Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Karen

#301 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

Jutros sam vodila svog cuku u stanicu Stari grad, neka žena ga je cijepila, i dala mi vitamine, jer Marvin jede i pamuk, i papir, i plastiku...

Ok iskustvo, ništa posebno ok ali ne mogu se ni žaliti.
Tinkerbell_Ze

#302 Re: Preporucite veterinara

Post by Tinkerbell_Ze »

I ja svoju macu vodim Gladanu, uskoro ću je voditi njemu na sterilizaciju. Nemam zamjerke ama baš nikakve. Stručan je i obožava mačke :-) Vidi se da uživa u svom poslu :)

@ PticaTrkachica: Hoćeš li nam postati koju slikicu svog macija? :-)
PticaTrkachica

#303 Re: Preporucite veterinara

Post by PticaTrkachica »

Tinkerbell_Ze wrote:I ja svoju macu vodim Gladanu, uskoro ću je voditi njemu na sterilizaciju. Nemam zamjerke ama baš nikakve. Stručan je i obožava mačke :-) Vidi se da uživa u svom poslu :)

@ PticaTrkachica: Hoćeš li nam postati koju slikicu svog macija? :-)
Ima već jedna, na temi za slike ljubimaca, ali to je prvi-drugi dan kod nas, kad se prodavao pod mirnu mazu i spavalicu (i kad sam kontala da je žensko :) ). Sad ga je već problem uhvatiti 5 sekundi u istom položaju, hajvan-živuljka :D
vesves

#304 Re: Preporucite veterinara

Post by vesves »

amar je fenomenalan. kod njega smo radili sterilizaciju emmi, lijecili je od temperature, a i oko joj je spasio nakon sto joj je "pocijepano" u bitci, vidi i opet izlazi. javlja se cak i kada je na putu za more i u 22h tako da ga toplo preporucujem.
suncica24

#305 Re: Preporucite veterinara

Post by suncica24 »

JA bih pitala koga mi preporucujete za prvi pregled macica i sve sto uz to ide? :)
melb26sa

#306 Re: Preporucite veterinara

Post by melb26sa »

suncica24 wrote:JA bih pitala koga mi preporucujete za prvi pregled macica i sve sto uz to ide? :)
Amara!
suncica24

#307 Re: Preporucite veterinara

Post by suncica24 »

Da ne pretrazujem temu, mogu li na pp dobiti Amarov broj, please? :)
mycy

#308 Re: Preporucite veterinara

Post by mycy »

Ma dajte ljudi, ne budite smjesni! Prije par dana je uginuo pas od moje tetke - ona je preko neke njene komsinice, koja mislim da radi na Veterini, dosla do Amarovog broja. Pas je imao, kazu, klasicne simptome trovanja a doticni veterinar nije bio u stanju da dodje da pogleda psa jer prema njegovim rijecima: "Ja sam sad kod kuce, presvukao sam se..." nije mogao doci!!! :? :?
Svaka cast onome ko hoce ali ne moze da dodje. Ipak za to postoji i preporuka nekog drugog veterinara ili cak da se vlasniku kaze sta moze da uradi. Nego je on samo rekao da psa pokriju dekom i u prenesenom znacenju: "Pa sta bude..."!!! Do ujutro kad su mislili psa voditi negdje drugo - on je vec bio mrtav!

Btw. bilo je 7h navecer, radni dan.. Mjesto nesrece brdo iznad Aneksa, te za ovaj slucaj NEMA opravdanja! Prema tome, nisam bila nesto odusevljena s njim (zbog mojih maca) ali sam sad stvarno razocarana!!! :roll: :roll: :roll:
flo

#309 Re: Preporucite veterinara

Post by flo »

Iskreno žao mi je zbog psa koji je zbog ljenosti veterinara uginuo ali neznam šta ste čekali do posljednjeg momenta sumnjam da su se simptomi pojavili tad i da je do ujutru pas uginuo, trebali ste malo više obratiti pažnje na psa simptomi su vidljivi i ranije ali to je sad nebitno psa više nema i to je to njemu na dušu što nije želio da pomogne, htjela sam samo da vam kažem da nije on jedini koji se tako ponaša on bar radi za sebe i može odlučivati koliko i šta če da radi ja sam jednom prilikom otišla u veterinarsku stanicu na Stup (odvela malu ženkicu staru tada 6 mjeseci koju je napao pitbull i povreda je bila u predjelu grudnog koša, moram naglasiti da niti jedan od pasa nije moj, ženkica je tada bila na ulici i brinuli su se dobri ljudi za nju, dok je nisam udomila kod jednog prijatelja) i kad sam otišla do veterinarske stanice na Stupu u toku radnog vremena (oko 17.00. sati) nikoga nisam zatekla imajući njihov broj mobitela pozvala sam da vidim zašto nikoga nema i šta da radim jer je pas bio u jako lošem stanju dotični gdin. Samir Tataragić tzv. veterinar je tada trebao da bude na poslu ali nije, na pitanje šta da radim i da li može da dođe da pogleda psa on je drsko rekao da je kod kuće da je došao da ruča i da mu nepada napamet da da sad prekida svoj obrok, i on sebe naziva veterinarom fuj, njega treba u širokom luku zaobilaziti, i vjerujte mi da nije došao nego mi je pomogao dr.Dino sa Veterinarskog fakulteta čovjek voli životinje i to vam je veterinar a ne ovi kasapini kojima je u cilju.... u principu oni nemaju cilja, u suštini isto vam je i sa doktorima samo što ove boli briga jer su životinje u pitanju i da životinja ugine neodgovara, shvatite mi nemamo dobrog veterinara to su samo ljudi koji gledaju svoj interes a životinje su im na zadnjem mjestu, zato me nečudi što se ovakve stvari dešavaju, a i pitanje je gdje li su oni škole završavali i da li su ih i završili ( s obzirom da pojma nemaju, čast izuzetcima kojih je malo) :-) :-) :-) :-) :-)
mycy

#310 Re: Preporucite veterinara

Post by mycy »

Ma o Tataragicu necu ni da govorim. Ne znam ni kako bi ga nazvala - sve je samo nije veterinar.

I da, ovdje kod nas je stvarno losa situacija... Ja sam nakon dugo vremena pronasla pravog veterinara kojem zaista vjerujem i koji je kao i Dino na losem glasu zbog nekih neistina. Sa Dinom nikad nisam imala nikakve veze tako da licno ne znam kako radi. A ovako ostali veterinari da su dobri - stvarno rijetkost! Nekome urade nesto dobro i svaka cast ali nije to razlog da se u zvijezde ukiva! Treba jos malo provjeriti i sto je najvaznije vidjeti i kako reaguje i u drugim slucajevima.

Sto se psa moje tetke tice vrlo je moguce da se otrovala u jutarnjem terminu (posto ima grozan komsiluk a pas je vani ne bi me cudilo da mu je neko nesto bacio), ona je rano otisla na posao, nikog nije bilo kod kuce i navecer kad se vratila pas je vec bio u teskom stanju. Otrovi inace brzo djeluju jer je moja macka jednom nesto otrovno pojela i jedva smo je izvukli a upravo razlog zasto je macka jos ziva je taj sto je veterinar korektno i na vrijeme dosao.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#311 Re: Preporucite veterinara

Post by anjusha »

mycy wrote:Ma dajte ljudi, ne budite smjesni! Prije par dana je uginuo pas od moje tetke - ona je preko neke njene komsinice, koja mislim da radi na Veterini, dosla do Amarovog broja. Pas je imao, kazu, klasicne simptome trovanja a doticni veterinar nije bio u stanju da dodje da pogleda psa jer prema njegovim rijecima: "Ja sam sad kod kuce, presvukao sam se..." nije mogao doci!!! :? :?
Svaka cast onome ko hoce ali ne moze da dodje. Ipak za to postoji i preporuka nekog drugog veterinara ili cak da se vlasniku kaze sta moze da uradi. Nego je on samo rekao da psa pokriju dekom i u prenesenom znacenju: "Pa sta bude..."!!! Do ujutro kad su mislili psa voditi negdje drugo - on je vec bio mrtav!

Btw. bilo je 7h navecer, radni dan.. Mjesto nesrece brdo iznad Aneksa, te za ovaj slucaj NEMA opravdanja! Prema tome, nisam bila nesto odusevljena s njim (zbog mojih maca) ali sam sad stvarno razocarana!!! :roll: :roll: :roll:
Vidim ja koliko je tvojoj tetki i bilo stalo do tog psa. Jednog veterinara nazvala, taj jedan nije mogao/htio doci u 7 navece (kad je inace radno vrijeme SVIMA gotovo) i ona odustala od trazenja drugog. Odlucila cekati jutro...A dezurna veterinarska stanica? A simptomi trovanja? A to ona poznaje veterinu pa zna koji su klasicni simptomi trovanja kod pasa? Pa kad poznaje kako nesto onda nije i poduzela i spasila ga?
Pa pazi, kad bi se mojoj maci tako sta desilo, prevrnula bi i zemlju i nebo da nadjem nekog ko ce doci, ili kome je mogu odnijeti.
I jos nesto, Amar je u 12 navece znao da ide u drugi dio grada da bi previo psa koji se posjekao u nocnoj setnji sa nepazljivim gazdom, pa kad je vidjeo da je pas prerezao arteriju, nije mu bilo tesko da ode kuci po instrumente, pa ponovo do psa da bi ga operisao u 1 ujutro i spasio mu zivot. Tako da ne mozes mi nista protiv njega reci - ni da ne voli zivotinje ni da nije savjesan u svom poslu. Malo ti preispitaj citav taj dogadjaj, i sta je njemu tvoja tetka rekla i sta je on njoj rekao itd, pa onda govori nesto... Jer poznavajuci njega (a poznajem ga mogu reci prilicno dobro) nikad takav stav nije imao prema nikome. I radnim danom, pa i vikendom Boga mi!

A osim toga i veterinari su ljudi. I oni imaju pravo i na svoj privatan zivot, i porodicu i prijatelje i izlaske i godisnje odmore i vikende i ostalo. Ako vam se jedan veterinar u odredjenom trenutku- pa bio to Krasni, Custovic ili taj isti Amar ili bilo koji drugi ne javi, ili javi pa kaze da ne moze doci- ne znaci da je los veterinar. Znaci da je mozda imao tezak dan, previse posla, da je preumoran ili jednostavno na kraju zivaca. Ljudi su, prije svega. I koliko god mi voljeli svoje cetveronozne clanove porodica to je nesto sto moramo da shvatimo. I onda da se snadjemo na neki drugi nacin. Stoga...
mycy

#312 Re: Preporucite veterinara

Post by mycy »

Kao prvo vjerujem vise svojoj tetki nego tebi ili nekom Amara. Ono sto mi je prenijela znam da je i istina jer nema nikakvog interesa niti da ga kudi na sav glas niti da ga hvali a kao sto sam vec rekla ja sam sa njim imala neka iskustva u vezi mojih maca tako da je to jos jedan vise razlog da joj vjerujem.
Nije veterinar ali vjeruj da je tom psu bilo bolje nego 90% pasa kojih ima u ovom gradu. Pored super uradjenog boksa, sa izolovanom kucicom koja ima super uslove i zimi i ljeti, pored hrane koju jede i paznje koja mu se pruzala, te samim tim i dugotrajnih setnji koje su bile pa gotovo svakodnevno TI NEMAS nikakvog prava da TAKO govoris o njoj niti o tome da li je njoj stalo do tog psa! Zvala je i Harisa pa ga nije mogla dobiti na telefon.. To mi je vise uredu nego da veterinar kaze NE MOGU DOCI PRESVUKAO SAM SE!!! Fuuuuj! I da, njemu je vrijeme mozda "gotovo" a da li on na svojoj vizit kartici (ako je ima) ima i napisano radno vrijeme?! Da li uopste tzv. "leteci" veterinari imaju radno vrijeme i da li zavise od toga?! Jer on zavisi upravo od ovakvih poziva i mislim da je njemu u interesu sto vise pacijenata da ima!!! A to sto mu nije dobar dan ili slicno sigurno nece istresati na nekom od mojih bliznjih! Na osnovu toga i govorim da je i sam mogao preporuciti nekog drugog veterinara za kojeg i sam misli da bi mogao doci, ali sujeta je cudna stvar!!
Takodjer pored uslova u kojima je taj pas boravio i uz mnoge interese koje je moja tetka imala za pse vjeruj mi da se nacitala i nacitala knjiga o psima, kako o odgoju tako i o tim veterinarskim stvarima... Pored pitanja Amaru sta bi najbolje bilo da uradi on je rekao samo da ga ugrije i pokrije dekom - sto je opet pogresno! Ona mu je na svoju ruku dala medicinski ugalj koji se inace daje kod trovanja ali posto je bilo dosta kasno za sam ugalj nije puno pomoglo! A i samo cekanje jutra joj je doticni preporucio jer ce on tek ujutro moci doci!

Btw. vjeruj, ako tebi klasicni simptomi trovanja nisu jasni ne mora znaciti da i drugima nisu.. Veoma karakteristicno!
Btw. zar to mi imamo dezurnu veterinarsku stanicu!!??

Prema tome molim da postove ovakvog tipa malo analiziras prije nego ih objavis. Ne znas situaciju kakva je bila i prema tome ne znam zasto se i javljas!
Cholina_Lokica

#313 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

ne znam stvarno zbog cega ljudi pljuju Dinu, kad ste ga vec spomenuli... ja zivot svog psa jedino njemu povjeravam, i dokazao mi se kao extra... nekoliko puta sam mu dovla psa, bukvalno vise mrtvog nego zivog, i svaki put je pas u roku od 15 minuta bio na nogama. on jeste onako ters, galami i psuje, al sto se mene tice, dok on zna sta radi, nek psuje koliko mu volja, mene to ne zanima uopce.
neraida

#314 Re: Preporucite veterinara

Post by neraida »

PticaTrkachica wrote:Dr Gladan je na Mokušnicama, Štrosmajerova 32, radi poslije podne (a inace je direktor Veterinarskog zavoda - mozda si se vec srela s njim u vet. stanici)
Elem, mog mačorćića je vakcinisao, očistio protiv parazita (25km, ako nekog interesuje :) ) pa idemo na revakcinaciju, za mjesec dana.
Sad, ja ne znam ni za kog drugog (a da se bavi kućnim ljubimcima) pa ćemo kod njega na kastraciju kada dođe vrijeme. Ima i broj na googlu :-D
Hvala.
Budel on cesto u vet apoteci???
PticaTrkachica

#315 Re: Preporucite veterinara

Post by PticaTrkachica »

On radi poslije podne, otprilike 5-7, ja ipak nazovem da provjerim.
Tinkerbell_Ze

#316 Re: Preporucite veterinara

Post by Tinkerbell_Ze »

@ neraida: mislim da dr. Gladan radi od ujutro do poslijepodne u veterinarskoj stanici, a od 5-7 otprilike radi u privatnoj ordinaciji, ali najbolje je nazvati ranije za svaki slučaj :) Ako želite broj, mogu Vam poslati na pp :)
amelino

#317 Re: Preporucite veterinara

Post by amelino »

mycy wrote:Kao prvo vjerujem vise svojoj tetki nego tebi ili nekom Amara. Ono sto mi je prenijela znam da je i istina jer nema nikakvog interesa niti da ga kudi na sav glas niti da ga hvali a kao sto sam vec rekla ja sam sa njim imala neka iskustva u vezi mojih maca tako da je to jos jedan vise razlog da joj vjerujem.
Nije veterinar ali vjeruj da je tom psu bilo bolje nego 90% pasa kojih ima u ovom gradu. Pored super uradjenog boksa, sa izolovanom kucicom koja ima super uslove i zimi i ljeti, pored hrane koju jede i paznje koja mu se pruzala, te samim tim i dugotrajnih setnji koje su bile pa gotovo svakodnevno TI NEMAS nikakvog prava da TAKO govoris o njoj niti o tome da li je njoj stalo do tog psa! Zvala je i Harisa pa ga nije mogla dobiti na telefon.. To mi je vise uredu nego da veterinar kaze NE MOGU DOCI PRESVUKAO SAM SE!!! Fuuuuj! I da, njemu je vrijeme mozda "gotovo" a da li on na svojoj vizit kartici (ako je ima) ima i napisano radno vrijeme?! Da li uopste tzv. "leteci" veterinari imaju radno vrijeme i da li zavise od toga?! Jer on zavisi upravo od ovakvih poziva i mislim da je njemu u interesu sto vise pacijenata da ima!!! A to sto mu nije dobar dan ili slicno sigurno nece istresati na nekom od mojih bliznjih! Na osnovu toga i govorim da je i sam mogao preporuciti nekog drugog veterinara za kojeg i sam misli da bi mogao doci, ali sujeta je cudna stvar!!
Takodjer pored uslova u kojima je taj pas boravio i uz mnoge interese koje je moja tetka imala za pse vjeruj mi da se nacitala i nacitala knjiga o psima, kako o odgoju tako i o tim veterinarskim stvarima... Pored pitanja Amaru sta bi najbolje bilo da uradi on je rekao samo da ga ugrije i pokrije dekom - sto je opet pogresno! Ona mu je na svoju ruku dala medicinski ugalj koji se inace daje kod trovanja ali posto je bilo dosta kasno za sam ugalj nije puno pomoglo! A i samo cekanje jutra joj je doticni preporucio jer ce on tek ujutro moci doci!

Btw. vjeruj, ako tebi klasicni simptomi trovanja nisu jasni ne mora znaciti da i drugima nisu.. Veoma karakteristicno!

Prema tome molim da postove ovakvog tipa malo analiziras prije nego ih objavis. Ne znas situaciju kakva je bila i prema tome ne znam zasto se i javljas!

Na Amara nam nemoj. To je veterinar koji nam je spasio stotine i cuka i maca i to u bilo koje doba i dana i noci !!! Stoga ne zezaj se @mycy sa ovakvim glupim izjavama...
neraida

#318 Re: Preporucite veterinara

Post by neraida »

Tinkerbell_Ze wrote:@ neraida: mislim da dr. Gladan radi od ujutro do poslijepodne u veterinarskoj stanici, a od 5-7 otprilike radi u privatnoj ordinaciji, ali najbolje je nazvati ranije za svaki slučaj :) Ako želite broj, mogu Vam poslati na pp :)
Ok.Ja sam pricala sa roditeljima oni obicno idu u vet stanicu i oni kazu da ima neki Muhamed dole da radi,ali neznaju jel se to radi o dr.Gladanu ili.. :)

Ako moze posalji broj na pp,jer malci ce se morati kastrirati.
mycy

#319 Re: Preporucite veterinara

Post by mycy »

amelino wrote:Na Amara nam nemoj. To je veterinar koji nam je spasio stotine i cuka i maca i to u bilo koje doba i dana i noci !!! Stoga ne zezaj se @mycy sa ovakvim glupim izjavama...
Pa dobro sad! Ja iskreno nemam nikakvog interesa da dajem te "glupe" izjave vec samo iznosim cinjenice. Kako se ovdje pljuje po mnogim veterinarima i Amar ukiva u zvijezde mislim da bas i nije tako, pa prema tome hocu da komentarisem. Ako je glupo to sto je on mogao spasiti psa a zbog ljenosti i sujete nije onda ne znam sta je pametno i korisno!!! To sto je on spasio na stotine cuka i maca ne znaci da sad moze vrsiti selekciju tipa: "Danas mi je mrsko raditi pa neka uginu psi ili mace kojima je sudjeno!" Mozda da mi je tetka mladja zena tj. djevojka tad bi sigurno dosao jer sam jednom prilikom navela situaciju u kojoj sam bila kad je pregledao moje mace.. Tad i nikad vise! Kao sto rekoh, pljuju ljudi i po ostalim veterinarima iz nekih razloga a ti isti su takodjer spasili Bog zna koliko zivota pa im mnogi ljudi ne daju priliku da se dokazu a vjerujte da sigurno znam da su bolji i uljudniji od doticnog. Imala sam dosta isukstva s veterinarima!
anjusha

#320 Re: Preporucite veterinara

Post by anjusha »

mycy wrote:
amelino wrote:Na Amara nam nemoj. To je veterinar koji nam je spasio stotine i cuka i maca i to u bilo koje doba i dana i noci !!! Stoga ne zezaj se @mycy sa ovakvim glupim izjavama...
Pa dobro sad! Ja iskreno nemam nikakvog interesa da dajem te "glupe" izjave vec samo iznosim cinjenice. Kako se ovdje pljuje po mnogim veterinarima i Amar ukiva u zvijezde mislim da bas i nije tako, pa prema tome hocu da komentarisem. Ako je glupo to sto je on mogao spasiti psa a zbog ljenosti i sujete nije onda ne znam sta je pametno i korisno!!! To sto je on spasio na stotine cuka i maca ne znaci da sad moze vrsiti selekciju tipa: "Danas mi je mrsko raditi pa neka uginu psi ili mace kojima je sudjeno!" Mozda da mi je tetka mladja zena tj. djevojka tad bi sigurno dosao jer sam jednom prilikom navela situaciju u kojoj sam bila kad je pregledao moje mace.. Tad i nikad vise! Kao sto rekoh, pljuju ljudi i po ostalim veterinarima iz nekih razloga a ti isti su takodjer spasili Bog zna koliko zivota pa im mnogi ljudi ne daju priliku da se dokazu a vjerujte da sigurno znam da su bolji i uljudniji od doticnog. Imala sam dosta isukstva s veterinarima!
pa super. ako poznajes bolje i uljudnije veterinare od "doticnog" onda ih i preporuci. jer ova tema se zove: preporucite veterinara a ne grdite Amara.
ovo smatraj i kao moderatorsku opomenu da se vratis temi. za ostalo: otvori drugu temu!
mycy

#321 Re: Preporucite veterinara

Post by mycy »

Da zove se tako a ako hoces mene da opominjes i brises moje postove onda podjednako uradi i sa ostalima jer mi je muka od ovog gledanja, odnosno citanja. Klasicna nepravda! Citavo se vrijeme vodi polemika oko veterinara i pljuvanja na sve osim ovog "sveca" koji je samo zamazo oci... Od ne znam ni sama koliko stotina veterinara nema sanse da je samo jedan dobar! Prema tome sve dok postoji ovakva tema vjerujem da ce biti i svadje oko toga pa prema tome ili se pomirite s tim ili budite objektivni a ne iskljucivati one koji vam dirnu u zivac! Ipak ste vi moderatori... Koga interesuje moja preporuka neka je i potrazi jer ja imam nekoliko veterinara kojima vjerujem.
suncica24

#322 Re: Preporucite veterinara

Post by suncica24 »

Ja zaista ne razumijem tvoj bijes. Covjek nije mogao. Ko zna zasto nije mogao. Bio u nekoj drugoj posjeti, imao licnih obaveza, problema... nije htio. Nije jedini, kao sto si i sama rekla. Ako nije mogao - htio, nazove se lijepo drugi. Jer, zivot ljubimca je bio vrijedan toga. Ili pak nije?
Ja imam brojeve svih veterinara od dana kad sam uzela mace. Zlu ne trebalo. I kad je zatrebalo, za Amara kod kojeg sam ga odlucila odnjeti, sam se raspitala na sto strana. Je li ok? Voli li zivotinje? Koga je lijecio? Kako je proslo? Sta misle ljubitelji zivotinja, sta kolege veterinari?...
Isto kao sto se raspitujem kad i sama idem kod ljekara.
I da nije mogao - htio, tako sam provjerila i tri ostale opcije. I u sred noci bi otisla do njih, ako osjetim da je mace bas lose. Zapravo, ima dezurna stanica, za hitne slucajeve i ako vec krivis Amara sto nije pomogao psu tvoje tetke, kako... ne krivis sebe, tetku... sto ste opustile i pristale na takvu odluku?
Mozda je grubo, ali je tako. NA srecu, ili nesrecu, jako mnogo razmisljam o tome da nisam pogrjesila u necemu, provjeravam savjete, preporuke i recepte veterinara i drugih, jer... mozda ja jesam odabrala da imam ljubimca, ali... od tog trenutka o meni ovisi njegov zivot. I toga moras biti svjestan!

Meni bi gore bilo da je Amar ili vec ko uspostavio pogresnu diagnozu, pogresno lijecio ljubimca ili cak bio grub prema njima. Ovako... mislim da "pomalo" sopstvenu gresku (tvoju, ili tetke) svaljujes na drugog... jer, ipak je tako lakse.
duboka_misao

#323 Re: Preporucite veterinara

Post by duboka_misao »

onaj...mene zanima samo kako neko ko ima psa/macku/hrcka/kravu nezna za bar 2 veterinara , iskljucujuci opciju da psu/macki/hrcku nikad nije trebala vet pomoc, a ako dodje kritican trenutak a fino zivotinjku u auto/taxi /bus uvijek neko hoce pomoci i pravac vet stanica (dezurna) a Amaru svaka dala i ne zamjeram i ako je rekao da nemoze, jer je hiljadu puta mogao i pomogao i stvarno ne ocekujem od coeka da je na raspolaganju 24/7.
anjusha

#324 Re: Preporucite veterinara

Post by anjusha »

21. okt. 2009. 13:59 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zbog upornog offtopica”
» mycy
14 dana

21. okt. 2009. 16:44 Isključen/a korisnik/ca iz razloga zabranjeno kloniranje banovanih
» opet_mycy

Tema očišćena. Hvala na prijavi.
eglantina

#325 Re: Preporucite veterinara

Post by eglantina »

Evo..samo da dodam za sve one koji se dvoume..
Prije nekih mjesec i nesto dana moj pas se iznenada zestoko razbolio i skoro umro..
Vodili smo ga na veterinarski fakultet jer je povracao da to nije bilo normalno, vrsili su razna snimanja, moj cuko je bio 2 sata na infuzijama i ne znam koliko sati na vet fakultetu,naprimao se lijekova i sve se kao primirilo, kako smo izasli sa veterine povracao je ponovo usput! dijagnoza??- nepoznata.., preporuka- ma samo ti njemu daj vode i dovedi ga ujutru, a to sto iz psa izlaze litri tekucine i sto kapljicu jednu ne moze zadrzati u sebi- sta se moze, je li...
Dodjem kuci, luda potpuno, njemu sve gore, pocinje da povraca krv, ne pada mi na pamet da cekam jutro..zovem Amara koji ima nekih obaveza, ali isto tako mi kaze dodji po lijekove..odem kod Amara, uzmem lijekove i sve njegove savjete ispostujem i moj Lordi hvala Bogu dragom prezivi!
NE moze se nista pravdati necijim neodazivom, nisu ovo Cekrcici da postoji jedan doktor, jedan granap i haman jedan veterinar..kome je dovoljno stalo kopace i trazice i gdje treba i ne treba ali ce naci..ne petljam se u Bozija posla i duboko sam uvjerena da su svima pa tako i zivotinjama odbrojani dani, samo sto zelim da taj posljednji je u dalekoj buducnosti..a do tada se mogu zaloziti maksimalno da se spasi stvorenje koje ja volim cijelim srcem..
Toliko o Amaru koji je spasio moje sve na svijetu...
Post Reply