao vašim navijačima, osim oni uobičajnih gluposti, dok nije taj transparent izvješen. Kako to naši se navijači slažu sa svim navijačima iz cjele BiH, a baš sa sarajevskim ne? I kako to da s eostali navijači iz BiH slažu sa svima osim sa vama? JDa imate imalo smakritikte skontali bi da je do vas!
dilayla

Post by dilayla »

Hebo vas fudbal sve redom...eto sta vam uradi "najbitnija" sporedna stvar na svijetu...da spominjete MARKALE na vasim usranim utakmicama :x :x sad se mrzite kad ste glupi i poubijajte se sto prije ...:cry:
Uh pitam se sta tek skandirate kad igrate protiv klubova iz RS-a :?

Svasta :| ....i jedni i drugi ste pretjerali...
Manijaci (meni ponekad dragi)...razocarali ste me :x na sta ste spali :x ....a o ovim drugim' da ne govorim ...

p.s. Boze blagoslovi dan kad sam prestala ici na fudbalske utakmice :D :-)

p.p.s. stvarno ste fuj fujeva ...bljak :-x
Locked