Prenos Premier lige na BHT...napokon

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ingot

#51 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by Ingot »

Izvini konju, eto pripremi si kospice i uzivaj u duelu Slavije i Shirokog...
papacja

#52 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by papacja »

vjecnobordo wrote:
Ingot wrote:Pa valjda bi bilo logichno da prenose ono sto ce vise ljudi gledati, koga boli djon za utakmicu Shiroki-Slavija, a sta ima takvih kao ti sto bi pogledali Celika i Sarajevo. Ako ce ovako birat utakmice ne znam ni sto se trude
Jaooo što serete. Sad bi vi samo da prenose Sarajevo, Želju i eventualno Čelika i fajronat? Gluposti..
Pokušali su skontati da prenose utakmicu Sloboda-Željo, ali pošo su u Slobodi pripremili sve za kasapljenje komšija, ovo im **** koncepciju, pa moraju prenositi utakmicu Široki-Slavija. Sve utakmice koje će prenositi će najvjerovatnije biti u 20:00h subotom, osim kada bude prenos tekmi Slavije, jer nemaju reflektore.
Nisam rekao da se samo prenose tekme Želje, Sarajeva, Čelika..., već da bi ih radije gledao. Iskreno da sam na mjestu Belmina Karamehmedovića i ja bi se odlučio za istu tekmu, tj. Široki-Slavija, upravo iz razloga koje sam gore naveo. A kada bi bio urednik sportskog programa na komercijalnoj TV onda bih birao ove klubove Sarajevo, Željo, Čelik i Sloboda. To što ova 4 kluba uz Velež i Borac u BiH imaju najviše navijača ne pije vode, ovo je projekat koji medijski prati Javni servis i onda se gleda da to bute najpoštenije, ono da se za prenos odaberu tekme s neutralne tačke gledišta, posmatrane tako ka da recimo dođe stranac koji pojma nema šta je bilo nekada prije, već samo da zna kakva nam je liga i koji klubovi su najuspiješniji u zadnjih 2-3 godine. Na osnovu toga da se određuje koje tekme idu na TV u direktnom prenosu, a ne one koje bi bile najkomercijalnije.
bato99

#53 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by bato99 »

nek je se samo počelo sa prenosima...korak naprijed za ligu :thumbup:
elSaik

#54 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by elSaik »

Ja vala gledam sve naše tekme na TVu (ono nekad, kad ih ima, svakih 5-6 mjeseci) i ne sjećam se kad je zadnji put pobijedio domaćin, što može biti jedino pozitivno. :mrgreen:
vjecnobordo

#55 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:Ja vala gledam sve naše tekme na TVu (ono nekad, kad ih ima, svakih 5-6 mjeseci) i ne sjećam se kad je zadnji put pobijedio domaćin, što može biti jedino pozitivno. :mrgreen:
Baš ovako :-D Vrlo vrlo rijetko, ako me pamćenje dobro služi. Trenutno mi pada na pamet jedino tekma Sarajevo-Radnik, al nejse, to je bilo samo formalno. Te sezone, sva gostovanja Sarajeva, egali :mrgreen: ili ipak onaj poraz u Tuzli i sl. Ali u svakom slučaju veliki pomak, a lično mi je draže gledati tekmu, Široki-Slavija, nego Stoke-Chelsea.
LSD

#56 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by LSD »

vjecnobordo wrote:
elSaik wrote:Ja vala gledam sve naše tekme na TVu (ono nekad, kad ih ima, svakih 5-6 mjeseci) i ne sjećam se kad je zadnji put pobijedio domaćin, što može biti jedino pozitivno. :mrgreen:
Baš ovako :-D Vrlo vrlo rijetko, ako me pamćenje dobro služi. Trenutno mi pada na pamet jedino tekma Sarajevo-Radnik, al nejse, to je bilo samo formalno. Te sezone, sva gostovanja Sarajeva, egali :mrgreen: ili ipak onaj poraz u Tuzli i sl. Ali u svakom slučaju veliki pomak, a lično mi je draže gledati tekmu, Široki-Slavija, nego Stoke-Chelsea.
Pa platili pitari da ih Hayat prati i ko fol utice na regularnost lige te godine kad su se borili za titulu...samo se Sarajevo prenosilo,da nebi ko slucajno zakinuo bebe (pardon penziju) sa Koševa...što li ih sad hayat ne prati,da mi je znati :razz:
elSaik

#57 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by elSaik »

Pa pametan potez. Ne vidim ništa loše. Ljudi "kupili" regularne uslove. I Željo je plaćao regularne uslove. Šta ćeš - znaš da si mnogo bolji, ali da neće pobijediti, jer će te jebavati na gostovanju. Možeš ili da ne uradiš ništa i izgubiš ili da središ da imaš regularne uslove i probaš pobijediti.
LSD

#58 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by LSD »

elSaik wrote:Pa pametan potez. Ne vidim ništa loše. Ljudi "kupili" regularne uslove. I Željo je plaćao regularne uslove. Šta ćeš - znaš da si mnogo bolji, ali da neće pobijediti, jer će te jebavati na gostovanju. Možeš ili da ne uradiš ništa i izgubiš ili da središ da imaš regularne uslove i probaš pobijediti.
Nemoj mi racionalizacije sad...vidiš da hocu da ih malo trznem :mrgreen: ...znaš kako se pale ko hepok kockice :-)
Baltazar_khan

#59 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by Baltazar_khan »

LSD wrote: Pa platili pitari da ih Hayat prati i ko fol utice na regularnost lige te godine kad su se borili za titulu..
Prenosilo se zato što je tad Sarajevo igralo najljepši fudbal. Uživali su tad gledaoci u majstorijama Almira Turkovića. To što si ti ljubomoran, i što želiš da omalovažavaš osvojenu šampionsku titulu kluba sa Koševa, tvoj problem :wink:
nidzo_bidzo

#60 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by nidzo_bidzo »

Radije cu baciti TV kroz prozor nego li gledati BH ligu, tacnije kukurz ligu... To ostavljam za one sa poremecenim umom...
LSD

#61 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:
LSD wrote: Pa platili pitari da ih Hayat prati i ko fol utice na regularnost lige te godine kad su se borili za titulu..
Prenosilo se zato što je tad Sarajevo igralo najljepši fudbal. Uživali su tad gledaoci u majstorijama Almira Turkovića. To što si ti ljubomoran, i što želiš da omalovažavaš osvojenu šampionsku titulu kluba sa Koševa, tvoj problem :wink:
Imaš pravo...niste vi krapmaški klub poput Želje,jelde...prelijep fudbal ste uvijek gajili,od noge do noge..od Alaima do Raščića je išla lopta ko u nekom nadrealnom svijetu...šta ste radili te godine,pa to je neopisivo...zauvijek ce se pamtiti ta titula na celu sa kapitenom Alaimom 8-) ....kako ste samo ponizili reprezentaciju BiH svojom ubitacnom pas igrom pred utakmicu u Istanbulu...kako su navijaci bili zadovoljni i sretni prikazanim,samo kad se sjetim tih vremena :lol: :mrgreen:
Sad su vas malo poremetili Šener i Husnija sa svojim kreativnim vizijama modernog fudbala,ali to ce Janjoš sve korigovati...bice to sve u redu.
Ljubomora...šta da se radi :-)
ibizza

#62 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by ibizza »

LSD wrote:
Baltazar_khan wrote:
Imaš pravo...niste vi krapmaški klub poput Želje,jelde...prelijep fudbal ste uvijek gajili,od noge do noge..od Alaima do Raščića je išla lopta ko u nekom nadrealnom svijetu...šta ste radili te godine,pa to je neopisivo...zauvijek ce se pamtiti ta titula na celu sa kapitenom Alaimom 8-) ....kako ste samo ponizili reprezentaciju BiH svojom ubitacnom pas igrom pred utakmicu u Istanbulu...kako su navijaci bili zadovoljni i sretni prikazanim,samo kad se sjetim tih vremena :lol: :mrgreen:
Sad su vas malo poremetili Šener i Husnija sa svojim kreativnim vizijama modernog fudbala,ali to ce Janjoš sve korigovati...bice to sve u redu.
Koliko nas godina niste dobili u prvenstvu??? :D
shalla

#63 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by shalla »

Da me neko pogresno ne shvati, nemam nista protiv prenosa, neka ih. Ako sve zemlje na dunjaluku prenose utakmice domace lige nek ni mi nismo izuzetak. Al brate da se ima sta pogledati pa hajd, ovako mislim da cu uvijek prije izaci na kafu ili gledati najlosiju tekmu engleske lige nego sto cu pogledati neku od tih nasih. Kaze neko prije "sto se stidis svoje lige", pa kako da se covjek ne stidi kad vidim vise fudbalskih poteza na terminu sa rajom nego na bilo kojoj tekmi PL. Jbt nasi igraci ne znaju odigrati dupli pas ili nedaj Boze prebaciti loptu na drugu stranu, fundamente fudbalske igre i to nijedan prenos nece promijeniti, taman da ih Premiere prenosi a ne bht...
Al eto kazem, neka prenosa, mozda kad i pogledam neku tekmu Sarajeva:-)
Baltazar_khan

#64 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by Baltazar_khan »

LSD wrote:
Baltazar_khan wrote:
Nije neki kvalitet slike, zbog toga što sam mobitelom tad fotografisao. Uglavnom...

Image

To je najbitnije :wink:
Globus

#65 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by Globus »

Jel u svakoj temi gdje je rijec o bh ligi mora biti jebena rasprava ko je koliko titula osvojio i ko je gad pobjedio jebote ba niste normalni :(
Bosram

#66 Re: Prenos Premier lige na FTV/BHT ????

Post by Bosram »

bato99 wrote:ma najgore je što ljudima iz saveza odgovara da slika sa BH terena se što manje vidi,,žalosno...dok u ostalim zemljama se najjače svjetske kompanije bukvalno tuku čija će reklama biti na terenu pred očima cijele nacije..pa ljudi moji nogomet je odavno postao biznis globalni.. pa i nije čudo što naše velike kompanije malo para ulažu u domaću ligu jer nije u interesu da velike pare ulažu da bi ih na kraju vidilo svega nekoliko tisuća ljudi.. a vidili bi pometnje kad bi ih vikendom gledala cijela država i to 90 minuta

NS BiH je lakrdija koju je trebalo najuriti iz njihovih krimo brloga ,oni su najveci krvci sa stanje u Bh ufdbalu oni su ogledalo drzave i njenog uredjenja ,hebo lud zbinjena, na celu sa usljivim Usanovicem koji je beskarakterno dnom dna a ostali su u pet deka isti.

Te debile je trebalo pratiti svakodnevno u stopu,koristiti sve metode da se urazume ili da sami odu.Zbog njih je stanje u Bh fudbali takvo kakvo je .

Veci i stroziji zakoni za huligane i klubove uz ciscenje sudija uz kvalitetniji nogomet ,sto bi povratilo posjete tribina.Tekme ce raja gledati ako bude bilo fudbalskog kvaliteta.

TV prenosi ce im donijeti manje popunjenih tribina na pocetku ali im moze donijeti vremenog mnogo vise kako gledanost i rezultati budu bolji.

Reklamiranjem kompanija ce vise sada davati love tv-u kako bi se eksponiraju vani klijentima. Kvalitet utakmica ce donijeti vecu zainteresovanost uz dobro i profesionalno sudjenje i zakon tribina ce vratiti gledaoce da uzivaju u BH nogometu /fudbalu/lopti/.

Nadajmo se da ce ovaj potez popraviti los rejting nase Nogometne lige kao i gledanost i povratak na tribine bez cega nema pravog ambijenta i snage igre.
Mobile_Disco

#67 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by Mobile_Disco »

Cuj derbi na TV.u Siroki-Slavija :lol:
kontibih

#68 Re: Prenos Premier lige na BHT...napokon

Post by kontibih »

Mobile_Disco wrote:Cuj derbi na TV.u Siroki-Slavija :lol:
Nema mjesta tvojoj ironiji.Utakmica je za nase uslove posjedovala ritma,dobrih poteza,lijepih ostavljanja lopte i proigravanja.Vidjelo se da su to dvije dobro izbalansirane ekipe sa odredenim nivoom taktickog i tehnickog znanja.Kontra Sirokog za prvi gol je bila izuzetna kao i sam gol.Steta što je Vuksanovic nespreman, bilo bi jos i bolje.Nije engleska Premijer liga liga ali daj vidi barem nesto pozitivno.

Vjerovatno si htio napisati :"cuj derbi Sarajevo- Zeljeznicar."
Post Reply