Preporucite Vino!
Moderator: anex
-
d2
#51 Re: Preporucite Vino!
ako se ne varam ima prodavnica vina kod mosta posta, tamo gdje je bila kafa za ponijeti
- Brunello
#53 Re: Preporucite Vino!
Dobra kapljica , sinoc je probao....inace obozavam sangiovese!!
http://www.superwein.ch/weinkatalog/san ... serva.html
http://www.superwein.ch/weinkatalog/san ... serva.html
- Krigla_Sa
#54 Re: Preporucite Vino!
Jel ko pio casillero cabarnet sauvignon
Ja jucer probao ,svidja mi se a i cijena je prihvatljiva,nakon dvije case odem do wc-a i vidim da su mi zubi i jezik skroz poplavili

Ja jucer probao ,svidja mi se a i cijena je prihvatljiva,nakon dvije case odem do wc-a i vidim da su mi zubi i jezik skroz poplavili

-
downtoearth
#55 Re: Preporucite Vino!
Krigla_Sa wrote:Jel ko pio casillero cabarnet sauvignon
-
Astrix
#56 Re: Preporucite Vino!
Nekako izvukoh ovu temu. Treba mi neko da mi preporuči neko dobro vino, gdje se može kupiti u Sarajevu, tražim za poklon prijateljici, poželjno da je neko strano vino, najbolje talijansko?
- problemnatravunu
#57 Re: Preporucite Vino!

Nećeš se prevariti niti sa jednim od ovih, a domaće , takodje , relativno prihvatljive cijene za kvalitet, meni je recimo Vranac izvrsnog ukusa, a u Bingu se ima za 10,85 KM

-
ozdrlje_donje
#58 Re: Preporucite Vino!
Meni ponajbolje sa nasih prostora:

- princess Leia
-
ozdrlje_donje
#61 Re: Preporucite Vino!
Sjooo bas sam u nedelju prolazio tuda na malogranicni prelaz u Bujama da izbjegnem guzvu prema Kopru. Nisam znao za njih, da jesam svratio bih po koju flasicu
Nema veze, u septembru sam opet u Istri pa cu gledati da ih posjetim.
- princess Leia
#62 Re: Preporucite Vino!
ozdrlje_donje wrote:Sjooo bas sam u nedelju prolazio tuda na malogranicni prelaz u Bujama da izbjegnem guzvu prema Kopru. Nisam znao za njih, da jesam svratio bih po koju flasicuNema veze, u septembru sam opet u Istri pa cu gledati da ih posjetim.
http://www.kozlovic.hr/index.php/kontakt/posjete
ja sve cekam da me muz iznenadi za godisnjicu braka sa jednim programom posjeta
ali na stranu sve, vino im je extra
- SmokingMan
#63 Re: Preporucite Vino!
Molio bih neku poreporuku za poklon,inače planiram kupiti svojoj kolegici za rođendan bocu vina.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#64 Re: Preporucite Vino!
a sta ti hos da postignes kod koleginice: da je obradujes, iznenadis, impresioniras ili obloces ??SmokingMan wrote:Molio bih neku poreporuku za poklon,inače planiram kupiti svojoj kolegici za rođendan bocu vina.
-
Astrix
#65 Re: Preporucite Vino!
Bio sam prošlo ljeto tamo, zakasnili pola sata i bilo sve zatvoreno. Ali smo bez teksta ostali, prelijepo je tamo. Imali smo malo više sreće u Kaboli, Cura nas je počastila jednom čašom bijelog vina.princess Leia wrote:ozdrlje_donje wrote:Sjooo bas sam u nedelju prolazio tuda na malogranicni prelaz u Bujama da izbjegnem guzvu prema Kopru. Nisam znao za njih, da jesam svratio bih po koju flasicuNema veze, u septembru sam opet u Istri pa cu gledati da ih posjetim.
http://www.kozlovic.hr/index.php/kontakt/posjete
ja sve cekam da me muz iznenadi za godisnjicu braka sa jednim programom posjeta![]()
ali na stranu sve, vino im je extra
-
Astrix
#66 Re: Preporucite Vino!
Znam da u Bingu ima kutak sa svim tim vinima, baš ću ići pogledati.problemnatravunu wrote:
Nećeš se prevariti niti sa jednim od ovih, a domaće , takodje , relativno prihvatljive cijene za kvalitet, meni je recimo Vranac izvrsnog ukusa, a u Bingu se ima za 10,85 KM
Da ne zna još neko gdje bi se moglo naći vino za poklon fino upakovano i uz to možda dvije čaše ili nešto...?
- Saian
#67 Re: Preporucite Vino!
otiDi kod ovih finih ljudi http://www.divina.ba/, uputit cete savjetima i preporukama koje stanu u tvoj budzet, kolateralno ces saznati dosta o tome na sta obratiti paznju, ako imas specificnih pitanja bit ce odgovorena i mozda ces i o svom ukusu nauciti par stvari 
p.s. imas pod "vinska kultura" tab-om, od osnova do ciroze jetre

p.s. imas pod "vinska kultura" tab-om, od osnova do ciroze jetre
- Saian
#68 Re:
Tesssa wrote:Ma Visko djeluje kao nijedna droga![]()
Jednom sam prilikom poslije vece kolicine pricala prijateljici neki vic o zeki i rasplakala se u pola vica, bilo mi nesto zao zeke iz vica![]()
![]()
![]()
A sto se tice druge flase mislim da se tu svi slazemoIde ko mlijeko!
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#69 Re: Re:
bogme si ti dobro prosla ... bacila se koja suzica i zalila tuga u drugoj flasi, zbog zeke iz vicaSaian wrote:Tesssa wrote:Ma Visko djeluje kao nijedna droga![]()
Jednom sam prilikom poslije vece kolicine pricala prijateljici neki vic o zeki i rasplakala se u pola vica, bilo mi nesto zao zeke iz vica![]()
![]()
![]()
A sto se tice druge flase mislim da se tu svi slazemoIde ko mlijeko!
![]()
![]()
Dinchy nema dalje
ima jedna: sto je pala u bandak, zbog zeke u tanjiru ..
dok je jela hasenpfeffer, sve skakucala oko sofre, krcila kukuruzu, umakala u hasenpffer saft i vikala: "sto je dobro, sta je ovo!" ..
dok joj ne prevedose na starobosanski sta je haspfeffer .. kad je ona peti seseti put poskocila i prupitala sta je ovo neko dobaci: "zeko" .. njoj stade u grlu; kad drugi dobaci da je sa crvenim okama: doticna pade u nesvjest ..
pola catrnje vode potrosili dok je na avertismo ... nije htjela cijelu godinu sa mnom prozborit a ja samo cevab napravio od zeke ...