Prijatelji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#76 Re: Prijatelji

Post by plain vanilla »

Uh sto volEm teme o prijateljima :mrgreen:

Imam ih mashala.. iz svakog perioda zivota...jedna iz djetinjstva iz komsiluka, dvije iz osnovne skole, dvije iz srednje, jedna s faxa, jedna iz politickih dana :mrgreen: , dvije s foruma :mrgreen: , jedna iz firme gdje sam prije radila... i jedan muski prijatelj na kojeg uvijek mogu racunati (kao i on na mene)

Zahvaljujuci modernim vremenima imam i par virtuelnih prijatelja s kojima se ne vidjam, ali se lijepo ispricamo, iskukamo i ismijemo kao da se znamo 100 godina. s jednom djevojkom tako komuniciram vec 10tak godina :mrgreen: a ima i ovih s kracim stazem..da smo u istom gradu sigurno bimo bili super prijatelji

elem, ima i zavrsenih prijateljstava, ali o tome ne bih.. zahebe se cojk, sta's
Grunge GSP 2101

#77 Re: Prijatelji

Post by Grunge GSP 2101 »

plain vanilla wrote:Uh sto volEm teme o prijateljima :mrgreen:

Imam ih mashala.. iz svakog perioda zivota...jedna iz djetinjstva iz komsiluka, dvije iz osnovne skole, dvije iz srednje, jedna s faxa, jedna iz politickih dana :mrgreen: , dvije s foruma :mrgreen: , jedna iz firme gdje sam prije radila... i jedan muski prijatelj na kojeg uvijek mogu racunati (kao i on na mene)

Zahvaljujuci modernim vremenima imam i par virtuelnih prijatelja s kojima se ne vidjam, ali se lijepo ispricamo, iskukamo i ismijemo kao da se znamo 100 godina. s jednom djevojkom tako komuniciram vec 10tak godina :mrgreen: a ima i ovih s kracim stazem..da smo u istom gradu sigurno bimo bili super prijatelji

elem, ima i zavrsenih prijateljstava, ali o tome ne bih.. zahebe se cojk, sta's
Bogat i buran zivot nema sta. Bez prijatelja to nebi bilo ni upola tako.
Graf_Spee

#78 Re: Prijatelji

Post by Graf_Spee »

MOSALJOZE wrote:Ovako izgleda većina današnjih prijateljstava
:lol: :lol: :lol: :lol:
nightvision

#79 Re: Prijatelji

Post by nightvision »

menscini da pravo pitanje nije koliko imamo prijatelja nego koliko imamo neprijatelja... :D
m_l

#80 Re: Prijatelji

Post by m_l »

Ovako je, uglavnom, bilo: u povjenjenju kazes nesto svojoj najboljoj prijateljici, mislis da je to, je li, a ona kaze samo svojoj mami, a njena mama svojoj najboljoj prijateljici na prvoj zajednickoj kafi. Mahala, i nista vise! Kroz zivot je proslo mnogo poznanika s kojima su me vezali razni interesi. To je to. Prijatelj, krupna rijec.
Ambrozija

#81 Re: Prijatelji

Post by Ambrozija »

S4mpion wrote:Prijateljstvo se najbolje testira u svađi. Ja sam se jedne prilike sa svojim najboljim prijateljem posvađao, njegova krivica 1/1, 4 mjeseca nismo pričali, ali za ta 4 mjeseca nit je on od drugih mogao čuti loše priče s moje strane, nit sam ja mogao čuti loše priče s njegove strane. :sabur:
Imala sam slicnu situaciju, i jedino joj zamjeram sto rijec "izvini" jako tesko izgovara, kao da ne postoji u njenom rjecniku :D
bucik

#82 Re: Prijatelji

Post by bucik »

Lijepa tema.
Mene je otac učio da možeš u životu imati samo jednog pravog prijatelja. Ja vjerujem da ih imam petericu. Sa svima se poznajem petnaestak godina. Prošli smo skupa mnoge eliminatorne faze: srednja škola bila i prošla- ostali skupa, fakultet bio i prošao- ostali skupa, ženidba- ostali skupa, preseljenje u drugi grad- ostali skupa.

Vremenom se više vežemo, što privatno, što poslovno i to je nešto na što sam ponosan i što mi život čini kvalitetnijim. Hvala Bogu nisam bio nikada u nekim većim životnim iskušenjima pa da i kroz tu dimenziju vidim koliko vrijedi naše prijateljstvo.
Post Reply