Prekrsaj - glasna muzika!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vješalica

#251 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by vješalica »

studiorum_tuzlaensis wrote:Otkud to za subotu? Nedjelja i praznik je OK i tada je cijeli dan mir. A danas u FBiH i svim kantonima zvanično nije praznik.
jel ti slabo razumiješ šta se piše ili šta?
rekla sam mislim da je subota ali evo pogledala sam u odluci za kanton sarajevo:
Stanari u stambenim zgradama su obavezni poštivati slijedeće:
a) Kućni mir se ne smije narušavati u zimskom periodu od 22:00 sata do 06:00 sati, a u ljetnom periodu od 23:00 sata do 07:00 sati. U toku dana kućni mir se ne smije narušavati u vremenskom periodu od 15:00 sati od 17:00 sati. Nedjeljom i praznicima mora vladati kućni mir 24 sata. Kućni mir se smije narušavati samo u slučajevima hitnih opravki radi sprečavanja daljnjih šteta i havarija;
vješalica

#252 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by vješalica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Otkud to za subotu? Nedjelja i praznik je OK i tada je cijeli dan mir. A danas u FBiH i svim kantonima zvanično nije praznik.

Jest bozic,ali ovome kretenu nije bozic,on glasnu muziku pocesto pusta,nine ovo prvi put
zovneš smećaru policiju dosta je terora pojedinaca u zgradama kolektivnog stanovanja
ponašaju s eko da su partizani koji su grad oslobodili i treba se tolerisanjem kretenluka njima podilaziti i tepati na svakom koraku
kad dobiju nalog razmisliće kome će srati
kakavdanakneiskustvu

#253 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Utisali su,ne kontam kako ne smeta tako glasna muzika onima koji su do njih
vješalica

#254 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by vješalica »

nije to baš tako u životu ja to znam iz iskustva
svi seru da im sve smeta bar kad su sranja u haustoru glavna tema
a kad se treba angažovati niko da se po gujici počeše
to je naš mentalitet...
ja sam s eu svom slučaju isturala par puta kad se više nije moglo durat od papkanizma i svi su to ono gledali ko vidi kakva je, a znaju s epožaliti
ko me sretne i žali se ja mu odma kažem da meni ništa više ne smeta...pa se jebite
kakavdanakneiskustvu

#255 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

vješalica wrote:nije to baš tako u životu ja to znam iz iskustva
svi seru da im sve smeta bar kad su sranja u haustoru glavna tema
a kad se treba angažovati niko da se po gujici počeše
to je naš mentalitet...
ja sam s eu svom slučaju isturala par puta kad se više nije moglo durat od papkanizma i svi su to ono gledali ko vidi kakva je, a znaju s epožaliti
ko me sretne i žali se ja mu odma kažem da meni ništa više ne smeta...pa se jebite

i ovde je izgleda slicno
mirsek

#256 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by mirsek »

vješalica wrote:

Jest bozic,ali ovome kretenu nije bozic,on glasnu muziku pocesto pusta,nine ovo prvi put
zovneš smećaru policiju dosta je terora pojedinaca u zgradama kolektivnog stanovanja
ponašaju s eko da su partizani koji su grad oslobodili i treba se tolerisanjem kretenluka njima podilaziti i tepati na svakom koraku
kad dobiju nalog razmisliće kome će srati
Kako ces dokazati glasnu muziku ako ju je stisao prije dolaska policije ?
I da li ce ga uopste kazniti i da ga uhvate ako je ne pusta u zabranjenom terminu ? :?
Nepass

#257 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Nepass »

Sta ja sa komsijom da radim. Kad dodjem sa posla pocne svirati gitaru i pjevati. Svira RHCP i nirvanu, fazon je sto ne zna ni pjevati ni svirati. Ali toliko se uzivi da vjerujem da nakon tih par pjesama izdrka sam na sebe zamisljajuci kako je sledeci kobejn
sunceKOtepsija

#258 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by sunceKOtepsija »

ako ne zna pjevat-mozda ima karizmu?
Nepass

#259 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Nepass »

Nije u mom ulazu pa ne mogu da skontam o kome se radi. Vjerovatno nema karizme zapazio bih ga vec :D
KB9

#260 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by KB9 »

u kvalitetno napravljenoj zgradi ne postoji glasna muzika, stare zgrade na stupinama su zivi dokaz za tu tvrdnju :izet:
kakavdanakneiskustvu

#261 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

ponovo se ori zgrada od muzike sprat ispod mene
kakavdanakneiskustvu

#262 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

dsa,ima ali muzika je toliko glasna kao da je u mojoj sobi,a ne sprat ispod
commendatore

#263 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by commendatore »

jebi ga - mene su komsije jednom prijavile policiji za glasno orgijanje.... majku jebla forkulja stara jos tacno doslovce pricala policiji sta sam lajo...

drotovi dosli ja sav rascerupan pripit koke samnom 3 - jedna jaranica i 2 njene.... ma haos.... policajci se nasmijase naredise mi da prestanem ili ce podnijet prijavu....

eh da - bilo je u EU :run:

samo mi je zao bilo sto i njoj nisam ponudio malo ***ite..... vjerovatno joj je malo bilo i vokrina

eh mladosti....
kakavdanakneiskustvu

#264 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

sherbett wrote:Nisam citala sve...kod nas susjedi kucaju na vrata..i fakat upali..ne znam koji stupanj kulture imaju tvoji susjedi, al ti ono imas malo dijete, vjerujem da svak imaa razumjevanja za to

pokucao,rekli da znaju da se do 22 moze pustati muzika,i da ce malo smanjiti
vješalica

#265 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by vješalica »

mislim da u onoj odluci ima propisano koliko galama decibela smije biti
pogledaj malo zakone u zdk vjerovatno je kod vas isto...trebalo bi se pozvati na to
prvo kulturno,naravno ako piše,idiotu uvećati i zalijepiti na vrata
slijedeći put zvati policiju
ma gamad je to
kakavdanakneiskustvu

#266 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

vješalica wrote:mislim da u onoj odluci ima propisano koliko galama decibela smije biti
pogledaj malo zakone u zdk vjerovatno je kod vas isto...trebalo bi se pozvati na to
ma gamad je to

gamad,bas tako,zvati im policiju,nema druge
mirsek

#267 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by mirsek »

vješalica wrote:mislim da u onoj odluci ima propisano koliko galama decibela smije biti
ma gamad je to

gamad,bas tako,zvati im policiju,nema druge
Ama ne mozes dokazati te decibele, to svakako treba neko ovlasten na poziv/prijavu doci sa uredjajem i snimiti jacinu zvuka od komsija koji se cuje kod tebe u stanu.
To je haman beskorisno u realnosti.
Mada ima i komisluka, sitnih dusa, klasicnih cangrizavaca, ogranicenih, frustriranih i nesretnih u svojim dusama pa to i na druge sire.
Npr. kod mene je jedan komsija srednjih godina(nije neki osjetljivi penzioner) zvonio na vrata i napao kcer od drugog komsije zato sto je glasno pjevala u kupatilu izmedju 19:00-20:00 pa se kao to culo kroz ventilaciju i kod njega u stanu.Ja bi mu jebo sve po spisku da mi zbog toga zvoni na vrata i galami..
A inace se stalno zalio na buku kod renoviranja stanova prije useljenja svih novih komsija, cak i prijetio radnicima na renoviranju da ce im baciti bombu zbog buke dok rade.
vješalica

#268 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by vješalica »

mirsek wrote: Ama ne mozes dokazati te decibele, to svakako treba neko ovlasten na poziv/prijavu doci sa uredjajem i snimiti jacinu zvuka od komsija koji se cuje kod tebe u stanu.
To je haman beskorisno u realnosti.
Mada ima i komisluka, sitnih dusa, klasicnih cangrizavaca, ogranicenih, frustriranih i nesretnih u svojim dusama pa to i na druge sire.
Npr. kod mene je jedan komsija srednjih godina(nije neki osjetljivi penzioner) zvonio na vrata i napao kcer od drugog komsije zato sto je glasno pjevala u kupatilu izmedju 19:00-20:00 pa se kao to culo kroz ventilaciju i kod njega u stanu.Ja bi mu jebo sve po spisku da mi zbog toga zvoni na vrata i galami..
A inace se stalno zalio na buku kod renoviranja stanova prije useljenja svih novih komsija, cak i prijetio radnicima na renoviranju da ce im baciti bombu zbog buke dok rade.
u ovoj državi je sve beskorisno radi ljudi koji imaju pogrešna shvatanja i rade šta im je kurcu čeif
kad to postane korisno onda će se i svijest ljudi promijeniti i kad se gamad udari po džepu

kad već pričaš o sitnim dušama,ma najgore su one koji misle da imaju pravo ometati drugog u mirnom uživanju posjeda
ja sam 2 godine skrušeno trpila u stanu iznad sebe histerično derište koje trči do 2 ujutro
rasklapanje kauča po čitav dan,vucaranje vitrina do kasno u noć,testeranje i nekakve zvukove nalik kotrljanju kugli u kuglani i ostalo kršenje kabastog namještaja cjelodnevno
koji to roditelj pusti dijete da čitavo ljeto skače u stanu dok druga djeca u mahala gdje sam ja imaju prelijepo dvorište ispred zgrade druže se i igraju bezbrižno,a roditelji ih uvijek drže pod kontrolom sa balkona?nijedan normalan
jednostavno neće idioti obaveza sa djecom i jedini način da se obezbijede je da puste dijete da radi šta hoće u kući....
i nakon dvije godine mog skrušenog trpnog stanja,sazivala sam policiju dok nisu popili 3 naloga u pola godine ;)
u zgradi kolektivnog stanovanja nisi sam i moraju se poštovati pravila koja imaju cilj da uspostave ugodan život svima
to što je provincijalcu ugodno da baca kauče sa prozora i teroriše nekoga u drugom stanu to su prevaziđeni mentaliteti divljaka iz pečinskog doba
kakavdanakneiskustvu

#269 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

danas im lijepo policija pozvonila na vrata i od tad mir
vješalica

#270 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by vješalica »

:mrgreen:
Streptokok

#271 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Streptokok »

kakavdanakneiskustvu wrote:danas im lijepo policija pozvonila na vrata i od tad mir
Uzivaj u miru dok traje.
kakavdanakneiskustvu

#272 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Streptokok wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:danas im lijepo policija pozvonila na vrata i od tad mir
Uzivaj u miru dok traje.
:thumbup:
Enisine

#273 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Enisine »

Pozdrav svima.

I mi imamo problem slicne prirode evo vec 10 mjeseci.

Evo kako je teklo ukratko.
Odkada smo uselili imamo problem sa DJ-om iznad nas koji miksa muziku, ali kod nas se cujemo sa bas, isto kao da te neko udara po glavi.

Privh nekoliko sedmica smo tolerisali, medjutim kada je poceo pustati bas u 3 ili 4 ujutro stvarno je postalo neizdrzivo.
Tako je sve trajalo jednu 3-4 mjeseca.
Spavali smo 2-3 sata dnevno.

Zvali smo policiju x puta, ali nista se nije promijenilo.
Zvali smo gazdu, dakle DJ je podtsnar, takodjer vise puta i ni to nije pomoglo.
Predali zapisnik stanraa policiji ni to nije pomoglo.

Sada je bar po noci izdrzljiva jacina basa pa se i moze zaspati, ali zna samo najednom pojacati pa se trznemo ko ludi.
Doveo nas je do ludila. Vjerujte sada cujemo najnize zvukove. Isto smo ludjaci.

Kada bi otisli psihijatru sigurno mi nam otkrio traume i neku dijgnozu.

Moze li nas neko uputiti sta dalje, ima li nekog lijeka za ovu uzasnu sitauciju?

Hvala unparijed.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#274 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by mk ultra »

ima, izvrni mu osigurač na satu i vozdra

kućnog reda se mora pridržavati... al jbg
Heller

#275 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Heller »

Jaran je imo taj problem inace biti bubnjar, neka djeca divljala po cijeli dan u stanu iznad, jedno se smiri a drugo krene a roditelji im samk govore ma.djeca hajte, bj bubanj donese kuci i stane svirat, pokucaju komsije otvori stari kod njega i kaze a sta cete djeca... :lol:
Post Reply