Preporuka za ljetovanje s bebom??
Moderator: anex
-
tap3ah75
#1 Preporuka za ljetovanje s bebom??
Trebala bi mi preporuka za neko „penzionersko“ mjesto sa hladom na plaži i po mogućnosti u Srednjoj Dalmaciji i Pelješac naravno – Bez ostrva.....
-
akica
#2 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
Mali Drvenik ili ti ga Gornja Vala. To je onaj Drvenik u kojem nema trajekta. Super mjesto za odmor sa djecom puno hlada, nema saobraćaja, dosta djece, doduse malo je nezgodno vikendom jer onda dođu hercegovci sa salamama, pretis loncima, dekama, jastucima... Al ako se možeš pretrpiti malo nije loše i nije preskupo. 
-
gurabija78
#3 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
sva su mjesta na navedenim lokacijama penzionerska... a za ljetovanje sa bebom preporucujem brela i tucepe, ali dok malo sezona splasne, tamo negdje iza 20.08.....tap3ah75 wrote:Trebala bi mi preporuka za neko „penzionersko“ mjesto sa hladom na plaži i po mogućnosti u Srednjoj Dalmaciji i Pelješac naravno – Bez ostrva.....
- karanana
#4 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
zasto ne ostrva? bas na hvaru ima finih mjesta.
- Better Man
#5 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
Đaba puno hlada kad je more u Malom Drveniku u 11 sati prljavo od raznih algi, trava, opušaka i drugih otpadaka.akica wrote:Mali Drvenik ili ti ga Gornja Vala. To je onaj Drvenik u kojem nema trajekta. Super mjesto za odmor sa djecom puno hlada, nema saobraćaja, dosta djece, doduse malo je nezgodno vikendom jer onda dođu hercegovci sa salamama, pretis loncima, dekama, jastucima... Al ako se možeš pretrpiti malo nije loše i nije preskupo.
-
gurabija78
#6 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
zbog bebe, pretpostavljam... bas nekom treba da sa bebom dodje u situaciju da ceka na trajekt 2-3-4 sata....karanana wrote:zasto ne ostrva? bas na hvaru ima finih mjesta.
- alica.k
#7 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
brela je super i drasnice za odmor sa bebom. nema apsolutno guzve, mir, tisina, ma dusu dalo za odmora.
- Cyber-harambashica
#8 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
jer onda dođu hercegovci sa salamama, pretis loncima, dekama, jastucima
hahahhahah, ovo ozbiljno?
hahahhahah, ovo ozbiljno?
- eluna
#9 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
nemam djecu, ali po iskustvima kolega sa posla znam da su bitni faktori i blizina ljekara (kad magistrala zakrči svi ljekari su daleko) ...... zatim mirna plaža, hladovina naravno, ali i da se ima gdje fino prošetati i zabaviti...... ono što meni u dalmaciji izgleda najbolje po tom pitanju je zapravo SPLIT.
Plaža KAŠJUNI (zadnja na južjoj strani Marjana, odmah iza Titove vile) je idealna - nema trave, ježeva i kojekavih podvodnih zavrzlama, plaža ima tuševe, kafe bar, ima prirodne hladovine, gužva je samo vikendom kad splićani dovedu bebaće na plažu, radnim danom milina, peškir od peškira i po 15 metara. Samo ni slučajno ići na kupanje na Bačvice .... pouzdano znam da pametan svijet iz Splita nikada nije djecu vodio na tu plažu....
Ima zabave i po gradu, ljeti na rivi svako veče neka fešta, ima se šta i pogledati od istorije, šetališta na svakom koraku, ima i noćnog života
Najbitnije je da su svi ljekari tu
Ima cijeli klinički centar tako da su svi sigurni ako bi, ne daj bože, zatrebalo .....
Plaža KAŠJUNI (zadnja na južjoj strani Marjana, odmah iza Titove vile) je idealna - nema trave, ježeva i kojekavih podvodnih zavrzlama, plaža ima tuševe, kafe bar, ima prirodne hladovine, gužva je samo vikendom kad splićani dovedu bebaće na plažu, radnim danom milina, peškir od peškira i po 15 metara. Samo ni slučajno ići na kupanje na Bačvice .... pouzdano znam da pametan svijet iz Splita nikada nije djecu vodio na tu plažu....
Ima zabave i po gradu, ljeti na rivi svako veče neka fešta, ima se šta i pogledati od istorije, šetališta na svakom koraku, ima i noćnog života
Najbitnije je da su svi ljekari tu
-
tap3ah75
#10 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
Ima, ima ... samo kao što je neko već odgovorio .... zbog bebice ...... znaš - prvo nam jekaranana wrote:zasto ne ostrva? bas na hvaru ima finih mjesta.
-
tap3ah75
#11 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
Najvjerovatnije ćemo se uputiti na Pelješac ...... zanima me je li ko od vas išao dole bez rezervacije.
- Irelevantan
#12 Re: Preporuka za ljetovanje s bebom??
Trpanj...zakon...