mojgrad wrote:Kao sto vec neko gore napisa i u potpunosti se slazem s tim je to da se ne moze vec unisteno povjerenje vratiti tako lako. Napravila si svom bivsem momku jednu veliku uslugu a i sebi brate mili, ta niste jedno za drugo i to je cinjenica. To sto ti tvrdis da ga volis i da ne mozes bez njega razmisli malo bolje, da li je to stvarno tako? Da ti njega ne volis vise iz razloga sto ga vise nemas? Kad izgubis nekoga ili nesto tek onda skontas koliko ti vrijedi ali onda je kasno. Zato nauci lekciju i idi dalje svojim zivotom. Nauci da drugi put ne unistis nesto lijepo ako ti se desi.
Shvati da ljudi imaju ponos i bez obzira na to koliko te vole ne mogu preci preko nekih stvari. Ja ti isto tako da sam na njegovom mjestu nikada ne bih oprostila. Jer ako ne postavis granice dokle neko moze ici (sa svojim ponasanjem) uzimas preveliki rizik da te ta ista osoba gazi i ponizava.
PREVARA ZENE....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
suzana20
#151 Re: PREVARA ZENE....
nije mi 20 god,to je samo nik .....volim ga i ne placem jer sam izgubila igracku ili bilo sta drugo,dusha me moja boli za njim....mislish li da bi se ti okrenula i otisla i rekla sebi napravila si glupost zaboravi?To nije ljubav,ne kazem da se to nece desiti i da se necu okrenuti i otici ....ali samo sam pitala postoji li oprost i da li je neko imao slicno iskustvo...to je bilo moje pitanje..nada zadnja umire kazu
-
Sir Amel
#152 Re: PREVARA ZENE....
Jel' on tebe dobro izmariso kad ja saznao da ga varas? Ako nije onda nemas šanse ni da započnes pregovore oko pomirenja, jer mora covjek izbaciti bijes.
-
suzana20
#153 Re: PREVARA ZENE....
ja sam ovo nazvala kao prevara jeste jedan oblik prevare,prevara dushe,izdaja povjerenja..ali nije klasican oblik prevare iz kreveta u krevet neeeeeee...ali koga briga:(((....sve ima svoju tezinu
-
d2
#154 Re: PREVARA ZENE....
haj vrati se nazad na Romaniju odakle si dosao.Sir Amel wrote:Jel' on tebe dobro izmariso kad ja saznao da ga varas? Ako nije onda nemas šanse ni da započnes pregovore oko pomirenja, jer mora covjek izbaciti bijes.
- vjesticanametli
#155 Re: PREVARA ZENE....
sirovina amelSir Amel wrote:Jel' on tebe dobro izmariso kad ja saznao da ga varas? Ako nije onda nemas šanse ni da započnes pregovore oko pomirenja, jer mora covjek izbaciti bijes.
-
Sir Amel
#156 Re: PREVARA ZENE....
Nek sam ja sirovina. Al' uzmite u obzir sta mu je dotičana uradlila, pa ponovo razmislite.
P.S. Ja nikad u zivotu ruku na zensko digao nisam nit ću.
- vjesticanametli
#157 Re: PREVARA ZENE....
pa sta god je u pitanju raziĐŽite se a ako ti se Hlupa onda naĐŽes sebi ravnog i udri 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#158 Re: PREVARA ZENE....
Da bi ti neko dao neko smislen savjet probaj opisati situaciju sto tacnije.
Koliko sam shvatio, tvoj bivsi ti je slao neke poruke na koje si ti odgovorila ni sama ne znajuci zasto?
I to je sve? Nije bilo nista medju vama dalje, niste se cak ni vidjeli?
Pa to meni ne izgleda previse strasno, mislim nista preko cega se ne moze preci. Po tvojim porukama siguran sam da si iskrena pa zato evo i savjet.
Pusti malo da prodje vremena. Obavila si svoje, porpicala si iskreno sa njim i objasnila mu da je on taj, da se kajes i da trazis sansu. Sada se malo povuci i pusti ga da o svemu malo razmisli, nemoj vrsiti dodatni pritisak na njega. Ukoliko je i njemu stalo do tebe (a ako nije onda sve ovo ionako nema smisla) mora malo da ga zaboli sto sada ostaje bez tebe. On sada drzi stvari u svojim rukama jer ga ti zoves, saljes poruke i on zna da te moze vratiti jednom porukom. Mora i on pomisliti da gubi kontrolu odnosno da si se ti pomirila sa sudbinom.
Ako moze nesto da te tjesi to je da ipak zaista imas dusu jer inace ne bi toliko bolilo.
Koliko sam shvatio, tvoj bivsi ti je slao neke poruke na koje si ti odgovorila ni sama ne znajuci zasto?
I to je sve? Nije bilo nista medju vama dalje, niste se cak ni vidjeli?
Pa to meni ne izgleda previse strasno, mislim nista preko cega se ne moze preci. Po tvojim porukama siguran sam da si iskrena pa zato evo i savjet.
Pusti malo da prodje vremena. Obavila si svoje, porpicala si iskreno sa njim i objasnila mu da je on taj, da se kajes i da trazis sansu. Sada se malo povuci i pusti ga da o svemu malo razmisli, nemoj vrsiti dodatni pritisak na njega. Ukoliko je i njemu stalo do tebe (a ako nije onda sve ovo ionako nema smisla) mora malo da ga zaboli sto sada ostaje bez tebe. On sada drzi stvari u svojim rukama jer ga ti zoves, saljes poruke i on zna da te moze vratiti jednom porukom. Mora i on pomisliti da gubi kontrolu odnosno da si se ti pomirila sa sudbinom.
Ako moze nesto da te tjesi to je da ipak zaista imas dusu jer inace ne bi toliko bolilo.
-
d2
#159 Re: PREVARA ZENE....
pa da li ce prevara da nestane time sto ces razbiti zenu ? hoce li to smanjiti bol ? hoce li smanjiti prevaru ? hoce li omoguciti nastavak veze ? povratiti povjerenje ? ljubav ?Sir Amel wrote:Nek sam ja sirovina. Al' uzmite u obzir sta mu je dotičana uradlila, pa ponovo razmislite.
nista od svega toga
-
Sir Amel
#160 Re: PREVARA ZENE....
Ne znas ti sta hoće, a sta ne. Zavisi od njega, mozda čovjeku bude lakše.
Na treba primjeniti izreku: "Kasno se jebenom kajati".
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#161 Re: PREVARA ZENE....
Haj prevedi zivota ti...Sir Amel wrote: Na treba primjeniti izreku: "Kasno se jebenom kajati".
jel treba ili ne primjeniti izreku "Poslije jebanja nema kajanja" ili sta?
- Dioda
#162 Re: PREVARA ZENE....
Hoce da kaze da se psihicki pripremis kad vidis da ce te neko jebati.I pokajes se na vrijememIRCerka wrote:Haj prevedi zivota ti...Sir Amel wrote: Na treba primjeniti izreku: "Kasno se jebenom kajati".
jel treba ili ne primjeniti izreku "Poslije jebanja nema kajanja" ili sta?

-
d2
#163 Re: PREVARA ZENE....
Ja znam jednog sto je zenu opalio stocem jer je mislio da ga vara.Sir Amel wrote:Ne znas ti sta hoće, a sta ne. Zavisi od njega, mozda čovjeku bude lakše.
Sada vise ne moze opaliti zenu stocem jer ga nije varala ali se zato razvela.
Pitacu ga jel mu lakse sto ju je raspalio cim ga vidim.
- Dioda
#164 Re: PREVARA ZENE....
Da je inteligentan,to vidimd2 wrote:Ja znam jednog sto je zenu opalio stocem jer je mislio da ga vara.Sir Amel wrote:Ne znas ti sta hoće, a sta ne. Zavisi od njega, mozda čovjeku bude lakše.
Sada vise ne moze opaliti zenu stocem jer ga nije varala ali se zato razvela.
Pitacu ga jel mu lakse sto ju je raspalio cim ga vidim.
Mojne ga pitat,da i tebe ne spicne
-
Sir Amel
#165 Re: PREVARA ZENE....
U pitanju je typing error.
Izreku, "Kasno se jebenom kajati", treba primjeniti na konkretnu situaciju. Eto ispravka.
Izreku, "Kasno se jebenom kajati", treba primjeniti na konkretnu situaciju. Eto ispravka.
- seln
#166 Re: PREVARA ZENE....
Ne mogu vjerovati mojim fuckin eyes...trol jos uvijek guzi citav forum.
-
suzana20
#167 Re: PREVARA ZENE....
Nije mi se javio.Ni jedne jedine rijechi ,ni mrzim te,ne zovi me vishe,ne pishi poruke,nista ,apsolutno rijechi jedne:(((((.Ne razumijem bilo sta da mi kaze,da sam najgora ,da ga ostavim na miru,nista.Ja nit spavam nit jedem,za 15 dana izgubila sam 5 kg,pijem tablete za spavanje zivot mi je postao bajka a bila sam tako sretna...tako sretna...sve sam pojasnila i sta i kako al nista ni rijechi.
-
didgeridoo
#168 Re: PREVARA ZENE....
suzana, bez pretjerivanja, on je tebe otpisao...zna ako krene da odgovara na tvoja pitanja,...da ti govori bilo sta pa cak i "mrzim te"...da ce uletiti u konverzaciju iz koje mozda nikne preokret situacije...a to ocigledno ne zeli...zato "putuj igumane ne ostavljaj parohiju"suzana20 wrote:Nije mi se javio.Ni jedne jedine rijechi ,ni mrzim te,ne zovi me vishe,ne pishi poruke,nista ,apsolutno rijechi jedne:(((((.Ne razumijem bilo sta da mi kaze,da sam najgora ,da ga ostavim na miru,nista.Ja nit spavam nit jedem,za 15 dana izgubila sam 5 kg,pijem tablete za spavanje zivot mi je postao bajka a bila sam tako sretna...tako sretna...sve sam pojasnila i sta i kako al nista ni rijechi.
- TiDamJa
#169 Re: PREVARA ZENE....
nije gotovo dok nije gotovo, ne zaboravi...a nekada treba mnogo vise vremena nego sto ti sama sebi dajes, pa i njemu..sta mora bit bit ce.
saberi se, skoncentrisi se na druge stvari...koliko god se cinilo nemoguce, prekrizi i smatraj zavrsenim, zivot nije stao ma kako se ti osjecala prelose, ocajno i beznadezno. prije sam ti rekla da je bozanski prastati, al mi smo uglavnom samo ljudi sa pregolemim egom i ponosom i strahovima....
ostavi to po strani koliko god je to moguce sad, vremenom ce biti lakse, samo nadji mir sa sobom, jer ucinila si onoliko koliko ti je on dozvolio. ne koliko bi ti zeljela da dokazes ljubav, neki ljudi su jednostavno mali i nemaju sposobnost sagledati stvari odmah, ni poslije nekog vremena, a neki nikad, i vjerujem da je samo ego u pitanju, cim zapne, dodje kriza, slijedi povlacenje iz nesposobnosti da se iznese sa situacijom....rijetki su oni koji ostanu da se bore i vole i dalje...kakav god problem, greska, prevara, sta god da je u pitanju ljubavi ako je bilo nece nestati tek tako, ja jednostavno u to ne vjerujem, bijes da, ogorcenost i sve sto ih prati, nerazumni postupci i odlasci, ljubavi ne bi smjelo nestati...ako nestane preko noci, onda je nikad nije ni bilo...tek kad se dese neke lose stvari shvatis svoje granice i koliko zapravo volis...dotad ne mozes znati za sta si sve sposoban, tek tad je ljubav na testu. i upoznajes samog sebe bolje, prelazis odredjene granice za koje nisi nikad mozda vjerovao da bi ih presao...
tvoj zivot je samo tvoj, ne zaboravi, i samo ga ti mozes dovesti u red....shitovi i problemi se desavaju citav zivot, a ti uci iz gresaka, ne ponavljaj stare i nastoj da ne pravis nove...oprosti sama sebi i kreni dalje...hrabro i ponosno
saberi se, skoncentrisi se na druge stvari...koliko god se cinilo nemoguce, prekrizi i smatraj zavrsenim, zivot nije stao ma kako se ti osjecala prelose, ocajno i beznadezno. prije sam ti rekla da je bozanski prastati, al mi smo uglavnom samo ljudi sa pregolemim egom i ponosom i strahovima....
ostavi to po strani koliko god je to moguce sad, vremenom ce biti lakse, samo nadji mir sa sobom, jer ucinila si onoliko koliko ti je on dozvolio. ne koliko bi ti zeljela da dokazes ljubav, neki ljudi su jednostavno mali i nemaju sposobnost sagledati stvari odmah, ni poslije nekog vremena, a neki nikad, i vjerujem da je samo ego u pitanju, cim zapne, dodje kriza, slijedi povlacenje iz nesposobnosti da se iznese sa situacijom....rijetki su oni koji ostanu da se bore i vole i dalje...kakav god problem, greska, prevara, sta god da je u pitanju ljubavi ako je bilo nece nestati tek tako, ja jednostavno u to ne vjerujem, bijes da, ogorcenost i sve sto ih prati, nerazumni postupci i odlasci, ljubavi ne bi smjelo nestati...ako nestane preko noci, onda je nikad nije ni bilo...tek kad se dese neke lose stvari shvatis svoje granice i koliko zapravo volis...dotad ne mozes znati za sta si sve sposoban, tek tad je ljubav na testu. i upoznajes samog sebe bolje, prelazis odredjene granice za koje nisi nikad mozda vjerovao da bi ih presao...
tvoj zivot je samo tvoj, ne zaboravi, i samo ga ti mozes dovesti u red....shitovi i problemi se desavaju citav zivot, a ti uci iz gresaka, ne ponavljaj stare i nastoj da ne pravis nove...oprosti sama sebi i kreni dalje...hrabro i ponosno
-
suzana20
#170 Re: PREVARA ZENE....
hvala ti,o toliko toga razmisljam,mozda se upravo i bojim toga da ljubavi nije ni bilo.Razmisljala sam kako bi se ja ponasala u toj situaciji ali def ne bi pustila stvari tako lako jer mi je stalo i bilo i sad je.Ustvari da ti pojasnim svo to moje dopisivanje s tim momkom je bilo tako bzeveze,govorila sam gluposti koje je on zelio da cuje bilo mi je zao jer je rekao da me voli i mnogo toga josh a ja u ljubav vjerujem i nasjednem ko debil pravi i situacija je takva da se mi ne bi vishe ni vidjeli jer je on otisao ali on vjerovatno to ne vjeruje i misli da bi se to nastavilo.Malo je tesko vjerovati koji sam ja idiot i sazaljevam ljude puno i cinim sebi stetu uvijek sam to radila.Ali pretpostavljam kad bi on to shvatio da bi posmilio mozda i da sam glupa:((.Tako glupa situacija ali ne mogu da vjerujem da nece nikako da se javi...sto neko rece bash me otpisao i ceka da prestanem da zovem i pisem i da ti sve bude juche a meni to ne pada na pamet uopste mi nije vazno koliko vremena mi treba ali to nisam ja,sve ono sto sam gradila godinama,izgradjivala sebe u nekoga palo je u vodu i ne mogu da zivim s tim.On se puno boji jer je vec bio povrijedjen i vjerovatno sada puno i ne misli jednostavno odbacuje sve od sebe to je najgore.Ali i ja negdje duboko u sebi mislim da ako je ljubavi bilo da ce mozda razmisliti o svemu,znam da je tesko ..ali nadam se ....mozda samo glupi ljudi oprastaju...ali ja bih def.ne bi sve tako lako pustila jer ne vjerujem da bi se covjek kajao i kleo u nesto akos tvarno nema razloga za to u nekim ozbiljnim godinama.Moj jedini je da mi neodstaje svaki dan i samo zelim pokusati vratiit povjerenje jer sam sigurna u sebe ali....
mislish da je kraj i da oprostim sama sebi i da idem dalje....ja sam spremna mjesecima cekati..glupost jelda,vec mjesec se ne javlja:(((
mislish da je kraj i da oprostim sama sebi i da idem dalje....ja sam spremna mjesecima cekati..glupost jelda,vec mjesec se ne javlja:(((
- TiDamJa
#171 Re: PREVARA ZENE....
ljubav oprasta sve, ne zna za granice, ako je postojala, samo je pitanje vremena, neko je manje a neko vise mudar pa prije shvati.suzana20 wrote:hvala ti,o toliko toga razmisljam,mozda se upravo i bojim toga da ljubavi nije ni bilo.Razmisljala sam kako bi se ja ponasala u toj situaciji ali def ne bi pustila stvari tako lako jer mi je stalo i bilo i sad je.Ustvari da ti pojasnim svo to moje dopisivanje s tim momkom je bilo tako bzeveze,govorila sam gluposti koje je on zelio da cuje bilo mi je zao jer je rekao da me voli i mnogo toga josh a ja u ljubav vjerujem i nasjednem ko debil pravi i situacija je takva da se mi ne bi vishe ni vidjeli jer je on otisao ali on vjerovatno to ne vjeruje i misli da bi se to nastavilo.Malo je tesko vjerovati koji sam ja idiot i sazaljevam ljude puno i cinim sebi stetu uvijek sam to radila.Ali pretpostavljam kad bi on to shvatio da bi posmilio mozda i da sam glupa:((.Tako glupa situacija ali ne mogu da vjerujem da nece nikako da se javi...sto neko rece bash me otpisao i ceka da prestanem da zovem i pisem i da ti sve bude juche a meni to ne pada na pamet uopste mi nije vazno koliko vremena mi treba ali to nisam ja,sve ono sto sam gradila godinama,izgradjivala sebe u nekoga palo je u vodu i ne mogu da zivim s tim.On se puno boji jer je vec bio povrijedjen i vjerovatno sada puno i ne misli jednostavno odbacuje sve od sebe to je najgore.Ali i ja negdje duboko u sebi mislim da ako je ljubavi bilo da ce mozda razmisliti o svemu,znam da je tesko ..ali nadam se ....mozda samo glupi ljudi oprastaju...ali ja bih def.ne bi sve tako lako pustila jer ne vjerujem da bi se covjek kajao i kleo u nesto akos tvarno nema razloga za to u nekim ozbiljnim godinama.Moj jedini je da mi neodstaje svaki dan i samo zelim pokusati vratiit povjerenje jer sam sigurna u sebe ali....
ne dajem ti nadu, mozda je zaista glupan ili manipulator koji je tvoju gresku iskoristio da izidje iz veze vase, nikad ne znas. ne znam je li te zaista ikad i volio i zbog cega si ti zaista pogrijesila, hm...razumijes...
nema opravdanja, kajes se, a sta je on radio????
ti se kajes, dok, on mozda krije jos mracniju tajnu i tebe pravi idiotom? to je bar moj slucaj bio, ne znam....nabijati krivicu nekome dok grijesis uzasno...ne jedi se, ne grizi se, ako te voli oprostit ce i volljet ce te,....inace...the end
- Citizen-X
#172 Re: PREVARA ZENE....
Ja bih svojoj (koje nemam trenutno
)oprostio - oca m'.
Samo uz jedan mali uslovcic - je l' ako moRe Manage A Trois.

Samo uz jedan mali uslovcic - je l' ako moRe Manage A Trois.
- NijeNego
#173 Re: PREVARA ZENE....
Citam komentare i vidim kako je dosta raje brzo na obaracu kad treba okarakterisati i osuditi nekog drugog.
Suzana, ti znas sta si napravila, zasto i kako, a znas i svog bivseg dragog. Prvo sebi odgovori, pa ces onda, vjerovatno i njega bolje shvatiti.
Naravno da oprost postoji, isto kao sto postoji i "zbogom" - opcije su razne.
Ako je kraj, onda to pokusaj shvatiti kao "k'o zna zasto je to dobro"
Vrijeme, obicno, pokaze da je definitivno bio neki validan razlog
Suzana, ti znas sta si napravila, zasto i kako, a znas i svog bivseg dragog. Prvo sebi odgovori, pa ces onda, vjerovatno i njega bolje shvatiti.
Naravno da oprost postoji, isto kao sto postoji i "zbogom" - opcije su razne.
Ako je kraj, onda to pokusaj shvatiti kao "k'o zna zasto je to dobro"
Vrijeme, obicno, pokaze da je definitivno bio neki validan razlog
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#174 Re: PREVARA ZENE....
Da prevari zenmska
koga,mene......e ta se jos nije rodila
........do sada sam uspjesno odbranjivao svoj doktorat
A gledam nekad one moje blentave jarane ,isto hablecine........pa nije jedina ima ih 3,5 milijardi heeeeeeeej,koja farma
A gledam nekad one moje blentave jarane ,isto hablecine........pa nije jedina ima ih 3,5 milijardi heeeeeeeej,koja farma
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#175 Re: PREVARA ZENE....
što ne mogu na jerende kora i šuplje pričesuzana20 wrote:uhvatio me
...... se okolo, primaš ga od nekog lika i sad k'o fol ti fina srce ti se slama
šuplja priča
takve žene ne zaslužuju ništa bolje