Ja sam navodio već primjere iz Njemačke i Engleske: Werder-Leverkusen 2:6 (2004), Manchester United-West Ham 0:1 (2007). Kakva je razlika između tih utakmica i ove u Trebinju... prvaci umorni od teške sezone i bez motiva, gube od ekipe kojoj su bodovi potrebni. Velež jeste dosta sumnjiviji jer je igrao kući, ali ni tu ne mogu tvrditi da je prodato.odesveuhonduras wrote:Ja ko da grčki pričam, prije bi me razumio![]()
Nije nikakav problem nemati motiva, nije ni veliki problem izvesti drugu ekipu mada nije u duhu fair play-a, ali je problem pustiti utakmicu. Puštanje utakmice se sigurno ne dešava u Engleskoj i Njemačkoj, vidjeli smo to i ove kao i u masu prethodnih godina. Da je Stoke iz Mostara, sigurno ne bi odigrao 2:2 sa Boltonom, niti bi Bayern, da je iz Sarajeva, pregazio Koln i poslao ih u drugu ligu.
Nebitno da li je Sloboda zaslužila ispasti ili ne, nebitno što su oni odigrali jedno veliko ništa u utakmici sezone, ali je očigledno da željo ne da nije imao motva, već da je lagano prodao utakmicu u Trebinju. A to su vjerovatno uradili i Velež, pa i Zrinjski.
Hebo takav sport i takvu ligu..
Ne kontam koje je uživanje pogledati 3 gola iz lige koje ne pratiš i izvlačiti zaključke na osnovu klipa od pola minute?