preteška đačka torba

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
arslanica

#26 Re: preteška đačka torba

Post by arslanica »

na sastanku, pred sam polazak u skolu, uciteljica nam je rekla da ce sve knjige, sveske i pribor da stoji u skoli ... znaci sve stvari trebamo donijeti ... tako da nam to olaksava u mnogome situaciju ... trebam napomenuti da je moje dijete prvi razred ... i da je stvarno i meni samoj pretesko "vuci" njene stvari ... i tako, sem jedne sveske, nista vise ne mora nosati sa sobom ...
a u samom ruksaku (torbi) ima sigurno tri do cetiri kile ... to je previse i za nas velike, a kako je djecici od pet, sest godina tesko ...
elSaik

#27 Re: preteška đačka torba

Post by elSaik »

Sredio se buraz danas, i lagano zakačio hemijsku za mali rokovnik. Pitam ja "gdje ćeš to". "U školu!", reče. :thumbup:
elSaik

#28 Re: preteška đačka torba

Post by elSaik »

ladyblue18 wrote:Mah vecinu predmeta se uopste ne isplati ici slusati a kamoli pisati, ali vidjet ces sada na drugoj da bogami ako mislis poloziti moras i dolaziti na predavanja i pisati.
Ne moraš. Zavisi od osobe do osobe i sopstvenih mogućnost saominicijativnog nadoknađivanja propuštenog sa predavanja.
medaaa

#29 Re: preteška đačka torba

Post by medaaa »

ImageImage
ImageImage
duse drage :kiss: :( :(
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#30 Re: preteška đačka torba

Post by ladyblue18 »

elSaik wrote:
ladyblue18 wrote:Mah vecinu predmeta se uopste ne isplati ici slusati a kamoli pisati, ali vidjet ces sada na drugoj da bogami ako mislis poloziti moras i dolaziti na predavanja i pisati.
Ne moraš. Zavisi od osobe do osobe i sopstvenih mogućnost saominicijativnog nadoknađivanja propuštenog sa predavanja.
Pa dobro, ali mislim da ces puno lakse poloziti ako npr. gradjansko, stvarno i nasljedno ides na predavanja ili barem na vjezbe.
To ipak nisu predmeti koje ja mogu sama skontati bez bar nekog predznanja sa predavanja/vjezbi.

Ali odosmo mi u off. :mrgreen: :run:
medisa

#31 Re: preteška đačka torba

Post by medisa »

Ublehas wrote:Jutros kad sam krenuo na posao gledam grupu djaka kako vuku ruksake na tockicima, znate onaj princip za putne torbe i kofere, izvuces rucku a dole ima tockice i teglis. Prvo sta mi je palo na pamet je bilo "gledaj danasnje djece, mrsko im nositi rusake koje smo mi nosali citavo skolovanje,ccc :D " medjutim kad procitah ovu temu onda skontah da jadna djeca valjda i moraju tako inace bi se isteglili nosajuci tolike knjizurine i teret. Valjda jos nemam direktnog dodira s nasim skolstvom, mene to ceka za koju godinu tek :)
Ja te torbe kupih djeci prošle godine i pokajah se. Jer, naše ulice su toliko prljave zimi i samim tim su neupotrebljive.
Last edited by medisa on 05/09/2009 14:29, edited 1 time in total.
medisa

#32 Re: preteška đačka torba

Post by medisa »

Kakva vlast-takvi udžbenici i torbe.
black

#33 Re: preteška đačka torba

Post by black »

Image
Post Reply