Istinska legenda i simbol ovog grada, neka mu je rahmet duši!
Čika Mišo, voli te tvoje Sarajevo.
nije bilo kakav spomenik, nego da se uradi njegov lik (od nekog materijala, mesing, bakar, pojma nemam od cega se to pravi), sa svim onim cetkama i da se postavi na onom mjestu na kojem je on uvijek bioSa_u_srcu wrote:Legenda grada Sarajeva...nek ti je laka zemlja Bosanska...
Trebalo bi razmisliti i o spomeniku, jer ako je po necemu titova bila poznata, bila je po vjecnoj vatri i Cika Misi...
Cherry-Cherry wrote:punta wrote:bas je on vazan pa da se objavi vijest
ultima_palabra wrote:Meni bi nekako efektnije bilo kad bi "spomenik" bila stolica i četke od nekog metala.
Rahmet mu duši.
Naravno, Cika Miso je jedostavno dio Sarajeva. Ne moras biti politicar, muzicar, knjizevnik, naucnik, sportista, itd da bi bio pepoznatljiv dio neke sredine. Mnoge sredine imaju svoje lokalne cudake koji daju sarm toj sredini. CIka Miso je jedan od ljudi koji jeste bio prepoznatljiv djelic ovog grada. I nemam nista protiv da se na mjestu na koje mje radio ostavi neki simbol koji podjeca na njega. Ali spomenici, hvalospjevi kao da je na primjer otplatio cjelokupan unutrasnji i vanjski dug BiH i nezaposlenost sveo na 0 i slicno je ipak pretjerivanje.mali_balon wrote:S postovanjem prema umrlom, osim sto sam ga vidjao na "standu" nisam imao nikakve veze sa covjekom tako da ne mogu tvrditi da li bio dobar ili ne, za razliku, opet cu ga pomenuti, Skende sa kojim sa znao i cigar ispusiti i ispricati se, da bi kasnije skontao da u njegovom "ludilu" i prici i te kako ima logike.
A nije losa ideja te neke "face" nekako ovjekovjeciti, radi turista da se pitaju sta, ko, kako i zasto a i radi nas da nam izmami osmjeh kada s sjetimo raznih situacija.
Vec mi slika Mise kako sjedi i smjeska se i Skende pred ekonomijom u kaputu podignutog revera kako zica cigaru.
Nekako da to budu neke skuplture a ne spomenici, spomenik je malo pretesko.