Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
radim u državnoj ustanovi i znam zasigurno da je troje ljudi zaposleno sa nekom diplomom koja nema veze sa vezom. U pitanju su fakulteti sa Ljusne ( ovi iz USK znaju o kakvom je šljamu riječ).
Prijave inspekciji
Moderator: _BataZiv_0809
- kica
#2 Re: Prijave inspekciji
OvakoPhantea wrote:Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
radim u državnoj ustanovi i znam zasigurno da je troje ljudi zaposleno sa nekom diplomom koja nema veze sa vezom. U pitanju su fakulteti sa Ljusne ( ovi iz USK znaju o kakvom je šljamu riječ).
[...]
Prijavljujem sumnju u laznu diplomu za lice: ________________
Sa postovanjem,
- Phantea
#3 Re: Prijave inspekciji
Lako je meni sastaviti, nego kojoj inspekciji? Inspekciji rada, obrazovanja, ili možda i tužilaštvu, ko je nadležan, jesu li ovi u RS ako su mi ovi puleni završili na nekoj autobuskoj stanici u RS-u ili ?kica wrote:OvakoPhantea wrote:Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
[...]
Sa postovanjem,
-
hfaruk10
#4 Re: Prijave inspekciji
prosvjetna inspekcija će pročešljati obrazovnu ustavnou koja je izdala nevažeću diplomu.Phantea wrote:Lako je meni sastaviti, nego kojoj inspekciji? Inspekciji rada, obrazovanja, ili možda i tužilaštvu, ko je nadležan, jesu li ovi u RS ako su mi ovi puleni završili na nekoj autobuskoj stanici u RS-u ili ?kica wrote:OvakoPhantea wrote:Ima li ko da je upućen kako i na koji način se prijavi sumnja na lažnu diplomu.
[...]
Sa postovanjem,Ne bi da ofulam
Tužilaštvo utvrđuje postojanje krivičnog djela.
Poslodavac utvrđuje povredu radne obaveze kroz disciplinski postupak.