prevario me pred vjencanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

lamija_SA

Post by lamija_SA »

lolita_xx wrote:
lamija_SA wrote:
lolita_xx wrote: pa naravno da niko normalan ne zeli biti u takvom braku, ali ako meni sve daje, ako me zadovoljava u svakom pogledu, naravno da necu sumnjati i pratiti ga... a svi oni ponekad prevare... sta cu, ja imam razumijevanja za takve stvari :D
svaka tebi cast na "razumijevanju"!
mislim da cu ja ipak ostati "nerazumna" po tom pitanju!
sto ljudi, sto cudi!
ona je imala tu (ne)srecu da ga uhvati na djelu...
ali to ne znaci ako ga ne uhvatis da te nije prevario...
o tome ti pricam
to si u pravu! ima dosta ljudi koji varaju svoje supruznike, a da se to nikada ne sazna. pa ljudi zive u uvjerenju da je sve u redu, a on ga vamo...da ne kazem!
ali eto, ja sam mozda naivna :sad: , pa mislim da ipak ima ljudi koji ne varaju. ne morate se uhoditi hvatati ni na djelu, ni na nedjelu!
e takav jedan delija treba nasoj senki! i ja se nadam da ce ga naci! :)
lamija_SA

Post by lamija_SA »

bosmen wrote:
bosmen wrote:Ne znam kako cete ovo shvatiti ali cinjenica je da bi 99 % muskih to isto uradilo ili je uradilo.Fol je samo jel ih neko uhvatio na djelu ili ne.One koje nisu ovoliko azurne i nemaju ovakvih problema s partnerom.Svidjalo se to nekome ili ne to je istina 100%
A neke nek se i dalje tjese kako to njihov decko ne radi
Ne zelim da se ovo shvati da sam na njegovoj strani ali ovo su cinjenice koje mnogi ne zele prihvatiti
Da ne bude da se ja samo zajebavam eto vam i jedan ozbiljan komentar :D
Ja to rekoh vec jednom davno :D :D
uh...ako je ovo istina (mada je "malo" pretjerano), onda nam ostaje tih 1%, senka! nada poslednja umire! ma naci cemo mi jednog za tebe iz tih 1%, pa makar! ali sa ovim komentarom bosmen ispada iz uzeg izbora! :sad:
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

bosmen wrote:
bosmen wrote:Ne znam kako cete ovo shvatiti ali cinjenica je da bi 99 % muskih to isto uradilo ili je uradilo.Fol je samo jel ih neko uhvatio na djelu ili ne.One koje nisu ovoliko azurne i nemaju ovakvih problema s partnerom.Svidjalo se to nekome ili ne to je istina 100%
Ne zelim da se ovo shvati da sam na njegovoj strani ali ovo su cinjenice koje mnogi ne zele prihvatiti
Ako je ovo tvoja analiza tacna onda nisu samo muskarci takvi vec i zene. Ne varaju muskarci svoje djevojke/zene sa drugima muskarcima (iako vidjeli smo na nekim temama na ovom podforumu ni ova mogucnost nije iskljucena) vec sa drugim zenama/djevojkama.
Odmah da kazem da se ne slazem sa ovom tvojom analizom. Ja znam da u vrijeme vjeridbe nisam uopste razmisljao u tom pravcu, a znam pouzdano isto i za niz svojih prijatelja. Moze ti se dopasti neka djevojka, ali jednostavno ne razvijas planove u tom pravcu.
lamija_SA

Post by lamija_SA »

bosmen wrote:A fakat hajde malo zdravo razmisli i zapitaj se ako imas decka da li ce on pobjeci kad upadne u situaciju da ga pristavi?Ili muz,svejedno.A drugo je sto je neko manji ili veci idiot pa sebi dozvoli da ga se provali
imala decka koji ga je pristavljao, pa vise nisam sa njim! Boze moj, pitam se zasto!? :)

a sada imam jednog iz tih 1%!
mada ja iskreno ne vjerujem u te tvoje "statisticke" podatke!

ima "dobrih momaka"!
mozda su rijetki ko kisa u pustinji, ali ih ima!

love lamija
fantom slobode

#355 Re: prevario me pred vjencanje

Post by fantom slobode »

senka_s. wrote:Dragi moji ,
jutros sam slucajno otisla da zarucnika s kojim sam se skoro trebala vjencati i zatekla sam ga u krevetu sa curom s kojom se nekada zabavljao a koja zivi u njemackoj.
Nemam rijeci za ono kako se osjecam :( :( :(
Ja radim 3 smjene kako bi nam obezbijedila bolju buducnost a on se tako odvratno ponio prema meni...
Kad mi je otvorio vrata jutros, bio je mrtav pijan, i nije mo dao da udjem u kucu :( :( :(
Uzasno se osjecam...prevareno i izigrano...
mrzim ga definitivno.. :( :( :(
Draga moja, to ti je dokaz, da ne trebas nikada ici slucajno, ni do buduceg muza, ni do buduceg zarucnika.Lijepo nazovi, da izbjegavas te scene i stres, samo ce ti se kasnije odraziti na zdravlje.
Ocigledno je problem sto ti radis sve tri smjene, pa je covjek zelio da ti olaksa i izabrao bivsu, koja jos ne zivi tu, nego u Njemackoj, da bi sve ostalo u porodici.Ali eto ta tvoja po meni kontrola pokvari vjencanje.Ne moras ga bas mrziti,covjek kada je pijan uradi stvari u neznanju, a osim toga omogucio ti je sada da trazis drugog buduceg muza, svakako se iz tvog komentara vidi da ti ovaj i nije bas odgovarao.Ne znam samo sto nam ne postavis njegovu sliku na forum, da mu se divimo, a mozda i kakva padne na njegovu brigu(vezano ono za tri smjene, sto nije zelio da te umara-uoostalom ne znam gdje radis, neki poslovi znaju da uticu i na fizicki izgled, mozda mu se to odrazilo na potenciju, pa covjek provjeravao da li je uopste vise sposoban za te stvari(sreca, koliko mogu da naslutim, jos uvijek je sve OK. sa njim, usrecice i buducu, kada vec moze bivsu i dan danas.
Ne znam sto se ne sjeti da proba da pozove na kaakv trio.
anais_nin

Post by anais_nin »

lolita_xx wrote:
lamija_SA wrote:
lolita_xx wrote:senka, pa ko te natjera da mu ujutro ides u stan??
sto si trazila, to i nasla...
sad ako ne mozes preci preko toga nastavi dalje, ako ti je ipak stalo do njega pricaj s njim, mozda je skontao da je pogrijesio.. ne znam, nisam pametna :D
nego svi nesto pricate bolje da te sad prevario nego u braku.. eh sad mene zanima da li stvarno ima muskaraca koji nikad nisu prevarili zenu??
pa ima ljudi koji varaju u braku, nikakva novost!
samo sto niko normalan ne zeli biti u takvom braku!
koja je onda svrha braka, ako moras viriti kroz prozore, najavljivati svoj dolazak kuci?
hvala Bogu, ima i onih koji ne varaju! te radije biramo! :-D
pa naravno da niko normalan ne zeli biti u takvom braku, ali ako meni sve daje, ako me zadovoljava u svakom pogledu, naravno da necu sumnjati i pratiti ga... a svi oni ponekad prevare... sta cu, ja imam razumijevanja za takve stvari :D
nismo svi isti.....ja takodje mislim da je ljudski grijesiti, i da ponekad ljudi zabrljaju pogotovo kad su dugi niz godina zajedno....i da je velika razlika je l se nekom to desilo jednom ili je u pitanju "hronicno" ponasanje....ali svejedno ne znam da li bih imala razumjevanja za to....ne samo s nekog moralnog stanovista nego cisto emocionalnog....

ako sam s nekim u vezi i ta veza bi trebala da bude bazirana na medjusobnom povjerenju a jedna strana izigra to povjerenje (ne mora biti da se to odigra "prevarom", postoje i druge vrste lazi, prestupa i razocaranje), jedno je sto ti zelis oprostiti a drugo je da li je realno da veza bude ok i zdrava poslije takvog jednog cina....

iz moje perspektive, sa tacke gledista "prestupnika" moj stav je da ako sam u stanju poljubiti drugu osobu moja veza je gotova....

takodje vec spomenuh mislim da jako puno ljudi "oproba" prevaru makar jednom u zivotu....oba pola....ali ne mislim da je to ponasanje norma....i da se sada radi o nekom impulsu koji je toliko jak da ga je nemoguce kontrolisati....to su price za malu djecu....vjerovatno poturane od strane "hronicnih prevaranata" :oops:

niko ne tvrdi da je monogamija jednostavna....ali je to ODLUKA....isto kao sto je i prevariti ODLUKA....i te price kako muskarci idu kroz zivot misleci samo onom stvari takodje totalna suplja....gledala sam musku raju i bliske prijatelje muskog roda kako galantno odbijaju sex koji im se nudi cak i kada su slobodni, jer jebi ga imaju STANDARDE :oops: prema tome ta prica 99% muskaraca ili zena ovakvi ili onakvi kod mene jednostavnije ne pije vode :D
never no

Post by never no »

haj sta si se upalila ,pa nije sapun da se potrosi.Tebe tvoje sljeduje i poslije te.
anais_nin

Post by anais_nin »

never no wrote:haj sta si se upalila ,pa nije sapun da se potrosi.Tebe tvoje sljeduje i poslije te.
ah absolutno romanticno :oops:
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

ni prva ni posljednja kojoj se to desilo... nit je smak svijeta... zivot ide dalje... pokusuraj se, fino mu se osveti... naravno, na nivou... preparkiras mu auto na neki parking na dobrinji i pustis ga par dana da poludi.. pa se onda nonshalantno provozas po njegovoj mahali :)
lolita_xx

#360 Re: prevario me pred vjencanje

Post by lolita_xx »

fantom slobode wrote:Draga moja, to ti je dokaz, da ne trebas nikada ici slucajno, ni do buduceg muza, ni do buduceg zarucnika.Lijepo nazovi, da izbjegavas te scene i stres, samo ce ti se kasnije odraziti na zdravlje.
Ocigledno je problem sto ti radis sve tri smjene, pa je covjek zelio da ti olaksa i izabrao bivsu, koja jos ne zivi tu, nego u Njemackoj, da bi sve ostalo u porodici.Ali eto ta tvoja po meni kontrola pokvari vjencanje.Ne moras ga bas mrziti,covjek kada je pijan uradi stvari u neznanju, a osim toga omogucio ti je sada da trazis drugog buduceg muza, svakako se iz tvog komentara vidi da ti ovaj i nije bas odgovarao.Ne znam samo sto nam ne postavis njegovu sliku na forum, da mu se divimo, a mozda i kakva padne na njegovu brigu(vezano ono za tri smjene, sto nije zelio da te umara-uoostalom ne znam gdje radis, neki poslovi znaju da uticu i na fizicki izgled, mozda mu se to odrazilo na potenciju, pa covjek provjeravao da li je uopste vise sposoban za te stvari(sreca, koliko mogu da naslutim, jos uvijek je sve OK. sa njim, usrecice i buducu, kada vec moze bivsu i dan danas.
Ne znam sto se ne sjeti da proba da pozove na kaakv trio.
:thumbup:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

bosmen wrote:
ja to pokusavam reci :)
skojotovski

Post by skojotovski »

senka_s. wrote:
Dena wrote:
senka_s. wrote:Da, zvao me barem 200 puta, ali se nisam javila.
Iskreno govoreci , za mene je ovo gotovo....
Ostaje jos samo da me prodje ova muka, i nastavljam dalje...
Hvala vam za podrsku :kiss:
Ma dobro, sad si u onoj prvoj fazi kad si ljuta i povrijedjena....promjenices ti jos faza i emocija dok se vratis u "normalu"
Ali svaka cast, ako si jaka da mu se ne javis..... :thumbup:

Neka pati :evil:

Znas li curu s kojom je bio? Jesi li sumnjala ista prije?
znam je ,
ne zivi u Bosni , dodje godisnje jednom ovamo.[/quo

jednom godisnje na bosnjin metak :D
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

anais_nin wrote: nismo svi isti.....ja takodje mislim da je ljudski grijesiti, i da ponekad ljudi zabrljaju pogotovo kad su dugi niz godina zajedno....i da je velika razlika je l se nekom to desilo jednom ili je u pitanju "hronicno" ponasanje....ali svejedno ne znam da li bih imala razumjevanja za to....ne samo s nekog moralnog stanovista nego cisto emocionalnog....

ako sam s nekim u vezi i ta veza bi trebala da bude bazirana na medjusobnom povjerenju a jedna strana izigra to povjerenje (ne mora biti da se to odigra "prevarom", postoje i druge vrste lazi, prestupa i razocaranje), jedno je sto ti zelis oprostiti a drugo je da li je realno da veza bude ok i zdrava poslije takvog jednog cina....

iz moje perspektive, sa tacke gledista "prestupnika" moj stav je da ako sam u stanju poljubiti drugu osobu moja veza je gotova....

takodje vec spomenuh mislim da jako puno ljudi "oproba" prevaru makar jednom u zivotu....oba pola....ali ne mislim da je to ponasanje norma....i da se sada radi o nekom impulsu koji je toliko jak da ga je nemoguce kontrolisati....to su price za malu djecu....vjerovatno poturane od strane "hronicnih prevaranata" :oops:

niko ne tvrdi da je monogamija jednostavna....ali je to ODLUKA....isto kao sto je i prevariti ODLUKA....i te price kako muskarci idu kroz zivot misleci samo onom stvari takodje totalna suplja....gledala sam musku raju i bliske prijatelje muskog roda kako galantno odbijaju sex koji im se nudi cak i kada su slobodni, jer jebi ga imaju STANDARDE :oops: prema tome ta prica 99% muskaraca ili zena ovakvi ili onakvi kod mene jednostavnije ne pije vode :D
Svaki ti dao za ovo! :D
Fakat, odavno nisam procitao nista pametnije.
Joj, fakat sam te zagotivio poslije ovoga. Uredila si mi se pravo na intelektualnom nivou. :D
anais_nin

Post by anais_nin »

niskoprofilni wrote: Svaki ti dao za ovo! :D
Fakat, odavno nisam procitao nista pametnije.
Joj, fakat sam te zagotivio poslije ovoga. Uredila si mi se pravo na intelektualnom nivou. :D
uh poslije ovih komplimenata predje ti meni u visokoprofilne :D :kiss:
anais_nin

Post by anais_nin »

lolita_xx wrote:
bosmen wrote:
ja to pokusavam reci :)
koliko bi sve bilo puno lakse kad bi se samo istomisljenici medjusobno "parili" :D recimo tako nadju se tipovi a la bosmen i lolita i onda mi bez "razumijevanja" dobivamo one koji ne vjeruju u te 1% statistike i ne sakrivaju se iza istih :D
talijan

Post by talijan »

anais_nin wrote: iz moje perspektive, sa tacke gledista "prestupnika" moj stav je da ako sam u stanju poljubiti drugu osobu moja veza je gotova....
istina :)
anais_nin

Post by anais_nin »

bosmen wrote: Nemam ja nista protiv :D
Nisam od onih koji ispiraju mozak drugima i koji misle da su samo oni u pravu.Daj boze da nisam u pravu,ali nije moguce da su oko mene sve face koje su medju onih 99 %.
pa sve zavisi od starosne dobi, razliciti ljudi prolaze kroz razlicite faze, imala sam i ja jedan period kad mi se cinilo da svi oko mene sve varaju :D
ja ti rekoh slazem se DONEKLE s tobom....ja to ipak promatram malo drugacije...kao sto rekoh mislim da veci dio ljudi okusi prevaru kad tad u zivotu....ali ne mislim da je prevara hronicno stanje za vecinu ljudi...nesto sto je neminovno i za ocekivati :D

jako jako puno ljudi znam koji su u jednoj vezi prevarili a u sljedecoj nista :D ili kao neki koji su se vec oglasavali, jednom se debelo zajebali, odbilo im se od glavu pa im ne pada na pamet da obnavljaju gradivo....isto tako mislim da kod jednog dijela vjernih vjernost dolazi silom prilikom :lol: :D tj ne varaju jer im se jednostavno ne ukazuje prilika za to da li zbog nacina zivota ili nivoa (ne)privlacnosti suprotnom polu....nije slucajno da se vecina prevara odvija sa osobom koja je ili u blizem krugu prijatelja, porodice, na radnom mjestu, sa bivsima itd itd :D

ali bez zajebancije najiskrenije mislim da je vjernost ne samo moguca i ostvariva nego da je ima jako puno oko nas....samo majke ti ko takve vijesti prenosi??? :D jesi ikad cuo oko sebe konverzaciju koja pocinje sa "moja ti znas sta ti imam ispricati? znas ono dvoje u braku vec 30 godina a NIKAD nisu jedno drugo prevarili!!!" :D a oni u normalnim, stabilnim, sretnim vezama ne otvaraju teme "e raja evo da vam kazem kod mene takvo i takvo stanje" jer takve teme ne bi napunile 30 stranica za 5 minuta....valjda ljudska priroda sta li....interesantnija ljudska nesreca nego sreca :oops:
Last edited by anais_nin on 22/08/2007 00:57, edited 1 time in total.
talijan

Post by talijan »

anais_nin wrote:
Nisam od onih koji ispiraju mozak drugima i koji misle da su samo oni u pravu.Daj boze da nisam u pravu,ali nije moguce da su oko mene sve face koje su medju onih 99 %.
pa sve zavisi od starosne dobi, razliciti ljudi prolaze kroz razlicite faze, imala sam i ja jedan period kad mi se cinilo da svi oko mene sve varaju :D
ja ti rekoh slazem se DONEKLE s tobom....ja to ipak promatram malo drugacije...kao sto rekoh mislim da veci dio ljudi okusi prevaru kad tad u zivotu....ali ne mislim da je prevara hronicno stanje za vecinu ljudi...nesto sto je neminovno i za ocekivati :D

jako jako puno ljudi znam koji su u jednoj vezi prevarili a u sljedecoj nista :D ili kao neki koji su se vec oglasavali, jednom se debelo zajebali, odbilo im se od glavu pa im ne pada na pamet da obnavljaju gradivo....isto tako mislim da kod jednog dijela vjernih vjernost dolazi silom prilikom :lol: :D tj ne varaju jer im se jednostavno ne ukazuje prilika za to da li zbog nacina zivota ili nivoa (ne)privlacnosti suprotnom polu....nije slucajno da se vecina prevara odvija sa osobom koja je ili u blizem krugu prijatelja, porodice, na radnom mjestu, sa bivsima itd itd :D

ali bez zajebancije najiskrenije mislim da je vjernost ne samo moguca i ostvariva nego da je ima jako puno oko nas....samo majke ti ko takve vijesti prenosi??? :D jesi ikad cuo oko sebe konverzaciju koja pocinje sa "moja ti znas sta ti imam ispricati? znas ono dvoje u braku vec 30 godina a NIKAD nisu jedno drugo prevarili!!!" :D a oni u normalnim, stabilnim, sretnim vezama ne otvaraju teme "e raja evo da vam kazem kod mene takvo i takvo stanje" jer takve teme ne bi napunile 30 stranica za 5 minuta....valjda ljudska priroda sta li....interesantnija ljudska nesreca nego sreca :oops:
i ova ti je pametna...dobro kaze niskoprofilni da si uznapredovala :)
van Basten

Post by van Basten »

Za tango je uvijek potrebno dvoje :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

talijan wrote:
anais_nin wrote:

i ova ti je pametna...dobro kaze niskoprofilni da si uznapredovala :)
ako vi tako kazete, ja se necu buniti :D

P.S. je li to znaci da sam unazadovala u krevetu?? :-? :roll: :shock: :? :oops: :lol:
talijan

Post by talijan »

to ti najbolje znas... :)
vracajuci se na temu ne mogu da ne primijetim da je dosta zavisilo i od slucaja ili sudbine (kako ko voli)... jer ona sama kaze da je slucajno isla tamo
belfy

Post by belfy »

Vec od pocetka pratim sve i nemam nista pametno da dodam, ali me evo ovih par zadnjih strana malo potaknu na razmisljanje. Senka, da li bi mu oprostila da je, recimo, otisao na momacku vecer i tamo pijan zavrsio sa "nekom"... Nakon toga se postavlja pitanje kakva je razlika od tog slucaja do ovog koji se desio. :-? Sad da ne bude da lika opravdavam ili nesto, samo sam se malo zadao na razmisljanje. Posto sam nedavno proslavio svoju trecu godisnjicu braka dalo se o mnogo cemu razmisljati u tom periodu, pa nekako uvijek bacim neku paralelu i pogled iz drugog ugla, pa mi tako sada i ovo pade na pamet... Kakav bi dakle bio tvoj, a i njegov stav da se radi o ovom prvom? Da li bi ti ocekivala da se moze nesto takvo desiti na momackoj veceri ili bi otisla da i tamo "proviris"? Kakva je u stvari razlika izmedju prvog i drugog slucaja?

P.S. Jedna interesantna izjava koju sam nedavno cuo kao odgovor prijatelja kada ga djevojka pita da li ju je ikada prevario: "Sve i da jesam ako vec ne znas zasto bi se brinula?" Sto bi bilo jos nesto interesantno za razmisljanje...
onaaaaa

Post by onaaaaa »

Sto manje znamo manje nas glava boli :D
lamija_SA

Post by lamija_SA »

anais_nin wrote:
lolita_xx wrote:
lamija_SA wrote: pa ima ljudi koji varaju u braku, nikakva novost!
samo sto niko normalan ne zeli biti u takvom braku!
koja je onda svrha braka, ako moras viriti kroz prozore, najavljivati svoj dolazak kuci?
hvala Bogu, ima i onih koji ne varaju! te radije biramo! :-D
pa naravno da niko normalan ne zeli biti u takvom braku, ali ako meni sve daje, ako me zadovoljava u svakom pogledu, naravno da necu sumnjati i pratiti ga... a svi oni ponekad prevare... sta cu, ja imam razumijevanja za takve stvari :D
nismo svi isti.....ja takodje mislim da je ljudski grijesiti, i da ponekad ljudi zabrljaju pogotovo kad su dugi niz godina zajedno....i da je velika razlika je l se nekom to desilo jednom ili je u pitanju "hronicno" ponasanje....ali svejedno ne znam da li bih imala razumjevanja za to....ne samo s nekog moralnog stanovista nego cisto emocionalnog....

i agree! hronicni prevaranti nam plasiraju ovakve statistike, koje uistinu nisu odraz stvarnog stanja.
anais_nin

Post by anais_nin »

belfy wrote: P.S. Jedna interesantna izjava koju sam nedavno cuo kao odgovor prijatelja kada ga djevojka pita da li ju je ikada prevario: "Sve i da jesam ako vec ne znas zasto bi se brinula?" Sto bi bilo jos nesto interesantno za razmisljanje...
ko da gledam kako je ovaj mudrac nakon ovog nagrabusio :lol: :D

@talijan, da ne mislis da sam poludila, to se odnosilo na onu drugu temu "jesu li gluplje zene bolje u krevetu" :lol: :D
Post Reply