Priča o Isusu 97 posto točna!

Rasprave o vjerskim temama.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

stella_k wrote:
bjacinjo wrote:selam

a da se ne lazemo...da je kojim slucajem Biblija neiskrivljena i sve ostale svete knjige da vidis kako bi se oni ISTINOM isticali

a ovako..puni kontradikcija ..pa se fino poklopili ;)

Kur'an jeste ISTINA nama se preporucuje istinu govoriti..ne znam kako je sa vama(da li vi trebate istinu govoriti) 8)
Pozdrav, bjacinjo
Koliko je meni poznato, Kur'an priznaje sve knjige koje su objavljene prije njega...
Iz ovog proizilazi da Kur'an priznaje iskrivljenu knjigu...

Ili se mozda varam??
selam

Kur'an priznaje Bibliju u onome sto je jednako..dakle odbacuje sve ono sto je ljudskom rukom iskrivljeno
muslimanu je dozvoljeno da se vlada i po Bibliji u onim stvarima u kojima se podudara sa ISTINOM tj Kur'anom ;)
gavrilo

Post by gavrilo »

nekada me je ovo interesovalo ... kada sam jos vjerovao (ili sam tako mislio)
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:nekada me je ovo interesovalo ... kada sam jos vjerovao (ili sam tako mislio)
a sta sad vjerujes? :)
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:
gavrilo wrote:nekada me je ovo interesovalo ... kada sam jos vjerovao (ili sam tako mislio)
ne vjerujem vise nista... :-?
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
danas wrote:
ne vjerujem vise nista... :-?
ma kako tako? :shock: pa vjerujes meni, sve sto ja kazem, ha? :)
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:ma kako tako? :shock: pa vjerujes meni, sve sto ja kazem, ha? :)
:wink:

skrecemo sa teme... :P
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
danas wrote:ma kako tako? :shock: pa vjerujes meni, sve sto ja kazem, ha? :)
:wink:

skrecemo sa teme... :P
ma nema veze, pobrisace nas moderator. :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

:evil: sejtanu ... :lol:
Bird

Post by Bird »

bjacinjo wrote:
selam

Kur'an priznaje Bibliju u onome sto je jednako..dakle odbacuje sve ono sto je ljudskom rukom iskrivljeno
muslimanu je dozvoljeno da se vlada i po Bibliji u onim stvarima u kojima se podudara sa ISTINOM tj Kur'anom ;)
A muslimani vjeruju da je iskrivljeno (iako ništa nije iskrivljeno, jer Bog drži do svoje riječi i čuva je) upravo ono što njima ne ide u prilog.

Kažu da je Isus Mesija i slažu se za proročanstva o Mesiji, ali kada ima pokažeš proročanstva o Mesijinoj sudbini, e to ne valja, to je netko mijenjao.
Bird

Post by Bird »

Kad bih ja vjerovao da je Bog dopustio da netko iskrivi ono što je On obećao, onda ne bih mogao imati pouzdanja ni u Njegovo obećanje koje se nalazi u tim Knjigama.
stella_k

Post by stella_k »

Bird wrote:Kad bih ja vjerovao da je Bog dopustio da netko iskrivi ono što je On obećao, onda ne bih mogao imati pouzdanja ni u Njegovo obećanje koje se nalazi u tim Knjigama.
Ima neceg u ovoj tvojoj konstataciji... :)
bjacinjo

Post by bjacinjo »

Bird wrote:Kad bih ja vjerovao da je Bog dopustio da netko iskrivi ono što je On obećao, onda ne bih mogao imati pouzdanja ni u Njegovo obećanje koje se nalazi u tim Knjigama.
selam

bravo! a Allah je obecao sacuvati Kur'an od iskrivljivanja do Sudnjega dana..procitaj sad pocetak ovog drugog ajeta...
a da je Biblija iskrivljenja..pa pogledajte samo KONTRADIKCIJE u njoj samoj..ne treba tu Kur'an da bi se shvatila njena iskrivljenost..heh :roll:

Bismillah
Uistinu! Mi smo objavili Tewrat u kojem je uputa i svjetlost, sudili su njime vjerovjesnici koji su se predali (Allahu), onima koji su jevreji; i pobožni i učeni, onim šta su sačuvali od Knjige Allahove, a bili su nad njom svjedoci. Zato se ne plašite ljudi, a plašite se Mene. I ne prodajite ajete Moje za cijenu malu. A ko ne sudi onim šta je Allah objavio - pa ti takvi su nevjernici.

48. A objavili smo tebi Knjigu s Istinom, potvrđujući ono prije nje od Knjige, i čuvarom nad tim. Zato sudi među njima onim šta je objavio Allah i ne slijedi strasti njihove umjesto onog šta ti je došlo od Istine. Svakom od vas smo načinili zakon i put. A da je htio Allah, sigurno bi vas učinio ummom jednom. Međutim, (hoće) da vas iskuša u onom šta vam je dao. Zato se natječite u dobrim djelima. Allahu je povratak svih vas, pa će vas obavijestiti o onom u čemu ste se razilazili.

SURA:5 EL-MA’IDA
Bird

Post by Bird »

stella_k wrote:
Ima neceg u ovoj tvojoj konstataciji... :)
Hvala stella_k.

Naravno da ima. Ja ne znam za ostale religije, ali meni nije nimalo logično da Bog nekih 3000.god ili malo više najavljiva Mesiju, a da onda kada dođe dopusti da Kršćani budu zavedeni lažnim vjerovanjem u tog Mesiju.

Koliko je samo kršćana vjerovalo u Njega kroz povijest i koliko samo danas vjeruje. I što nam je Bog obećao - Mesiju koji će nas odvesti na krivi put.

E ako je tako baš ti hvala Bože.
tataratira

Post by tataratira »

Crvenkapica 78% istina
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

tataratira wrote:Crvenkapica 78% istina
Shrek 79%
rumenko

Post by rumenko »

Shrek2 ja mislim ono.... ziva istina...gled'o sam ga dva puta bas radi provjere....jedino onaj zmaj me zbunio... ono nisam bas sve vjerov'o al' mislim da je jedno 96,3% ziva istina...ne znam..
da pamtis

Post by da pamtis »

Image
rumenko

Post by rumenko »

cika Hulk je ziva istina...vidis sta se desava kad se puno patlidjan jede...
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

Isus je ljubav i nasa savjest
CiCiban

Post by CiCiban »

osoba klj:..a jos me najvise pogodilo kad rece ono 97% tacno
kako to zvuci cudno..ali sama stvar da je nesto % tacno

osoba klj: mislim :?
osoba klj: logika cijela je bazirana na tacno-netacno
osoba klj: ako se pocne imati djelimicno tacno?? :cry:
osoba lkj: ...onda racionalisanje samo sebe obara :cry:
:D