Prijem Federacije u EU po ugledu na Kipar
- IBM
http://www.serbia-hellas.f2g.net/images ... -arkan.jpg
pogodite skim se predsjednik grckog dijela kipra druzio u toku rata u BiH...
pogodite skim se predsjednik grckog dijela kipra druzio u toku rata u BiH...
- dizZaster
#28 Re: Prijem Federacije u EU po ugledu na Kipar
poznaješ li ti uopće Ustav države Bosne i Hercegovine.Shoba wrote:Trebalo bi da po Kiparskom receptu uradimo isto. Da EU primi federaciju, a za RS kad se za to stvore prilike. Naravno, njima bi bile onemogucene bilo kakve beneficije dok ne pocnu da suradjuju i prihvate promjene dejtonskog sporazuma.
citat:
Članak I
Bosna i Hercegovina
1. Kontinuitet
Republika Bosna i Hercegovina, čiji je oficijelni naslov od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa svojim unutarnjim ustrojem izmijenjenim kako je to predviđeno ovim Ustavom, sa svojim sadašnjim međunarodno priznatim granicama.Ona ostaje članica Ujedinjenih naroda , kao i u drugim međunarodnim ustanovama.
2. Demokratska načela
Bosna i Hercegovina je demokratska država, koja funkcionira sukladno zakonu i temeljem slobodnih i demokratskih izbora.
3. Sastav
Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu "entiteti").
entiteti nisu države.
- cyprus
Ma ja, čoek umro, a nije nešto puno ni star bio.IBM wrote:@cyprus: jup bivsi predsjednik, moja greska.... al' spomenuo sam da se u ratu druzio tako da nije logicno da je jos uvijek sadasnjia uostalom coek je mrtav jel de?
P.S. I u ratu je bio bivši predsjednik.
- pathfinder
BiH ce u EU uci posljednja, ali nadam se da ce bar uci cijala, a ne ovako glupo predlozeno u komadima...
- pathfinder
BiH ce u EU uci posljednja, ali nadam se da ce bar uci cijala, a ne ovako glupo predlozeno u komadima...
- pathfinder
Aludiras zasebnim odvojenim ulascima Srbije i Kosova u EU na zaseben ulaske FBiH i RS u EU?cyprus wrote:Pa neće valjda Srbija i Kosovo ući prije nas.pathfinder wrote:BiH ce u EU uci posljednja, ali nadam se da ce bar uci cijala, a ne ovako glupo predlozeno u komadima...
- cyprus
Molim?pathfinder wrote:Aludiras zasebnim odvojenim ulascima Srbije i Kosova u EU na zaseben ulaske FBiH i RS u EU?cyprus wrote:Pa neće valjda Srbija i Kosovo ući prije nas.pathfinder wrote:BiH ce u EU uci posljednja, ali nadam se da ce bar uci cijala, a ne ovako glupo predlozeno u komadima...
- pathfinder
Pa naveo si zaseban ulazak Srbije u EU i zaseban ulazak Kosova u EU, pa sam te upitao da li to poredis sa nekim nasim ulaskom u EU, odnosno da ce zasebno uci FedBiH, a zasebno RS?cyprus wrote:Molim?pathfinder wrote:Aludiras zasebnim odvojenim ulascima Srbije i Kosova u EU na zaseben ulaske FBiH i RS u EU?cyprus wrote: Pa neće valjda Srbija i Kosovo ući prije nas.![]()
![]()
- cyprus
Ne. Ja kad pišem, ne ostavljam ništa između redova.pathfinder wrote:Pa naveo si zaseban ulazak Srbije u EU i zaseban ulazak Kosova u EU, pa sam te upitao da li to poredis sa nekim nasim ulaskom u EU, odnosno da ce zasebno uci FedBiH, a zasebno RS?
-
ibro dirka
Ovdje ne znas je li gluplja tema ili dobar dio postova.