Prijateljstvo nakon veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Meshtar

#26 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by Meshtar »

Dobro obavljen posao zaslužuje finu nagradu...dogovorili smo se :D
otherside

#27 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by otherside »

Meshtar wrote:Dobro obavljen posao zaslužuje finu nagradu...dogovorili smo se :D
Cuj dogovorili se? a sta je nagrada? nema dogovora bez najvaznijeg detalja :D
nemoj mi samo sladoleda, Tita ti :D
Meshtar

#28 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by Meshtar »

Tita mi, ja vjerujem samo u cash kad je posao u pitanju. Kaži cijenu i ja odredim metu :D
otherside

#29 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by otherside »

kad vidim metu kazem ti cijenu...nije to fiksno da znas :oops:
zene i psihopate ne dolaze u obzir :oops: :D
ps. ja ti to odradim za par dana pa ti spremaj pare :D
Meshtar

#30 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by Meshtar »

Volim poslovne ljude :D
otherside

#31 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by otherside »

A volis li zachatavati 'nako ponekad? :D
madner

#32 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by madner »

otherside wrote:kad vidim metu kazem ti cijenu...nije to fiksno da znas :oops:
zene i psihopate ne dolaze u obzir :oops: :D
ps. ja ti to odradim za par dana pa ti spremaj pare :D
Tita mi, odem 10 minuta sa teme i vidi o cemu se raspravlja.

Steta, mogli smo biti divan par. :D
BarbaDue

#33 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by BarbaDue »

Meshtar wrote:
otherside wrote:jasta je...hem se otarasio mene hem zivi u uredjenoj drzavi...jos bi mi trebao i orden dodijeliti :D
Mogla bi se početi zabavljati s pojedinim ljudima koje poznajem, ne bi li koji od njih razgulio :D
Eh, Imamo i mi bar malo sanse sve dok razmjenjujemo sa njom postove :-D
Ko zna mozda si i na to nakaci sreca....

@otherside, What's up?
otherside

#34 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by otherside »

everiting prfikt :D
ja sam ti ovdje anderkaver :D
TiDamJa

#35 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by TiDamJa »

i ja ozbiljno kontam zvoj zivot poceti negdje drugo da me bas nista ne podsjeca, al je i fol pravo hladno okrenuti glavu ili pogledati u prazno, bas je kul kad nakon svega osjecas samo prezir :D jak osjecaj, u stvari odsustvo svakog osjecaja :lol:
BarbaDue

#36 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by BarbaDue »

otherside wrote:everiting prfikt :D
ja sam ti ovdje anderkaver :D
Ok, Best wishes for....
BarbaDue

#37 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by BarbaDue »

TiDamJa wrote:i ja ozbiljno kontam zvoj zivot poceti negdje drugo da me bas nista ne podsjeca, al je i fol pravo hladno okrenuti glavu ili pogledati u prazno, bas je kul kad nakon svega osjecas samo prezir :D jak osjecaj, u stvari odsustvo svakog osjecaja :lol:
Ma samo nastavi pravo bona, ne okreci se vise iza sebe....... :thumbup:
Dindi

#38 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by Dindi »

Ja nisam za prijateljstvo poslije raskida, to je meni nazor prijateljstvao, kao da neko nekom pokaze da nije povrijedjen pa eto ipak ce izlaziti. Za mene je svaki raskid manje vise bolan i "prijateljstvo" sa tom osobom bi me samo podsjecalo na sve to. Mozda je lakse ako sam ja ostavila nekog pa eto bas na njegovu inicijativu izlazila bih s njim ali nisam imala bas takvih slucajeva. Za mene je bolje svako svojim putem, pa sta treba da bivsem momku pricam o novim momcima, nidje veze, to je glumatanje prijateljstva.
mojgrad

#39 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by mojgrad »

Nisam ni ja za prijateljstvo poslije raskida.. To za mene ne postoji. Dok smo u vezi trebamo biti jedno drugome najbolji prijatelji sve naj naj ali kad to jednom pukne onda nema smisla glumiti 'prijateljstvo'..
Eh sad zavisi da li si raskinuo kad ti je bilo 20 g. i ta veza je bila vise ono djetinjasta ili u 30tim godinama..
d2

#40 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by d2 »

ja sam mislio isto da to ne moze medjutim uvjerio sam se da moze ...

djevojka i ja smo se zabavljali prije 17 godina (dobro tada smo stvarno bili mladi...), nismo se vidjeli od tada, mislio sam da je vise nikada necu vidjeti medjutim upostavimo kontakt slucajno preko interneta, nedavno ona bila ovdje na par dana na seminaru - sjetimo se naseg djetinjstva i grada u kojem smo tada provodili raspuste, svih lijepih trenutaka, nase raje, setanja pored rijeke i tako... vrlo lijepo druzenje zaista i sigurno cemo ostati u dobrim odnosima i dalje

prije par dana se nadjem sa djevojkom, sa kojom sam bio do prije 3 godine, na kafi, normalna prica, nikakve teznje, nikakva lazna gluma, shvatio sam da mozemo biti jedno drugom prijatelji jer smo bili dugo zajedno i bolje se poznajemo nego sto mene poznaju neki drugi prijatelji ili nju prijateljice a sve to bez neke mrznje ili patnje ili cega vec... osvrnemo se i na nas raskid posto nikada nismo o tome pricali niti smo se kada nakon toga vidjeli... normalna prica, nikakve optuzbe, jednostavno dvoje zrelih ljudi koji gledaju na nesto od prije par godina...

takodje djevojka sa kojom me je rat rastavio 1992. - u vrlo lijepim smo odnosima sada, na zalost ona ne zivi ovdje ali kada god dodje vidimo se, prosetamo, popricamo pa djelimicno na neki nacin i o intimnim stvarima koje su u trenutnim vezama, cujemo se preko interneta povremeno i tako...

ipak mislim da to sve zavisi od okolnosti, kako se veza prekinula, zasto se prekinula, koliko je vremena proslo i kakvi ste vas dvoje inace kao ljudi spremni prevazici neke stvari i ostvariti ponovo neke kontakte ovoga puta na drugi nacin i sa drugim ciljem...

ako niste bili puno povrijedjeni raskidom (nema lijepih raskida ali recimo nije se raskid desio tako da ste prevareni ili da ste lagani cijelo vrijeme ili slicno tome) onda po meni nakon nekog vremena imate dobre preduslove da budete istinski prijatelji, oni koji se jako dobro poznaju i koji ce jedni za druge uciniti puno vise nego sto bi mozda ucinio neko s kim niste bili u nekom periodu svog zivota a smatrate ga prijateljem - tako da kazem "obicni" prijatelji...

mislim da istinsko prijateljstvo izmedju bivsih partnera nije nemoguce - cak sta vise
zavisi samo od nas samih da li smo sposobni za njega.
duspi

#41 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by duspi »

naravno da je moguce..ali zavisi od jako mnogo faktora od kojih je po meni vjerovatno najbitniji kako i zasto je doslo do raskida

i da, vjerujem da moze izrasti u cvrsto prijateljstvo bez da ijedna strana pomisli na 'golove u prijateljskim utakmicama' :D mislim da se rzumijemo, friendly sex je po meni jedan od najboljih izuma ljudskog roda, ne pokusavma ni ja sa svakom bivsom ostati beton prijatelj, samo hocu da kazem da je moguce izgraditi prijateljstvo bez skrivenih namjera, kao i sa svakim drugim prijateljem suprotnog pola :)
be highirly

#42 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by be highirly »

@ d2, sve to stoji sto si napisao ali kada si slobodan ...cim nadjes djevojku situacija se mijenja ...ona pocne rondati pa govoriti kako ce i ona na kaficu sa bivsim eee mislim da nije svejedno ....ja sam imao iskustva slicna koja si ti napisao...kada sam bio sa djevojakama iz razloga da imam djevojku citaj redovan sex :D kafica sa bivsom nije bila problem i pored njihovog rondanja ali kada sam upoznao nekog do koga mi je stalo ee onda ta kafica pocne da prisjeda te je najbolje zavuci se pod papucu :D jer ipak svi mi zavrsimo kad tad pod papucom :-) :lol: pa bolje na vrijeme da se duze uziva :D
zenny

#43 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by zenny »

ako se mene pita mislim da je moguce.. trenutno sam u tom shitu i bas me zanima hocel' se ispuniti moja ocekivanja i tvrdnje :D
baby_angel

#44 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by baby_angel »

Joj ne znam... Mozda i moze, mada ja licno nisam imala takvo iskustvo. Mada... Imam jednu poznanicu, koja se nedavno razvela. Ona i njen bivsi muz mogu definitivno biti primjer drugima. Ostali su u jako dobrim odnosima. Svaki vikend zajedno odu s djetetom makar na sladoled... Jednostavno ljudi skontali, ne ide im zajedno, ali mogu i dalje tu biti jedno za drugo i za to dijete. I to je jedini takav primjer. sve ostalo je Boze ne daj, samo sto oci jedni drugima ne vade...
scorpion7

#45 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by scorpion7 »

Ma zajebi to....zdravo za zdravo i moze se prevalit preko usta....jel bilo tu jacih osjecanja,jaranstvo 0 bodova...bar sa moje strane..ko moze kapa mu do poda ;)......al sam za neobavezan sex uvijek nagodan :D :D
kenanz

#46 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by kenanz »

svaka cast

pravo skorpionski.....

ako "me zatrebas" tu sam. (odnosi se na bivsu).. :bih: zivjela domovina
njeka

#47 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by njeka »

Može i treba pokušati ostati prijatelj ali samo toliko da se pozdravite normalno kad se vidite,možda popijete kafu (vrlo rijetko) i da se možete obratiti jedno drugom ako baš zagusti!
Sve preko ovog je bespotrebno opterećavanje prošlošću
Daphna

#48 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by Daphna »

Kao što neko reče ranije, cijela ta priča o prijateljstvu nakon veze pada u vodu kada u naš život uđe neko novi... Jer preveliki je to teret za vezu, prijateljstvo sa bivšom/bivšim... A malo ko će shvatiti i prihvatiti takvo što!

Moguće je, svakako, ali vrlo rijetko!
kenanz

#49 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by kenanz »

Zaim Imamovic
Ne tuguj draga

Ne tuguj draga
sto nam ljubav mre
to mora biti
uzalud je sve

Svakoj sreci jednog dana
mora doci kraj
sve prolazi, vjecno traje
samo suncev sjaj

Ref. 2x
Nemoj duso plakati
ni sudbinu kleti
ljubav treba bolovati
za nju i umrijeti

Jos jednu zadnju
pokloni mi noc
sutra ce ljepsa
draza ljubav doc

Radostima ogrijati
nasa srca dva
nakon svake kise, draga
ljepse sunce sja

Ref. 2x
mojgrad

#50 Re: Prijateljstvo nakon veze

Post by mojgrad »

zadnje sto bih ucinila je razgovor o svojim intimnim stvarima sa bivsim.. Niti bi se prisjecala takvih kad smo bili prije 100000 godina zajedno.. Sto je bilo bilo je, idemo dalje..
Post Reply