Prijemni ispit

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Keksich

#26 Re: Prijemni ispit

Post by Keksich »

Ono, ako nekome ne ide matematika red je da ima 3/4, pa tako je valjda red da i ja smotana imam iz sporta 4 (poklonjeno) :roll: al' opet kad vidim to 4.9 i znam da je moglo biti 5.0 a nije zbog sporta... Bogme bude mi krivo. Da je matematika/fizika/hemija pa haj'. Ali jok, sport. SPORT.

Nabijem im sport :skoljka:
zlaataan

#27 Re: Prijemni ispit

Post by zlaataan »

Prijemni je izgubio svaki smisao. Sa 0.00 bodova iz jednog predmeta se upisao 1 učenik, sa 1.00 2 učenika, sa 2.00 5 učenika, sa 2.50 4 učenika. U moje doba se nije moglo tako položiti prijemni, pa ni upisati. :-?
Keksich

#28 Re: Prijemni ispit

Post by Keksich »

Samo sam čekala kad će neko spomenuti "u moje doba" :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#29 Re: Prijemni ispit

Post by ladyblue18 »

Keksich wrote:Samo sam čekala kad će neko spomenuti "u moje doba" :lol:
Pa u nase doba je sistem sigurno bio bolji nego sto je danas, jer ovo sto su uradili je totalni promasaj. ;-)
elSaik

#30 Re: Prijemni ispit

Post by elSaik »

Čuj materijal za Prvu gimnaziju. :lol:

Da si materijal kao što se hvališ, prijavio bi se u neku drugu gimnaziju i poslije se samo hladno prebacio.

Al' čuj, materijal... :lol:
Čovjek i po'

#31 Re: Prijemni ispit

Post by Čovjek i po' »

Evo spiska sa prijemnog prve gimnazije:
http://1gimnazija.com.ba/docc/upisni%20 ... ONACNA.pdf

Nemoj da nas lazes more, drago dijete :run:
S takvim stavom i lazima, nisi ti materijal za gimnazije uopce, a ne za prve gimnazije ;-)
nellington

#32 Re: Prijemni ispit

Post by nellington »

Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne :-?
chengaba

#33 Re: Prijemni ispit

Post by chengaba »

Čovjek i po' wrote:Evo spiska sa prijemnog prve gimnazije:
http://1gimnazija.com.ba/docc/upisni%20 ... ONACNA.pdf

Nemoj da nas lazes more, drago dijete :run:
S takvim stavom i lazima, nisi ti materijal za gimnazije uopce, a ne za prve gimnazije ;-)
Evo Kemalooze malo ispod, 176. :D
Alhemicarkaa

#34 Re: Prijemni ispit

Post by Alhemicarkaa »

2 iz matematike u osmom razredu :-) mislim da ga je to najviše zeznulo, zaključene ocjene na kraju 7 i 8 razreda iz matematike i maternjeg. Ako je 176.
Čovjek i po'

#35 Re: Prijemni ispit

Post by Čovjek i po' »

Prijemni i ne treba da igra veliku ulogu. Ako se neko trudio cetiri godine da bude dobar i okay, zasto bi neko ko se trudio samo dva mjeseca imao prednosti? O kojoj se osnovnoj skoli radi, ni to nije bitno, jer nastavni plan i program su za kanton isti. Kaze lik to ga frustrira, a kao nije frustriralo druge klince sto su ucili cetiri godine ... cccc
SaMaster

#36 Re: Prijemni ispit

Post by SaMaster »

Alicee wrote:Ostalo je jos otprilike 30 mjesta u gimnaziji Dobrinja. :D
Sta fali Gimnaziji dobrinja? Koliko se ja sjecam, po nekadasnjoj posliejratnoj ocijeni Gimnazija Dobrinja je bila 4 na listi. I dobro se toga sjecam, bila je ispred I Gimnazije. Ne znam da li sada izlaze takve liste.

S druge strane poznajem i par ljudi koji su samnom studirali a dolaze iz te Gimnazije i mogu ti reci da ljudi imaju dobru podlogu sto hoce reci da skola uopce nije za ismijavanje. Bar sam ja tako shavtio ovaj post...
hadzinicasa

#37 Re: Prijemni ispit

Post by hadzinicasa »

pa kriteriji se konstantno srozavaju.
sjećam se argumenta prošle godine kad je ukinuto da moraju položiti prijemni - kao na djecu se stavlja prevelik pritisak... a men'ščini da je samo napravljen prostor za malverzacije, jer se znalo desiti da "jednakiji" iako su bili odlični ne polože prijemni i ne upišu se u željene škole.

a prosjek je s vjeronaukom :)
bosnianidiot

#38 Re: Prijemni ispit

Post by bosnianidiot »

Čovjek i po' wrote:Prijemni i ne treba da igra veliku ulogu. Ako se neko trudio cetiri godine da bude dobar i okay, zasto bi neko ko se trudio samo dva mjeseca imao prednosti? O kojoj se osnovnoj skoli radi, ni to nije bitno, jer nastavni plan i program su za kanton isti. Kaze lik to ga frustrira, a kao nije frustriralo druge klince sto su ucili cetiri godine ... cccc
Naravno da prijemni mora da igra veliku ulogu, ne mozes porediti ozbiljne osnovne skole i "kaca sira-petica" osnovne skole. Na kraju krajeva, na prijemnom se pokaze svo to steceno znanje...
kemalozza

#39 Re: Prijemni ispit

Post by kemalozza »

nellington wrote:Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne :-?
da, to sam ja...vi ostali sto me optuzujete da sam nesto krio: ja sam odokativno rekao koji sam na listi cisto zbog zastite privatnosti, tako da ohladite malo ;)
saramica

#40 Re: Prijemni ispit

Post by saramica »

kemalozza wrote:
nellington wrote:Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne :-?
da, to sam ja...vi ostali sto me optuzujete da sam nesto krio: ja sam odokativno rekao koji sam na listi cisto zbog zastite privatnosti, tako da ohladite malo ;)
Pa stvarno si dobro uradio.. matematiku mnogo bolje od nekih koji su imali u osnovnoj 5 iz matematike, ali sta je tu je.. rekla sam ti da se naviknes, u ovojd rzavi ti je sve tako, nazalost :sad:
kemalozza

#41 Re: Prijemni ispit

Post by kemalozza »

saramica wrote:
kemalozza wrote:
Pa stvarno si dobro uradio.. matematiku mnogo bolje od nekih koji su imali u osnovnoj 5 iz matematike, ali sta je tu je.. rekla sam ti da se naviknes, u ovojd rzavi ti je sve tako, nazalost :sad:
koliko ja znam svake godine upisu dvadesetak ucenika mimo spiska jer je ovo tek preliminarna lista...kako god, ulozio sam molbu i ostaje mi da se nadam da cu se upisat :) ako se ne upisem najbolje mi je otici u dobrinjsku gimnaziju na drugi rok pa se prebacit :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42 Re: Prijemni ispit

Post by Velkoski »

kako si uspio imat' 2 iz mat u osmom :-) nego, dobrinjska sigurno nije losija od prve gimnazije, mozda je cak i bolja ali ako odlucis ostati dole, zaglavio si na dobrinji 4 godine :D
kemalozza

#43 Re: Prijemni ispit

Post by kemalozza »

leet wrote:kako si uspio imat' 2 iz mat u osmom :-) nego, dobrinjska sigurno nije losija od prve gimnazije, mozda je cak i bolja ali ako odlucis ostati dole, zaglavio si na dobrinji 4 godine :D
smor nastavnica, sta da kazem...eto, sam prijemni je dokaz da me je podcjenila: 2 iz matematike a 9 bodova sa prijemnog iz matematike :thumbup:
i btw znam dosta raje iz dobrinjske, ono fina raja pravo :D sad cekam hoce li usvojit molbu ili ne pa cu vidjeti sta cu dalje...
Keksich

#44 Re: Prijemni ispit

Post by Keksich »

kemalozza wrote:smor nastavnica, sta da kazem...eto, sam prijemni je dokaz da me je podcjenila: 2 iz matematike a 9 bodova sa prijemnog iz matematike :thumbup:
i btw znam dosta raje iz dobrinjske, ono fina raja pravo :D sad cekam hoce li usvojit molbu ili ne pa cu vidjeti sta cu dalje...
Potcijenila. Je li to i nastavnica maternjeg bila smor?
Unbelievable

#45 Re: Prijemni ispit

Post by Unbelievable »

Kakva je situacija sa bosanskim jezikom bila ove godine :?: Koliko znam, tu su uveli neke promjena i ocito to vise nije predmet iz kojeg 100% mozes racunati na prolaz :D
kemalozza

#46 Re: Prijemni ispit

Post by kemalozza »

Keksich wrote:
kemalozza wrote:smor nastavnica, sta da kazem...eto, sam prijemni je dokaz da me je podcjenila: 2 iz matematike a 9 bodova sa prijemnog iz matematike :thumbup:
Potcijenila. Je li to i nastavnica maternjeg bila smor?
u bosanskom jeziku se u ovoj rijeci desava odstupanje od jednacenja po zvucnosti. u hrvatskom se desi promjena u ovoj rjeci ali u bosanskom ne. ;)
Unbelievable wrote:Kakva je situacija sa bosanskim jezikom bila ove godine :?: Koliko znam, tu su uveli neke promjena i ocito to vise nije predmet iz kojeg 100% mozes racunati na prolaz :D
da, vise nije bio esej kao proslih godina vec test gramatike, pravopisa i knjizevnosti. bilo je dosta teorije koju smo mozda samo jednom pomenuli na casu i to je oduzelo dosta bodova svima. srecom, ja sam imao 8 i kusur bodova iz bosanskog :D
Keksich

#47 Re: Prijemni ispit

Post by Keksich »

:lol:
kemalozza

#48 Re: Prijemni ispit

Post by kemalozza »

Keksich wrote::lol:

Odstupanje se dešava kad se d nađe ispred s, a ne ispred c :wink:
ajde mi onda reci zasto je onda ODCJEPITI?
Keksich

#49 Re: Prijemni ispit

Post by Keksich »

Pa i nije. Otcijepiti. :roll:
Mr. Brightside

#50 Re: Prijemni ispit

Post by Mr. Brightside »

mali mojne se praviti pametan ;-)
Post Reply