na sastanku, pred sam polazak u skolu, uciteljica nam je rekla da ce sve knjige, sveske i pribor da stoji u skoli ... znaci sve stvari trebamo donijeti ... tako da nam to olaksava u mnogome situaciju ... trebam napomenuti da je moje dijete prvi razred ... i da je stvarno i meni samoj pretesko "vuci" njene stvari ... i tako, sem jedne sveske, nista vise ne mora nosati sa sobom ...
a u samom ruksaku (torbi) ima sigurno tri do cetiri kile ... to je previse i za nas velike, a kako je djecici od pet, sest godina tesko ...
preteška đačka torba
- arslanica
-
elSaik
#27 Re: preteška đačka torba
Sredio se buraz danas, i lagano zakačio hemijsku za mali rokovnik. Pitam ja "gdje ćeš to". "U školu!", reče. 
-
elSaik
#28 Re: preteška đačka torba
Ne moraš. Zavisi od osobe do osobe i sopstvenih mogućnost saominicijativnog nadoknađivanja propuštenog sa predavanja.ladyblue18 wrote:Mah vecinu predmeta se uopste ne isplati ici slusati a kamoli pisati, ali vidjet ces sada na drugoj da bogami ako mislis poloziti moras i dolaziti na predavanja i pisati.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#30 Re: preteška đačka torba
Pa dobro, ali mislim da ces puno lakse poloziti ako npr. gradjansko, stvarno i nasljedno ides na predavanja ili barem na vjezbe.elSaik wrote:Ne moraš. Zavisi od osobe do osobe i sopstvenih mogućnost saominicijativnog nadoknađivanja propuštenog sa predavanja.ladyblue18 wrote:Mah vecinu predmeta se uopste ne isplati ici slusati a kamoli pisati, ali vidjet ces sada na drugoj da bogami ako mislis poloziti moras i dolaziti na predavanja i pisati.
To ipak nisu predmeti koje ja mogu sama skontati bez bar nekog predznanja sa predavanja/vjezbi.
Ali odosmo mi u off.
-
medisa
#31 Re: preteška đačka torba
Ja te torbe kupih djeci prošle godine i pokajah se. Jer, naše ulice su toliko prljave zimi i samim tim su neupotrebljive.Ublehas wrote:Jutros kad sam krenuo na posao gledam grupu djaka kako vuku ruksake na tockicima, znate onaj princip za putne torbe i kofere, izvuces rucku a dole ima tockice i teglis. Prvo sta mi je palo na pamet je bilo "gledaj danasnje djece, mrsko im nositi rusake koje smo mi nosali citavo skolovanje,ccc" medjutim kad procitah ovu temu onda skontah da jadna djeca valjda i moraju tako inace bi se isteglili nosajuci tolike knjizurine i teret. Valjda jos nemam direktnog dodira s nasim skolstvom, mene to ceka za koju godinu tek
Last edited by medisa on 05/09/2009 14:29, edited 1 time in total.
-
medisa
#32 Re: preteška đačka torba
Kakva vlast-takvi udžbenici i torbe.
- black