Prijetili da ce ih poklati!

Post Reply
User avatar
Bosanac_21
Posts: 1313
Joined: 07/05/2005 04:56
Location: Bosanski Novi

#1 Prijetili da ce ih poklati!

Post by Bosanac_21 »

--Osmorica mladića srpske nacionalnosti 1. svibnja u ranim večernjim satima napali su Bošnjake povratnike u zaseoku Branilovići u Fazlagića Kuli, u općini Gacko, u istočnoj Hercegovini. Iako je i sama policija u prvim izjavama spominjala da su u incidentu sudjelovala osmorica mladića, kako su potvrdili i mještani, privedena su samo trojica.

"Bilo je užasno. Skupina pijanih mladića ušla je u selo s dva automobila i s uzdignuta tri prsta počeli su vikati:"Ovo je Srbija", "Ovo je naša zemlja", "Balije j..... vam tursku majku", "Izlazite da vas koljemo"... Ostala sam izvan sebe. Evo još drhtim - ispričala je novinarima "Dnevnog avaza" 80-godišnja mještanka.

Mještani - povratnici smatraju da je sreća što su ostali smireni inače bi izbio incident širih razmjera. Vjeruju da je riječ o pokušaju zastrašivanja povratnika.

"Ali, mi nećemo napustiti ovu zemlju nikada, do zadnjega. Neka nam RS i premijer Milorad Dodik napišu da se iselimo kada nam ne mogu jamčiti sigurnost ili neka nas puste da živimo kao ljudi. On kaže da smo svi sigurni u njegovom entitetu, pa neka nam dokaže ili neka pusti da nas štiti policija iz FBiH" - kazao je jedan mještanin Branilovića pribojavajući se da bi provociranje mladića moglo biti uvod u nove incidente.

U policiji u Trebinju potvrdili su da su uhićeni N. S. (21), D. T. (21) i B. V. (19), svi iz Gacka, zbog sumnje da su prijetili i psovali mještanima bošnjačke nacionalnosti u Branilovićima. Glasnogovornica tamošnje policije nije imala odgovor na pitanje zašto su uhićena samo trojica od osmorice sudionika incidenta. --(index.hr)

Zivot u neizvjesnosti, svakim danom treba izgleda strahovati hoce li ti neko
nesto napraviti, a od pomoci i pravde ni habera :x
_BosanaC
Posts: 8428
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#2

Post by _BosanaC »

Nek' te nista ne cudi :( Kakva ba pravda?

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=36965
Post Reply