bosmen wrote:
Nemam ja nista protiv
Nisam od onih koji ispiraju mozak drugima i koji misle da su samo oni u pravu.Daj boze da nisam u pravu,ali nije moguce da su oko mene sve face koje su medju onih 99 %.
pa sve zavisi od starosne dobi, razliciti ljudi prolaze kroz razlicite faze, imala sam i ja jedan period kad mi se cinilo da svi oko mene sve varaju
ja ti rekoh slazem se DONEKLE s tobom....ja to ipak promatram malo drugacije...kao sto rekoh mislim da veci dio ljudi okusi prevaru kad tad u zivotu....ali ne mislim da je prevara hronicno stanje za vecinu ljudi...nesto sto je neminovno i za ocekivati
jako jako puno ljudi znam koji su u jednoj vezi prevarili a u sljedecoj nista

ili kao neki koji su se vec oglasavali, jednom se debelo zajebali, odbilo im se od glavu pa im ne pada na pamet da obnavljaju gradivo....isto tako mislim da kod jednog dijela vjernih vjernost dolazi silom prilikom

tj ne varaju jer im se jednostavno ne ukazuje prilika za to da li zbog nacina zivota ili nivoa (ne)privlacnosti suprotnom polu....nije slucajno da se vecina prevara odvija sa osobom koja je ili u blizem krugu prijatelja, porodice, na radnom mjestu, sa bivsima itd itd
ali bez zajebancije najiskrenije mislim da je vjernost ne samo moguca i ostvariva nego da je ima jako puno oko nas....samo majke ti ko takve vijesti prenosi???

jesi ikad cuo oko sebe konverzaciju koja pocinje sa "moja ti znas sta ti imam ispricati? znas ono dvoje u braku vec 30 godina a NIKAD nisu jedno drugo prevarili!!!"

a oni u normalnim, stabilnim, sretnim vezama ne otvaraju teme "e raja evo da vam kazem kod mene takvo i takvo stanje" jer takve teme ne bi napunile 30 stranica za 5 minuta....valjda ljudska priroda sta li....interesantnija ljudska nesreca nego sreca