Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#4776 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Erzsebet wrote:
ganjeta wrote:Vrhunski, objektivni, sportski novinari portala SC su vratili izgubljeno povjerenje svojih čitatelja i posjetioca. U vrlo kratkom vremenskom periodu su to uspjeli, i to je za svaku pohvalu :thumbup: :wink: .
Još samo da usklade ekavicu i ijekavicu, da se malo opismene, prošire vokabular i postanu aktuelni. Ostalo sve imaju :lol: .
Ganjeta je bio ironican!
Kemal Malovčić

#4777 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

BHF_Manijak wrote:
Erzsebet wrote:
ganjeta wrote:Vrhunski, objektivni, sportski novinari portala SC su vratili izgubljeno povjerenje svojih čitatelja i posjetioca. U vrlo kratkom vremenskom periodu su to uspjeli, i to je za svaku pohvalu :thumbup: :wink: .
Još samo da usklade ekavicu i ijekavicu, da se malo opismene, prošire vokabular i postanu aktuelni. Ostalo sve imaju :lol: .
Ganjeta je bio ironican!
Erszebet je Bio! Was!
tcz

#4778 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by tcz »

leet wrote:E jebo te ova liga !
ova liga je super ko sve odlucuje u njoj. :D
vozač

#4779 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

luckylaka wrote:
zlo87 wrote:
LSD wrote:Ni Takmicarska komisija nije ništa manji cirkus od Disciplinske

Utakmica Zrinjski - Rudar Prijedor se ponavlja: Prijedorčani razočarani :lol: :lol:

http://scsport.ba/vijest/45757
Pa zar nije bilo odlučeno prije par dana da Rudar dobija tri boda?? :-) :?
Ako si citao u medjuvremenu clanovi komisije su trazili pojasnjenje od uefe u vezi ovog slucaja jer nisu mogli donijeti odluku.Eto odlucili su.A za ove novcane kazne :thumbup: i jos jednom :thumbup: samo udri po dzepu nije bitno koga,docice se jednom pameti
kakvo tumačenje, pa ne moraš biti doktor fudbalskih nauka da shvatiš razliku između regularnog dijela utakmice i sudijskog vremena. regularni dio je regularni dio, ma kako se igralo, ako pravilo kaže 80% regularnog dijela onda se to treba ispoštovati, šta je nekoga briga u kakvim se okolnostima igrao regularni dio, prošla je 72 minuta po semaforu, jel tako bilo, dakle prošlo je 80% regularnog dijela, da je doguralo do 90 minute, onda bi sudija nadoknadio izgubljeno vrijeme kao recimo u slučaju derbija, odnosno da je kojim slučajem derbi prekinut u 73 minuti iz nekih razloga van naše moći, oluja, struja, najezda skakavaca ... bio bi registrovan postignutim rezultatom u momentu prekida

druga je priča što konji koji pišu pravila ne predvide vanredne situacije u pravilniku jer su polupismeni pa ne napišu, izuzetak od ovog pravila su, ovo pravilo ne važi u slučaju da ... itd. itd., to je nešto posebno, ovako prošla je 72 minuta, utakmica se registruje rezultatom koji je u tom momentu na semaforu jer niko nije kriv za prekid
vozač

#4780 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

a i ako već žele da je sve korektno, nek nastave igrati tamo gdje su stali, to bi bilo najpoštenije
ultima_palabra

#4781 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Ne znam kako FIFA nema neko univerzalno pravilo za ove situacije? Najlogičnije bi bilo da se odigra ostatak utakmice pri postojećem rezultatu.
veljaca

#4782 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:Ima samo jedna stvar koja je upitna u vezi tog teksta na SC portalu. Pitanje je koliko ima istine u njemu i o tome se moze naglabati! Cuj igraci su htjeli da ostanu "anonimni" ... :mrgreen:

I onda za sebe pojedinci kazu da su novinari .... kako se moze nesto napisati od "anonimnog" izvora .... Po toj logici onda mozes napisati sta god zelis i kazes da ti je izvor "anoniman" .... Nigdje veze ...

Btw - i nevezano za ovog amatera od novinara - ako se i desila kazna za igrace, zasluzili su je ....
amoninan

#4783 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

pa taj portal je jako blizak vašem klubu. Mislim, zna se ko su taldžije tu. Zašto sumnjati u njihove izvore? :P Sad, što nisu ispali najbistriji, to je drugi par kaljačica. :D

Nego hoćel objaviti za šta i kome je odbijanac od plate namijenjen?
Baltazar_khan

#4784 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

u današnjem avazovom sportu istoimeni list optužuje željezničar da je premirao travnik i zvijezdu, a da će to isto uraditi i slaviji. ne bi me ništa čudilo, sve je moguće u taboru amara osima :oops:
ultima_palabra

#4785 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Baltazar_khan wrote:u današnjem avazovom sportu istoimeni list optužuje željezničar da je premirao travnik i zvijezdu, a da će to isto uraditi i slaviji. ne bi me ništa čudilo, sve je moguće u taboru amara osima :oops:
Stani, zar nije priča da nemamo para i da se raspadamo :D

Drugo, kad bi to i bilo istina, tu nema ništa nelegalno i nepošteno.
vryzas

#4786 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Baltazar_khan wrote:nacionalizam jeftiniji od baklji :oops:

mogu mislit na šta to liči kad ova vnago zasjedaju

Image

Cak je i FK Partizan drasticnije kaznjen zbog nacionalistickog orgijanja navijaca na prosloj utakmici (8.500KM + 1 utakmica bez publike)...bitno je da tzv. disciplinska komisija na dva najveca sarajevska kluba trenira strogocu :oops: :-) ...koji debili u p.m.!
amoninan

#4787 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

ultima_palabra wrote:
Baltazar_khan wrote:u današnjem avazovom sportu istoimeni list optužuje željezničar da je premirao travnik i zvijezdu, a da će to isto uraditi i slaviji. ne bi me ništa čudilo, sve je moguće u taboru amara osima :oops:

Pa zato i odbijate od plate :D
ultima_palabra

#4788 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

amoninan wrote:
ultima_palabra wrote:

Pa zato i odbijate od plate :D
Odbijamo zbog baklji :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4789 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

A nije zbog poraza na derbiju :roll: ?
Nisu igraci bacali baklje....
omega369

#4790 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by omega369 »

jako fin tekst o kaznama sa infa:

Nastavljaju se cirkusantske kazne iz N/FSBiH. Da će FK Sarajevo i FK Željezničar dobiti visoke kazne za korištenje pirotehničkih sredstava na 100. vječitom derbiju bilo je jasno i očekivano i prije same utakmice.

Bilo je pitanje kolike će kazne biti, a danas je stigla vijest da će Sarajevo platiti 8000 KM, a plavi sarajevski prvoligaš 7000 KM. Međutim cjenovnik kažnjavanja je, zaista, žalostan kada se uzme u obzir da je prema posljednjim kaznama disciplinske komisije skuplje koristiti pirotehnička sredstva (pri tome niko nije povrijeđen - niti fizički niti duševno), a jeftinije vrijeđati na nacionalnoj i vjerskoj osnovi (Borac dobio kaznu 6000 KM za korištenje pirotehnike i vjersko i nacionalno vrijeđanje) i iz utakmice u utakmicu negirati našu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu, paliti zastave, pjevati fašističke pjesme i tako dalje i tako dalje. Radnik iz Bijeljine je kažnjen sa mizernih 3000 KM jer su njegove pristalice skandirale svom idolu, inače svjetski poznatom ratnom zločincu. Ništa specijalno za disciplinsku komisiju?!?

I za kraj žalosnog cirkusa, predsjednik Disciplinske komisije Goran Kosorić izjavljuje da je banjalučki klub ovaj put kažnjen samo novčano, a ukoliko se nastave ispadi bit će rigoroznije sankcionisan. Možda gospodina Kosorića treba podsjetiti da je ovo ko zna koji put da banjalučki primitivci vrijeđaju na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, da su palili državnu zastavu, da su pjevali četničke pjesme i veličali ratne zločince, da su gađali sudije i prekidali fudbalske utakmice. Šta je potrebno još da urade kako bi dobili propisnu kaznu, koja će jako oštetiti, tj. potpuno isprazniti klupsku kasu, da bi se konačno pozabavili ovim problemom? Da li će Fudbalski Savez i država BiH ikada stati na kraj primitivcima ili će ih i dalje tapšati po ramenu kada veličaju ratne zločince, negiraju državu i šire mržnju!?

Ipak očito su najveći problem ove države pravi navijači, tj. prema kaznama navijači Sarajeva i Željezničara jer su napravili prelijepu, spektakularnu i rijetko viđenu atmosferu na derbiju. Što će nam pune tribine, vatreni navijači koji 90+ minuta bodre samo svoj tim, što će nam oni koji ne vrijeđaju niti na vjerskoj niti na nacionalnoj osnovi, što će nam oni koji ne mrze Bosnu i Hercegovinu, ne pjevaju uvrijedljive pjesme, ne skandiraju ratnim zločincima. Njih treba najoštrije kazniti, poručuju iz krovne kuće fudbala BiH.
north

#4791 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Najžalosnije je što ovo niko ne uzima previše ozbiljno, a izuzetno je ozbiljno i nimalo bezazleno...Trebali bi predstavnici i Želje i Sarajeva nešto malo više raditi po tom pitanju, napraviti kakvo zajedničko saopćenje ili odvojeno svak za sebe, svejedno, ali da se malo digne glas....Zrinjski čim malo podiže halabuku, pozvaše se na majorizaciju odmah slijedi ponavljanje tekme sa Rudarom iako je drugačije bilo odlučeno....
Znamo svi kako je Sarajevo prolazilo sa slučajem Gavarić, kako je Željo nedavno dobio po ušima zbog skandiranja itd...

Slabo se ko po tom pitanju oglašava, gotovo nikako, a pogotovo sada kada je više nego očigledno da postoje dvostruki aršini....Jebi ga, mi navikli po onoj narodnoj, šuti, trpi, dobro je dok ne puca...
Charuga
Globalni moderator

#4792 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

north wrote:Najžalosnije je što ovo niko ne uzima previše ozbiljno, a izuzetno je ozbiljno i nimalo bezazleno...Trebali bi predstavnici i Želje i Sarajeva nešto malo više raditi po tom pitanju, napraviti kakvo zajedničko saopćenje ili odvojeno svak za sebe, svejedno, ali da se malo digne glas....Zrinjski čim malo podiže halabuku, pozvaše se na majorizaciju odmah slijedi ponavljanje tekme sa Rudarom iako je drugačije bilo odlučeno....
Znamo svi kako je Sarajevo prolazilo sa slučajem Gavarić, kako je Željo nedavno dobio po ušima zbog skandiranja itd...

Slabo se ko po tom pitanju oglašava, gotovo nikako, a pogotovo sada kada je više nego očigledno da postoje dvostruki aršini....Jebi ga, mi navikli po onoj narodnoj, šuti, trpi, dobro je dok ne puca...
To meni vec duze vrijeme nije jasno. Kakvi su to principi kod ljudi u Želji i Sarajevu da nikad jos nisu digli nikakvu frku oko toga. Kad je se desila glupost na Grbavici svi mediji u RS su se digli da se Željo kazni a pridruzili su im se i klubovi. Pa j.bem ga ja, nije problem kaznjavanje, ako je tako odluceno, problem je sto nismo svi isti kad se kaznjava.
omega369

#4793 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by omega369 »

ja mislim da sve to dovoljno govori koliko smo se mi, tj, nasi klubovi, zabavili samim sobom pa nam ovako velike i bitne stvari promicu bez adekvatne reakcije :cry:
ganjeta

#4794 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

To je nebitno, bitnije je šta je napisao tranparentni SC ili Avazov Sport :wink:. To su mediji najjači u državi, i oni trebaju da nam budu vodilje! Koliko je Amar podmazao, da li 3. milje za remi, 6. za pobjedu?!

@ anonimni kolike se premije igračima Slavije, ima li šta na org-u? :oops: :zzzz:
ultima_palabra

#4795 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

omega369 wrote:ja mislim da sve to dovoljno govori koliko smo se mi, tj, nasi klubovi, zabavili samim sobom pa nam ovako velike i bitne stvari promicu bez adekvatne reakcije :cry:
:!:
amoninan

#4796 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

ganjeta wrote:To je nebitno, bitnije je šta je napisao tranparentni SC ili Avazov Sport :wink:. To su mediji najjači u državi, i oni trebaju da nam budu vodilje! Koliko je Amar podmazao, da li 3. milje za remi, 6. za pobjedu?!

@ anonimni kolike se premije igračima Slavije, ima li šta na org-u? :oops: :zzzz:
0,00 KM - ako me svaĆaš
ganjeta

#4797 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Odlično te shvaĆam, to su tvoje želje, ali relanost je drugačija. Kako ono ide, 6. milja pobjeda, 3. milje remi na utakmici protiv Zvijezde. Pošto je sad vrag odnio šalu imam osjećaj da će to skočiti dobro gore, negdje oko 30. milja za pobjedu, 10. za remi. A da bi me bolje shvatio, to su pare koje je Amar odbio anonimnim igračima poslije derbija :wink: .

Risto Đogo je mala maca za neke definitivno.
amoninan

#4798 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

ganjeta wrote:Odlično te shvaĆam, to su tvoje želje, ali relanost je drugačija. Kako ono ide, 6. milja pobjeda, 3. milje remi na utakmici protiv Zvijezde. Pošto je sad vrag odnio šalu imam osjećaj da će to skočiti dobro gore, negdje oko 30. milja za pobjedu, 10. za remi. A da bi me bolje shvatio, to su pare koje je Amar odbio anonimnim igračima poslije derbija :wink: .

Risto Đogo je mala maca za neke definitivno.
6 milja :lol:
nemate vi te pare
ganjeta

#4799 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

E jbg onda, dogovorite se. Je li plaćamo ili nema love sve rastalilo?!

Nekako mi to ne liči na vas, iskreno. Pretežno ide ista priča, isti razred, ista škola :wink: .
Charuga
Globalni moderator

#4800 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Treba jednom odluciti, valjaju li Sport i SC portal ili ne valjaju. Lazu li ili pisu istinu. Nemojte da za mjesec dana bude da su lazovi i mrzitelji a sad provjereni izvor informacija ... ;-)
Locked