PRESIDENT EJUP GANIC ?
- cheguevara_k1
Uh sto mrzim politiku
@suncokret13
-Kao prvo, Ejup govori IJEKAVICOM jer je iz Rozaja, malog mjesta na sjeveru Crne Gore ( istog onog koje je prihvatilo stotine izbjeglica, Muslimana iz BiH ), a u Crnoj Gori govori se ijekavica.
-Kao drugo, pise latinicom, jer je latinica zvanicno pismo u Crnoj Gori
-Kao trece, knjige iz '91. i '92. nije objavljivao Ganic vec mcgraw-hill, a Ejup je lovu slagao na racune u Suis bankama koji su mu ostali od oca.
-Kao cetvrto, kucu za koju se prica da je dobio, legalno je platio, i to svaki fening.
-Kao peto, nije on imao sta ni da ukrade u ovoj jadnoj i napacenoj zemlji iz jednog prostog razloga, djedovina mu je tolika da za nju komotno moze i Sarajevo da kupi pa da se kurci , i to da ga kupi skupa sa svima nama i nasim cipelama.
P.S. one knjige iz '91. i '92. imam u privatnoj biblioteci pa mogu da ti dam da ih procitas ali samo iz moje ruke i ako znas engleski. Posto ga Ejup govori kao maternji
P.S.S sto se knjiga tice cisto sumnjam da je tvoj intelekt na dovoljno visokom nivou da bi mogao razumjeti o cemu se radi, jer, znas, ni malo ne lice na ivicu i maricu.
@suncokret13
-Kao prvo, Ejup govori IJEKAVICOM jer je iz Rozaja, malog mjesta na sjeveru Crne Gore ( istog onog koje je prihvatilo stotine izbjeglica, Muslimana iz BiH ), a u Crnoj Gori govori se ijekavica.
-Kao trece, knjige iz '91. i '92. nije objavljivao Ganic vec mcgraw-hill, a Ejup je lovu slagao na racune u Suis bankama koji su mu ostali od oca.
-Kao cetvrto, kucu za koju se prica da je dobio, legalno je platio, i to svaki fening.
-Kao peto, nije on imao sta ni da ukrade u ovoj jadnoj i napacenoj zemlji iz jednog prostog razloga, djedovina mu je tolika da za nju komotno moze i Sarajevo da kupi pa da se kurci , i to da ga kupi skupa sa svima nama i nasim cipelama.
P.S. one knjige iz '91. i '92. imam u privatnoj biblioteci pa mogu da ti dam da ih procitas ali samo iz moje ruke i ako znas engleski. Posto ga Ejup govori kao maternji
P.S.S sto se knjiga tice cisto sumnjam da je tvoj intelekt na dovoljno visokom nivou da bi mogao razumjeti o cemu se radi, jer, znas, ni malo ne lice na ivicu i maricu.
- suncokret13
cheguevara_k1 wrote:Uh sto mrzim politiku
@suncokret13
@ernesto,
vidim da smo dobili vidovnjaka koji na osnovu jednog posta zna procijeniti intelekt i znanje osobe koju ne poznaje.
kakve jos neobicne sposobnosti imas?
ovo nema veze s politikom ! ( u pitanju je ekonomija )
on govori ili prica ekavicom!
a pise li cirilicom ili latinicom to nije ni bitno,jer vecina sandzaklija pise cirilicom.
za 3 i 4 ,nije moj problem,vjerovatno ima institucija u ovoj zemlji koje ce se kad-tad poceti baviti onim poslovima za koje su placeni
e za peto se ipak s tobom ne bih slozio !!!
tokom cjelog rata stizala je novcana pomoc za ovu zemlju u $$ ,a ko je s njom mogao raspolagati - je poznato.
99 % ljudi ove zemlje,rat su docekali s praznim novcanicima i polupraznim kucama.
- cheguevara_k1
Ma mogu samo bez veze da se natezem s tobom jer ti si sebi zacrtao nesto i mislis da je to tako. Napadas bez dokaza. Sto se cirilice tice na teritoriji Sandzaka, zastupljena je jako malo.
A za sve ostale optuzbe koje navodis za njega, ili daj dokaz ili crkni
Ili makar ostavi podatke pa da te neko tuzi za klevetu

A za sve ostale optuzbe koje navodis za njega, ili daj dokaz ili crkni
-
urbanagerila
Grohotom se smijemcheguevara_k1 wrote:Ma mogu samo bez veze da se natezem s tobom jer ti si sebi zacrtao nesto i mislis da je to tako. Napadas bez dokaza. Sto se cirilice tice na teritoriji Sandzaka, zastupljena je jako malo.
A za sve ostale optuzbe koje navodis za njega, ili daj dokaz ili crkniIli makar ostavi podatke pa da te neko tuzi za klevetu
![]()
-
radeljas
ejup je iz sela NEZE negdje blizu rozaja. znaci ti ne govoris istinu. pogotovu o njegovom bogatstvu i njegovoj ocevini prije dolaska u sarajevo. kao sto sam vec napisao. dosao je bez kinte, stanovao u hotelu bristol, a kad je zahvaljujuci guranju jednog komunistickog lidera tog vremena dobio posao i stan, trazio je da mu mas. fakultet plati boravak u hotelu, sto su ovi i uradili.
o silnoj zaradi na knjigama je smjesno pricati. on je samo jedan od koautora. pogledaj samo rang te knjige na amazon.com. prema tome ne izmisljaj. otimacina kuce u centru je kriminal opisan do sada bezbroj puta. kao i prebacivanje para sa banke u becu, para namjenjenih odbrani bih, na vlastiti racun i raspolaganje sa istim bez polaganja racuna.
o silnoj zaradi na knjigama je smjesno pricati. on je samo jedan od koautora. pogledaj samo rang te knjige na amazon.com. prema tome ne izmisljaj. otimacina kuce u centru je kriminal opisan do sada bezbroj puta. kao i prebacivanje para sa banke u becu, para namjenjenih odbrani bih, na vlastiti racun i raspolaganje sa istim bez polaganja racuna.
-
urbanagerila
radeljas wrote:ejup je iz sela NEZE negdje blizu rozaja. znaci ti ne govoris istinu. pogotovu o njegovom bogatstvu i njegovoj ocevini prije dolaska u sarajevo. kao sto sam vec napisao. dosao je bez kinte, stanovao u hotelu bristol, a kad je zahvaljujuci guranju jednog komunistickog lidera tog vremena dobio posao i stan, trazio je da mu mas. fakultet plati boravak u hotelu, sto su ovi i uradili.
E moj radeljas ko da ne znas koliko je dunum zemlje u Niodaklevcima...
-
radeljas
jos kad se podjeli na mnogobrojnu familiju ...urbanagerila wrote:radeljas wrote:ejup je iz sela NEZE negdje blizu rozaja. znaci ti ne govoris istinu. pogotovu o njegovom bogatstvu i njegovoj ocevini prije dolaska u sarajevo. kao sto sam vec napisao. dosao je bez kinte, stanovao u hotelu bristol, a kad je zahvaljujuci guranju jednog komunistickog lidera tog vremena dobio posao i stan, trazio je da mu mas. fakultet plati boravak u hotelu, sto su ovi i uradili.
E moj radeljas ko da ne znas koliko je dunum zemlje u Niodaklevcima...pa njemu je Boston bio mali ....
bas je logicno. zivjeti u americi, i odlicno prodavati knjige, a onda doci u f...ing bosnu samo da bi se pomoglo da se ta zemlja pokrene, a da mas. fakultet da veci doprinos razvoju i privredi. profiter nad profiterima i najljigaviji lik od svih koji su se pojavili u politici
- suncokret13
eh,ernesto,
uh sad' kleveta
,
nesto ako je istina,onda je vama kletva....
nego,ti TURI,te knjige u ''museum'',eksponiraj ih,neka narod vidi,neka narod i nesto i nauci, zasto ste tako egoisticni i narcisoidni ?
pa podjelite to znanje i sadrzaj koji su napisani u tim knjigam,
izvedite nas iz mraka neznanja.
mozda budu popularne k'o hagada
p.s.
nego,da budem iskren,ja sam pomislio da se on licno i osobno javio
pa naslov je presidente,da je bilo jos ono ''el presidente'',a nick ''ernesto'',eto latino americke revolucije.
ja s tom razlikom sto se oni tamo bore z neke svoje ideale,a ovi....k,o orlovi,sove i ostale ptice grabljivice
uh sad' kleveta
nesto ako je istina,onda je vama kletva....
nego,ti TURI,te knjige u ''museum'',eksponiraj ih,neka narod vidi,neka narod i nesto i nauci, zasto ste tako egoisticni i narcisoidni ?
pa podjelite to znanje i sadrzaj koji su napisani u tim knjigam,
izvedite nas iz mraka neznanja.
mozda budu popularne k'o hagada
p.s.
nego,da budem iskren,ja sam pomislio da se on licno i osobno javio
pa naslov je presidente,da je bilo jos ono ''el presidente'',a nick ''ernesto'',eto latino americke revolucije.
ja s tom razlikom sto se oni tamo bore z neke svoje ideale,a ovi....k,o orlovi,sove i ostale ptice grabljivice
- suncokret13
@ernesto,
evo ga u zivo:
on izgovara rjeci ( ili ako ti vise volis reci ):
ceo,
neverovatno,
ovde su,
razumes
itd
su EKAVSTINA
evo ga u zivo:
Code: Select all
http://www.youtube.com/watch?v=R5a2NOdiPo4ceo,
neverovatno,
ovde su,
razumes
itd
su EKAVSTINA
-
urbanagerila
Koliki doprinos narocito u razvoju i privredi ...radeljas wrote:jos kad se podjeli na mnogobrojnu familiju ...urbanagerila wrote:radeljas wrote:ejup je iz sela NEZE negdje blizu rozaja. znaci ti ne govoris istinu. pogotovu o njegovom bogatstvu i njegovoj ocevini prije dolaska u sarajevo. kao sto sam vec napisao. dosao je bez kinte, stanovao u hotelu bristol, a kad je zahvaljujuci guranju jednog komunistickog lidera tog vremena dobio posao i stan, trazio je da mu mas. fakultet plati boravak u hotelu, sto su ovi i uradili.
E moj radeljas ko da ne znas koliko je dunum zemlje u Niodaklevcima...pa njemu je Boston bio mali ....
![]()
bas je logicno. zivjeti u americi, i odlicno prodavati knjige, a onda doci u f...ing bosnu samo da bi se pomoglo da se ta zemlja pokrene, a da mas. fakultet da veci doprinos razvoju i privredi. profiter nad profiterima i najljigaviji lik od svih koji su se pojavili u politici
- cheguevara_k1
Ma da ti kazem nesto iskreno. Svaka njemu cast , jer on sad uziva u parama a mi ovdje mlatimo praznu slamu. BTW, Ganica kula ( kuca njegovog djeda i oca ) nalik na onu Husein kapetanovu je u centru Rozaja.
-
DONY
radeljas wrote:urbanagerila wrote:radeljas wrote:ejup je iz sela NEZE negdje blizu rozaja. znaci ti ne govoris istinu. pogotovu o njegovom bogatstvu i njegovoj ocevini prije dolaska u sarajevo. kao sto sam vec napisao. dosao je bez kinte, stanovao u hotelu bristol, a kad je zahvaljujuci guranju jednog komunistickog lidera tog vremena dobio posao i stan, trazio je da mu mas. fakultet plati boravak u hotelu, sto su ovi i uradili.
jos kad se podjeli na mnogobrojnu familiju ...![]()
-
sarlo
Imam osjecaj da se veliki broj ljudi koji pisu na ovom forumu iz SDP-a prestrojava u SNSD. Cilj je sto negativniji prikazati bosanske i bosnjacke politicare, bosnjacke i bosanske umjetnike, heroje i javne licnosti, Bosnu opcenito ogaditi Bosancima i Bosnjacima.
Ejup Ganic je dio pliticke historije Bosne. Po mom misljenju imao je zapazenu pozitivnu i odlucujucu ulogu u ocuvanju Bosne. 2. i 3. maja 1992.godine, kad je Bosna mogla nestati u sahat-dva, kad su cetnicki tenkovi dosli do Vrbanja mosta a cetnici su bili u samom gradu: Skenderija, Posta, okolina doma Armije, Ejup Ganic je najzasluzniji za opstanak Bosne. U tih 20-30 sati u kojim je on bio prvi covjek Republike Bosne mi smo se otvoreno suprostavili JNA i uspjeli istjerati JNA iz samog Centra. Njegov blef u razgovaru sa Kukanjcem i opcenito napadi na JNA u svim dijelovima grada su najbitniji momenat u ocuvanju Bosne opcenito...nazalost ta beskompromisnost nije nastavljena.
Sad je on politicki mrtav i mislim da nema potrebe za njegovom politickom reinkarnacijom.
Pamtim da je na izborima '90 prijavio da ima imovinu preko milion dolara ili DM ne sjecam se tacno i da su svi bili iznadjeni da u Bosni ima tako bogatih ljudi.
Voli bih da neko ko zna kaze da li je stvarno predavo na MIT-u. Znam da je bio svjetski priznat strucnjak u oblasti mehanike fluida. Ta oblast mi je potpuno nepoznata
a sva tehnika opcenito.
Prije rata je imao stan na Ciglanama, a poslije rata ga je zamijenio za onu kucu koja mu je posteno receno dodje kao nagrada. Po meni apsolutno zasluzena.
Ejup Ganic je dio pliticke historije Bosne. Po mom misljenju imao je zapazenu pozitivnu i odlucujucu ulogu u ocuvanju Bosne. 2. i 3. maja 1992.godine, kad je Bosna mogla nestati u sahat-dva, kad su cetnicki tenkovi dosli do Vrbanja mosta a cetnici su bili u samom gradu: Skenderija, Posta, okolina doma Armije, Ejup Ganic je najzasluzniji za opstanak Bosne. U tih 20-30 sati u kojim je on bio prvi covjek Republike Bosne mi smo se otvoreno suprostavili JNA i uspjeli istjerati JNA iz samog Centra. Njegov blef u razgovaru sa Kukanjcem i opcenito napadi na JNA u svim dijelovima grada su najbitniji momenat u ocuvanju Bosne opcenito...nazalost ta beskompromisnost nije nastavljena.
Sad je on politicki mrtav i mislim da nema potrebe za njegovom politickom reinkarnacijom.
Pamtim da je na izborima '90 prijavio da ima imovinu preko milion dolara ili DM ne sjecam se tacno i da su svi bili iznadjeni da u Bosni ima tako bogatih ljudi.
Voli bih da neko ko zna kaze da li je stvarno predavo na MIT-u. Znam da je bio svjetski priznat strucnjak u oblasti mehanike fluida. Ta oblast mi je potpuno nepoznata
Prije rata je imao stan na Ciglanama, a poslije rata ga je zamijenio za onu kucu koja mu je posteno receno dodje kao nagrada. Po meni apsolutno zasluzena.
- suncokret13
a da mu se podigne jedan spomenik,kao najzasluznijem za ocuvanje i opstanak Bosne i Hercegovine ?sarlo wrote:Imam osjecaj da se veliki broj ljudi koji pisu na ovom forumu iz SDP-a prestrojava u SNSD. Cilj je sto negativniji prikazati bosanske i bosnjacke politicare, bosnjacke i bosanske umjetnike, heroje i javne licnosti, Bosnu opcenito ogaditi Bosancima i Bosnjacima.
Voli bih da neko ko zna kaze da li je stvarno predavo na MIT-u. Znam da je bio svjetski priznat strucnjak u oblasti mehanike fluida. Ta oblast mi je potpuno nepoznataa sva tehnika opcenito.
a sjecas li se da je ma tim istim izborima bio prijavljen kao jugosloven ?
a sjecas li se frke ( 02. i 03.05. 1992 )izmedju njega i fikreta abdica ......ko ce od njih dvojce sjesti u predsjednicku fotelju ?
a sto se tice blefiranja njega i kukanjca ( malog mrava ) ............koliko se sjecam i jedan i drugi su ''veliki oratori''.....
na svu srecu da je bio samo 30 h .
ne daj Boze da je ostao 7 dana,pa mi bi danas bili kolonija Zambije !
odijelo i kravata i CIPELE ne cine gospodina !
pa on,nikada nije bio u stanju sastaviti normalnu recenicu.
onaj gore napisa da govori engleski kao svoj maternji
u to sam poptuno siguran,jer on u svom rjecniku maternjeg jezika raspolaze sa 100 - 200 rjeci.
nesto kontam, da se iznese na parlamentu prijedlog zakona i isti usvoji po hitnom postupku da se raspise opstenarodni zajam kao dobrovoljna-prinudn moba,da se zasluznom gradjaninu sarajeva sagradi jos jedna kucica,pa od nekih 15.000 do 20.000 m2 s svim pratecim objektima...
zasto se stranka odrekla njega ?
..................................
..................................
zasto je ovaj grad osudjen na patnju ????
ovaj grad je uvjek ugoscavao ljude i ti ljudi BI TREBALI da postuju pravila grada,aliiiiiiiiii,
oni ''naturaju'' svoje zakone,svoju kulturu ( odnosno nekulturu,gdje ce je i imati kada su odgojeni u sasvim drugacijem stilu )
danas je gradoncelnica iz fojnice ( k'o u sarajevu nema sposobnih ljudi ili zena koji su rodjeni u njemu )
u njega dolaze cobani,pastiri,kao suludi coban s durmitora,pa mahniti coban iz kalinovika,
pa ono sto nisu brdjani srusili i unistili ,unistavaju drugi cobani i pastiri.
- cheguevara_k1
Pa suncokret posto ti smeta Fojnicanka kao gradonacelnica, eno imas onu Sarajku u svedskom zatvoru. Pricaju da ce je pustiti ovih dana, pa bujrum , kandiduj je, ako ti sandzaklije dopuste.

-
urbanagerila
Ako je tako haj ti sa svojim nazad u Rozaje pa gradite kule i nebodere a za nas se ne brinite ....cheguevara_k1 wrote:Pa suncokret posto ti smeta Fojnicanka kao gradonacelnica, eno imas onu Sarajku u svedskom zatvoru. Pricaju da ce je pustiti ovih dana, pa bujrum , kandiduj je, ako ti sandzaklije dopuste.![]()
![]()
![]()
![]()
btw jos jedan primjer tog odnosa dosljaka prema ovom gradu lezi u cinjenici da je Biljana Plavšić (Биљана Плавшић) (born 7 July 1930 in Tuzla, Kingdom of Yugoslavia, now Bosnia and Herzegovina ....
- cheguevara_k1
Ne mogu u Rozaje , jer tamo nemam nikog. Moje selo je na dvije rijeke i bilo je glavni grad zajednicke nam drzave 
-
urbanagerila
A sad vec ima smisla i tvoje djelovanje na forumu ...cheguevara_k1 wrote:Ne mogu u Rozaje , jer tamo nemam nikog. Moje selo je na dvije rijeke i bilo je glavni grad zajednicke nam drzave
- suncokret13
divno !
................
evo te ponosne kule :

preuzeto sa stranice ;
bas mi i ne izgleda impresivno........
................
evo te ponosne kule :

preuzeto sa stranice ;
Code: Select all
http://www.almanah.cg.yu/Ostale/bastina_rozaje.htmbas mi i ne izgleda impresivno........
-
urbanagerila
Savoyski u najmanju ruku ...
Sad mi je sve puno jasnije .... samo se cudim kako nije kupio pola Manhattana kad je ovakva dedovina ostala u naslijedju .... Windsori cuvajte se Ganici dolaze ... 
- suncokret13
a ovo ?

disneyland