Vrijedi poslušati i ovo:

I ovo:

A možda i ovo:

Moderator: _BataZiv_0809

armin.i.am wrote:White Lies-Ritual
![]()

Puno cike i vriske a nista konkretnoCosmonaut wrote:Prezentirao bih jedan od znacajnijih metalcore/hardcore bendova, koji su u svom (pod)zanru napravili pravu revoluciju. Radi se o americkom bendu August Burns Red.
Iako sam poznavao njihove pjesme i od prije, najvise mi je skrenuo paznju njihov zadnji album pod nazivom "Constellations" (2009).
Fanovi ovog banda su mogli da "ucestvuju", odnosno, da prate razvijanje i snimanje ovog albuma. Neke od pjesama su nastale na nekim nastupima uzivo, kao neka vrsta improvizacije, pa sve do nekih demo-snimaka na njihovoj myspace.com stranici. Nako nekih godinu dana, izdali su ovaj album, koji predstavlja ujedno i njihov treci studijski album. Album se sastoji od 12 "masivnih" metalcore pjesama.
Band ima brzu tehniku sviranja, te je sama i muzika/pjesme puna "adrenalina", koji moze da se osjeti. Muzika se moze predstaviti sa nekom background-battlefield scenom, koja treba da daje vojnicima moral za borbu.Tekstovi su vecinom vjerske tematike, pa zato su cesto etiketirani kao "Christian-metalcore". Meni se licno svidja muzika, jer kao sto sam spomenuo, daje mnogo morala i adrenalina, a svako ima svoje lose dane u kojima se treba podici malo "moral za borbu", kako bi se odredjeni problemi lakse apsolvirali.
Jedan od njihovih single-ova sa albuma:
Jedan od boljih dijelova u pjesmi je na 2:08, sa sakom u zraku i poziva nas "everyone together, we will strengthen ourselves!"Mogu misliti, kakva je atmosfera na njihovom koncertu, naravno jos uz odgovarajuce (komercijalne) efekte (pirotehnika i sl.).
I za kraj jos jedan kratki (oficijalni) trailer za njihov live-DVD pod nazivom "HOME", u kojem se vidi da momci stvarno postizu max. dobru atmosferu na koncertima:
Naravno, ovakvu muziku je zlocin slusati na laptop-zvucnicima od 15 KM, jer ce se mnogo izgubiti na kvaliteti i "kolicini" zvuka.