Prijave inspekciji

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Phantea

#1 Prijave inspekciji

Post by Phantea »

Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
radim u državnoj ustanovi i znam zasigurno da je troje ljudi zaposleno sa nekom diplomom koja nema veze sa vezom. U pitanju su fakulteti sa Ljusne ( ovi iz USK znaju o kakvom je šljamu riječ).
kica

#2 Re: Prijave inspekciji

Post by kica »

Phantea wrote:Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
radim u državnoj ustanovi i znam zasigurno da je troje ljudi zaposleno sa nekom diplomom koja nema veze sa vezom. U pitanju su fakulteti sa Ljusne ( ovi iz USK znaju o kakvom je šljamu riječ).
Ovako

[...]

Prijavljujem sumnju u laznu diplomu za lice: ________________

Sa postovanjem,
Phantea

#3 Re: Prijave inspekciji

Post by Phantea »

kica wrote:
Phantea wrote:Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
Ovako

[...]

Sa postovanjem,
Lako je meni sastaviti, nego kojoj inspekciji? Inspekciji rada, obrazovanja, ili možda i tužilaštvu, ko je nadležan, jesu li ovi u RS ako su mi ovi puleni završili na nekoj autobuskoj stanici u RS-u ili ? :D Ne bi da ofulam :o
hfaruk10

#4 Re: Prijave inspekciji

Post by hfaruk10 »

Phantea wrote:
kica wrote:
Ovako

[...]

Sa postovanjem,
Lako je meni sastaviti, nego kojoj inspekciji? Inspekciji rada, obrazovanja, ili možda i tužilaštvu, ko je nadležan, jesu li ovi u RS ako su mi ovi puleni završili na nekoj autobuskoj stanici u RS-u ili ? :D Ne bi da ofulam :o
prosvjetna inspekcija će pročešljati obrazovnu ustavnou koja je izdala nevažeću diplomu.
Tužilaštvo utvrđuje postojanje krivičnog djela.
Poslodavac utvrđuje povredu radne obaveze kroz disciplinski postupak.
Post Reply