Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lounge Act

#826 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

Black swan wrote:treba te (ako osjetite da su lopovi) što oće da im pošalješ prije nego plate levatit :D

poslo sam danas javi kad stigne a naravno ne pošalješ
jel stiglo
kad stigne javi
zašto ne javljaš jel stiglo
i tako :D
:thumbup: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#827 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

:roll: treba te :x
dzungla

#828 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzungla »

[quote="cules82"]Image

:lol: odron
awaken

#829 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

zLatk0 wrote:
admir.b wrote: A dojam imam od jednog korisnika vise puta zato sto radim i prodam te kupim od njega sve to.
Npr da hoću trgovati sa tobom, a imam minimalnu nedoumicu to bi me odbilo, jer samim time ti vise nisi povjerljiv...
Tebe bi odbilo sve, jer si klasičan primjer """""kupca""""" (navodni znaci su podebljani s razlogom ;-) neću reći da su takve sve Sarajlije ali ja sam te situacije imao samo s kupcima iz Sarajeva) gdje ljudi traže nevjerovatne stvari, čini mi se najradije bi da mu dostaviš rodni list svakog Kineza koji je radio na sastavljanju istog, a cijena....EH TU SMO, pazi sad, on vidi taj račun, vidi po datumu da je to bukvalno novo ali on neće propustiti priliku da mu u poruci svaka druga riječ bude polovno, polovno, polovno.....i na kraju razmaženi gospodin daje tako visoku ponudu kao da neko prosi pa mu treba njegova milostinja :roll:

Imaš par stranica prije, isto jednog """""kupca"""""" poput tebe koji se užasava odpakovanih artikala pa ga kontaktiraj da zajedno odete do Univerzalnog, oni imaju sve originalno i sve je novo :-D samo je na putu do BIH 3-4 puta mijenjalo ambalažu :D
admir.b

#830 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by admir.b »

awaken wrote:
zLatk0 wrote:
admir.b wrote: A dojam imam od jednog korisnika vise puta zato sto radim i prodam te kupim od njega sve to.
Npr da hoću trgovati sa tobom, a imam minimalnu nedoumicu to bi me odbilo, jer samim time ti vise nisi povjerljiv...
Tebe bi odbilo sve, jer si klasičan primjer """""kupca""""" (navodni znaci su podebljani s razlogom ;-) neću reći da su takve sve Sarajlije ali ja sam te situacije imao samo s kupcima iz Sarajeva) gdje ljudi traže nevjerovatne stvari, čini mi se najradije bi da mu dostaviš rodni list svakog Kineza koji je radio na sastavljanju istog, a cijena....EH TU SMO, pazi sad, on vidi taj račun, vidi po datumu da je to bukvalno novo ali on neće propustiti priliku da mu u poruci svaka druga riječ bude polovno, polovno, polovno.....i na kraju razmaženi gospodin daje tako visoku ponudu kao da neko prosi pa mu treba njegova milostinja :roll:

Imaš par stranica prije, isto jednog """""kupca"""""" poput tebe koji se užasava odpakovanih artikala pa ga kontaktiraj da zajedno odete do Univerzalnog, oni imaju sve originalno i sve je novo :-D samo je na putu do BIH 3-4 puta mijenjalo ambalažu :D

Potpis na ovo...
Ja evo u Sarajevo posaljem paket,nebitno sta.Onako kako sam dobio kad je stvar bila nova(nisam je prodavao pod takvu :lol: )isto takvu posaljem zapakovanu u kutiju sa svim dodacima sto joj treba.
Sutra pitam jel ok,kaze nisi mi poslao ovo ono...treba guma neka :x
Mozda sam mu trebao poslati sapun :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#831 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Najdraze mi je poslovati s nasim Hrvatima i Srbima :) Ova nasa gamad samo nudi zamjene i milion mana ima za svaku prodaju :)
jasmin93

#832 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jasmin93 »

Mali offtopic, nadam se da mi nećete zamjeriti. :) Jel moguće skije i štapove poslati pouzećem iz Sarajeva u Jablanicu? Ako jeste, koliko bi koštalo?

Nemam uopšte iskustva s trgovinom putem pošte, pa me zanima jer mi je neki momak tražio da pošaljem.
zLatk0

#833 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zLatk0 »

Vidim citirate me, a cek, on nabija sebi povjerenje tako sto "proda pa kupi od tog istog" - misliš ako imaš milion transakcija da si bolji od onoga sto ima 20 realnih? Pa onda ispade da je i to način prevare tj nabijanja sebi rejtinga bez pravih prodaja..
Ko je dovoljno inteligentan i pametan može skontati hoće li mu ko opaliti klemu ili ne nakon 2 razmijenjene poruke.. Ne kažem da si ti neki prevarant, ne znam te niti poslujem sa tobom, samo kažem kako to izgleda.
BadBoy

#834 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

Hahah načitah se sad ove teme pa mi svezaste šuhvu, ja sam ukupno 3 stvari kupio preko pika i nikakvih apsolutno problema do sada nisam imao ni sa prodavačima, a volim misliti da sam i ja korektan kupac. Zašto? Pa kada dođem na PIK namjenski znam šta želim, koju stvar, što podrazumijeva da sam prije toga iščitao sve karakteristike, prednosti i mane i znam da hoću tačno to. Jedino oko čega se uvijek pokušam dogovoriti i na šta su ljudi pristajali jeste cijena. Uvijek bude spuštanja cijene, nekada i do 50-tak maraka što nije mala stvar.
shin

#835 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shin »

Logovan

#836 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Logovan »

shin wrote:www.pik ba/artikal/5643526/omega-sat/

Evo pljaka na prodaju, 1500KM.
Za 1500 može prodati jedino političaru. :lol: :D
shin

#838 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shin »

Još malo prevaranata, nadam se da nisam dosadan.

http://www.pik.ba/artikal/5604633/njema ... -sat-laco/

Iz opisa oglasa,
Sat je vrhunske izrade i Njemacke je proizvodnje. Ovi satovi radjeni su za njemacku avijaciju jos od 1937 godine, ima 3 chronograph-a i automatski je. Sat je uradjen sa 23 rubina, i mehanizam je svicarske proizvodnje, specijaliziran za vojne upotrebe.
U satu se nalazi Val.7750 mehanizam koji je nastao 1973.god. I sat uopste nije vojni, samo ima military look :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#839 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by bordo gandalf »

Ja sve svoje artikle koje prodajem(kupujem) stavim samo za kanton sarajevo i licno se nalazim sa kupcem/prodavacem tako da sanse za prevaru svedem na neki minimum. Imam jedan negativan dojam, lik htio da mu plocicu rama od 256 mb koja je kostala nekih 5 KM odnesem kuci negdje u vogoscu :-)
respo

#840 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

ma pik je sam od sebe sada prevara
nazalost jos uvijek vjerujem oglasima sto se tice prodaje
kupovinu na piku iskljucivo vrsim u "prodavnicama"
Herr Flick

#841 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

OFF

Kad nesto kopirate,prvo kliknete na ovo URL pa onda izmedju toga stavite link :mrgreen: :mrgreen:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#842 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Herr Flick wrote:OFF

Kad nesto kopirate,prvo kliknete na ovo URL pa onda izmedju toga stavite link :mrgreen: :mrgreen:
:thumbup: svaki link moram brisat ono klix forum...eto covjek vam pokazao,ajd sad ;-)
awaken

#843 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Na piku samo treba krenuti naplaćivati poruku 0,50 KM

90% onih smarača sa zamjenama ne bi imali za poruku a ne šta drugo
zLatk0

#844 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zLatk0 »

Pa sa tim bi izgubili 90% clanova
Edin H.

#845 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Edin H. »

Cudi me da je Dzeko stavio one majice na e-bay, kad je mogao komotno ponuditi na piku :dance:
awaken

#846 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

PIK ne razmišlja dugoročno i to će ih koštati, ali eto ih tamo.
Umjesto da su do sad uveli vlastitu dostavu na nivou države, u kojoj će obje strane biti 100% sigurne, oni samo gledaju ko će im ostaviti 5 KM za izdvajanje.
Jbt ebay radi u cijelom svijetu i sve regulisano a u državici od par sati vožnje se šalju sapuni umjesto telefona i oni ništa ne poduzimaju da to spriječe.
anonimnaosoba

#847 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Edin H. wrote:Cudi me da je Dzeko stavio one majice na e-bay, kad je mogao komotno ponuditi na piku :dance:
sad bi mu maksimalna ponuda bila 9500 feninga :D
Edin H.

#848 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Edin H. »

anonimnaosoba wrote:
Edin H. wrote:Cudi me da je Dzeko stavio one majice na e-bay, kad je mogao komotno ponuditi na piku :dance:
sad bi mu maksimalna ponuda bila 9500 feninga :D
Bar bi neko od fine raje sa pika nosio majicu, a ne neki klosar sa e-bay-a :oops:
anonimnaosoba

#849 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

ma ja, na eBayu sve klošar do klošara... to im neka furka valjda, jbm li ga... :D
dingosp0

#850 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dingosp0 »

pitanje, kad posaljes nesto preko brze poste ... mozel se desiti da postar preda paket a levat koji preuzma(kupac) ne plati novac... u tom slucaju jel firma snosi trosak ...
Post Reply