Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

User avatar
ultima_palabra
Posts: 50322
Joined: 15/12/2008 16:53

#6101 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Prije da Mujini saradnici kolo vode, ne on sam. Glavni je otac od onog napadaca Osmanovica.
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6102 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

Grean wrote: 17/05/2021 22:24
Zbog koga se igra Premijer liga BiH? Pojedinca, grupe sudija ili klubova?

PREMIJER LIGA BIH17/05/2021 u 20:36 h

Redom su ovog proljeća padali klubovi, koji su u većoj ili manjoj mjeri osjetili sudijske nepravde. Kada bi ih "razvalili" svojim odlukama, lako su se prebacivali na narednu žrtvu.

Kada je sudija Dragan Petrović iz Banjaluke nakon prilično bezazlenog starta u duelu Tuzla City – Sarajevo isključio Mirka Oremuša, ostavivši u čudu igrače Sarajeva, ali i sve one koji su taj meč gledali kraj malih ekrana, postalo je i najvećim skepticima jasno šta se sprema.

Nije to bila prva takva utakmica ovog proljeća odigrana u Premijer ligi BiH i definitivno nije bila posljednja. "Padali" su ovog proljeća raznorazni golovi iz ofsajda, žmirilo se na očigledne penale, a pokazivalo se na kreč nakon tragikomičnih simuliranja, radilo se svašta. Sjetite se niza sudijskih grešaka na račun Željezničara na startu proljetnog dijela, koji su uveliko trasirali put Plavih ove sezone, koja je za nezaborav. Potom Velež, Široki Brijeg, Radnik, pa sve do posljendjih dešavanja na utakmicama Zrinjskog, Sarajeva i Olimpika, koji su oštećeni i zakinuti za priliku za ravnopravnu borbu na terenu, što je u konačnici utjecalo ili utječe na njihov krajnji rezultat.

Petrović je samo sedam dana kasnije ponovo došao u centar pažnje svojim nastupom u utakmici između FK Radnik i FK Olimpik. Tada je Petrović isključio fudbalera Olimpika Marka Perišića, a potom u skandaloznom maniru propustio dosuditi penal za goste, koji su, treba li to uopšte spominjati, doživjeli poraz u ovom duelu. Svaka individualna sudijska greška je bespotreban materijal za analizu, jer neće pokazati ništa konkretno. Problem kod suđenja su tendencije, a toliko je primjera tendencioznog suđenja tokom ovog proljeća, da je nemoguće sve pripisati slučajnosti.

Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Velež, Široki Brijeg, Mladost, Olimpik, Sloboda i Radnik najmanje su jednom ili više puta iskazivali svoje nezadovoljstvo suđenjem. Radi se o periodu od nepuna tri mjeseca, u kojem je sudijska komisija sa svojim pulenima uspjela izazvati bijes gotovo cijele lige. I stoga svaka ona priča o napretku fudbala u Bosni i Hercegovini naglo pada u vodu ove sezone. Jer nikad u Ligi 12 nije bilo gore. Ako je iko u stanju naći dokaz da jeste, bilo bi lijepo da ga priloži. Ovakvo suđenje liga pamti samo u svojim formativnim godinama i “legendarnim“ utakmicama poput one kada je Blaž Slišković u Orašju izveo svoju ekipu sa terena.

Nova sezona donijela je novog sponzora lige, koji je u savez ušao sa bogatim nagradama za premijerligaše. Daleko da je to basnoslovan iznos, ali je svakako puno veći od onog koji su klubovi dobijali u godinama iza nas. Skupa sa promjenom generalnog sponzora, promijenio se i generalni vladar bh. fudbala, a suštinska moć odlučivanja preselila se u ruke Vice Zeljkovića. Bivši predsjednik FK Borac i predsjednik FS Republike Srpske, stigao je na mjesto Elvedina Dine Begića. Begić je u svom mandatu vladao fudbalom, prilagođavao sistem svojim potrebama, ne sluteći da će jednog dana prestati i njegova vladavina, a onda takav sistem prepustio u ruke Zeljkoviću. Tako se novoimenovani predsjednik našao u poziciji da vodi sve konce igre u BiH, i koliko god to neko htio priznati ili ne, liga se vratila u neka starija vremena, kada smo imali apele klubova gotovo nakon svakog kola. A i ova sezona nije daleko od toga.

Savez nije ničije vlasništvo

Svako onaj ko misli da fudbal u Bosni i Hercegovini može biti taoc jednog čovjeka, pa makar to bio i sam predsjednik saveza, jedne komisije saveza, i šačice sudija koji su dovoljno drski da mogu da rade stvari, bez da razmišljaju da li će biti kažnjeni, grdno se vara. Pregrmio je bh. fudbal puno kauboja i indijanaca, koji su mislili da su veći i od saveza i države, a danas vire iz svojih ureda, čekajući da ih neko nazove za komentar. A ne zove ih niko, niti će. Jer iza svakog čovjeka ostanu djela, a dođe vrijeme kada će mnogi sebe morati pogledati u ogledalo i pitati se šta su uradili u svom životu. Pitanje je samo da li će nakon što pogledaju obrise svog lica u ogledalu imati nagon za povraćanje ili će moći čista obraza izaći na ulicu?

Svi gore pobrojani klubovi naučili su gubiti. Sezona 2020/2021 je 19. sezona Premijer lige BiH, a u tih 19 sezona, Zrinjski je bio prvak šest puta. Sarajevo je osvojilo četiri naslova, Željezničar tri, a Široki Brijeg dva. Ostali gore pobrojani klubovi nikad nisu osvojili titulu. I gotovo svi su na taj način egzistirali, povremeno u milosti, povremeno u nemilosti komisija u nadležnosti saveza. Nikad međutim nisu imali zajednički interes i zajedničko mišljenje. Nikad ih se devet nije oglasilo da osudi skandalozno suđenje u manje od tri mjeseca. A sada smo i to dočekali.

Možemo i dalje tvrditi da je slučajnost ne samo da se Stojanu Vranješu ne dosudi metarski ofsajd protiv Zrinjskog, a da se režiser prenosa udostoji biti toliko bahat da tu situaciju ni ne prikaže u adekvatnom ponovljenom snimku. Slučajnost je i da istog tog Vranješa besprijekorni gospodin Toni Karačić, optuži da je udario njegovog igrača, a da cijela situacija prođe bez ozbiljnije istrage i da se prašina slegne za dva dana. Slučajnost je da dvije gotovo identične situacije, na dvije različite utakmice budu od strane sudija dosuđene potpuno suprotno, a da i jedan i drugi sudija dobiju prolaznu ocjenu. U krajnjoj liniji, slučajnost je i da ne postoji nikakva naknadna analiza suđenja, iz ovog ili onog izvora, koja će izložiti sudije kritici javnosti i dati bolji uvid u ono što se dešava.

Komitet za sudije i suđenje "po mjeri" članova Izvršnog odbora

Robert Zrilić, bivši direktor FK Borac, Hrvoje Turudić, smijenjeni pa ponovo imenovani član komisije i Elmir Pilav, nekadašnji FIFA sudija i čovjek sa najviše funkcija u savezu, čine Komitet za sudijska pitanja NFS BiH. Imenuje ih i razvlašćuje IO NFS BIH, a funkcionišu u ovom mandatu bez zamjenskih članova, što do sada nikada nije bila praksa, a njihovim dolaskom na scenu, čini se da nismo imali nikada bolje suđenje. Bar se tako čini na osnovu dostupnih podataka. Njima u prilog ide činjenica da je samo Irfan Peljto dobio negativnu ocjenu ovog proljeća, zbog arbitraže na utakmici između FK Velež - FK Borac u Mostaru. Niti jedan sudija ovog proljeća nije suspendovan. Niti onaj koji je svirao čudne penale, niti onaj koji nije vidio očigledne ofsajde, niti jedan od onih koji su davali kartone i kad je trebalo i kada nije. Izjavu ne možete dobiti, jer se svi čuvaju kodeksa propisanog od organa saveza, a taj je puno bitniji od pravila fudbalske igre kao propisa koji moraju praktikovati, i moralnog i etičkog kodeksa svakoga od nas. Ali o komisji i tome kako su došli tu, bavit ćemo se u narednim danima. A šta je ono što je poznato svima koji prate ili barem pokušavaju da prate domaći fudbal?

Javna je tajna da uoči svakog kola postoje žestoki sukobi o delegiranju sudija unutar Komiteta za suđenje NFS BiH, a pogađate čija se riječ najviše broji u ovakvoj konstelaciji snaga u savezu. Poznato je da se vrše pritisci kojima su svakodnevno izložene sudije, od onih najlošijih do onih najboljih, kako bi im se dalo do znanja da moraju igrati po pravilima. Neki od njih razmišljaju da prijevremeno okače kopačke o klin i završe sa pričom o Premijer ligi BiH. Neki su to već i uradili. Podatak da je do prije dva kola najbolji bh. sudija imao više utakmica izvan granica naše države, nego u Premijer ligi BiH, postavlja pred sve sudije jasno pitanje: Da li je bolje biti u kolu ili izvan kola? Da li je bolje biti recimo Miloš Gigović, Dragan Petrović ili Irfan Peljto? Ako se vratimo hronološki unazad, vidjet ćemo koliko puta su ocjenama kontrolora suđenja "pali" pomenuti suci u godinama iza nas.

Šta je bolje biti? Gigović, Petrović ili Peljto?

Ali to nije problem za recimo Miloša Gigovića, koji je pauzu koja mu je data suspenzijom zbog skandaloznog suđenja i ponašanja na utakmici između Borca i Veleža prošle jeseni, iskoristio da se stranački aktivira i pokuša proći u opštinsko vijeće u svojoj opštini. Honorar je honora, pa makar bio i paušalan. No ni suspenzija od saveza, niti borba za svaki glas za plasman u njegovoj matičnoj opštini ga nisu spriječili da sudi utakmice u Omladinskoj Premijer ligi BiH i tamo nastavi sa cirkusima. Svi se još sjećaju kako je zakinuo Željezničar na gostovanju u Banjoj Luci, kod Željezničar Sport-Teama. Inače, Gigović je najpoznatiji povratnik u Premijer ligi BiH i naprosto je nemoguće da se nabroje svi njegovi propusti, ali to ga ne sprječava da bude konstatno delegiran.

Kada nema Gigovića, tu je već pomenuti Petrović. Čovjek koji je nosio FIFA znak na svojim prsima i trebao da predstavlja BiH i svoje kolege u najboljem svjetlu. Vrlo brzo je nestao sa međunarodne scene, a sa krajem godine na njegov dres je vraćen grb NFS BiH. Ove sezone je dijelio pravdu na 15 utakmica u Premijer ligi BiH, a samo na dvije je pokazao direktne crvene kartone. I to na dvije posljednje na kojim je bio delegiran. Petrović je svojim odlukama na utakmici u Bijeljini direktno ugrozio opstanak kluba sa Otoke. U slučaju remija Olimpik je imao najizglednije šanse za opstanak, a nedosuđivanjem penala, koji je prema mišljenju svih koji su gledali snimak tog duela evidentan, oduzeo im je priliku za borbu sa ekipama Radnika i Krupe za premijerligaški opstanak. Umjesto da budu u najboljoj poziciji, svojim odlukama ih je gurnuo prema provaliji. Ali ni tu nije bio kraj njegovim bezobrazlucima i namjerama. Isključio je Perišića, a potom i Semira Bajraktarevića, kojem je dao žuti zbog navodnog simuliranja (čistog) kaznenog udarca, a potom mu je, nakon prekida kada su se igrači vratili na teren, pokazao drugi žuti odnosno crveni karton. I tu nije kraj. Dva žuta kartona dobili su Ivan Čurjurić i Đoko Milović, koji su suspendovani nakon ovog kola zbog tri žuta kartona, pa je tako "riješio" gotovo pola ekipe, pred naredno kolo. Kolo koje donosi duel u Krupi na Vrbasu između Krupe i Olimpika. Sudija iz Banje Luke je ukupno dodijelio četiri žuta kartona na ovoj utakmici. Da se ne troši bezveze. Sramotno, jadno, bezobrazno.

A kada nema njih dvojice, u redu stoji cijela plejada novih asova, spremnih uhvatiti se u kolo i zaplesati. Komisija je jednostavno na slatkim mukama. Onaj trojac, gore pomenuti, koji se ponaša kao da je fudbal i suđenje nastao sa njima, a da njihova vladavina prestati nikad neće.

Sve ono što smo decenijama gledali i osuđivali u Prvoj ligi Federacije BiH, danas gledamo u Premijer ligi BiH. I klubovi na to očito nisu navikli. Potrebna je posebna doza bahatosti koja će u periodu od samo tri mjeseca na istu stranu svrstati Sarajevo, Velež, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar. Čini se da ni pitanje treba li ukinuti Premijer ligu BiH među ovim klubovima ne bi imalo konsenzus, ali u trenutnoj situaciji svi su istakli da treba pregovarati o formiranju udruženja.

Udruživanje klubova koji bi vodili takmičenje neminovnost

Poziv Sarajeva da se isto formira doživio je fijasko krajem aprila, ili barem tako izgleda nakon što se klubovi nisu odazvali njihovom pozivu. Realnost je da je to bio prvi put da se stvari pomjere sa mrtve tačke i da barem tri kluba odluče krenuti u formiranje nekakve zajedničke priče. A priča o udruženju stara je koliko i sama liga i nikad ništa nije formirano. Do ove sezone. Za očekivati je vrlo skoro proširenje ovog udruženja i uključivanje većeg broja klubova, pod uslovom da sami sebi dobro misle. Pravo pitanje je svakako i da li je tajming osnivanja udruženja bio dobar, kada su karte već bile podijeljene, a klubovi osnivači (Sarajevo, Velež i Mladost) imali dosta poljuljane pozicije u odnosu na ciljeve, koje su imali prije početka ili sredinom sezone. Neki to nisu htjeli iz ličnih interesa, neki zbog "straha od osvete", a neki jer im naprosto ne odgovara u ovom momentu da talasaju stvari.

Svako onaj ko misli da se u Bosni i Hercegovini fudbal može igrati tako da u njemu minornu ulogu imaju klubovi poput Sarajeva, Željezničara, Veleža, Slobode, Širokog Brijega i Zrinjskog griješi. Čelnici ovih klubova moraju znati da im je jedina šansa u zajedničkom djelovanju, dok s druge strane svako otaljavanje u formiranju udruženja otvorenog za svih 12 klubova učesnika lige, može biti kobno za bh. fudbal. Budimo realni, izrežiranu ligu niko ne želi pratiti, a bude li se u budućnosti nastavilo dešavati ono što se dešavalo u ova tri mjeseca, onda će i ono malo bolesnika kojima je ova liga bila sve na svijetu od nje dići ruke.

Ne treba da čudi što sve više ljudi, koji su nekada "gorili" od vikenda do vikenda, kako bi bili na tribinama stadiona i pratili sva dešavanja, sada postavljaju pitanje: "Pa zar još pratiš to s**nje od lige?"


https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... ova-657036
Kome nije mrsko...


Nije nezavisan izvor ali nisu nista slagali.
E da izvines pokenjam mu se u novinarstvo. Pisao bi o fudbalu a nije u stanju da napise tacno koliko je ko puta bio prvak BiH u Premijer ligi. ZRINJSKI 6 PUTA, ZELJO 5 PUTA I SARAJEVO 4 PUTA!!!! Ili ako racunamo od 97, Zeljo i Zrinjski po 6 puta a Sarajevo 5 puta! Vidi se da je ovaj tekst pisao Pitar iz aviona!....cuj Zeljo tri puta :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
User avatar
plain vanilla
Posts: 64942
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6103 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Zasto ovaj roman nije potpisan?
Pa Zeljo je vise bio ostecen u drugom dijelu sezone, pa dje je bio ovaj autor da nam otvori oci?
User avatar
Charuga
Globalni moderator
Posts: 22762
Joined: 26/08/2007 17:10

#6104 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

plain vanilla wrote: 18/05/2021 00:09 Zasto ovaj roman nije potpisan?
Pa Zeljo je vise bio ostecen u drugom dijelu sezone, pa dje je bio ovaj autor da nam otvori oci?
Ih, i ti svašta pitaš ... 8-)
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6105 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

plain vanilla wrote: 18/05/2021 00:09 Zasto ovaj roman nije potpisan?
Pa Zeljo je vise bio ostecen u drugom dijelu sezone, pa dje je bio ovaj autor da nam otvori oci?
Ma klasicni Pitarski rukopis.....vidis da kradu na titulama :)
mirza_15
Posts: 6685
Joined: 19/01/2015 09:26

#6106 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
User avatar
plain vanilla
Posts: 64942
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6107 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Mirza, komentarisemo tekst a ne FK Sarajevo. Ili je ovo saopštenje kluba?
Tekst nije potpisan, ali eto da pretpostavimo da je novinar pisao. Pa zar nije logicno da se upitamo jel spavao premijerligaski san i tek sad se probudio? Gdje je bio dosad? Sto novinari nisu razapeli svaku sudijsku gresku? Jel to njihov posao?
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6108 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
last mohicans
Posts: 5752
Joined: 09/08/2012 23:19

#6109 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:20
plain vanilla wrote: 18/05/2021 00:09 Zasto ovaj roman nije potpisan?
Pa Zeljo je vise bio ostecen u drugom dijelu sezone, pa dje je bio ovaj autor da nam otvori oci?
Ma klasicni Pitarski rukopis.....vidis da kradu na titulama :)
Daj ba hrasno,pa ti u svemu vidis pitare,počinju ti se i u mraku pričinjavati. Šta u tekstu ne valja, sem loše pobrojanih titula? Vanilla,malo i ti ides u kontru sad. Da je pobrojao sve situacije, ne bi bio roman, nego bi bio Rat i mir, u dva toma. Sasvim korektan i hrabar tekst. Uopce nisam išao na link i ne interesuje me ko ga je pisao,niti znam. Bitno je da je neko stisnuo muda i napisao. Stisli su i na govnogovno da se bave savezom i Vicom, jesu kurko moj, bave zavrtanjem pipe Nama, a AO se preskako, i sad se preskače. Je li to mitoloska politika,ako cemo svaki tekst okarakterisati navijačkim? Ovo sto je mirza napisao, sve potpisujem.
User avatar
Logovan
Posts: 83333
Joined: 15/05/2010 00:44
Location: http://i57.tinypic.com/6ocy11.png

#6110 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Kako gdje je bio do sad, zna se kako kod nas funkcionise kritikovanje. :D Mogu najebati ako budu kritikovali, vecina ih suti, gledaju svoju guzicu. Opet se vracamo na ovo gdje svi sebe gledaju. Isto je i sa kritikama prema savezu zbog reprezentacije. Nema kritika, suti, sve je super. :D
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Zasto se uopste govori "a gdje ste bili kada smo mi bili osteceni"? :lol: Kao eto inace se klubovi bore jedni za druge pa nam neobicno ako se jedan od klubova pozali na sudjenje, a suti kada su drugi pokradu. :D
the_stick
Posts: 1012
Joined: 16/02/2002 00:00

#6111 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by the_stick »

hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:37
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
Pretpostavljam da je zeljo sve svoje titule sa amarom osvojio potpuno posteno?
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6112 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

last mohicans wrote: 18/05/2021 00:40
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:20
plain vanilla wrote: 18/05/2021 00:09 Zasto ovaj roman nije potpisan?
Pa Zeljo je vise bio ostecen u drugom dijelu sezone, pa dje je bio ovaj autor da nam otvori oci?
Ma klasicni Pitarski rukopis.....vidis da kradu na titulama :)
Daj ba hrasno,pa ti u svemu vidis pitare,počinju ti se i u mraku pričinjavati. Šta u tekstu ne valja, sem loše pobrojanih titula? Vanilla,malo i ti ides u kontru sad. Da je pobrojao sve situacije, ne bi bio roman, nego bi bio Rat i mir, u dva toma. Sasvim korektan i hrabar tekst. Uopce nisam išao na link i ne interesuje me ko ga je pisao,niti znam. Bitno je da je neko stisnuo muda i napisao. Stisli su i na govnogovno da se bave savezom i Vicom, jesu kurko moj, bave zavrtanjem pipe Nama, a AO se preskako, i sad se preskače. Je li to mitoloska politika,ako cemo svaki tekst okarakterisati navijačkim? Ovo sto je mirza napisao, sve potpisujem.
Poenta je sto nije nabrojao niti jednu koja je bila u korist Sarajeva a bilo ih je!
last mohicans
Posts: 5752
Joined: 09/08/2012 23:19

#6113 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:37
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
Ne mogu da vjerujem da suspendovane sudije spominjes kao neki argument? Hoces da kažeš da su suspendovani bezveze? Kao da mi nismo gledali te utakmice,jbt. Pa ostat cete zabilježeni u analima lige da je najvise sudija suspendovano radi vas, a ne što ste bili oštećeni u svakoj od njih. Svaki klub treba da digne glas, normalno da veci klubovi treba da prednjače u tome i njihov eho je uvijek veci. Vanilla uporno očekuje da se Sarajevo digne kad je Sloboda oštećena, a sama Sloboda se ne oglasi. Ono, bas realno očekivanje. Mislim da uporno od drveta ne vidite šumu, i stalno pišete na račun Saarajeva jerbo se nikad nije ranije bunilo, a trebalo je za sve klubove da se buni. Pa sto se Zeljo nije bunio za ostale,Zrinjski,Velež..? Ovo sve vodi u nekom jako lošem smjeru i jedino dobro je sto se priča prije početka naredne sezone koja ce biti vrlo zanimljiva za pratiti,pogotovo ako Vivo nastavi na nnačin akko se završi ova sezona. Ako mislite da se Sarajevo buni samo da opere svoj neuspjeh, mislim da griješite i pratite lakrdiju do kraja.
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6114 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

the_stick wrote: 18/05/2021 00:43
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:37
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
Pretpostavljam da je zeljo sve svoje titule sa amarom osvojio potpuno posteno?
Naravno da nije....od svih prvaka od 2000 godine mozda su 2-3 titule osvojene ono bas razaracki kao sto je predzadnja Sarajeva ili 11/12 Zeljina a vecina je isla uz obilatu pomoc sudaca i saveza...samo jee bilo pitanje odnosa snaga u savezu. Pa zadnjih godina ako je neko naguzen za titule onda je to Zeljo ali jebi ga ne mozes sa djavlom tikve saditi a onda ocekivati da ti se kad tad od glavu ne razbiju.
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6115 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

last mohicans wrote: 18/05/2021 00:50
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:37
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
Ne mogu da vjerujem da suspendovane sudije spominjes kao neki argument? Hoces da kažeš da su suspendovani bezveze? Kao da mi nismo gledali te utakmice,jbt. Pa ostat cete zabilježeni u analima lige da je najvise sudija suspendovano radi vas, a ne što ste bili oštećeni u svakoj od njih. Svaki klub treba da digne glas, normalno da veci klubovi treba da prednjače u tome i njihov eho je uvijek veci. Vanilla uporno očekuje da se Sarajevo digne kad je Sloboda oštećena, a sama Sloboda se ne oglasi. Ono, bas realno očekivanje. Mislim da uporno od drveta ne vidite šumu, i stalno pišete na račun Saarajeva jerbo se nikad nije ranije bunilo, a trebalo je za sve klubove da se buni. Pa sto se Zeljo nije bunio za ostale,Zrinjski,Velež..? Ovo sve vodi u nekom jako lošem smjeru i jedino dobro je sto se priča prije početka naredne sezone koja ce biti vrlo zanimljiva za pratiti,pogotovo ako Vivo nastavi na nnačin akko se završi ova sezona. Ako mislite da se Sarajevo buni samo da opere svoj neuspjeh, mislim da griješite i pratite lakrdiju do kraja.
Mozda da procitas sa razumjevanjem...suspendovani su zato sto su navlacili Zelji a ne zato sto nisu navlacili Zelji! Ja licno ne bih imao nista protiv da se ova sezona ponisti radi kradja ali i da se ponisiti i prosla jer i ona je jedna velika kradja. I u jednoj i u drugoj glavni akteri su Sarajevo i Borac!
Last edited by hrasno38 on 18/05/2021 00:54, edited 1 time in total.
User avatar
plain vanilla
Posts: 64942
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6116 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

last mohicans wrote: 18/05/2021 00:40
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:20
plain vanilla wrote: 18/05/2021 00:09 Zasto ovaj roman nije potpisan?
Pa Zeljo je vise bio ostecen u drugom dijelu sezone, pa dje je bio ovaj autor da nam otvori oci?
Ma klasicni Pitarski rukopis.....vidis da kradu na titulama :)
Daj ba hrasno,pa ti u svemu vidis pitare,počinju ti se i u mraku pričinjavati. Šta u tekstu ne valja, sem loše pobrojanih titula? Vanilla,malo i ti ides u kontru sad. Da je pobrojao sve situacije, ne bi bio roman, nego bi bio Rat i mir, u dva toma. Sasvim korektan i hrabar tekst. Uopce nisam išao na link i ne interesuje me ko ga je pisao,niti znam. Bitno je da je neko stisnuo muda i napisao. Stisli su i na govnogovno da se bave savezom i Vicom, jesu kurko moj, bave zavrtanjem pipe Nama, a AO se preskako, i sad se preskače. Je li to mitoloska politika,ako cemo svaki tekst okarakterisati navijačkim? Ovo sto je mirza napisao, sve potpisujem.
Jel ovo novinar pisao?
Ako jeste, lijepo pitam gdje je bio poslije svakog kola da pise o sudjenju?
Kakvo crno pobrojavanje na kraju sezone. Pa koje je ovo kolo sad? On se ujutro probudio i sjetio da bi se mogao napisati Gorski vijenac.
Sto ovo nije napisao nakon sto je Zeljo ostecem iz kola u kolo?

Nes ti hrabrosti, nije ni potpisan tekst
User avatar
ultima_palabra
Posts: 50322
Joined: 15/12/2008 16:53

#6117 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Ne moze biti veca kradja od Ibrakovica 2015., frajer skontao da ne moze uzeti titulu posteno, najurio Kodru i bukvalno svaku utakmicu do kraja kupio ili protivnika ili sudije, nista nije bilo prepusteno slucaju.

Na kraju je zavrsavao i utakmice Velike Obarske, kad je Tan vidio koliko je kostala titula nabio ga nogom promptno.
last mohicans
Posts: 5752
Joined: 09/08/2012 23:19

#6118 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:44
last mohicans wrote: 18/05/2021 00:40
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:20

Ma klasicni Pitarski rukopis.....vidis da kradu na titulama :)
Daj ba hrasno,pa ti u svemu vidis pitare,počinju ti se i u mraku pričinjavati. Šta u tekstu ne valja, sem loše pobrojanih titula? Vanilla,malo i ti ides u kontru sad. Da je pobrojao sve situacije, ne bi bio roman, nego bi bio Rat i mir, u dva toma. Sasvim korektan i hrabar tekst. Uopce nisam išao na link i ne interesuje me ko ga je pisao,niti znam. Bitno je da je neko stisnuo muda i napisao. Stisli su i na govnogovno da se bave savezom i Vicom, jesu kurko moj, bave zavrtanjem pipe Nama, a AO se preskako, i sad se preskače. Je li to mitoloska politika,ako cemo svaki tekst okarakterisati navijačkim? Ovo sto je mirza napisao, sve potpisujem.
Poenta je sto nije nabrojao niti jednu koja je bila u korist Sarajeva a bilo ih je!
Pa eto dopiši ti, edituj greanov post, ako ce ti biti lakše. Pobrojana vecina klubova koji su oštećeni i meni sasvim dovoljno. Sigurno si svi pobrojani imali i neke odluke koje su njima išle u korist, odmah mi naumpada Velež protiv nas,recimo. Kartoniranje Sarajeva. Ali nemoguce je sve pobrojati. Sasvim je dovoljno da se zapitaju svi oni koji prate ligu, a valjda proradi i čast kod nekih članova IO saveza, ako je još imaju.
last mohicans
Posts: 5752
Joined: 09/08/2012 23:19

#6119 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

ultima_palabra wrote: 18/05/2021 00:54 Ne moze biti veca kradja od Ibrakovica 2015., frajer skontao da ne moze uzeti titulu posteno, najurio Kodru i bukvalno svaku utakmicu do kraja kupio ili protivnika ili sudije, nista nije bilo prepusteno slucaju.

Na kraju je zavrsavao i utakmice Velike Obarske, kad je Tan vidio koliko je kostala titula nabio ga nogom promptno.
Vidi, ja to ne znam, vjerovatno neke jeste, sve nije moguce,jer smo imali odličnu ekipu, nije ni trebalo. Premiranje nekih ekipa nije isto što i očita sudijska krađa, ali namještanje utakmica je za sudskog epiloga. Evo i ja mogu reci da ste vi prodali Borcu, iako vjerovatno niste ni mogli šta više od iksa iščupati. To sam danas čuo iz nekih vaših izvora i da je bilo vecih uplata na Borac. Ovakve rasprave mogu voditi u nedogled.
mirza_15
Posts: 6685
Joined: 19/01/2015 09:26

#6120 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:37
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
Znaš i ti da to nije istina, ali valjda ti je lakše stvarnost podnositi ako prvo sebe slažeš da je tako. Možemo do prekosutra vaditi utakmice i sudijske greške u njima. Mogu ja sada naći Jakupovića i njegovo suđenje na derbiju gdje je igrao taj Benko ili vaditi vašu utakmicu protiv Slobode u Tuzli i Valjićevo suđenje. Mogu potražiti i utakmicu iz Mostara gdje dva penala za Zrinjski nisu dosuđena protiv vas. Mogu iz prošle izvaditi utakmicu protiv Slobode na Tušnju gdje su se lopte rukom hvatale u 16 pa nisu suđeni penali. Ti ćeš isto tako pronaći utakmice gdje ste vi oštećeni. Ali to su bile pojedinačne utakmice na kojima su sudije griješile. Na nekim možda i sa namjerom, ali opet se radilo o jednoj ili dvije utakmice. Neki klub je možda i poguran nekim penalom ili ofsajdom. Sudije su i kažnjavane za greške. Ovdje se radi iz kola u kolo i to ne samo na utakmicama kluba koji se želi pogurati nego i na utakmica konkurenata. Široko i sistematski, iz kola u kolo. Na primjeru Irfana Peljte koji je sudio jedinu utakmicu koju je Borac izgubio, kao i na primjerima poslušnika se jasno stavlja doznanja i ostalim sudijama šta se od njih očekuje. Totalna anarhija koja je vlada početkom ovom stoljeća. Tebi mržnja prema Sarajevu neda da objektivno sagledaš situaciju. Ali i da je sve tako kako ti kažeš opet ostaje pitanje: Šta je problem da se sada formira udruženje i krene u rješavanje problema suđenja? Ako je tebi sve ovo OK onda ništa. Uživaj u bravurama Gigovića i Petrovića.
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6121 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

last mohicans wrote: 18/05/2021 01:00
ultima_palabra wrote: 18/05/2021 00:54 Ne moze biti veca kradja od Ibrakovica 2015., frajer skontao da ne moze uzeti titulu posteno, najurio Kodru i bukvalno svaku utakmicu do kraja kupio ili protivnika ili sudije, nista nije bilo prepusteno slucaju.

Na kraju je zavrsavao i utakmice Velike Obarske, kad je Tan vidio koliko je kostala titula nabio ga nogom promptno.
Vidi, ja to ne znam, vjerovatno neke jeste, sve nije moguce,jer smo imali odličnu ekipu, nije ni trebalo. Premiranje nekih ekipa nije isto što i očita sudijska krađa, ali namještanje utakmica je za sudskog epiloga. Evo i ja mogu reci da ste vi prodali Borcu, iako vjerovatno niste ni mogli šta više od iksa iščupati. To sam danas čuo iz nekih vaših izvora i da je bilo vecih uplata na Borac. Ovakve rasprave mogu voditi u nedogled.
Ne mozes reci nikako da smo mi prodali Borcu jer bi onda morao reci i da ste i vi prodali Borcu. Mi smo odigrali sa Borcem casnije nego vi a vi ste nas "razgulili" sto znaci da smo mi protiv Borca i te kako posteno odigrali u skladu sa svojim mogucnostima i rezultatima koji nas prate.
last mohicans
Posts: 5752
Joined: 09/08/2012 23:19

#6122 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

plain vanilla wrote: 18/05/2021 00:53
last mohicans wrote: 18/05/2021 00:40
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:20

Ma klasicni Pitarski rukopis.....vidis da kradu na titulama :)
Daj ba hrasno,pa ti u svemu vidis pitare,počinju ti se i u mraku pričinjavati. Šta u tekstu ne valja, sem loše pobrojanih titula? Vanilla,malo i ti ides u kontru sad. Da je pobrojao sve situacije, ne bi bio roman, nego bi bio Rat i mir, u dva toma. Sasvim korektan i hrabar tekst. Uopce nisam išao na link i ne interesuje me ko ga je pisao,niti znam. Bitno je da je neko stisnuo muda i napisao. Stisli su i na govnogovno da se bave savezom i Vicom, jesu kurko moj, bave zavrtanjem pipe Nama, a AO se preskako, i sad se preskače. Je li to mitoloska politika,ako cemo svaki tekst okarakterisati navijačkim? Ovo sto je mirza napisao, sve potpisujem.
Jel ovo novinar pisao?
Ako jeste, lijepo pitam gdje je bio poslije svakog kola da pise o sudjenju?
Kakvo crno pobrojavanje na kraju sezone. Pa koje je ovo kolo sad? On se ujutro probudio i sjetio da bi se mogao napisati Gorski vijenac.
Sto ovo nije napisao nakon sto je Zeljo ostecem iz kola u kolo?

Nes ti hrabrosti, nije ni potpisan tekst
Ti vanilla, Boga mi kao da ne živiš u BiH. Mislis da Peljto slučajno ne sudi, da je ovim sto su pravili lakrdiju to bilo drago raditi, nekima vjerovatno jeste, ali svima sigurno nije. Misliš da nije bilo pritiska na sudije,njihove porodice,igrače? Pa lik je kriminalac svjetski. Na sjednicama saveza su se pojavljivali neakreditovani tjelohranitelji koji su prijetili novinarima u zgradi saveza prilikom izbora Peteva. Imaju njihove slike i članci. Pa lik je pomnožio naše fudbalske legende Spahica i Barabareza s nulom.. Ovaj ni od cega ne preza, a novinar se trebao potpisati. Ako je stalno uposleni u sportskoj redakciji portala,može se izguglati, ako je to najbitnije.
last mohicans
Posts: 5752
Joined: 09/08/2012 23:19

#6123 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

hrasno38 wrote: 18/05/2021 01:04
last mohicans wrote: 18/05/2021 01:00
ultima_palabra wrote: 18/05/2021 00:54 Ne moze biti veca kradja od Ibrakovica 2015., frajer skontao da ne moze uzeti titulu posteno, najurio Kodru i bukvalno svaku utakmicu do kraja kupio ili protivnika ili sudije, nista nije bilo prepusteno slucaju.

Na kraju je zavrsavao i utakmice Velike Obarske, kad je Tan vidio koliko je kostala titula nabio ga nogom promptno.
Vidi, ja to ne znam, vjerovatno neke jeste, sve nije moguce,jer smo imali odličnu ekipu, nije ni trebalo. Premiranje nekih ekipa nije isto što i očita sudijska krađa, ali namještanje utakmica je za sudskog epiloga. Evo i ja mogu reci da ste vi prodali Borcu, iako vjerovatno niste ni mogli šta više od iksa iščupati. To sam danas čuo iz nekih vaših izvora i da je bilo vecih uplata na Borac. Ovakve rasprave mogu voditi u nedogled.
Ne mozes reci nikako da smo mi prodali Borcu jer bi onda morao reci i da ste i vi prodali Borcu. Mi smo odigrali sa Borcem casnije nego vi a vi ste nas "razgulili" sto znaci da smo mi protiv Borca i te kako posteno odigrali u skladu sa svojim mogucnostima i rezultatima koji nas prate.
Pa mozda je Vinko prodao, pa platio glavom, protiv Slobode sa 2 defanzivna vezna,pogotovo. Sve su to teorije do beskonačnosti. Ali vaše sve nedobivene utakmice sigurno nisu svaka čista posla,jer je apsolutno nemoguce ne dobiti utakmicu 6 mjeseci.
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6124 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

mirza_15 wrote: 18/05/2021 01:01
hrasno38 wrote: 18/05/2021 00:37
mirza_15 wrote: 18/05/2021 00:28 Ja ne razumijem kritike Sarajevu zato što je imalo petlju i pokrenulo priču oko udruženja premijerligaša kada je oštećeno. Kao gdje su bili kada je oštećen Željo. Pravo pitanje je gdje je tada bio Željo? Treba neko drugi da se češe za njih? Zašto Željo tada nije pokrenuo priču? Zašto Sloboda nije pokrenula priču? Zašto se sada, na poziv Sarajeva ne priključe priči? Da nije zato što se ne žele zamjeriti Vici i pokupiti mrvice koje im ostavi? Je li problem što je Sarajevo pokrenulo priču? Evo pokrenite je vi. Šta je problem? Nije valjda da ne smijete? Najlakše sa tribina, onako malo iz prikrajka pljucnuti i zakmečati na neki penal, pa se brže bolje ušutiti da ne bi trpili posljedice. Nikada, od kada postoji liga 12, se nije ovako sistematski, lopatom i bezobrazno kralo iz kola u kolo. Ako vam se to gleda i sljedećih sezona onda ništa. Uživajte dok gledate kreiranje kompletne tabele. Ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko će ispasti. Meni se takav cirkus, gdje je sve izrežirano ne prati. Mislio sam da to ide na bolje sa suđenjem, djelovalo je tako, ali ova polusezona je 10 koraka unazad. Ako se nešto ne promijeni ja ću napraviti pauzu dok se stvari barem ne vrate tamo gdje su bile prije Vice.
Jok eto nije se kralo.....kad se samo sjetim vase titule sa Leonom benkom u spicu i dosudjenih penala i nedosudjenih ofsajda, pa onda onu sezonu kad je radi Zelje suspendovano 5-6 sudija, pa titulu Zrinjskog sa nevidjenim kradjama cim zagustii Zrinjskom...i generalno tesko da je bilo sezone kada se za nekoga nije navlacilo i kada neko nije bio jebena stranka. Stvar je u tome sto u ovom slucaju lopov vice drzite lopova jer i vama je navuceno solidnih utakmica samo ste tada sa osmjehom na licu to prihvatali. Da je ovu pricu mozda povela Sloboda koja je zaista u nemilosti sudija mada kao i Zeljo snosi i sama veliku krivicu za svoje neuspjehe pa hajde ali tim koji je prolsu titulu dobio na guzove sa samo blijedom recenicom "mi smo za to da se prvenstvo nastavi" znajuci da ga nece nasttaviti upravo radi Borca je smijurija.
Kad se Sarajevu reziralo, Zrinjskom zadnjih godina mudro ste cutali a sad kad ste 70% svojom krivicom prosuli ogromnu zalihu sa ovom pricom se u stvari skrece prica sa stvarnih problema u samom klubu koji su veliki i koji ce biti jos veci pogotovo ako zijanite i kup. Ponavljam....imali ste sve a velike sanse su da ostanete bez svega.
Znaš i ti da to nije istina, ali valjda ti je lakše stvarnost podnositi ako prvo sebe slažeš da je tako. Možemo do prekosutra vaditi utakmice i sudijske greške u njima. Mogu ja sada naći Jakupovića i njegovo suđenje na derbiju gdje je igrao taj Benko ili vaditi vašu utakmicu protiv Slobode u Tuzli i Valjićevo suđenje. Mogu potražiti i utakmicu iz Mostara gdje dva penala za Zrinjski nisu dosuđena protiv vas. Mogu iz prošle izvaditi utakmicu protiv Slobode na Tušnju gdje su se lopte rukom hvatale u 16 pa nisu suđeni penali. Ti ćeš isto tako pronaći utakmice gdje ste vi oštećeni. Ali to su bile pojedinačne utakmice na kojima su sudije griješile. Na nekim možda i sa namjerom, ali opet se radilo o jednoj ili dvije utakmice. Neki klub je možda i poguran nekim penalom ili ofsajdom. Sudije su i kažnjavane za greške. Ovdje se radi iz kola u kolo i to ne samo na utakmicama kluba koji se želi pogurati nego i na utakmica konkurenata. Široko i sistematski, iz kola u kolo. Na primjeru Irfana Peljte koji je sudio jedinu utakmicu koju je Borac izgubio, kao i na primjerima poslušnika se jasno stavlja doznanja i ostalim sudijama šta se od njih očekuje. Totalna anarhija koja je vlada početkom ovom stoljeća. Tebi mržnja prema Sarajevu neda da objektivno sagledaš situaciju. Ali i da je sve tako kako ti kažeš opet ostaje pitanje: Šta je problem da se sada formira udruženje i krene u rješavanje problema suđenja? Ako je tebi sve ovo OK onda ništa. Uživaj u bravurama Gigovića i Petrovića.
Da ali zato u utakmici izmedju Sarajeva i Borca i pored preseravanja Bordo prijatelja Borac jee preslusao a sudija odlicno sudio sto znaci da je Borac vise nego zasluzio titulu a vi niste ni u mislima! Nije to bolan mrznaj prema Sarajevu nego mi se vise gadi dvolicnost kluba za koji navijas. Mi osma godina nismo prvaci i vi ste nam ukrali titulu 2015 jer samo se Sarajevu steli za obljetnice, pa onda proslu sezonu nije nam titula ukradena ali nam je osporeno da se borimo i za titulu i za kup, Zrinjski eto nek bude jedna ukradena a dvije su i vi ste nasli nekome da pricate o kradjama i glumite moralne vertikale. Ja danas napisem da je Ahmetovic protiv Slobode dao gol iz ofsajda i to su potvrditli i u FS BiH ali jok ne nije bio u ofsajdu. Kao sto ti je napisao Ultima 2015 ste svaku utakmicu stelili i opet ste na kraju morali moliti Musemica da vas pusti zadnje kolo jer da je bio isti broj bodova Zeljo bi bio prvak. Niko u BiH nije dobio titulu na guzove a vi ste dobili dvije.O nikome se iz BiH ne prica u bivsoj drzavi da mu je nasteljena titula osim sto Dzarovski tvrdi da ju je vama nastelio. Zato i kazem vasa predprosla dupla kruna je potpuni respekt i skidanje kape ali i povracanje sta je klub uradio sa Musemicem i sada se to vraca jer kako znate vrlo cesto napisati....karma je cudo!
User avatar
hrasno38
Posts: 27686
Joined: 21/11/2004 23:42

#6125 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

last mohicans wrote: 18/05/2021 01:12
hrasno38 wrote: 18/05/2021 01:04
last mohicans wrote: 18/05/2021 01:00

Vidi, ja to ne znam, vjerovatno neke jeste, sve nije moguce,jer smo imali odličnu ekipu, nije ni trebalo. Premiranje nekih ekipa nije isto što i očita sudijska krađa, ali namještanje utakmica je za sudskog epiloga. Evo i ja mogu reci da ste vi prodali Borcu, iako vjerovatno niste ni mogli šta više od iksa iščupati. To sam danas čuo iz nekih vaših izvora i da je bilo vecih uplata na Borac. Ovakve rasprave mogu voditi u nedogled.
Ne mozes reci nikako da smo mi prodali Borcu jer bi onda morao reci i da ste i vi prodali Borcu. Mi smo odigrali sa Borcem casnije nego vi a vi ste nas "razgulili" sto znaci da smo mi protiv Borca i te kako posteno odigrali u skladu sa svojim mogucnostima i rezultatima koji nas prate.
Pa mozda je Vinko prodao, pa platio glavom, protiv Slobode sa 2 defanzivna vezna,pogotovo. Sve su to teorije do beskonačnosti. Ali vaše sve nedobivene utakmice sigurno nisu svaka čista posla,jer je apsolutno nemoguce ne dobiti utakmicu 6 mjeseci.
Pa ne igra Vinko na terenu a igrao vam je najjaci sastav sto ste mogli izvesti. Nije nemoguce nista jer kod nas igraci nece da igraju za dzaba...vrlo jednostavan odgovor i ja ih u tome aposlutno podrzavam od prvog do zadnjeg. To je njihov hljeb kojeeg zaradjuju napolju na kisi, suncu, blatu, snijegu. Ali mi nismo isli sukcesivno pa jednima dali a drugima ne mi smo izgubili skoro sve utakmice tek poneku odigrali nerjeseno jer su suparnici imali los dan. Svi spominju kako smo zapeli protiv Veleza....ma zapeli smo mudo Marjanovo nego se Velez nije mogao sastaviti sa loptom prvo poluvrijeme i onaj nas dade slucajno gol iz slobodnog od protivnickog igraca. Osim toga mi smo masakrirani od sudija u nastavku sezone kada smo trebali da vam se priblizimo i kad je bilo realno da vam se priblizimo ali sad tek se vidi da je to odlicno odradjen posao Vice i njegovih vukova. prvo Zeljo jer je Zeljo bio najozbiljniji kandidat za borbu za titulu po igrackom kadru koji se nije promjenio a za Sarajevo su znala i mala djeca da ce bez Rahmanovica, Tatara i Ahmetovica pasti kurcu za usi. I mi bolan nebio smo izgubili kuci od Olimpika, Krupe a ne da ne izjanimo od Borca
Post Reply