Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
el_fin wrote:heheh ovo je tekst sa drugog foruma, sta pisati a da ispadne da si musko.... a i ne bitno
postovat cu postavljaca teme i
sve sto ti nije jasno, imas sud. bye
hajde vise popusti covjek ...jado jadni radis na osnovu njega i zivis i jos imas obraza da mu pises nesto lose...fuj gade mi se ovi sto nemaju ni dva prsta obraza..pozz
MorpheusAranea wrote:Ljubav ti je kao droga. Biohemija organizma. U pocetku ti je dobro sa slabom drogom i malom kolicinom, pa zatim trazis vecu dozu te droge, a onda promijenis drogu i povecas dozu. I iznova i iznova mijenjas vrste droge i kolicine samo zarad zadovoljstva, nekog emocionalnog, psihickog a i tjelesnog. Tako ti je i sa ljubavlju. Stvori se u pocetku kad te osoba privuce necim. Onda konzumirate tu ljubav, na sve nacine, ne samo seks, mislim na sve sto zaokruzuje jednu vezu. Na kraju se ta ljubav istrosi i ti hormoni se normalizuju i sve ti bude onako obicno. Fazon da ljubav se produzi sa jednom osobom je kolicina, raznolikost. Medjutim, i tome jednom dodje kraj. Tada vise nema dalje. Onda se mora preci na neku drugu vrstu droge. I tu je kraj veze. Tada se trazi druga osoba. Stvar dugih veza i dozivotnih brakova, nije u ljubavi, vec u drustvenoj normiranosti veze. U osjecaju vezanost, obaveze, navike, potrebe i svega onoga sto ti je drustvo "nametnulo". Osobe u braku se vole jedno vrijeme ali nakon nekoliko godina, sve sto ih zajedno drzi su eventualno djeca, stan, potreba, financije, neka obaveza prema partneru, navika pa bgm i komsiluk. Tako da ideja neke vjecne ljubavi ne pije vodu. Ali, ima osoba kojima se psihicki sklop ne podudara sa sklopom vecine, pa kod njih ovo pravilo ne vazi, kod njih je mozda "ljubav" vjecna. Al' to je rijetkost. Nazalost, svi hocemo da budemo ta neka rijetkost i zelimo da budemo kao oni, ali ne mozemo vec promijenimo drogu.
Sve je to tako samo sto ti mijesas ljubav i zaljubljenost. Najgluplja stvar je ganjati taj osjecaj zaljubljenosti jer on uvijek ode, u-v-i-j-e-k. Ljubav, prava ljubav je ono sto dodje poslije. Al je ta ljubav znanje i vjestina, to treba znati raditi, to treba usavrsavati i to treba htjeti. Nisu svi sposobni za to, vecina bi samo da uzima a niko ne zna da daje. Dosta ljudi olako shvata tu rijec ljubav i lako se razbacuje s njom a da ni ne znaju sta je to. DOsta uticaja na to ima zapad i zapadna kultura koja njeguje instant veze.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pogrešno. To što ti navodiš je požuda i zaljubljenost, ljubav je nešto drugo. Biti zaljubljen je jedno, voljeti nekoga nešto drugo. Zašto pojedine veze i brakovi uspiju? Zato što ljubav baš i nema veze sa hormonima i smatram da je to pomalo izvan ovozemaljskog. Ljubav je ujedno i kompromis, biti spreman prihvatiti stvari kakve jesu, voljeti i one mane svog partnera jer su one sastavni dio njega/nje. Djeca, stan, potreba i finansije možda mogu nekoga zaržati i vezati u lance da pati do kraja života ali to nije ljubav, to je robovanje materijalizmu i nema veza sa ljubavlju.
leet wrote:Odgovor na sve tri tačke je da je našao novu za koju ti očigledno ne znaš.
kratko i jasno - ako ima ista kod muskaraca to je da su vece pizde od zena....boje se priznat...
znam za jednog jarana kojega je treba pedalirala rekla mu stari cuj meni se svidja drugi zaljubljena sam - dacu ti sve sto smo stekli zajedno i to je to... on popisan ali je na cistac bio....
zao mi te je Heleno....ne da te sazalijevam - al to je tako nazalost.... ide sad red one depresije nakon rastanka (ako je nema jos bolje) barem vama zenama nije tesko safatat pa makar nesto privremeno da malo oziljak zablijedi
rezolutni wrote:Nešto slično. Živio u braku 15 godina. Dvoje djece 15 i 13 godina. Situirani. Našao joj dobar posao u dobroj državnoj firmi. Bio odsutan 10 dana od kuće opravdano. Ostavila pismo i djecu u kući. Rekla ne volim te. Neću da živim s tobom i otišla. Predala zahtjev za razvod braka 10 dana nakon odlaska. Do tada funkcionisalo sve kako treba (bar sam ja tako mislio).
uh jarane...... ovih 4 reda teze procitah nego sve i jednu zalopojku do sad.....
hej djeca 13 i 15g....
rezolutni wrote:Nešto slično. Živio u braku 15 godina. Dvoje djece 15 i 13 godina. Situirani. Našao joj dobar posao u dobroj državnoj firmi. Bio odsutan 10 dana od kuće opravdano. Ostavila pismo i djecu u kući. Rekla ne volim te. Neću da živim s tobom i otišla. Predala zahtjev za razvod braka 10 dana nakon odlaska. Do tada funkcionisalo sve kako treba (bar sam ja tako mislio).
uh jarane...... ovih 4 reda teze procitah nego sve i jednu zalopojku do sad.....
hej djeca 13 i 15g....
Bio odsutan 10 dana od kuće opravdano. Da budem potpuno iskren, trebao sam biti 14 dana odsutan (banjsko liječenje), ali sam isto prekinuo jer sam se morao vratiti djeci i bolesnom ocu.
Srce mi se cjepa, što mi djeca kod živih roditelja, moraju živjeti takoreći bez roditelja, a uz to nekada više gladna 8bar jedno) nego sita.
Uglavnom, neću više pisati o ovome. Pozdrav i vjeruj mi da sam iskren do daske.
hej djeca 13 i 15g....
Bio odsutan 10 dana od kuće opravdano. Da budem potpuno iskren, trebao sam biti 14 dana odsutan (banjsko liječenje), ali sam isto prekinuo jer sam se morao vratiti djeci i bolesnom ocu.
Srce mi se cjepa, što mi djeca kod živih roditelja, moraju živjeti takoreći bez roditelja, a uz to nekada više gladna 8bar jedno) nego sita.
Uglavnom, neću više pisati o ovome. Pozdrav i vjeruj mi da sam iskren do daske.
znam jarane tj ne znam kako ti je mogu samo pretpostavit..... sve napravis gradis i padne samo jedan isto kula od karata...... zato me i jest pogodila ova tvoja prica......