Premijer Liga BiH 2013/2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#14701 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

wannabe_ultra wrote:svesti ligu na 12 klubova i da zimska pauza ne traje 3 mjeseca.

i da se rifat makne iz kuhinje. :D
Losi tereni su upravo najveci uzrok sto nam pauza traje toliko dugo.

Podjeliti pare klubovima za popravku terena. Ko ih ne popravi do odredjenog roka izbaciti ih iz lige.

Moze se takodje uraditi tako da to bude jedini uslov za dobijanje te love, ako se to ne desi, ostatak love ide klubovima koji su to uradili.

Al djaba, kad nam je savez u ludjackoj nacionalnoj kosulji kao i drzava.
Šibicar

#14702 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:
Šibicar wrote:
jeza u ledja wrote:Meni sega, losi rezultati Zeljeznicara se opravdavaju "nizom nesretnih okolnosti", ali se zato dolazak investitora, za cije se ulaganje kopalo i rukama i nogama i teren pripremao godinama, smatra takodje "sretnom okolnosti" za nas, i kao takvom valjda samo trenutnim uspjehom, a ne dugorocnom dominacijom.

Pa hajde reci da je to sa Tanom zasluga Selimagića i ostalih,pa njegovi ljudi su mu savjetovali da ne ulaže a on je opet uložio,jel' sreća naletiti na takvog lika?Normalno da jeste,isto k'o što je nesreća za naše siromašne klubove medju kojima je i Željo,da ga neki klub opali za milion maraka,to je mizerno u svijetu Reala,Barselona,Mančestera...ali za nas su te pare od krucijalne važnosti,isto k'o što je peh kad ti se NAJTEŽE povrijede najskuplji igrači u izlogu i odsustvuju sa terena godinu dana.
Ako tako rezonujes mnogi poslovni uspjesi su rezultat "srece".

Za Tana ili bilo kojeg drugog ulagaca je stvorena podloga, samo je bilo pitanje vremena kad ce se neko upecati. Prvo se pocelo sa ulozima, pa se islo u Tursku, islo se Arapima, pa je bila epizoda sa Reufom iz Kaiserslauterna :D i na kraju upecasmo Tana. "Srecu" o kojoj ti pricas treba zasluziti.

Ne odgovori mi jeko Selimagic?
Izvini ali ta podloga je bila za podsmijeh većini ulagača kojima je Selimagić prezentovao svoj plan i svi ti potencijalni ulagači su bježali glavom bez obzira poslije prvog sastanka,ali onda se pojavio Tan koji je bez puno ubjedjivanja pristao na te nekakve uslove i postao vaš spasilac.Ne kažem ja da sreću ne treba zaslužiti i skidam kapu na dovodjenju Tana,ali on je jedan od milijardu koji bi uložio u naš fudbal.

Dino Selimagić,Robin Hud premijer lige,zaštitnik nepravedno izbačene Slobode i borac za regularnost i pravdu.
Charuga
Globalni moderator

#14703 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

lijek-za-sve wrote:a svih ovih godinama vam nisu smetali ti tereni kad ste uzimali titule na njima?????kako??????? znamo svi kako....ne trebate nam vi objasnjavati ;-)
Izvini ali LAŽEŠ. Nađeš lijepo neke moje postove iz ranijih sezona i vidjet ćeš da sam kukao na terene. A nisam sam sigurno ...
Mračajski proto

#14704 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Mračajski proto »

Picajzla wrote:Joj Plavih Ahbaba jesu nervozni :D :D
:lol:
Dino777

#14705 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Dino777 »

todd_smith wrote:Hvala ti Selimagic Dino
Jel moguce sta citam veceras HAHAHAHAHAHAHAH
Šibicar

#14706 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

Charuga wrote:
lijek-za-sve wrote:a svih ovih godinama vam nisu smetali ti tereni kad ste uzimali titule na njima?????kako??????? znamo svi kako....ne trebate nam vi objasnjavati ;-)
Izvini ali LAŽEŠ. Nađeš lijepo neke moje postove iz ranijih sezona i vidjet ćeš da sam kukao na terene. A nisam sam sigurno ...
Ma pusti ba,većinom svi(i plavi i bordo)godinama trubimo da bi se kvalitet lige trostruko povećao da su nam tereni kako treba,jer ovakvo stanje odgovara samo Travnicima,Obarskama,Rudarima i ostalim hrkljuš ekipama koje ne znaju igrati fudbal.
BHF_Manijak

#14707 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BHF_Manijak »

emigrazione wrote: Ti fakat mislis da je bjelosvjetski milijarder skrsio milione u FKS da bi se khurcio po Maleziji kako u vitrinama ima pehare PLBIH :-)
Jok ba, misli s vama Ligu prvaka osvojiti.
jeza u ledja wrote: Cuj luzerski mentalitet. Ja bih prije nazvao luzerskim mentalitetom nacin na koji pisete zadnjih par dana.

Vratio se unazad na ovu temu, prvi moj post na istoj 3. augusta 2013e. Ako hoces od prethodnih sezona, bujrum ima pretrazivas pa potrazi. Mescini da sam bas tebi prije par mjeseci postavio moj post od prije 3-4 godine koji predvidja upravo ovo sto se desilo, i to u trenutku kad je cak i malo koji pitar vjerovao u to. (ako se ne varam, nakon utakmice sa Sirokim kad je bilo ulijetanje u teren). Toliko o tome, jer dalje nemam namjeru nekome objasnjavati koliko, kada i na koji nacin pratim PLBiH, te opravdavati frekvenciju javljanja na temu sa ubjedljivo najvise banova na forumu.

Izvoli imas zadatu temu pa ako imas sta da dodas ispucaj se.
Ne, ne i NE! Nikad, ali nikad nisi pisao po temama PLBiH, osim ovako pred derbije, kad se svakva sus sjati na forum! Pisao si svake prestupne na temama, jer si znao da ti je klub u banani, nisi pratio, jer ti je nezanimljivo bilo, sad je dosla lova, sad je sansa da se uzmu titule i sad si se odjednom sjetio da ima tamo neko Sarajevo za koje si mozda navijao.
Ne izsmiljas da si pis'o, ustvari jesi ali 3 puta u godini!

Nemam nista protiv, ali je malo licemjerno sad ovdje se ljudima predstavljati kao veliki navijac i ti nesto podbadati, zajebavati, a na temama si bi aktivan k'o ja na muzici.
lijek-za-sve

#14708 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by lijek-za-sve »

ma charuga kukao ti ili ne ekipa ako zna i moze zabit ce na svakom terenu,mozda ne iz prve ili druge akcije al kasnije 100%,po meni je vise sudjenje i talovi veci prioritet nego tereni al eto....
todd_smith

#14709 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Selimagic Dino mi te volimo, jer si naseg Tana preporodio
Charuga
Globalni moderator

#14710 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

wannabe_ultra wrote:
lijek-za-sve wrote:ma charuga kukao ti ili ne ekipa ako zna i moze zabit ce na svakom terenu,mozda ne iz prve ili druge akcije al kasnije 100%,po meni je vise sudjenje i talovi veci prioritet nego tereni al eto....
ne slazem se, tereni su prioritet.
vidjeli smo kakve se utakmice igraju u zenici, barem 30 % gledljivije bez obzira jel igra celik protiv sarajeva ili protiv leotara
Eto, baš to htjedoh uzeti za primjer. Da je svaki teren kao Bilino (kad je dobar) sigurno bi i kvalitet fudbala bio bolji za 30%.

Sjeti se samo utakmice Sarajeva, pošto navijaš za taj klub, i Slavije u Lukavici. Upek'o zvizdan, 40 stepeni, igrači umiru od žeđi a uz to moraju gledati gdje hodaju da ne bi upali u kakvu rupu. A tako je stanje na 70% terena ...
jeza u ledja

#14711 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

Šibicar wrote: Izvini ali ta podloga je bila za podsmijeh većini ulagača kojima je Selimagić prezentovao svoj plan i svi ti potencijalni ulagači su bježali glavom bez obzira poslije prvog sastanka,ali onda se pojavio Tan koji je bez puno ubjedjivanja pristao na te nekakve uslove i postao vaš spasilac.Ne kažem ja da sreću ne treba zaslužiti i skidam kapu na dovodjenju Tana,ali on je jedan od milijardu koji bi uložio u naš fudbal.

Dino Selimagić,Robin Hud premijer lige,zaštitnik nepravedno izbačene Slobode i borac za regularnost i pravdu.
Malo je smijesno reci Tan je bez puno ubjedjivanja ulozio u klub. Odkud ti znas da je bez puno ubjedjivanja? Je li stvarno mislis da mu je neko za pivom prodao pricu i on bez po muke napisao cek? Kakav god da je luckast, nije budala i sigurno ne baca milione lijevo i desno kako mu pokuca na vrata. Trebalo je prodati pricu, a to treba znati. Vi recimo i da imate pet puta bolje ljude za tako nesto opet ne bi mogli privuci nikakve velike pare jer za takvo nesto nema administrativnog osnova. A i to je trebalo znati napraviti i progurati.
I to o bjezanju glavom bez obzira poslije prvog sastanka je tvoje vidjenje dogadjaja zasnovano na nekim imaginarnim zeljama. Mozemo onda isto tako komotno pretpostaviti da je neko iz Cardiffa povukao njega za rukav i predocio mu plan. I tako i svi ostali.
Cinjenica je da je napravljeno nesto sto niko nije napravio. Cinjenica je da je to odmah donjelo neki uspjeh. Cinjenica je da to ulaganje jos traje i cinjenica je da se kroz akademiju postavlja malo ozbiljniji projekat na noge.

A Dino Selimagic ne postoji, kao ni Robin Hud.
lijek-za-sve

#14712 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by lijek-za-sve »

ma da na perzijaneru igras ako su talovi i sudija upitanju nemas sta da trazis
emigrazione

#14713 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by emigrazione »

Neka svaki klub sredi svoj teren, treba u djecu ulagati a ne ih pljackati bjesomucno...
todd_smith

#14714 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Charuga wrote:
wannabe_ultra wrote:
lijek-za-sve wrote:ma charuga kukao ti ili ne ekipa ako zna i moze zabit ce na svakom terenu,mozda ne iz prve ili druge akcije al kasnije 100%,po meni je vise sudjenje i talovi veci prioritet nego tereni al eto....
ne slazem se, tereni su prioritet.
vidjeli smo kakve se utakmice igraju u zenici, barem 30 % gledljivije bez obzira jel igra celik protiv sarajeva ili protiv leotara
Eto, baš to htjedoh uzeti za primjer. Da je svaki teren kao Bilino (kad je dobar) sigurno bi i kvalitet fudbala bio bolji za 30%.

Sjeti se samo utakmice Sarajeva, pošto navijaš za taj klub, i Slavije u Lukavici. Upek'o zvizdan, 40 stepeni, igrači umiru od žeđi a uz to moraju gledati gdje hodaju da ne bi upali u kakvu rupu. A tako je stanje na 70% terena ...
Meni nije jasno sto na ovim njivama tipa Lukavica, Bijeljina i slicno ne stave plasticne terene kada papci ne znaju odrzavati normalne. To ili da sastavni dio licence za PL bude normalan teren.
Šibicar

#14715 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:
Malo je smijesno reci Tan je bez puno ubjedjivanja ulozio u klub. Odkud ti znas da je bez puno ubjedjivanja? Je li stvarno mislis da mu je neko za pivom prodao pricu i on bez po muke napisao cek? Kakav god da je luckast, nije budala i sigurno ne baca milione lijevo i desno kako mu pokuca na vrata. Trebalo je prodati pricu, a to treba znati. Vi recimo i da imate pet puta bolje ljude za tako nesto opet ne bi mogli privuci nikakve velike pare jer za takvo nesto nema administrativnog osnova. A i to je trebalo znati napraviti i progurati.
I to o bjezanju glavom bez obzira poslije prvog sastanka je tvoje vidjenje dogadjaja zasnovano na nekim imaginarnim zeljama. Mozemo onda isto tako komotno pretpostaviti da je neko iz Cardiffa povukao njega za rukav i predocio mu plan. I tako i svi ostali.
Cinjenica je da je napravljeno nesto sto niko nije napravio. Cinjenica je da je to odmah donjelo neki uspjeh. Cinjenica je da to ulaganje jos traje i cinjenica je da se kroz akademiju postavlja malo ozbiljniji projekat na noge.

A Dino Selimagic ne postoji, kao ni Robin Hud.

Pa ako te savjetnici savjetuju da ne ulažeš a ti ipak uložiš,onda je to za mene bez puno ubjedjivanja,ali eto ti misli kako hoćeš.Uglavnom,da ne dužimo,pare su uložene vi ste sretni i to je to,a šta će biti dalje ostaje da se vidi.
todd_smith

#14716 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Ma po razlicitim ligama se koriste plasticni. Pola zbog zime, pola zbog odrzavanja.
Charuga
Globalni moderator

#14717 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

Drvo i klin ali nema veze. Rekao sam šta sam imao o (ne)kvaliteti terena a ti sad nastavi to što si nanijetio ... ;-)
Šibicar

#14718 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

Čini mi se da je u Švici plastika,k'o da sam čuo da je neki komentator pričao o tome.
emigrazione

#14719 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by emigrazione »

Pa ako te savjetnici savjetuju da ne ulažeš a ti ipak uložiš,onda je to za mene bez puno ubjedjivanja,ali eto ti misli kako hoćeš.Uglavnom,da ne dužimo,pare su uložene vi ste sretni i to je to,a šta će biti dalje ostaje da se vidi.
Jeste, ali ako predsjednik drzave kaze jebo savjetnike radi ono sto ti ja kazem okolnosti se mijenjaju...
jeza u ledja

#14720 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Ne, ne i NE! Nikad, ali nikad nisi pisao po temama PLBiH, osim ovako pred derbije, kad se svakva sus sjati na forum! Pisao si svake prestupne na temama, jer si znao da ti je klub u banani, nisi pratio, jer ti je nezanimljivo bilo, sad je dosla lova, sad je sansa da se uzmu titule i sad si se odjednom sjetio da ima tamo neko Sarajevo za koje si mozda navijao.
Ne izsmiljas da si pis'o, ustvari jesi ali 3 puta u godini!

Nemam nista protiv, ali je malo licemjerno sad ovdje se ljudima predstavljati kao veliki navijac i ti nesto podbadati, zajebavati, a na temama si bi aktivan k'o ja na muzici.
Kao sto rekoh, imas pretrazivac pa izvoli zanimaj se. Nije ovo jedina tema niti forum vezan za FKS.
A reci mi, koliko postova na temi treba da imam da bi zadovoljio tvoje ukuse?

Taman da sam juce cuo za premijer ligu i sarajevo, plaho me zaboli tvoje misljenje o tome.
todd_smith

#14721 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Šibicar wrote:Čini mi se da je u Švici plastika,k'o da sam čuo da je neki komentator pričao o tome.
Pa Barcelona protiv CSKA u Ligi Sampiona igrala na plasticnoj travi.
todd_smith

#14723 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Pjanic15 wrote:
Jebali mater svoju, fasista do fasiste

Prvo im trener daje onu izjavu i onda onaj debeljuca sa mravima u guzici kako samo tamo vamo ide govori "U ime HRVATSKOG kluba" i konta hoce nece ma hajde opet da naglasi HRVATSKOG kluba Zrinjski, jebala vas ona koji k igrate u tudjoj drzavi onda, idite neka vas Dinamo kanta

I citava emisija amaterizam, lik radi prilog i na 8:21 kaze "bilo je nula JE`AN za Plemice..." :-)
Lakat Jebić

#14724 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Lakat Jebić »

zadnjih mjeseci ova tema je postala takav odron...
Fact

#14725 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Fact »

todd_smith wrote:
Jebali mater svoju, fasista do fasiste

Prvo im trener daje onu izjavu i onda onaj debeljuca sa mravima u guzici kako samo tamo vamo ide govori "U ime HRVATSKOG kluba" i konta hoce nece ma hajde opet da naglasi HRVATSKOG kluba Zrinjski, jebala vas ona koji k igrate u tudjoj drzavi onda, idite neka vas Dinamo kanta

I citava emisija amaterizam, lik radi prilog i na 8:21 kaze "bilo je nula JE`AN za Plemice..." :-)
Pa klub se zove Hrvatski Športski klub Zrinjski.U čemu je problem?
Locked