prijateljice

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

car-x

Post by car-x »

flora.sa wrote:car-x, nisam to skontala...no ako ona ide na sijelo sa svojim prijateljicama da caskaju o nekim "zenskim" stvarima, onda ne vidim potrebu da on bude tu....
koliko sam ja skonto, to caskanje o zenskim stvarima ja poprilicno cesto u zivotu ovog naseg suforumasa.. osim toga, sta to moja cura moze pricati, a da ja ne znam o tome? i da li je ok, da u vezi postoje tajne, i nije li to samo po sebi pocetak kraja?
edu

Post by edu »

ok je da postoje tajne..i mislim da covjek uvijek ima nesto sto ostavlja za sebe...
edu

Post by edu »

ali prvo bi trebali definisati sta je to tajna...
car-x

Post by car-x »

edu wrote:ali prvo bi trebali definisati sta je to tajna...
pa eto npr. sta je to toliko tajno u tim "zenskim" stvarima da on ne smije znati, te zbog tog i ne prisustvovati??
edu

Post by edu »

pa ja ne bih volio ici na takvo sjelo da mi jos plati.. :D :D :D

mozda nemas ti tajni sa svojom djevojkom..i mozda vas dvoje mozete o svemu pricati..ali da li neka njena drugarica moze pred tobom pricati o svemu?
Stari

Post by Stari »

car-x wrote:
flora.sa wrote:car-x, nisam to skontala...no ako ona ide na sijelo sa svojim prijateljicama da caskaju o nekim "zenskim" stvarima, onda ne vidim potrebu da on bude tu....
koliko sam ja skonto, to caskanje o zenskim stvarima ja poprilicno cesto u zivotu ovog naseg suforumasa.. osim toga, sta to moja cura moze pricati, a da ja ne znam o tome? i da li je ok, da u vezi postoje tajne, i nije li to samo po sebi pocetak kraja?
mislim care...da se taj tvoj rezon...moze i donekle inverzno postaviti. Ima naime ... mali milion stvari o kojima zene vole razgovarati izmedju sebe ....a da ja recimo ne da ne smijem znati za te stvari ...nego naprotiv vrlo dobro znam o cemu se tu radi i jos bolje znam da me tio vrlo malo zanima. Stoga sam u takvim situacijama cesto zelio biti negdje drugdje ...sto sam dakako i cinio.

Ukratko njih dvije sjede i pricaju o ...heklanju, narucivanju novih kompletica preko kataloga...sminki i tako sto-ko-je-cemu....a ja fino sa rajom u bircuzu ...pijem pivo i razglabam o tome ..da li je D.Holcer bolji od S. Zungula...ili da li je Knego bolji od recimo Bogosavljeva.

to mi je nekako bilo prirodnije...
flora.sa

Post by flora.sa »

@Stari:Ukratko njih dvije sjede i pricaju o ...heklanju, narucivanju novih kompletica preko kataloga...sminki i tako sto-ko-je-cemu....a ja fino sa rajom u bircuzu ...pijem pivo i razglabam o tome ..da li je D.Holcer bolji od S. Zungula...ili da li je Knego bolji od recimo Bogosavljeva.

evo Stari me pretekao :D ...Mislim da bi ti bilo bey veye da sjedis i slusas o najnovijim trendovima, friyurama, bla, bla, isto kao sto je nama "pravo interesantno" da slsamo koliko vam auto moze razviti konja :D i sl. stvari...takva muska sijela bez mene...
Reina

Post by Reina »

sasvim je ok ako zeli posebno sa prijateljicama ili prijateljicom naci na kafi its. bez njega .... ...
car-x

Post by car-x »

Stari wrote:
car-x wrote:
mislim care...da se taj tvoj rezon...moze i donekle inverzno postaviti. Ima naime ... mali milion stvari o kojima zene vole razgovarati izmedju sebe ....a da ja recimo ne da ne smijem znati za te stvari ...nego naprotiv vrlo dobro znam o cemu se tu radi i jos bolje znam da me tio vrlo malo zanima. Stoga sam u takvim situacijama cesto zelio biti negdje drugdje ...sto sam dakako i cinio.

Ukratko njih dvije sjede i pricaju o ...heklanju, narucivanju novih kompletica preko kataloga...sminki i tako sto-ko-je-cemu....a ja fino sa rajom u bircuzu ...pijem pivo i razglabam o tome ..da li je D.Holcer bolji od S. Zungula...ili da li je Knego bolji od recimo Bogosavljeva.

to mi je nekako bilo prirodnije...
stari, u potpunosti se slazem s tobom, a i sa edu-om glede svega toga.. masa je stvari, koje ja rado ne bi ni da cujem ni da znam, jer zene ponekad u tim svojim "zenskim" stvarima fakat znaju biti detaljne (da ne kazem dosadne)..

druga je stvar ovaj konkretan slucaj.. meni se cini da bi cojk stgrznm ili kako mu vec bijace nick, da provodi vrijeme sa svojom curom, a ona mu pod izgovorom da tu ne moze prisustvovati, i da one "moraju" pricati o tim nekim "zenskim stvarima" da laufpas..

vaditi se na to da one moraju o tome pricati i da se pred njim nece osjecati udobno, samo moze produbiti sumnju, da se tu ne radi o bas bezazlenim stvarima.. na kraju krajeva, ja bi ga na njenom mjestu pustio da presjedi jednu kafu s njima, da se nadosadjuje ziv i da joj sljedeci put, kad ona kaze, idem s frendicama, poruci gledajuci tv, ok, ne moras zuriti, meni ce doci ekipa da igramo halo 2.. ;)
štzngrm

Post by štzngrm »

eventualno, ako je neko mjesovito sijelo, onda je OK da i on bude, naravno ako je vec pozvan ...ali se slazem s tobom da ako neko stavi ultimatum da mogu doci samo ja, bez decka, i da ga ni slucajno ne vodim sa sobom, naravno da bih se i ja ovdje zahvalila na pozivu i rekla ne hvala...
e to je to i pazi! to ispada normalno i njoj i njenoj-
flora.sa

Post by flora.sa »

e ako je to to, i ako je normalno tako nesto tvojoj curi (ovdje nije bitna prijateljica), onda imas problema i sa svojom curom, ne samo sa prijateljicom...
car-x

Post by car-x »

štzngrm wrote:eventualno, ako je neko mjesovito sijelo, onda je OK da i on bude, naravno ako je vec pozvan ...ali se slazem s tobom da ako neko stavi ultimatum da mogu doci samo ja, bez decka, i da ga ni slucajno ne vodim sa sobom, naravno da bih se i ja ovdje zahvalila na pozivu i rekla ne hvala...
sad ne kontam, jesi li ti on ili ona u vezi?
edu

Post by edu »

pa sta i da ja kazem svom drugu ne vodi djevojku..mozda covjek ne zna kakva ce negdje biti atmosfera..mozda ce biti sve mudonje..mozda ce biti neka raja koja nije za nju..(sad cete vi..pa sta ako je ona s njim..bla..bla..)..i ja mu fino sugerisem da je ne vodi..nek' dodje sam..ja se ne bih tu naljutio na nekoga da meni to kaze..znaci ne govorim o uslovljavanju..nego samo na savjetu/zelji...
Reina

Post by Reina »

car-x wrote:
štzngrm wrote:eventualno, ako je neko mjesovito sijelo, onda je OK da i on bude, naravno ako je vec pozvan ...ali se slazem s tobom da ako neko stavi ultimatum da mogu doci samo ja, bez decka, i da ga ni slucajno ne vodim sa sobom, naravno da bih se i ja ovdje zahvalila na pozivu i rekla ne hvala...
sad ne kontam, jesi li ti on ili ona u vezi?

hahhaha ma to je on odgovorio na tudji post.... samo je ovo njegovo
boldirano

ops sad vidjeh.... ma obadvoje u vezi ... :lol:
Stari

Post by Stari »

Naravno sve to skupa zajedno ne treba uopstavati ...ne postoji opste vazeci recept ponasanja...neki put ...kokice znaju zakuhati kvalitetnu schprehu....recimo u stilu..."<jesi cula da je sejo htio nategnuti ramizu ali mu ona dala dvicu>...<ja zjake... onakav sejo... pa fakat nije normalna>. Naravno sve to pod uslovom da je doticna ramiza meni poznata iz drugog kontexta....
novalic

Post by novalic »

car-x wrote:
ej, care, care..

zaboravljas ovdje na osobitost svakoga od nas.. ne ono sto nam niko ne moze uzeti, zabraniti.. mastu.. i osobne tajne.. koje ne moraju da budu negativne, jerbo, cini mi se, da ovdje "tajna" uvijek ima losu konotaciju..

jednostavno, hoce li ona tebi pricati koji joj se sistem cupanja dlaka, koja maskara ili boja kose vise dopada, koji je zadnji recept skontala, ili ce sa tobom podijeliti i zadnju mustru stolnjaka sto ga je vidjela kod stane maximovce...

kao da je nesto strasno imati svoj "vrt" price.. snova.. razmjene.. i da li to umanjuje ljubav prema tebi..

zar nije dosta iskljucivost u njeznim osjecajima, sexu.. mora li bas sve s tobom podijeliti..

pa niko od nas nije pupak svijeta :D
anais_nin

Post by anais_nin »

flora.sa wrote:
car-x wrote:
mashenka wrote:ma ocigledno je da se prijateljica nije navikla....
ali ako je prava ljubav u pitanju........ ti svojoj dragoj treba da budes
u pravom planu.... a prijateljica ako je prava, shvatit ce to vrlo brzo...
i opet ostat prijateljica.....
.. :-)
malo bolje sroceno nego ono sto ja napisah, ali u biti se u potpunosti slazem..
da, to je to...o tome i ja govorim...ali ako dragi vrsi pritisak da se ona vidja samo sa njim, sa njim, i opet sa njim, e onda ni to vise nije OK, jer ona ima i drugi zivot pored ljubavnog...Definitivno sam zagovornik da se ima, i mora imati vremena i za jedno i za drugo...
e upravo tako :D ultimatume necu nikad shvatit...takodje necu nikad shvatiti potpuno zapostavljenje prijatelja radi veze....stavise, mislim da odvojeni izlasci i druzenja svako sa svojom rajom, ili svako sa svojim naj prijateljem, pomaze, a ne odmazu vezi :D vala treba se nekad i pozelit jedno drugog :D
anais_nin

Post by anais_nin »

car-x wrote:
pa recimo o sexu s tobom :lol: :D sigurno necu o tome pricati dok ti sjedis tu :lol: :D
novalic

Post by novalic »

zasto ne bi mogla pricati o sexu.. moze se sexati, a ne pricati.. mozda je samo razgovor za nijansu drugaciji.. ali.. koliko puta, kada je kakvo sijelo, price se spuste ispod pojasa.. pa se laje o sexu, ili o parama (ovo o sexu je daleko ineteresantnije).. ili o politici & religiji...

nije u tome poenta.. poenta je u tome, sto se mene tice, da koliko god bili zaljubljeni i iskreno voljeli nekoga, kakvo pravo imamo nad kontrolom tudjega intelekta..

nemoguce je sve podijeliti.. jednostavno nemoguce....
flora.sa

Post by flora.sa »

car-x wrote:
Mislim da ti je edu dao odgovor na to pitanje...mozda ti ona govori sve, ali zasto bi trebao da znas i sve o zivotu njenih prijatelja??
anais_nin

Post by anais_nin »

novalic wrote:zasto ne bi mogla pricati o sexu.. moze se sexati, a ne pricati.. mozda je samo razgovor za nijansu drugaciji.. ali.. koliko puta, kada je kakvo sijelo, price se spuste ispod pojasa.. pa se laje o sexu, ili o parama (ovo o sexu je daleko ineteresantnije).. ili o politici & religiji.......
to je bila sala :D al ako cemo iskreno nikad nije prica o sexu ista u mjesovitim i u cisto zenskom drustvu :D
car-x

Post by car-x »

ma ljudi ba, prije svega se radi o pitanju "zasto ja ne mogu biti s njom kad mi je ceif" i kao obrazlozenje "zasto" - konstataciju da "zene imaju svoje neke price"..

onog momenta kad mi kaze, slusaj, ne mozes poci sa mnom, jer nas dvije moramo nesto pricati sto ti ne treba da znas, meni ce sve to postati sumnjivo..
car-x

Post by car-x »

anais_nin wrote:
novalic wrote:zasto ne bi mogla pricati o sexu.. moze se sexati, a ne pricati.. mozda je samo razgovor za nijansu drugaciji.. ali.. koliko puta, kada je kakvo sijelo, price se spuste ispod pojasa.. pa se laje o sexu, ili o parama (ovo o sexu je daleko ineteresantnije).. ili o politici & religiji.......
to je bila sala :D al ako cemo iskreno nikad nije prica o sexu ista u mjesovitim i u cisto zenskom drustvu :D
taman htjedoh reci da ti je ono gore do sada najgluplji komentar koji si dala, ali evo sad si malo relativizirala i okrenula na salu.. ;)
anais_nin

Post by anais_nin »

car-x wrote:
anais_nin wrote:
taman htjedoh reci da ti je ono gore do sada najgluplji komentar koji si dala, ali evo sad si malo relativizirala i okrenula na salu.. ;)
:lol: hvala na "zamalo" komplimentu, ali mislila sam da je prisustvo blentavog smajla dovoljan znak da je u pitanju zezancija :lol: :D
flora.sa

Post by flora.sa »

car-x wrote:ma ljudi ba, prije svega se radi o pitanju "zasto ja ne mogu biti s njom kad mi je ceif" i kao obrazlozenje "zasto" - konstataciju da "zene imaju svoje neke price"..

onog momenta kad mi kaze, slusaj, ne mozes poci sa mnom, jer nas dvije moramo nesto pricati sto ti ne treba da znas, meni ce sve to postati sumnjivo..
znaci ona je tu samo kada je tebi cejf??? :? :shock:

znaci ona ne moze izaci ni sa kim drugim kada tebi nije cejf da izadje, ili kada je tebi cejf da budes sa njom, ona ne moze biti ni skim drugim???? :? :roll:

ja ne bih voljela da budem u takvoj vrsti odnosa, u kojem trebam da budem non-stop na raspolaganju nekome.... :roll:

ili bih i ja odmah trazila da i on bude na raspolaganju meni - 24 h dnevno, bez obzira gdje bio, s kim se dogovrio, sto radio itd...
Post Reply