Prijateljske utakmice rep.BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klikerusa

#201 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by klikerusa »

Nek sam ja karte kupio, a vidjecemo gdje ce se sjediti... :izet: :izet: :izet:
solo2

#202 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by solo2 »

Samo da se upisem i na brzaka i kazem da ce Obala Slonovace biti prava provjera za Nigeriju
(Kolo i Yaya Toure, Kalou, Gervinho, Drogba):

https://www.youtube.com/watch?v=1ftg9THp3ek
zlajapravaraja

#203 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by zlajapravaraja »

Hantraga wrote:
luckylaka wrote:
zlajapravaraja wrote:Hoce li se ovo igrati u onoj sali u St. Louisu? :-) Pa jos na umjetnoj travi...? :-)
Nece se ,,zlaja,,igrati na umjetnoj travi jer stadion je u pripremi i igra se na obicnoj travi.Inace mozda zanimljivost da je dana sna stadionu Cuiaba, Brazil gdje treba da igraju BiH i Nigerija izmjerena temperatura od 41 stepen uz veliku vlaznost sto zanci da su to otprilike idealni uslovi za reprezentaciju Nigerije,Tesko da na ovoj temperaturi i sparini(oni koji zive u St.L znaju sta je to,da se ugusisi)mi mozemo parirati Nigeriji osim da ih tehnicki poderemo...trkacki nikako
MA nije temperatura u Cuiabi 41 stepen uopste. Stalno se krece u niskim 3o tim, i tako bi trebao biti cjeli juni. Malo jeste sparnije, ali ne toliko da moze da utice na fizicku spremnost igraca..

a u Riu je u 20 tim, sa velikojm vlaznoscu...

Inace Brazil je u juznoj hemisferi i kod njih sad pocinje kisoviti period, tako da dosta utakmica mozda se igra po kisi.

Citam danas opis Cuiabe na jednom SP-vodicu...kaze, grad je poznat po tzv. "stajajucem zraku" ljeti, tj., nema ni najmanjeg daska vjetra, na 35-40 stepeni :roll:
Ko to nije dozivio, nema predstave koji je to uzas :cry:

U tu utakmicu treba poslati sve i jednog tehnicara kojeg imamo u ekipi, i dodavat se oko centra...

Bilo bi dobro radi navike za Cuiabu da sutra u St. Louisu ugase klima uredjaj u Dome-u :zjev:
Elmar

#204 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Elmar »

Jel moze neko da snimi ove utakmice sto nam slijede?
zlajapravaraja

#205 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by zlajapravaraja »

Elmar wrote:Jel moze neko da snimi ove utakmice sto nam slijede?
Ne moze.

Navij sat i probudi se kao i svi drugi :D
Elmar

#206 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Elmar »

zlajapravaraja wrote:
Ne moze.

Gledacu ja live nije problem, ali skupljam utakmice BIH pa zato.
klikerusa

#207 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by klikerusa »

Elmar wrote:
zlajapravaraja wrote:
Ne moze.

Gledacu ja live nije problem, ali skupljam utakmice BIH pa zato.
k'o da su slicice pa ih skupljas :)

siguran sam da ce osvanuti negdje...
MOSALJOZE

#208 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by MOSALJOZE »

Ma FACE prenosi tako da nema brige,repriza će biti kolko hoćeš.Biće i na YT,samo se strpiš 2-3 dana
Hantraga

#209 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Hantraga »

zlajapravaraja wrote:
Citam danas opis Cuiabe na jednom SP-vodicu...kaze, grad je poznat po tzv. "stajajucem zraku" ljeti, tj., nema ni najmanjeg daska vjetra, na 35-40 stepeni :roll:

U tu utakmicu treba poslati sve i jednog tehnicara kojeg imamo u ekipi, i dodavat se oko centra...

Bilo bi dobro radi navike za Cuiabu da sutra u St. Louisu ugase klima uredjaj u Dome-u :zjev:
Kao sto rekoh Brazil je u juznoj hemisferi nase planete, sto znaci kad je kod nas ljeto, tehnicki kod njih je zima. Mada njihova zima, nije kao nasa zima, nego je samo blaze ljeto. Sto znaci da je Cuiaba najmanje topla u periodu od juna do augusta, i tad je i najsusnija.

Nemojte se brinuti oko klime, netrebamo vec iznalaziti razloge sto nemozemo pobjediti Nigeriju :)
http://www.weather.com/weather/tenday/BRXX0078
Hantraga

#210 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Hantraga »

Hantraga wrote:
zlajapravaraja wrote:

Kao sto rekoh Brazil je u juznoj hemisferi nase planete, sto znaci kad je kod nas ljeto, tehnicki kod njih je zima. Mada njihova zima, nije kao nasa zima, nego je samo blaze ljeto. Sto znaci da je Cuiaba najmanje topla u periodu od juna do augusta, i tad je i najsusnija. NAprotiv Nigherijci sa ovakvom temeraturom igraju u stramplama i dugih rukava... :D

Nemojte se brinuti oko klime, netrebamo vec iznalaziti razloge sto nemozemo pobjediti Nigeriju :)
http://www.weather.com/weather/tenday/BRXX0078
klikerusa

#211 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by klikerusa »

Hantraga wrote:
zlajapravaraja wrote:

Ma ja... sad ce Susic i Dzeko ici na klix forum i imati spreman izgovor... :zoka:
Jack Be Nimble

#212 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Jack Be Nimble »

luckylaka wrote: Nema brate raje,juce mi covjek rece da je do sad prodatom oko 5000 karata.Ne mogu vjerovati.Konto sam bar 15.000 ako bude ovako katastrofa.
Nisam iznenadjen da ce biti manji broj. Vecina putuje u Brazil pa cuva pare za prave tekme :wink:
agnostic_front

#213 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by agnostic_front »

Hoće li Šeriiif pjevati poslije tekme?
samkoF

#214 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by samkoF »

Jack Be Nimble wrote:
luckylaka wrote: Nema brate raje,juce mi covjek rece da je do sad prodatom oko 5000 karata.Ne mogu vjerovati.Konto sam bar 15.000 ako bude ovako katastrofa.
Nisam iznenadjen da ce biti manji broj. Vecina putuje u Brazil pa cuva pare za prave tekme :wink:
Ne vjerujem da je bas to razlog.Kome nije bilo tesko a ni zao dati nekoliko hiljada dollara za Brazil ne bi mu bilo tesko ni doci u STL da ne znam ti gdje zivi u USA.I meni nije jasno , ako bude bilo bas tako malo raje a sve se odlicno poklapa I ispracaj na svjetsko I pocetak vikenda , ovo je najbolji moguci termin koji su uopste dosada u americi igrali nasi al eto izgleda da ce biti najslabije ispunjen.Izgleda da ipak nakon 3 utakmice u 3-4 godine dolazi do nekog zasicenja il nasi ljudi bosanci I hercegovci ipak nisu tako zagrijani za repku kao dole u bosni I evropi.
luckylaka

#215 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by luckylaka »

Zaista je nevjerovatno kolika je nezainteresovanost za ovu utakmicu.Jebo dijasporu nije ni za qrac.Jebo ih Baja i Dragana i Sekai ....Da dolazi nekao turbo drolja preko Drine garant bi na ovaj stadion privukla 20.000 levata.Ubi se Bosnjo za ,,srpske pevaljke,,Fuuj.Jebote do neki dan kontam 30-40.000 najmanje sada ako bude 15.000.puna kapa.Nevjerovatno.Naculi Bosnjaci da Ceca priprema turneju po Usa pa cuvaju pare :oops:
Stargate Punk

#216 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Stargate Punk »

Sa obzirom kako se naša reprezentacija odnosi prema prijateljskim utakmicama meni je čudno da se prodalo i toliko. Ulaznice u SAD nisu jeftine a pare ne rastu na drveću.
sinuhe

#217 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by sinuhe »

Amerikanci ne vole gubitnike. :D
luckylaka

#218 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by luckylaka »

sinuhe wrote:Amerikanci ne vole gubitnike. :D
Ma ima nas bolan sto ih volimo i kad gube al realno ima levata koji po cijeli dan trce da se uslikaju sa Dzekom,Vedom,Spahom..da bi bili ko neke face na F.B. a kad ga upitas hoce li na utakmicu kaze,,ko igra,sto,kad,gdje,,al ce ti zato nabrojati sve i jedan koncert Dade Poduminte,Dare bubasvabe i ostalog smeca na koje se isti ti levati oduzimaju.Sto kaze jedan moj,,kakvi smo dobro smo i prosli,, :(
condy

#219 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by condy »

Dobre su reprezentacije u prijateljskim za provjeru.

Međutim ono što mene ozbiljno brine od samog početka jesu nase nazovi " pripreme " za prvenstvo. Sve mi to izgleda kao totalni amaterizam. Imam osjećaj, da se oni rekreativno pripremaju, po nekom šablanu, ujutru i uveče, par krugova, malo s loptom i tuširanje, bez ikakvog posebno utvrđenog trenažnog i taktičkog programa, i još gore bez analize suparnika u grupi. Najgluplje što se može reći je da sve znamo o Argentini. Ništa mi ne znamo, i tek ćemo zbog našeg mentaliteta na utakmici sa njima saznati. Ovo vrijeme svi oni koriste da bi se izležavali, družili, uživali, opustili i svako malo slikali. Stara priča, kada su u reprezentacije, rade što im se radi, bez discipline i rade. Pripreme za svjetsko prvenstvo bi trebale biti najjače pripreme koje bi imali u dosadašnjoj karijeri naši fudbaleri. Ipak, svako malo čitam " jutros reprezentacija nije imala trening ili poslijepodnevni trening nije održan ili danas neće biti treniranja ...." . Pored toga mrcvare se u putu 20 sati, pa im treba još toliko da se odmore, pa zar je uopšte bilo potrebno da se putuje u SAD ? Pripreme su najbitnije, da bi se spremili potpuno fizički ali psihički, da budu nabrijani željni borbe, a ne ovako, da ljenčare i da na prvenstvo idu turistički, i onda kad ih Argentina napuca sa pet golova, izaći pognute glave, novinari će i onda početi prozivati, ljudi će ih napadati, a sada kada jos ima vremena da se pokrenu i spreme niko ništa.
Last edited by condy on 30/05/2014 09:54, edited 1 time in total.
zlajapravaraja

#220 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by zlajapravaraja »

Nista se ti ne brini, Pape njima pokazuje kasete o Messiju u hotelu, a o taktici se prica za vrijeme dorucka i vecere :wink:

Barem se nadam :D
condy

#221 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by condy »

Vidjecemo...Pape je imao svo vrijeme ovog svijeta da se pripremi za ovo prvenstvo odnosno da analizira protivnike u grupi, da svakog njihovog igrača maksimalno prouči, njihove rezultate, igru, taktiku, i sl. Danas čitam na jutarnjem osvrt, novinarski doduše, na reprezentaciju Meksika. Zanimljive stvari su napisali, koje ja nikad nisam čuo od Papeta, a igramo sa njima prijateljsku, a od naših novinara nikad nećeš ni čuti :D

http://www.jutarnji.hr/foto--kako-probi ... i/1195150/
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#222 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by Slo Burner »

Veceras u 8, Iran -Angola, ko uprati nek baci link
MOSALJOZE

#223 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by MOSALJOZE »

I nije im baš neki protivnik
mali_balon

#224 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by mali_balon »

Mislim da cemo veceras u najboljem slucaju nerijeseno igrati, ne zato sto nasi ne znaju ili nece htjeti nego ce se cuvati. Mislim, bit ce neke ofanzive mozda nekih 20 30 min onda neka laganica, taktika, izmjene i tako to ....
kamen spoticanja

#225 Re: Prijateljske utakmice rep.BIH

Post by kamen spoticanja »

u koliko je ba utakmica?
i na klixu clanak o utakmici a nigdje ne pise u koliko sati
Post Reply